ciepło) Przygotowanie: W głębokim garnku rozpuść masło. Wrzuć cebulę, marchew i selera i smaż kilka minut aż warzywa zmiękną. Następnie dodaj wino i wymieszaj, podczas deglazowania wszystkie warzywa które przykleiły się do dna garnka powinny łatwo odejść. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, tymianek i 2 szklanki bulionu lub rosołu. Duś całość aż ziemniaki będą miękkie, czyli około 10 minut. Następnie
nietylkopasta.plananasem przez około 4 minuty, dodajemy dymkę, czosnek, marchew oraz ziemniaki, mieszamy, dolewamy czerwone wino - trzymamy na ogniu przez 5 minut i wlewamy bulion - wszystko razem gotujemy pod przykryciem do momentu, aż wszystkie składniki będą prawie miękkie. Do potrawy dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem - dusimy pod przykryciem do miękkości wszystkich składników. Krok 4. Pod koniec gotowania
Moja Książka Kucharskasól, pieprz, pieprz ziołowy Przygotowanie Cebulę kroimy w piórka, marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, pieczarki kroimy w plasterki. Składniki podsmażamy na łyżce masła, następnie dodajemy paprykę pokrojoną w paski paprykę i cukinię pokrojoną w kostkę. Smażymy przez chwilę, następnie dodajemy pomidory i czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość dusimy do miękkości wszystkich składników. W razie potrzeby podlewamy wodą
e-PrzepisyKulinarnewkładacie do garnka, podlewacie wodą albo czerwonym winem i dusicie, aż kapusta będzie miękka, a jabłka się rozpadną. Przyprawiacie wtedy cukrem, solą, pieprzem i octem z czerwonego wina. Grzyby zalewacie wrzątkiem. Po pięciu minutach odcedzacie i płuczecie. Kroicie je w paski, zalewacie 1 szklanką wody i gotujecie do miękkości. Marchew i pietruszkę myjecie, obieracie, kroicie w kostkę albo w talarki
GRUBY WAŁEKPrzygotowanie zupy z soczewicy: Przygotować warzywa : Obraną cebulę i marchew, seler naciowy, chili pokroić w drobną kostkę (jeśli wolicie, to z chili usuńcie pestki – zupa będzie mniej pikantna. Ja nie usuwam) . Czosnek pokroić w cienkie plasterki. Do garnka z grubym dnem wlać olej lub oliwę, wsypać pokrojone warzywa i dusić przez kilka minut, mieszając od czasu do czasu
Moja Delicjaużyłam mrożonki z Biedronki, w skład której wchodziła:pietruszka, marchew i por) świeża bazylia oregano, sól, pieprz wg. smaku Sposób przygotowania: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu do rondla (najlepiej teflonowego) wrzucamy mrożoną mieszankę, smażymy, aż się rozmrozi dodajemy pokrojone pomidory, paprykę, pierś z kurczaka, makaron, koncentrat wszystko dusimy pod przykryciem, do jakiś czas mieszając, w razie potrzeby dodając
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćstrony aż do zarumienienia i wyjąć na talerz. Marchew i pietruszkę obrać, umyć „w powietrzu” pod strumieniem wody mineralnej, pokroić znowu w powietrzu na możliwe najmniejsze kawałki i wrzucić na rozgrzaną oliwę. Cebulę i czosnek obrać, pokroić tą samą metodą i dorzucić do garnka. Dodać przyprawy i wymieszać. Dusić kilka minut. Poszatkować w powietrzu kapustę i dodać
GRUBY WAŁEKpieprzolej do smażeniamąka do obsypania ryby (można pominąć) Marchwie, pietruszkę i seler ścieramy na tarce o grubych oczkach. Por kroimy w piórka a cebulę w kostkę. Wszystko podsmażamy na oleju. Dodajemy liście laurowe, ziela angielskie, goździki. Następnie podlewamy odrobiną wody, dodajemy przecier pomidorowy i sok z polowy cytryny. Dusimy przez pół godziny. Potem wyciągamy goździki, listki laurowe i ziela
Bon Appetit Małgorzatylasagne Wykonanie: Na rozgrzane masło wrzucamy posiekaną cebulę, marchew- pokrojoną w półtalarki I wędzoną szynkę. Smażymy ok 5 min. Dodajemy mięso. Smażymy aż mięso przestanie być czerwone. Na patelni na małej ilości oleju podsmażamy pieczarki- by odparowały wodę. Do mięsa dodajemy pieczarki, koncentrat pomidorowy , wino. Mieszamy , przykrywamy I dusimy ok 20 min. Do miski ścieramy parmesan na grubych oczkach
Smaki Edytyłyżeczka suszonej kolendry olej do smażenia gulasz: Dynię, ziemniaki, marchew obieram i kroję w miarę równą, średnią kostkę. Wrzucam do garnka, wlewam wody tyle, by warzywa były zaledwie do połowy przykryte i zagotowuję. Wrzucam ziele, liść laurowy. Do gotujących się warzyw dodaję całą puszeczkę mleka kokosowego. Zmniejszam płomień i duszę całość pod przykryciem, aż do miękkości warzyw. W międzyczasie
W kuchni Karmel-itkipieprz sól przepis Obraną cebulę drobno siekamy a włoszczyznę (marchew, pietruszkę oraz seler) ścieramy na tarce o dużych oczkach. W garnku z rozgrzanym tłuszczem rumienimy cebulę od czasu do czasu mieszając. Do zrumienionej cebuli dodajemy mielone mięso i wszystko chwilę podsmażamy. Do podrumienionego mięsa dodajemy startą włoszczyznę i wszystko krótko dusimy ciągle mieszając. Następnie wlewamy 1,5 litra wody, całość
Smakowite Daniazupek, użyłam "Mie") 450g mieszanki warzywnej (brokuł, marchew, zielona fasolka szparagowa, kukurydza, czerwona papryka, kiełki fasoli mung) imbir papryka słodka i ostra czosnek granulowany suszona cebulka kolendra bazylia, natka pietruszki sól, pieprz olej Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i wrzucić warzywa. Dodać przyprawy (ilość wg gustu) i dusić pod przykryciem około 20 minut. W międzyczasie makaron zalać wrzątkiem
Di gotujepieczarki, cebulę, marchew, pietruszkę, seler i ziemniaki. Pieczarki, marchew, por, seler pietruszkę kroimy w plastry. Ziemniaki oraz cebulę kroimy w kostkę. Nać pietruszki siekamy. 2. Rozgrzewamy olej i wrzucamy marchewkę, pietruszkę, seler, por, pół cebuli i nać pietruszki. Wszystko lekko podsmażamy, a następnie zalewamy odrobiną wody, żeby przykryć warzywa - dusimy na małym ogniu przez 20 minut
Bananowe Polełyżeczki kolendry - szczypta gałki muszkatołowej - sól, pieprz Selery, marchwie, pietruszki obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach lub rozdrabniamy w malakserze. W garnku rozgrzewamy łyżkę oleju. Pora kroimy w talarki i podsmażamy, aż będzie miękki. Dorzucamy do niego starte lub rozdrobnione warzywa, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, olej i dusimy ok. 15 minut. W tym czasie gotujemy obie kasze zgodnie(...)instrukcją na opakowaniu. W misie blendera umieszczamy duszone warzywa, ugotowane kasze, orzechy (możemy użyć mielonych), sos sojowy, zioła i przyprawy. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Przekładamy masę do keksówki - u mnie 21 x 11 x 7cm (wyłożonej papierem lub nie, to zależy od Waszej wygody) i pieczemy 45 minut w 200 stopniach. Smacznego
Be Fit Be Strongszklanką wywaru i przez około 5 minut dusiłam. Dodałam przecier pomidorowy, sól, pieprz i cukier. Buraki pokroiłam na słupki. Można je również zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodałam je do wywaru. Po chwili dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki i podduszoną kapustę. Można również pokroić i dodać ugotowaną marchew. Następnie wrzuciłam fasolę. Gotowałam aż wszystkie warzywa były miękkie. Wlałam
potrawyregionalneliść laurowy, zioła prowansalskie oraz pokrojony czosnek i marchew. Doprawić solą i pieprzem. Polędwiczkę opłukać, oczyścić z włókien i osuszyć. Pokroić w plastry i lekko roztłuc. Oprószyć solą oraz pieprzem i obtoczyć w mące. Tak przygotowane bitki zrumienić z obu stron na rozgrzanym oleju i przełożyć do garnka. Całość dusić na małym ogniu pod przykryciem przez około 40 minut
Nie tylko w kuchnidodaję paprykę ostrą, słodką i liście laurowe- obieram marchew i trę ją na tarce o grubych oczkach, dorzucam do patelni, mieszam i pilnuję, aby się nic nie przypaliło- dorzucam pomidory z puszki i 3 łyżki koncentratu plus łyżeczkę sosu sojowego- podlewam odrobiną wody doprawiam solą, pieprzem, odrobiną cukru i duszę ok 15 minut - w tym czasie dokładnie obieram
Basia w kuchniNiepozorne danie jednogarnkowe "z resztek" jakie kryją się w lodówce (prawie) każdego z Was ;)Składniki:dynia do 1 kg3 małe marchwiecebula (użyłam niewykorzystanych środków cebul, jakie
Taste Of My Day