Cebulę grubo posiekać i zeszklić na maśle. Gdy będzie gotowa, dodać dwa posiekane ząbki czosnku i dusić przez chwilę razem. Dodać mięso i d usić pod przykryciem na małym ogniu 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodać pokrojoną w talarki marchew, pomidory, rozgniecioną bokiem noża ostrą papryczkę, jeden goździk i gotować 5 minut. Doprawić solą
W SMAKPieczarki pokroić w dłuż i zasypujemy usmażoną karnówkę. Obraną cebulę kroimy w piórka i razem z pieczarkami, dusimy na wolnym ogniu po 15 minutach dodajemy łyżeczkę musztardy, chwilę gotujemy aż powstanie sos. Podajemy z ugotowana na sypko kaszą gryczaną oraz surówką z marchwi . Smacznego
kgwjanczewoparmezan, gouda, radamer) WYKONANIE Dynię obieramy ze skórki, wydrążamy z pestek i kroimy w kostkę. Ziemniaka i marchew również obieramy i kroimy w kostkę. W garnku, na oleju krótko podsmażamy wyciśnięty ząbek czosnku, curry oraz imbir. Następnie dodajemy warzywa i przez chwilę dusimy je z czosnkiem. Całość zalewamy bulionem i gotujemy, aż warzywa zmięknął. W czasie gotowania dodajemy odrobinę
Zofianaposiekaną cebulę. Smażymy ok 3 min. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek I pokrojoną w półtalarki marchew. Smazymy ok 2 min. Dodajemy mięso mielone I oregano. Smażymy do momentu aż mięso nie będzie już różowe . Dodajemy puszkę pomidorów I czerwone wino. Dusimy na małym gazie pod przykryciem około 15-20 min. Dodajemy pieczarki, doprawiamy solą I pieprzem. Dusimy
Smaki EdytySzybka, pożywna i banalnie prosta w wykonaniu - drobiowa potrawka. Delikatne mięso z kurczaka duszone w śmietankowym sosie wraz z tradycyjnym duetem marchewki i groszku. Podana
Kuchnia Ellieświetnie zastępuje ryż, lub makaron. Charakteru dodaje wędzona papryka :) Składniki: 1/2 szklanki ziaren białej quinoy 1 korpus z królika 1/2 butelki passaty pomidorowej łowicz 2/3 szklanki zielonej soczewicy 1 marchew 1 mała łodyga selera naciowego mały kawałek selera około 100 gram 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki ostrej wędzonej papryki w proszku 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki(...)Wykonanie: Cebulkę kroimy w drobna kostkę i dusimy na maśle, gdy zacznie się rumienić dodajemy do niej przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę mieszamy i zdejmujemy z ognia. Królika myjemy, wkładamy do garnka zalewamy zimną wodą i wstawiamy, żeby się gotował. Gdy woda się zagotuje, dodajemy do niego pokrojone w kostkę warzywa (marchew, seler i seler naciowy) oraz podduszoną cebulę
Quinoa Raz!papryka słodka olej 1. Mięso kroimy w kostkę. Kapustę i cebulę kroimy w kostkę, marchew i pietruszkę ścieramy na tarce. 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso do mocnego zarumienienia. Dodajemy warzywa, smażymy kilka minut, po czym wlewamy 1 litrt wody. Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa i warzyw przez około 1,5 godziny. 3. Mąkę rozrabiamy
Szefowa kuchnipiasku i igliwia, większe grzyby kroimy na kawałki, malutkie zostawiamy w całości. Cebulę drobno szatkujemy, marchew trzemy na tarce o większych oczkach, lub siekamy w rozdrabniaczu. Cebulkę podsmażamy na klarowanym maśle, gdy się zeszkli dodajemy marchewkę, przesmażamy chwilę i wrzucamy kurki, dusimy, aż odparuje z nich woda i zaczną się smażyć, delikatnie solimy, a następnie zalewamy wszystko gorącym wywarem. Dodajemy
Quinoa Raz!drobnych oczkach, cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i wrzucamy cebule i marchew, chwile smażymy następnie dodajemy zioła (bazylie i zioła prowansalskie) mieszamy i dodajemy mięso mielone. Smażymy aż nabierze jasnego koloru. Następnie dodajemy pomidory w puszce i dusimy. Pieczarki obieramy a następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do sosu. Doprawiamy do smaku solą
Radość kipiąca uśmiechem.kurczaka z każdej strony, podlać koniakiem, flambirować, dodać pokrojony w paski boczek, dodać posiekany czosnek, pokrojoną marchew, liście laurowe, tymianek, rozmaryn, oprószyć solą i pieprzem oraz mąką. Na osobnej patelni przesmażyć na maśle szalotkę z pieczarkami, przełożyć do kurczaka. Całość zalać winem. Dusić na małym ogniu 1 godzinę. Serwować z purée ziemniaczanym. Bon appétit
Wino Francja Kuchniadużego rondla i smażymy na małym ogniu . Następnie obieramy , marchewkę , cebulę i pieczarki . Myjemy i kroimy : marchew w grubą kostkę , pieczarki w pół talarki , cebulę w piórka , paprykę w paseczki. Do mięsa dodajemy wszystkie warzywa oprócz papryki . Podlewamy mięso połową bulionu i dusimy na małym ogniu . Pod koniec duszenia dodajemy pokrojoną paprykę. Podlewamy resztą bulionu i przyprawiamy jeszcze
Sama słodycz i szczypta chilitalarki cebulę czekamy aż się zeszklą, a następnie dodajemy mięso i podsmażamy w międzyczasie kroimy marchew i seler naciowy bardzo drobno wszystko dodajemy do mięsa, mieszamy i przyprawiamy dodając oregano, bazylię, sos Worcestershire, sól i pieprz oraz dodajemy krojone pomidory/passatę dusimy wszystko pod przykryciem przez około 30 minut makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem małej ilości oliwy przez
zobacz ich smakkokosowe z batatami i cieciorką - przepis Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę pokrojoną w piórka. Dodaj marchew pokrojoną w plasterki. Po 5 minutach dodaj bataty pokrojone w kostkę oraz curry. Po kolejnych 5 minutach wlej mleczko kokosowe, bulion, dopraw solą i pieprzem i duś 20 minut. W połowie tego czasu dodaj groszek. Podawaj z ryżem lub komosą ryżową (quinoa
Eksperyment sobotnioleju dodaj do tego szynkę i dopraw do smaku - smaż przez ok 10-15 min marchew i dynię pokrój w kostkę i dodaj do szynki - podsmaż ok 5-10 min dodaj wodę oraz pastę curry tak, aby pokryła warzywa i mięso i duś przez ok 30 min pod sam koniec dodaj śmietanę Smacznego
Gotowanie z pasjąkrótko na rozgrzanym oleju. Na tym samym tłuszczu podsmażamy delikatnie cebulę pokrojoną w pióra i marchew - w grubsze talarki. Następnie na odrobinie masła podsmażamy pieczarki lekko oprószone solą i skropione cytryną, żeby nie ściemniały. Wszystko przekładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok. 1 godzinę. Podajemy z ulubioną surówką i kluskami łyżką kładzionymi. W moim domu
Kuchnia po mojemu