duszona marchew - 1101 przepisów (strona:32/74)

Ryż z warzywami z curry... :) 182

curry sól pieprz tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Marchew, pietruszkę kroimy w kostkę, seler i por kroimy w plastry, papryczkę chili przekrawamy na pół, następnie wrzucamy na patelnię z niewielką ilością tłuszczu i lekko podsmażamy, dodajemy pozostałe warzywa i razem dusimy, aż wszystko będzie miękkie. Na końcu doprawiamy curry, solą i pieprzem. Gotowe warzywa mieszamy

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Zupa krem z batatów z nutką chilli 142

innego - cebula - 1-2 ząbki czosnku - łyżeczka papryki ostrej - pół łyżeczki chilli *opcjonalnie: marchew i pietruszka z wcześniej ugotowanego bulionu, jogurt naturalny, szczypiorek Bataty obieramy i kroimy w kostkę. W garnku podsmażamy na oleju do zeszklenia cebulę wraz z czosnkiem. Dorzucamy pokrojone w kostkę bataty. Dusimy, co jakiś czas mieszając przez ok. 10 minut. Zalewamy gorącym bulionem, doprawiamy i gotujemy

Be Fit Be Strong
Schab duszony w sosie z kiszonej kapusty i ogórków. 376

Schabowe w takiej wersji idealnie smakują z ziemniakami lub kluskami. Schab można zastąpić żeberkami i też będzie pysznie. Potrawę można zagęścić mąką, ale to nie jest konieczne. Polecam! SCHAB DUSZONY W SOSIE Z KISZONEJ KAPUSTY I OGÓRKÓW. Składniki na 4 porcje: około 750 g schabu (8 plastrów) 1 cebula 250 g kiszonej kapusty 1 marchewka 250 g kiszonych ogórków(...)kiszone i marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kiszoną kapustę opłukać, osączyć i pokroić na drobno. Rozgrzać olej na patelni i usmażyć schaby z obu stron na złoty kolor, odłożyć na bok. Na tym samym tłuszczu przesmażyć cebulę, dodać marchewkę, kiszoną kapustę i ogórki, wlać gorący bulion, wrzucić liście laurowe, pieprz w ziarenkach i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Kurczak w jarzynce + film 102

filet z kurczaka 2 ząbeki czosnku olej do smażenia pieprz cytrynowy sól przepis Marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kapustę włoską szatkujemy, cebulę i pora drobno siekamy. Całą włoszczyznę wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i całość dusimy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając aż jarzynka zmięknie. Podduszone warzywa

Smakowite Dania
Placki ziemniaczane z gulaszem 106

tłuszczu, który nam pozostał po smażeniu mięsa podsmażyć czosnek i cebulę. Następnie dorzucić marchew i połowę pokrojonej papryki. Podsmażyć chwile warzywa i przełożyć do mięsa. Podlewać wodą , dodać przecier pomidorowy, liście laurowe i ziele angielskie. Dodać przyprawy Pamiętając o tym, że gulasz powinien być dość ostry. Dusić ok 40 minut pod koniec dodać resztę papryki, aby się nie rozgotowało. Podprawić

Pomysłowa kuchnia
Pulpety w sosie koperkowym 162

Składniki: Na pulpety - 1kg mielonej wieprzowiny - 2 jajka - 3łyżki bułki tartej - pół cebuli - 3 ząbki czosnku - 2 łyżki tartej marchwi - 2 łyżki tartego selera - sól, pieprz

Kulinarne blogowanie
Chicken pot pie. Potrawka w kurczaka. 198

drobną kostkę, podsmażać przez kilka minut na maśle. Dodać posiekany drobno czosnek oraz marchew z groszkiem (nie trzeba wcześniej rozmrażać). Smażyć kilka minut, mieszając od czasu do czasu. Następnie do warzyw dosypać mąkę, wymieszać, wlać szklankę bulionu (w którym gotowało się mięso), słodką śmietankę, wymieszać i dusić aż nadmiar płynu odparuje. Na koniec dodać pokrojone w kostkę mięso, doprawić tymiankiem

zadanie-gotowanie
Leczo z makaronem penne 156

dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wszystkie warzywa dokładnie myjemy i osuszamy. Marchew obieramy, a pozostałe warzywa kroimy w kostkę. Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucamy pokrojoną cebulę. Czekamy, aż się zeszkli i dodajemy pozostałe warzywa. Dolewamy trochę wody i nakrywamy przykrywą, aby wszystko się dusiło. Jeśli woda odparuje dolewamy kolejną, aż do miękkości warzyw. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy

Truskawkowa Fiesta
Ghiveci - rumuński gulasz warzywny 145

obieramy i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy na niego pokrojone marchew, paprykę i cebulę. Całość podsmażamy na niedużym ogniu, aż cebula się zeszkli. Następnie, na patelnię wrzucamy pokrojone w kostkę kapustę oraz ziemniaki i cienkie plasterki czosnku. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy i dusimy na małym ogniu przez kilka minut. Zawartość patelni przekładamy do wysokiego garnka

Kuchenna Kontrrewolucya
Pasztet z ciecierzycy, batatów i marchewki 147

łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka mielonej kolendry sól 1. Ciecierzycę odcedzić na sicie. Marchew i bataty obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. 2. Masło rozpuścić na patelni, wrzucić czosnek i smażyć około minuty na małym ogniu. Dodać starte warzywa i dusić aż będą miękkie. Jeśli trzeba można dołożyć masła lub trochę oleju. Doprawić solą, pieprzem

UgotujmyTo.pl
Potrawka z pora na kwaśno. 151

Marchewkę kroimy w talarki, a cebulę siekamy. Na rozgrzanej oliwie smażymy cebulę, dodajemy marchew i pory i smażymy 5 minut, mieszamy. Wlewamy 2 szklanki wrzącej wody ,dodajemy ryż, sól , sporo pieprzu oraz sok z cytryny i pomarańczy. Ilość soku możemy dostosować do swoich smakowych preferencji. Wszystko dusimy ,pod przykryciem, aż ryż wchłonie wodę i będzie dostatecznie miękki. Kiedy lekko przestygnie

Kulinarny karnet Christophera
Wołowina z warzywami na ostro 138

sekund. Dodać mięso i smażyć około 4 minut.   Następnie dodać paprykę oraz marchew. Smażyć około minuty, po czym dodać wszystkie mrożone warzywa. Ja w tym momencie przykrywam woka na około 4 minuty aby warzywa się rozmroziły a mięso zmiękło. Ważne aby warzyw nie smażyć ani dusić zbyt długo, ponieważ mają pozostać jędrne i chrupiące. Kiedy warzywa są gotowe wlać

Mania Gotowania
Kasza jaglana z warzywami. 102

Odcedzamy i wyciągamy z woreczka. Marchew i cebulę obieramy. Cukinię dobrze myjemy. Marchew kroimy w grubą kostkę lub pół plasterki, cebulę w piórka. Cukinię i por kroimy w pół plasterki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, przekładamy warzywa, dodajemy szczypiorek, odrobinę pieprzu i vegety,co jakiś czas mieszamy. Dusimy około 17 minut aż cukinia i marchewka zmiękną ale nie może powstać

Sama słodycz i szczypta chili
KURCZAK Z KALAFIOREM I IMBIREM W MLECZKU KOKOSOWYM 159

odstawiłam,żeby kurczak przeszedł przyprawami. Starłam na tarce o grubych oczkach marchew,pietruszkę i seler. Podsmażyłam na oleju pokrojoną drobno cebulę. Dodałam do niej kurczaka. Wymieszałam i podsmażyłam. Wsypałam starte warzywa. Następnie dołożyłam kalafior. Można podlać szklankę wody. Ostatni etap to mleczko kokosowe. Pod koniec duszenia dodałam łyżkę przecieru z pomidorów. Podałam z ryżem. Smacznego

potrawyregionalne
Kurczak po andaluzyjsku 201

dodatkami, krótko duszony w aromatycznym bulionie. Szybki, prosty, pięknie pachnie, a smakuje jeszcze lepiej :) Kurczak po andaluzyjsku może być podawany samodzielnie, z ryżem, z wybraną kaszą albo z bagietką.     Składniki: 2-4 piersi z kurczaka 2 duże pomidory albo 1 puszka pomidorów 1 duża cebula, najlepiej czosnkowa 250 ml bulionu 1 bakłażan 1 marchew 100g chudego boczku(...)łyżka), bazylia (garść), papryka słodka (1-2 łyżki), chili (0.5- łyżeczki), sól,pieprz – do smaku 1-2 łyżki oliwy Wykonanie: Kurczaka umyć, pokroić w dużą kostkę, odstawić. Marchew obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Cebulę i czosnek poszatkować, boczek pokroić w drobną kostkę. Bakłażana przekroić wzdłuż na pół, połówki jeszcze raz wzdłuż i takie ćwiartki w plasterki

Pociąg Do Kuchni