duszona marchew - 1101 przepisów (strona:36/74)

Zupa z wędzonym łososiem 192

ciepło) Przygotowanie: W głębokim garnku rozpuść masło. Wrzuć cebulę, marchew i selera i smaż kilka minut aż warzywa zmiękną. Następnie dodaj wino i wymieszaj, podczas deglazowania wszystkie warzywa które przykleiły się do dna garnka powinny łatwo odejść. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, tymianek i 2 szklanki bulionu lub rosołu. Duś całość aż ziemniaki będą miękkie, czyli około 10 minut. Następnie

nietylkopasta.pl
WINNO-POMIDOROWY KURCZAK Z ANANASEM - kurczak 116

ananasem przez około 4 minuty, dodajemy dymkę, czosnek, marchew oraz ziemniaki, mieszamy, dolewamy czerwone wino - trzymamy na ogniu przez 5 minut i wlewamy bulion - wszystko razem gotujemy pod przykryciem do momentu, aż wszystkie składniki będą prawie miękkie. Do potrawy dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem - dusimy pod przykryciem do miękkości wszystkich składników. Krok 4. Pod koniec gotowania

Moja Książka Kucharska
Wegetariański gulasz warzywny 250

sól, pieprz, pieprz ziołowy Przygotowanie Cebulę kroimy w piórka, marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, pieczarki kroimy w plasterki. Składniki podsmażamy na łyżce masła, następnie dodajemy paprykę pokrojoną w paski paprykę i cukinię pokrojoną w kostkę. Smażymy przez chwilę, następnie dodajemy pomidory i czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość dusimy do miękkości wszystkich składników. W razie potrzeby podlewamy wodą

e-PrzepisyKulinarne
Pęczak z sosem grzybowym i modrą kapustą z jabłkami 214

wkładacie do garnka, podlewacie wodą albo czerwonym winem i dusicie, aż kapusta będzie miękka, a jabłka się rozpadną. Przyprawiacie wtedy cukrem, solą, pieprzem i octem z czerwonego wina. Grzyby zalewacie wrzątkiem. Po pięciu minutach odcedzacie i płuczecie. Kroicie je w paski, zalewacie 1 szklanką wody i gotujecie do miękkości. Marchew i pietruszkę myjecie, obieracie, kroicie w kostkę albo w talarki

GRUBY WAŁEK
Zupa z czerwonej soczewicy 165

Przygotowanie zupy z soczewicy: Przygotować warzywa : Obraną cebulę i marchew, seler naciowy, chili pokroić w drobną kostkę (jeśli wolicie, to z chili usuńcie pestki – zupa będzie mniej pikantna. Ja nie usuwam) . Czosnek pokroić w cienkie plasterki. Do garnka z grubym dnem wlać olej lub oliwę, wsypać pokrojone warzywa i dusić przez kilka minut, mieszając od czasu do czasu

Moja Delicja
Zdrowa wałówka do pracy 2368

użyłam mrożonki z Biedronki, w skład której wchodziła:pietruszka, marchew i por) świeża bazylia oregano, sól, pieprz wg. smaku Sposób przygotowania: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu do rondla (najlepiej teflonowego) wrzucamy mrożoną mieszankę, smażymy, aż się rozmrozi dodajemy pokrojone pomidory, paprykę, pierś z kurczaka, makaron, koncentrat wszystko dusimy pod przykryciem, do jakiś czas mieszając, w razie potrzeby dodając

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
DWORSKA KACZKA DUSZONA Z KAPUSTĄ MODRĄ, CYNAMONEM I JAŁOWCEM 155

strony aż do zarumienienia i wyjąć na talerz. Marchew i pietruszkę obrać, umyć „w powietrzu” pod strumieniem wody mineralnej, pokroić znowu w powietrzu na możliwe najmniejsze kawałki i wrzucić na rozgrzaną oliwę. Cebulę i czosnek obrać, pokroić tą samą metodą i dorzucić do garnka. Dodać przyprawy i wymieszać. Dusić kilka minut. Poszatkować w powietrzu kapustę i dodać

GRUBY WAŁEK
Aromatyczna ryba po grecku z goździkami 165

pieprzolej do smażeniamąka do obsypania ryby (można pominąć) Marchwie, pietruszkę i seler ścieramy na tarce o grubych oczkach. Por kroimy w piórka a cebulę w kostkę. Wszystko podsmażamy na oleju. Dodajemy liście laurowe, ziela angielskie, goździki. Następnie podlewamy odrobiną wody, dodajemy przecier pomidorowy i sok z polowy cytryny. Dusimy przez pół godziny. Potem wyciągamy goździki, listki laurowe i ziela

Bon Appetit Małgorzaty
Lasagne z serem ricotta i mozzarella II 150

lasagne Wykonanie: Na rozgrzane masło wrzucamy posiekaną cebulę, marchew- pokrojoną w półtalarki I wędzoną szynkę. Smażymy ok 5 min. Dodajemy mięso. Smażymy aż mięso przestanie być czerwone. Na patelni na małej ilości oleju podsmażamy pieczarki- by odparowały wodę. Do mięsa dodajemy pieczarki, koncentrat pomidorowy , wino. Mieszamy , przykrywamy I dusimy ok 20 min. Do miski ścieramy parmesan na grubych oczkach

Smaki Edyty
PULPECIKI JAGLANE Z GULASZEM DYNIOWYM. 174

łyżeczka suszonej kolendry olej do smażenia gulasz: Dynię, ziemniaki, marchew obieram i kroję w miarę równą, średnią kostkę. Wrzucam do garnka, wlewam wody tyle, by warzywa były zaledwie do połowy przykryte i zagotowuję. Wrzucam ziele, liść laurowy. Do gotujących się warzyw dodaję całą puszeczkę mleka kokosowego.  Zmniejszam płomień i duszę całość pod przykryciem, aż do miękkości warzyw. W międzyczasie

W kuchni Karmel-itki
Zupa pomidorowa z mielonym mięsem i kluskami + film 179

pieprz sól przepis Obraną cebulę drobno siekamy a włoszczyznę (marchew, pietruszkę oraz seler) ścieramy na tarce o dużych oczkach. W garnku z rozgrzanym tłuszczem rumienimy cebulę od czasu do czasu mieszając. Do zrumienionej cebuli dodajemy mielone mięso i wszystko chwilę podsmażamy. Do podrumienionego mięsa dodajemy startą włoszczyznę i wszystko krótko dusimy ciągle mieszając. Następnie wlewamy 1,5 litra wody, całość

Smakowite Dania
Makaron z warzywami (na szybko) 193

zupek, użyłam "Mie") 450g mieszanki warzywnej (brokuł, marchew, zielona fasolka szparagowa, kukurydza, czerwona papryka, kiełki fasoli mung) imbir papryka słodka i ostra czosnek granulowany suszona cebulka kolendra bazylia, natka pietruszki sól, pieprz olej Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i wrzucić warzywa. Dodać przyprawy (ilość wg gustu) i dusić pod przykryciem około 20 minut. W międzyczasie makaron zalać wrzątkiem

Di gotuje
Wegańska zupa pieczarkowa krem 125

pieczarki, cebulę, marchew, pietruszkę, seler i ziemniaki. Pieczarki, marchew, por, seler pietruszkę kroimy w plastry. Ziemniaki oraz cebulę kroimy w kostkę. Nać pietruszki siekamy.  2. Rozgrzewamy olej i wrzucamy marchewkę, pietruszkę, seler, por, pół cebuli i nać pietruszki. Wszystko lekko podsmażamy, a następnie zalewamy odrobiną wody, żeby przykryć warzywa - dusimy na małym ogniu przez 20 minut

Bananowe Pole
Warzywny pasztet z selera, pietruszki i marchewki 176

łyżeczki kolendry - szczypta gałki muszkatołowej - sól, pieprz Selery, marchwie, pietruszki obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach lub rozdrabniamy w malakserze. W garnku rozgrzewamy łyżkę oleju. Pora kroimy w talarki i podsmażamy, aż będzie miękki. Dorzucamy do niego starte lub rozdrobnione warzywa, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, olej i dusimy ok. 15 minut. W tym czasie gotujemy obie kasze zgodnie(...)instrukcją na opakowaniu. W misie blendera umieszczamy duszone warzywa, ugotowane kasze, orzechy (możemy użyć mielonych), sos sojowy, zioła i przyprawy. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Przekładamy masę do keksówki - u mnie 21 x 11 x 7cm (wyłożonej papierem lub nie, to zależy od Waszej wygody) i pieczemy 45 minut w 200 stopniach. Smacznego

Be Fit Be Strong

Proponowane wyszukiwania