Granola gruszkowa z daktylami i migdałami

Granola gruszkowa z daktylami i migdałami

Granola gruszkowa z daktylami i migdałami

Przepis na : śniadanie

Składniki (na 10 porcji) - 2 gruszki (ok. 312 g), - 3 szklanki płatków owsianych (ok. 330 g), - szklanka suszonych daktyli (ok. 100 g), - szklanka migdałów (ok. 90 g), - 2 łyżeczki cynamonu. Sposób przygotowania 1. Gruszki obieramy i trzemy na tarce o najdrobniejszych oczkach. 2. Tarte gruszki łączymy z płatkami owsianymi i cynamonem. 3. Przygotowaną masę rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 4. Granolę pieczemy w 130 stopniach C przez ok. 30-40 min. (warto co jakiś czas granolę przemieszać). 5. D... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.