duszona marchew - 1101 przepisów (strona:28/74)

Potrawka z indyka w pomidorach 144

Cebulę grubo posiekać i zeszklić na maśle. Gdy będzie gotowa, dodać dwa posiekane ząbki czosnku i dusić przez chwilę razem. Dodać mięso i d usić pod przykryciem na małym ogniu 15 minut, od czasu do czasu  mieszając. Dodać pokrojoną w talarki marchew, pomidory,  rozgniecioną bokiem noża  ostrą papryczkę, jeden goździk i gotować 5 minut. Doprawić solą

W SMAK
Karkówka duszona z pieczarkami i kaszą gryczaną 303

Pieczarki pokroić w dłuż i zasypujemy usmażoną karnówkę. Obraną cebulę kroimy w piórka i razem z pieczarkami, dusimy na wolnym ogniu po 15 minutach dodajemy łyżeczkę musztardy, chwilę gotujemy aż powstanie sos. Podajemy z ugotowana na sypko kaszą gryczaną oraz surówką z marchwi . Smacznego

kgwjanczewo
Zupa krem z dyni z mlekiem kokosowym podana z ostrym serem 149

parmezan, gouda, radamer) WYKONANIE Dynię obieramy ze skórki, wydrążamy z pestek i kroimy w kostkę. Ziemniaka i marchew również obieramy i kroimy w kostkę. W garnku, na oleju krótko podsmażamy wyciśnięty ząbek czosnku, curry oraz imbir. Następnie dodajemy warzywa i przez chwilę dusimy je z czosnkiem.  Całość zalewamy bulionem i gotujemy, aż warzywa zmięknął. W czasie gotowania dodajemy odrobinę

Zofiana
Spaghetti bolognese 134

posiekaną cebulę. Smażymy ok 3 min. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek  I pokrojoną w półtalarki marchew. Smazymy ok 2 min. Dodajemy mięso mielone I oregano. Smażymy do momentu aż mięso nie będzie już różowe .  Dodajemy puszkę pomidorów I czerwone wino. Dusimy na małym gazie pod przykryciem około 15-20 min.  Dodajemy pieczarki, doprawiamy solą I pieprzem. Dusimy

Smaki Edyty
Obiad w 30 minut - drobiowa potrawka z marchewką i groszkiem 393

Szybka, pożywna i banalnie prosta w wykonaniu - drobiowa potrawka. Delikatne mięso z kurczaka duszone w śmietankowym sosie wraz z tradycyjnym duetem marchewki i groszku. Podana

Kuchnia Ellie
Domowa pomidorówka na króliku z dodatkiem soczewicy i quinoy 120

świetnie zastępuje ryż, lub makaron. Charakteru dodaje wędzona papryka :) Składniki: 1/2 szklanki ziaren białej quinoy 1 korpus z królika 1/2 butelki passaty pomidorowej łowicz 2/3 szklanki zielonej soczewicy 1 marchew 1 mała łodyga selera naciowego mały kawałek selera około 100 gram 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki ostrej wędzonej papryki w proszku 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki(...)Wykonanie: Cebulkę kroimy w drobna kostkę i dusimy na maśle, gdy zacznie się rumienić dodajemy do niej przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę mieszamy i zdejmujemy z ognia. Królika myjemy, wkładamy do garnka zalewamy zimną wodą i wstawiamy, żeby się gotował. Gdy woda się zagotuje, dodajemy do niego pokrojone w kostkę warzywa (marchew, seler i seler naciowy) oraz podduszoną cebulę

Quinoa Raz!
Gulasz z białą kapustą (z szynki wieprzowej) 175

papryka słodka  olej  1. Mięso kroimy w kostkę. Kapustę i cebulę kroimy w kostkę, marchew i pietruszkę ścieramy na tarce. 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso do mocnego zarumienienia. Dodajemy warzywa, smażymy kilka minut, po czym wlewamy 1 litrt wody. Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa i warzyw przez około 1,5 godziny.  3. Mąkę rozrabiamy

Szefowa kuchni
Zupa kurkowa z quinoą i rozmarynem 113

piasku i igliwia, większe grzyby kroimy na kawałki, malutkie zostawiamy w całości. Cebulę drobno szatkujemy, marchew trzemy na tarce o większych oczkach, lub siekamy w rozdrabniaczu. Cebulkę podsmażamy na klarowanym maśle, gdy się zeszkli dodajemy marchewkę, przesmażamy chwilę i wrzucamy kurki, dusimy, aż odparuje z nich woda i zaczną się smażyć, delikatnie solimy, a następnie zalewamy wszystko gorącym wywarem. Dodajemy

Quinoa Raz!
Spaghetti z sosem pomidorowo pieczarkowym. 137

drobnych oczkach, cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i wrzucamy cebule i marchew, chwile smażymy następnie dodajemy zioła (bazylie i zioła prowansalskie) mieszamy i dodajemy mięso mielone. Smażymy aż nabierze jasnego koloru. Następnie dodajemy pomidory w puszce i dusimy. Pieczarki obieramy a następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do sosu. Doprawiamy do smaku solą

Radość kipiąca uśmiechem.
Le Coq Au Vin 154

kurczaka z każdej strony, podlać koniakiem, flambirować, dodać pokrojony w paski boczek, dodać posiekany czosnek, pokrojoną marchew, liście laurowe, tymianek, rozmaryn, oprószyć solą i pieprzem oraz mąką. Na osobnej patelni przesmażyć na maśle szalotkę z pieczarkami, przełożyć do kurczaka. Całość zalać winem. Dusić na małym ogniu 1 godzinę. Serwować z purée ziemniaczanym.  Bon appétit

Wino Francja Kuchnia
Aromatyczny gulasz . 130

dużego rondla i smażymy na małym ogniu . Następnie obieramy , marchewkę , cebulę i pieczarki . Myjemy i kroimy : marchew w grubą kostkę , pieczarki w pół talarki , cebulę w piórka , paprykę w paseczki. Do mięsa dodajemy wszystkie warzywa oprócz papryki  . Podlewamy mięso połową bulionu i dusimy na małym ogniu . Pod koniec duszenia dodajemy pokrojoną paprykę. Podlewamy resztą bulionu i przyprawiamy jeszcze

Sama słodycz i szczypta chili
spaghetti ragu 153

talarki cebulę czekamy aż się zeszklą, a następnie dodajemy mięso i podsmażamy w międzyczasie kroimy marchew i seler naciowy bardzo drobno wszystko dodajemy do mięsa, mieszamy i przyprawiamy dodając oregano, bazylię, sos Worcestershire, sól i pieprz oraz dodajemy krojone pomidory/passatę dusimy wszystko pod przykryciem przez około 30 minut makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem małej ilości oliwy przez

zobacz ich smak
curry kokosowe ze słodkimi ziemniakami i cieciorką 74

kokosowe z batatami i cieciorką - przepis Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę pokrojoną w piórka. Dodaj marchew pokrojoną w plasterki. Po 5 minutach dodaj bataty pokrojone w kostkę oraz curry. Po kolejnych 5 minutach wlej mleczko kokosowe, bulion, dopraw solą i pieprzem i duś 20 minut. W połowie tego czasu dodaj groszek. Podawaj z ryżem lub komosą ryżową (quinoa

Eksperyment sobotni
gulasz z szynki z dynią 139

oleju dodaj do tego szynkę i dopraw do smaku - smaż przez ok 10-15 min marchew i dynię pokrój w kostkę i dodaj do szynki - podsmaż ok 5-10 min  dodaj wodę oraz pastę curry tak, aby pokryła warzywa i mięso i duś przez ok 30 min  pod sam koniec dodaj śmietanę  Smacznego

Gotowanie z pasją
Bitki z szynki pieczone wg Teściowej 176

krótko na rozgrzanym oleju. Na tym samym tłuszczu podsmażamy delikatnie cebulę pokrojoną w pióra i marchew - w grubsze talarki. Następnie na odrobinie masła podsmażamy pieczarki lekko oprószone solą i skropione cytryną, żeby nie ściemniały. Wszystko przekładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok. 1 godzinę. Podajemy z ulubioną surówką i kluskami łyżką kładzionymi. W moim domu

Kuchnia po mojemu

Proponowane wyszukiwania