duszona marchew - 1101 przepisów (strona:38/74)

Kurczak z warzywami w sosie serowym 123

być mrożona) 2 garście włoszczyzny (dałam mrożonkę: marchew, por, seler, pietruszka) 180 ml śmietany 30% ok 150 g sera z niebieską pleśnią sól, pieprz, pieprz ziołowy Przygotowanie Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie. Pierś kroimy w kostkę, oprószamy pieprzem ziołowym i podsmażamy na oleju, dodajemy mrożoną włoszczyznę, podlewamy pół szklanki wody i dusimy aż warzywa zmiękną. Dodajemy ugotowaną fasolkę, śmietanę

e-PrzepisyKulinarne
Zupa krem z dyni i marchewki 164

kcal !!!) 200 g dyni 130 g marchwi 100 g cebuli. 1 mały por 2  łyżki oleju rzepakowego  2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka natki pietruszki Sól, pieprz 4 szt. listków laurowych 6   szt. ziela angielskiego 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka słodkiej papryki Szczypta imbiru PRZYGOTOWANIE Warzywa kroimy w kostkę i dusimy na oleju. Dodajemy około

Moje Kuchenne Rewelacje
Ryba po grecku 2015 160

ryby sok z cytryny do ryby Wykonanie: Marchew myje obieram i ścieram na tarce na średnich oczkach.Przekładam do garnka i dodaje ziele angielskie, listek laurowy,sól,pieprz i podsmażam. Ścieram na tarce obraną pietruszkę i obrany seler,dodaje do marchewki nadal podsmażam.Dolewam 300 ml wywaru z rosołu. W trakcie duszenia smakuje czy farsz już ma smak taki jaki

Różowa kuchnia
Gulasz na piwie 185

jesień. Składniki: Cebula (1 sztuka) Marchew (2 sztuki) Czarna rzepa (1 sztuka) Majeranek Tymianek Rozmaryn Pieprz Sól Piwo - jedno małe Koncentrat pomidorowy łyżka Liść laurowy 2 ząbki czosnku 1 i 1/2 szklanki bulionu (ja dodałam wodę z dwiema łyżkami domowej przyprawy) Wykonanie: Podsmażamy pokrojone w kostkę warzywa. Dodajemy przyprawy. Dusimy 15/20 minut na wolnym ogniu. Pod koniec duszenia dodajemy koncentrat

Lubczyk i Wanilia
Wieprzowy gulasz z boczniakami i chlebem razowym (348 kcal) 193

karkówki kromka chleba razowego cebula średnia marchew 2 łyżeczki musztardy (dałam rosyjską) 100 g boczniaków czosnek niedźwiedzi, cząber, papryka ostra, pieprz kolorowy, sól Przygotowanie Karkówkę myjemy, kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Następnie przekładamy do garnka i zalewamy wodą, tak aby była całkowicie zakryta. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę. Dusimy pod przykryciem, aż karkówka zmięknie, w razie potrzeby podlewamy

e-PrzepisyKulinarne
Cannelloni z mięsem mielonym, bakłażanem i szynką włoską 211

kroimy w kosteczkę. Bakłażana, pieczarki i marchew obieramy ze skóry. Kroimy w kostkę. Mięso doprawiamy ziołami, pieprzem, solą, papryką, sosem worhestershire,   pieprzem cayenne i czosnkiem granulowanym. Dodajemy pokrojone warzywa. Smażymy przez kolejne 10   minut, aż zmiękną. Dodajemy pomidora, pokrojone w paski pomidory suszone, przecier oraz koncentrat. Mieszamy wszystko dokładnie i dusimy na małym ogniu przez 15 minut. Gotujemy

Mania Gotowania
Lekki cytrusowy gulasz wołowy z ciecierzycą 168

niewielkim ogniu, aż cebula się zeszkli a marchew, seler i pietruszka lekko zmiękną. Smażymy mieszając, około 6-8 minut. Do warzyw dodajemy podsmażoną wcześniej wołowinę, ścieramy skórkę z pomarańczy i wyciskamy z niej sok. Wciskamy przez praskę obrane ząbki czosnku. Wlewamy dwie i pół szklanki bulionu, wsypujemy przyprawy (bez soli) i całość dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa — około

Karo in the Kitchen
Wieprzowe serca w warzywach 118

mrożonej mieszanki warzywnej – kalafior, brokuł, marchew 5 dag mrożonego groszku sól pieprz dużo suszonego koperku Wykonanie: Serca opłukałam, osuszyłam papierowym ręcznikiem, pokroiłam w kostkę, wymieszałam z łyżką mąki. W rondelku rozgrzałam olej, wrzuciłam mięso i smażyłam kilka minut, często mieszając. Wlałam dwie szklanki wrzątku, dodałam ziele angielskie i liść laurowy. Dusiłam pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości. Od czasu

Kuchenne zapiski Edyty
Flaczki z boczniaków 75

mieszanych warzyw ( marchew , pietruszka, seler, kapusta włoska, por , czosnek i cebula) 25 dag boczniaków pół litra bulionu liść laurowy ziele angielskie sól i pieprz przepis Warzywa oczyszczamy , myjemy i kroimy w zapałkę, dodajemy oczyszczone i pokrojone w paseczki boczniaki . Podlewamy bulionem , dodajemy ziele angielskie i liść laurowy,  dusimy do miękkości warzyw i boczniaków , doprawiamy flaczki solą i pieprzem

Smakowite Dania
Panierowane kotlety drobiowe zapiekane z marchewką i selerem 267

rozbitym jajku i bułce tartej.  Marchew, cebulę i seler obrać ze skórki a następnie zetrzeć na tarce o dużych otworach .  Do garnka  dodać 3 łyżki oleju z oliwy, podsmażyć lekko cebulę a następnie dodać resztę startych warzyw, posolić do smaku. Dodać listek laurowy, ziele angielskie, pieprz i łyżkę koncentratu pomidorowego. Dusić wszystko przez około 10 minut. Usmażyć

zielonacukinka
Potrawka z kurczaka 356

Piersi umyć i pokroić w paseczki .Marchew umyć obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.Pora pokroić w pół talarki.Ogórki pokroić w kostkę.W rondlu rozgrzać troszkę oliwy, wrzucić kurczaka  marchewkę, por , pomidorki .Dodać przyprawy i chwilę wszystko podsmażyć.Dolać około 2 szklanek  wody lub bulionu warzywnego  i dusić do miękkości .  Jeśli woda

Sama słodycz i szczypta chili
O dyniach. Purée z dyni do słoików, pasteryzowane 177

beta karotenu. DYNIA MAKARONOWA (Makaronowa Warszawska, Pyza) lekko podłużna, z szarozieloną lub bladożółtą skórką. Żółty miąższ tej dyni po podgrzaniu rozdziela się na nitki – jak makaron rosołowy. Do duszenia, do pieczenia podzielona na pół – po upieczeniu wyskrobujemy miąższ-makaron i podajemy, np. z dowolnym sosem lub jako dodatek. DYNIA PROWANSALSKA MUSZKATOŁOWA okrągła, ciemnozielona lub brudnopomarańczowa, czasami nakrapiana jak arbuz(...)jest jednak bardziej soczysta, wodnista, a po zmiksowaniu czuć w niej włókna. Nie nadaje się na mus z pieczonej dyni, trzeba odparować ją mocno na patelni. W smaku przypomina marchew karotkę. DYNIA ACORN SQUASH – mała, w kształcie żołędzia, mocno żebrowana – przez różnorodność kolorów niepotrzebnie w Polsce traktowana jako dynia ozdobna, a nie jadalna. Ma przeróżne kolory – odcienie żółci i zieleni

Karo in the Kitchen
Poniedziałek: Kurczak alla cacciatora 128

Wolno duszony kurczak w sosie pomidorowym, mięciutki, aromatyczny i bardzo łatwy do przyrządzenia. Czas przygotowania: Godzina Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 duże Klasyk włoskiej, wiejskiej kuchni, typowy szczególnie dla Toskanii. Nazwa „Pollo alla cacciatora” czasem tłumaczona jest jako kurczak po myśliwsku, bo „cacciatore” to po włosku myśliwy. Właściwsza jest jednak nazwa kurczak żony myśliwego(...)coś trzeba było do garnka włożyć. Jak w przypadku wielu włoskich dań nie na jednego przepisu na pollo alla cacciatore składniki są bardzo różne i na liście można znaleźć marchew, seler, paprykę, anchois i kapary. My proponujemy wersję pollo alla cacciatore bardzo prostą, bez specjalnych dodatków, bo i tak najważniejszy jest sos pomidorowy oraz przyprawy: rozmaryn i jałowiec, które nadają

Niedzielny kucharz
Lasagne po bolońsku z cukinią 149

kawałki .Wszystkie pozostałe warzywa ( cukinia,cebula,marchew,chilli,czosnek ) obieramy i drobniutko kroimy . Podsmażamy na patelni warzywa , oprócz pomidorów . Jak zmiękną i zrumienią się dodajemy mielone mięso i dalej smażymy , od czasu do czasu mieszając . Kiedy mięso również będzie przysmażone , dodajemy pomidory , doprawiamy cynamonem, bazylią i solą do smaku . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dusimy na małym ogniu mieszając co jakiś czas

Ogrodnik w podróży
Zupa - krem pomidorowy z mleczkiem kokosowym 119

łyżki oliwy z oliwek Sposób wykonania: Marchew, pietruszkę i seler obieramy, czyścimy i kroimy w średnią kostkę. W dużym garnku podgrzewamy masło z oliwą i wrzucamy włoszczyznę.  Warzywa smażymy około 10 minut od czasu do czasu mieszając a następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz poszatkowany czosnek. Zmniejszamy ogień przykrywamy przykrywką i dusimy przez 15 minut (do momentu

Qchnia po prostu

Proponowane wyszukiwania