duszona marchew - 1101 przepisów (strona:31/74)

Sakiewki drobiowe 223

sól pieprz Ponadto: 1 łyżeczka mąki do zagęszczenia powstałego sosu Cebulę kroimy w kostkę, marchew ścieramy na tarce na małych oczkach, czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy na nią warzywa, podsmażamy przez chwilę. Dodajemy niewielką ilość wody, curry, pieprz, sól i dusimy przez 5 minut. Odstawiamy. Uda z kurczaka siekamy siekaczem, ja mam taki: .. i powiem(...)już mamy zrobione z udek "kotlety" oprószamy je solą i pieprzem. W naczyniu mieszamy surowe jajko z serkiem mascarpone, dodajemy do niego pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, naszą duszoną cebulkę z marchewką, posiekaną natkę pietruszki, pieprz, sól, kaszę mannę i mieszamy całość. z każdego kawałka mięsa formujemy sakiewkę, możemy wspomagać się wykałaczkami ;) Do każdej z sakiewek wkładamy tyle farszu

MamaOskarka
Dżem marchewkowy z cytryną i limoncello 169

Bardzo lubię marchewkę i często ją jemy. Zwykle przygotowuję z niej surówkę albo duszę i podaję jako jarzynkę do obiadu. Oczywiście nie liczę ile marchewki używam do różnych zup , samych wywarów czy jarzynowych mieszanek, bo to każdy kto gotuje wie. Lubimy też pochrupać surowa marchew tak po prostu, zamiast chipsów czy innych przekąsek. Ważne żeby była smaczna i z dobrego

Smaczna Pyza
Fusilli z pomidorami i mięsem mielonym 147

MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu ,zostawiając 50 ml wody z gotowania. Marchew obieramy i kroimy w kostkę. Por siekamy. Warzywa podsmażamy na maśle razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem ,dodajemy mięso mielone ,które rozdrabniamy widelcem (cały czas mieszamy). Zalewamy bulionem i chwilę dusimy. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Dodajemy pomidory wraz z zalewą ,kostkę ziołową. Całość dusimy jeszcze

R'n'G Kitchen
Soczewica z kabanosami w pomidorowym sosie 127

kosteczkę. W rondlu rozgrzałam łyżkę masła, zeszkliłam na nim cebulę i czosnek, dodałam marchew i smażyłam na wolnym ogniu aż marchewka zaczęła mięknąć. Dołożyłam kabanosy i znów razem przesmażyłam. Dodałam pomidory z puszki razem z zalewą, suszone pomidory i paprykę w proszku, podlałam wodą. Dusiłam do momentu, aż marchewka była całkiem miękka, a pomidory się rozgotowały. Dołożyłam osączoną z zalewy

Kuchenne zapiski Edyty
Ziemniaczano- kaszane pierogi z farszem mięsnym 159

praskę, podsmażyć (uważać, żeby czosnek się nie przypalił bo będzie gorzki). Następnie dodać startą marchew, pietruszkę i wszystko razem podsmażyć. Doprawić kuminem i pieprzem. Kolejno do jarzyn dodać pokrojonego na mniejsze kawałki kalafiora i brokuła oraz zmielone na najdrobniejszych oczkach mięso. Całość zalać bulionem i dusić pod przykryciem do czasu, aż mięso nie będzie surowe, jarzyny zmiękną a bulion zostanie

Krakowskie smaki Ani
Pasztet z kaczki z suszoną śliwką 133

grubą kostkę1 bułka4 - 5 jajekpieprz, sól do smaku1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej2 ząbki czosnkuwarzywa: marchew, ćwierć części pora, 1 mała pietruszka, kawałek selerakilka suszonych śliwekWYKONANIEMięso oprócz wątróbki, obsmażyć, dodać do rondla podlać wodą tak, by je  przykryć. Dodać warzywa kilka listków laurowych. Dusić, aż mięso będzie bardzo miękkie, rozpadające się.Wątróbkę podusić z cebulką na oleju - krótko.  Bułkę

W kuchennym oknie Ewy
Aromatyczne pałki kurczaka z fasolką szparagową 88

Obsmażyć i zdjąć mięso z patelni. Na tłuszcz po smażeniu mięsa włożyć pokrojoną marchew, smażyć kilka minut, a następnie wlać bulion, dodać zieloną i żółtą fasolkę i gotować na małej mocy palnika do miękkości warzyw. Kiedy fasolki będą już średnio miękkie dodać mięso i całość dusić na małej mocy palnika doprawiając w między czasie solą i dodając bulion według potrzeby

WSZYSTKO SMACZNE
Aromatyczne pałki kurczaka z fasolką szparagową 105

Obsmażyć i zdjąć mięso z patelni. Na tłuszcz po smażeniu mięsa włożyć pokrojoną marchew, smażyć kilka minut, a następnie wlać bulion, dodać zieloną i żółtą fasolkę i gotować na małej mocy palnika do miękkości warzyw. Kiedy fasolki będą już średnio miękkie dodać mięso i całość dusić na małej mocy palnika doprawiając w między czasie solą i dodając bulion według potrzeby

WSZYSTKO SMACZNE
Ryż z warzywami z curry... :) 196

curry sól pieprz tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Marchew, pietruszkę kroimy w kostkę, seler i por kroimy w plastry, papryczkę chili przekrawamy na pół, następnie wrzucamy na patelnię z niewielką ilością tłuszczu i lekko podsmażamy, dodajemy pozostałe warzywa i razem dusimy, aż wszystko będzie miękkie. Na końcu doprawiamy curry, solą i pieprzem. Gotowe warzywa mieszamy

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Zupa krem z batatów z nutką chilli 157

innego - cebula - 1-2 ząbki czosnku - łyżeczka papryki ostrej - pół łyżeczki chilli *opcjonalnie: marchew i pietruszka z wcześniej ugotowanego bulionu, jogurt naturalny, szczypiorek Bataty obieramy i kroimy w kostkę. W garnku podsmażamy na oleju do zeszklenia cebulę wraz z czosnkiem. Dorzucamy pokrojone w kostkę bataty. Dusimy, co jakiś czas mieszając przez ok. 10 minut. Zalewamy gorącym bulionem, doprawiamy i gotujemy

Be Fit Be Strong
Schab duszony w sosie z kiszonej kapusty i ogórków. 428

Schabowe w takiej wersji idealnie smakują z ziemniakami lub kluskami. Schab można zastąpić żeberkami i też będzie pysznie. Potrawę można zagęścić mąką, ale to nie jest konieczne. Polecam! SCHAB DUSZONY W SOSIE Z KISZONEJ KAPUSTY I OGÓRKÓW. Składniki na 4 porcje: około 750 g schabu (8 plastrów) 1 cebula 250 g kiszonej kapusty 1 marchewka 250 g kiszonych ogórków(...)kiszone i marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kiszoną kapustę opłukać, osączyć i pokroić na drobno. Rozgrzać olej na patelni i usmażyć schaby z obu stron na złoty kolor, odłożyć na bok. Na tym samym tłuszczu przesmażyć cebulę, dodać marchewkę, kiszoną kapustę i ogórki, wlać gorący bulion, wrzucić liście laurowe, pieprz w ziarenkach i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Kurczak w jarzynce + film 115

filet z kurczaka 2 ząbeki czosnku olej do smażenia pieprz cytrynowy sól przepis Marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kapustę włoską szatkujemy, cebulę i pora drobno siekamy. Całą włoszczyznę wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i całość dusimy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając aż jarzynka zmięknie. Podduszone warzywa

Smakowite Dania
Placki ziemniaczane z gulaszem 130

tłuszczu, który nam pozostał po smażeniu mięsa podsmażyć czosnek i cebulę. Następnie dorzucić marchew i połowę pokrojonej papryki. Podsmażyć chwile warzywa i przełożyć do mięsa. Podlewać wodą , dodać przecier pomidorowy, liście laurowe i ziele angielskie. Dodać przyprawy Pamiętając o tym, że gulasz powinien być dość ostry. Dusić ok 40 minut pod koniec dodać resztę papryki, aby się nie rozgotowało. Podprawić

Pomysłowa kuchnia
Pulpety w sosie koperkowym 177

Składniki: Na pulpety - 1kg mielonej wieprzowiny - 2 jajka - 3łyżki bułki tartej - pół cebuli - 3 ząbki czosnku - 2 łyżki tartej marchwi - 2 łyżki tartego selera - sól, pieprz

Kulinarne blogowanie
Chicken pot pie. Potrawka w kurczaka. 214

drobną kostkę, podsmażać przez kilka minut na maśle. Dodać posiekany drobno czosnek oraz marchew z groszkiem (nie trzeba wcześniej rozmrażać). Smażyć kilka minut, mieszając od czasu do czasu. Następnie do warzyw dosypać mąkę, wymieszać, wlać szklankę bulionu (w którym gotowało się mięso), słodką śmietankę, wymieszać i dusić aż nadmiar płynu odparuje. Na koniec dodać pokrojone w kostkę mięso, doprawić tymiankiem

zadanie-gotowanie
Leczo z makaronem penne 177

dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wszystkie warzywa dokładnie myjemy i osuszamy. Marchew obieramy, a pozostałe warzywa kroimy w kostkę. Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucamy pokrojoną cebulę. Czekamy, aż się zeszkli i dodajemy pozostałe warzywa. Dolewamy trochę wody i nakrywamy przykrywą, aby wszystko się dusiło. Jeśli woda odparuje dolewamy kolejną, aż do miękkości warzyw. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy

Truskawkowa Fiesta
Ghiveci - rumuński gulasz warzywny 166

obieramy i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy na niego pokrojone marchew, paprykę i cebulę. Całość podsmażamy na niedużym ogniu, aż cebula się zeszkli. Następnie, na patelnię wrzucamy pokrojone w kostkę kapustę oraz ziemniaki i cienkie plasterki czosnku. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy i dusimy na małym ogniu przez kilka minut. Zawartość patelni przekładamy do wysokiego garnka

Kuchenna Kontrrewolucya
Pasztet z ciecierzycy, batatów i marchewki 175

łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka mielonej kolendry sól 1. Ciecierzycę odcedzić na sicie. Marchew i bataty obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. 2. Masło rozpuścić na patelni, wrzucić czosnek i smażyć około minuty na małym ogniu. Dodać starte warzywa i dusić aż będą miękkie. Jeśli trzeba można dołożyć masła lub trochę oleju. Doprawić solą, pieprzem

UgotujmyTo.pl

Proponowane wyszukiwania