duszona marchew - 1101 przepisów (strona:24/74)

Zupa z bobu 176

rozpuszczamy masło. Oczyszczamy pora i siekamy go w plasterki. Wrzucamy do garnka i dusimy około 2 minut, mieszając. Kurczaka myjemy i dokładamy do pora, zalewając całość wodą. Gotujemy około 10 minut z zielem angielskim, liściem laurowym, selerem oraz lubczykiem. . W tym czasie obieramy ziemniaki i marchew. Kroimy je w kostkę. Warzywa dorzucamy do wywaru i gotujemy do miękkości. Pod koniec

ChilliJemy
WSPÓŁPRACA ORZECH 200

się do dań obiadowych, mięs,ryb i wędlin.  SKŁADNIKI: Składniki: patisony (39%), woda, cukier, marchew (8%), ocet spirytusowy, papryka (4%), cebula (3%), sól, olej rzepakowy, przyprawy w tym gorczyca.   ZASMAŻANE BURACZKI  http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/zasmazane-buraczki Idealnie pasują do duszonego,pieczonego,smażonego mięsa, do dań obiadowych czy ryb.  SKŁADNIKI: buraki ćwikłowe (60%), woda, cebula, cukier(...)ŻYDOWSKU  http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/ogorki-po-zydowsku Idealnie nadaje się jako przekąska, do sałatek, dań zapiekanych, dań obiadowych, ziemniaków, kasz, jajek czy ryb.  SKŁADNIKI:   ogórki, woda, ocet spirytusowy, cukier, marchew 4%,  cebula 2%, koper, seler 1,5%, sól, przyprawy w tym gorczyca PIECZARKI MARYNOWANE    http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/pieczarka-marynowana-315-ml Idealnie nadają się na przekąskę, do sałatek, dań obiadowych . SKŁADNIKI

Gotowanie Patki
Burgery z kurczaka i cukinii 120

tarce o dużych oczkach cukinię, przeciśnięty przez praskę czosnek i dusimy kilka minut. 3. Mieszamy mięso z przestudzoną cukinią, posiekaną natką pietruszki, szczyptą soli, pieprzu i formujemy kotleciki. 4. Kotleciki smażymy obustronnie na suchej patelni. 5. Ugotowane ziemniaki rozgniatamy praską z dodatkiem masła i mleka. 6. Marchew i jabłko obieramy, trzemy na tarce o dużych oczkach, i doprawiamy sokiem

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Gulasz warzywny z ciecierzycą 145

pokrojoną w kostkę i czerwoną pokrojoną w półplastry. Smażyć, aż cebulka się zeszkli. Dodać pokrojoną w paski paprykę i dusić jeszcze około 3 minut. Do garnka wlać wody, tak by przykrywała dno i włożyć pokrojoną w kostkę cukinie, a także marchew (pokrojoną w plasterki. Następnie przełożyć zawartośc patelni do gotujących się warzyw i gotować pod przykryciem do momentu, aż warzywa

Malinowo w kuchni
Kokosowe risotto z warzywami 203

momentu, aż ryż go wchłonie, wtedy wlewamy kolejną porcję. W międzyczasie dodajemy startą na tarce o grubych oczkach marchew. W miarę potrzeby wlewamy bulion, a kiedy skończy się bulion ryż podlewamy mlekiem kokosowym. Pod koniec dodajemy groszek i przyprawy. Dusimy do miękkości wszystkich składników

e-PrzepisyKulinarne
Paprykarz z wędzoną makrelą 136

podsmażamy na oliwie, do zeszklenia cebuli. Do podsmażonej cebuli dodajemy pokrojoną paprykę i podsmażamy kolejne 5 minut. Dodajemy marchew oraz pietruszkę i podsmażamy kolejne 5 minut. Dolewamy 1 szklankę wody, dodajemy przecier pomidorowy, słodką paprykę, ostrą paprykę i całość dusimy (pod przykryciem), aż warzywa będą miękkie. W międzyczasie całość solimy i pieprzymy do smaku.   Warzywa studzimy. Łączymy makrelę, ryż

Smak mojego domu
Leśne naleśniki z mąki gryczanej 151

dokładnie łączymy ze sobą. Odstawiamy na pół godziny. Mięso kroimy w kostkę. Obficie opruszamy przyprawą. Smażymy na rumiany kolor. Marchew, seler obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Dodajemy do mięsa razem z grzybami. podlewamy wodą z grzybów i dusimy do miękkości. Smażymy naleśniki. Nakładamy na nie farsz. Przed podaniem posypujemy serem i natką pietruszki. źródło: przepis własny Ilość

Pobite gary Barbary
Golonki indycze duszone z warzywami. 126

zalac woda do połowy ich wysokości. Dodac lisc laurowy i ziele. Przykryc pokrywką i dusic na małym ogniu. Marchew pokroić w kostke i również dodac do miesa. Pieczarki obrac i pokroić w półplasterki i około 20 min przed koncem duszenia dodac do miesa wraz z fasola szparagowa. Kiedy mieso będzie już miękkie wyjac z rondla. Sos doprawić do smaku

Radość kipiąca uśmiechem.
Fasolka szparagowa w pomidorach do słoika 138

okrawamy z końcówek,  myjemy, a następnie obgotowujemy przez 15 minut  w słono - słodkiej wodzie, odcedzamy.  2. Marchew obieramy i ścieramy na wióra, cebulę kroimy w plastry. Rozgrzewamy olej, smażymy cebulę i marchewkę, gdy zmiękną dodajemy resztę składników, dusimy razem ok. 15 minut. Na końcu dodajemy fasolkę i mieszamy.  3. Przekładamy do słoików i pasteryzujemy

Apetyczna babeczka
Śledź po wiejsku 121

łyżki oleju 2 łyżki majonezu sól, pieprz Wykonanie: Suszone grzyby opłukać w ciepłej wodzie i ugotować, następnie drobno pokroić. Marchew umyć, zetrzeć na tarce, a cebulę pokroić w plasterki i razem z grzybami podsmażyć na oleju. Przyprawić do smaku i dusić przez 10 minut. Śledzie ułożyć na półmisku, zalać masą grzybową i udekorować majonezem. Polecam również inne potrawy śledziowe: Śledzie

Tradycyjna Kuchnia
Diabelska zupa krem z czerwonej papryki- Paliwo Rakietowe 163

sposób piękny połysk i cudowny, głęboki aromat". ->  Marco Pierre White, ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr  Składniki bulion drobiowy [woda, mięso kurze (0,2%)] sól tłuszcz palmowy cukier ekstrakt drożdżowy tłuszcz kurzy (2,0%) marchew (1,4%) aromaty (w tym jęczmień) por (0,9%) substancje żelujące: guma ksantanowa, mączka chleba świętojańskiego natka pietruszki czosnek pieprz syrop

ClauditteMissCooking
Pierogi z mięsem 204

Sposób wykonania farszu mięsnego Mięso ugotować w takiej ilości wody aby było w całości za nużone we wrzątku, dodać marchew, pietruszkę, listki laurowe, ziele angielskie, kostkę rosołową i całość gotować pod przykryciem 1 godzinę 20 minut. Cebulę drobno pokroić i dusić pod przykryciem do momentu aż się zeszkli. Ugotowane mięso wystudzić, a następnie zmielić dwukrotnie wraz z warzywami(...)przyprawić do smaku pieprzem, solą, majerankiem i wszystko dokładnie wymieszać. Gotowe pierogi wrzucać na gotującą się i osoloną wodę. Gotować po wypłynięciu gotować 3 minuty,. Podawać na gorąco z duszoną cebulką. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Kurczak z kapustą pekińską w mleku kokosowym i curry 551

lodówce. Kroimy kapustę pekińską (niezbyt drobno) oraz marchew w słupki. Smażymy kurczaka, a pod koniec wrzucamy fasolkę szparagową i marchew, a po chwili kapustę, ponieważ mięknie szybciej. Po kilku minutach zalewamy wszystko mlekiem kokosowym, doprawiamy curry i solą, a potem dusimy do momentu, aż warzywa odrobinę zmiękną, ale nadal będą chrupkie. Podajemy z ryżem.   Selamat makan

Zofiana
U Zorby 145

plasterki. Marchew, jabłko i cebulę starłam na dużych oczkach tarki. Na oliwie podsmażyłam w kolejności pora, cebulę, jabłko i marchew. Całość ok. 20min., w międzyczasie podlewając nieco wodą. Na koniec dodałam przyprawy i koncentrat pomidorowy. Po mniej więcej 10min. wspólnego duszenia zdjęłam z ognia.  Czas na dorsza. Misio go wyfiletował. Następnie ja gotowe filety pokroiłam na nieco mniejsze cząst

bastalena