duszona marchew - 1101 przepisów (strona:33/74)

Zupa szczawiowa wykwintna 170

Bulion doprowadzamy do wrzenia. Warzywa kroimy w drobną kostkę, pietruszkę selera i marchew gotujemy do miękkości w bulionie. Jajeczka przepiórcze gotujemy na twardo (ok. 5 minut). Obieramy ze skorupek, przekrawamy na połówki. 2. Szczaw siekamy. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy pora, smażymy aż się zeszkli, dodajemy szczaw, dusimy 3 minuty na średnim ogniu. 3. Do bulionu dodajemy szczaw i pora

Kuchnia Prezydentowej
Naleśniki pszenno-jaglane z farszem warzywnym 113

wygodniej) nieco oleju i wrzucamy pokrojonego pora i startą na grubych oczkach marchew. Mieszamy i podsmażamy ze 3 minuty. Dodajemy wyciśnięty czosnek i smażymy jeszcze minutę, czy dwie ciągle mieszając. Następnie dolewamy trochę wrzątku (tak z umiarem, nie za dużo, tak żeby na dnie trochę było) i dusimy warzywa do miękkości. Potem dosypujemy sezam, mieszamy i smażymy jeszcze przez chwilę

Marder&Marder Manufacture
Dyniowe risotto- risotto alla zucca 236

wody dowolne posiadane warzywka: np. seler, pietruszka, por, marchew, cebula ) . Obrać dynię ze skóry i pokroić w grube kostki.  Do garnka dodać 2 łyżki oliwy z oliwek, papryczkę chili, pokrojony kawalek pora, nać pietruszki, dynię i podsmażyć chwilę. Dodać pół szklanki wody, sól , dusić pod przykryciem ok 10 minut. Tak przygotowaną dynię zmiksować  mikserem ręcznym na papkę

zielonacukinka
Bitki wołowe 523

piórka. Por pokroić w plasterki. Marchew obrać, pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, zarumienić cebulę, dodać por i marchewkę. Następnie na tłuszczu podsmażyć mięso z obu stron. Wszystkie składniki wrzucić do brytfanny lub dużej patelni, dodać 200ml bulionu, 200ml wody, ziele angielskie, liście laurowe, lubczyk, majeranek i słodką czerwoną paprykę. Dusić całość pod przykryciem na bardzo małym ogniu przez

Kulinarne Przeboje
Krem z papryki 168

wlewamy oliwę, dodajemy pokrojona w drobną kostkę cebulę, po chwili czosnek. Marchew ścieramy na tarce i dodajemy do reszty. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w większą kostkę, dodajemy do garnka. Całośc chwilkę przesmażamy i zalewamy bulionem tak, aby bulion sięgał centymetr nad warzywa. Zmniejszamy gaz i dusimy do miękkości-ok 15 minut. Następnie dodajemy koncentrat i przyprawy. Całość blendujemy

Kopystką po garach
Bigos z cukinii z kapustą białą 167

podsmażamy poszatkowaną cebulkę, oraz startą na tarce jarzynowej  lub poszatkowaną marchew.  Gdy wszystko się troszkę podsmaży dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę. Smażymy, jeśli kiełbasa nie puści trochę soku należy podlać wodą, żeby się nie przypaliło. Dodajemy też pokrojony czosnek. Następnie dodajemy poszatkowaną kapustę, wszystko mieszamy i dusimy na małym ogniu pod przykryciem około 10 minut. Następnie do całości

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Potrawka z zielonej soczewicy i boczniaków 164

posiekać. Zeszklić na oleju. Dodać boczniaki i smażyć razem kilka minut. Marchew i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce o grubych odczkach. Seler umyć i pokroić w plasterki. Warzywa dodać do soczewicy. Dołożyć grzyby z cebulą, listek laurowy, ziele angielskie. Podlać niecałą szklanką wody, doprawić solą i pieprzem. Dusić około 15-20minut do odparowania płynów. Jeśli potrawka jest za rzadka

Zielona Kuchnia
Ryba po Grecku 292

www.youtube.com/watch?v=y801MXXH6T0 Przygotowanie: Najpierw przygotuję sos: Cebulę kroję w drobną kostkę. Marchew, pietruszkę i selera oczyszczam i myję. Następnie ścieram na tarce o grubych oczkach. Teraz w małym garnku rozgrzewam olej i podsmażam cebulę przez około 3 minuty. Następnie do cebuli dodaję warzywa i wodę i całość duszę pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut do miękkości warzyw

Uwaga Babcia Gotuje
Paprykarz Szczeciński De Luxe! 253

Drobno kroimy cebulę i szklimy ją na 3 łyżkach oleju. Obraną marchew ścieramy na tarce. Drobno kroimy paprykę, papryczki chili, czosnek i dodajemy do smażącej się cebuli razem z tartą marchewką. Warzywa smażymy około 10 minut. Do warzyw dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy i ziele angielskie. Dusimy na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie, a płyn z pomidorów zredukuje

Smakowity Blog Kulinarny
Makaron z kurczakiem i warzywami 635

patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, podsmażamy na nim mięso. Dodajemy marchew, paprykę, cebulę, 2 łyżki oleju  i całość  nadal smażymy ok. 3 min. Następnie dodajemy cukinię i całość podgrzewamy przez kolejne 2 min. Do warzyw dodajemy pomidory krojone, szczyptę cukru, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i dusimy  kilka min. Najlepiej żeby warzywa były al dente, wiec czas

Moniki Smakołyki
Ryżowa zapiekanka z tuńczykiem i warzywami 195

lekko osolonej wodzie. Piekarnik nagrzać na 180 stopni. Warzywa dokładnie umyć. Marchew, cebulę i 3/4 cukinii pokroić w kostkę. Czosnek drobno posiekać. Resztę cukinii pokroić w cienkie plasterki i odstawić, by pod koniec wyłożyć nimi wierzch zapiekanki. Na oleju podsmażyć warzywa, doprawić i podlać 1/2 szklanki wody. Dusić na dużym ogniu aż lekko zmiękną. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Jogurt rozbełtać

Kuchnia Ellie
Zupa ogórkowa 142

śmietany 2 łyżeczki mąki Wykonanie: Ziemniaki obieram i kroję w kostkę, marchew w talarki, pietruszkę w słupki. Wszystko gotuję razem ze skrzydełkami, aż będzie miękkie. Dwa ogórki odkładam na bok, a resztę ścieram na tarce jarzynowej na dużych oczkach. Na patelni rozpuszczam margarynę, wrzucam starte ogórki i duszę kilka minut. Do miękkich warzyw dodaję podduszone ogórki i wszystko razem gotuję

Bea(u)ty kitchen
Warzywa z patelni 130

łyżki masła  Wykonanie : Fasolkę ugotować w osolonej wodzie Marchew obrać i zetrzeć na tarce jarzynowe, por pokroić w pół talarki. Kukurydzę odsączyć z wody. Paprykę pokroić w paseczki . Seler naciowy pokroić na średniej grubości kawałki Na patelni rozpuścić 3 łyżki masła , dodać warzywa , chwilę dusić pod przykryciem . Gdy puści sok dodać przyprawy ( do smaku ). Warzywa dusić pod przykryciem

Sama słodycz i szczypta chili
Zupa marchewkowa 149

window.adsbygoogle || []).push({}); Z góry dziękuję. Wykonanie Cebulę i czosnek posiekać. Ziemniaki, marchew, seler i jabłka pokroić w kostkę. Cebulę podsmażyć w dużym garnku na maśle aż się zezłoci. Dodać pokrojone składniki. Smażyć ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając. Skórkę i sok z pomarańczy dodać do warzyw. Dusić ok. 5 minut. Zalać bulionem i gotować 20 minut. Zupę doprawić solą

Świat Smaku
PSTRĄG Z BATATAMI I MARTINI , COQ AU VIN , KREME BRULLE , TARTA CYTRYNOWA …. czyli TYDZIEŃ RESTAURACJI Z GROUPON W AUBERGINE! 170

jest to kogut ) – restauracja Aubergine podaje natomiast kurczaka zagrodowego, duszonego w warzywach i czerwonym winie, razem z pieczonymi ziemniakami i sałatką. Delikatne mięso ( o łącznej wadze ok. 0,5 kg! ) fantastyczne odchodzące od kości … zatopione w wyrazistym sosie z czerwonego wina. Do tego całe grzyby, marchew, ćwiartki ziemniaków i świeża sałatka z pomidorkami koktajlowymi. Przepyszne danie

Ostra na Słodko