duszona marchew - 1101 przepisów (strona:19/74)

Kolorowa tarta z bakłażanem i marchewką 297

smaku 1 papryczka pepperoni oliwa z oliwek Warzywa kroimy w kosteczkę. Na oliwie z oliwek podsmażamy cebulkę, dodajemy pozostałe warzywa, doprawiamy. Dusimy, aż warzywa zmiękną i odparuje nadmiar sosu. Wykładamy na podpieczone ciasto. Pozostałe składniki: 1 duża marchew kilkanaście czarnych oliwek mozzarella Marchew obieramy i przy pomocy obieraczki do warzyw formujemy z marchewki wstążki. Należy je 3 min. pogotować

kuchcikownia
Dorsz zapiekany w jarzynach 167

również ryby duszone , robione na parze czy też ryby pieczone w folii.Dziś mam dla Was przepis na jedną z tych ulubionych – dorsza z dodatkiem zdrowych warzyw i aromatycznych przypraw.Zapiekana w piekarniku jest zdrowa i mało kaloryczna – śmiało mogą po nią sięgnąć osoby będące na diecie.SKŁADNIKI:- filet z dorsza – 2 szt- marchew

Ostra na Słodko
Wątróbka wieprzowa duszona z cebulką 282

17mg żelaza . Wątroba jest świetnym źródłem witamin grupy B – B1- 0,43mg, B2- 2,85mg, B6- 0,85mg, B12- 18mg. Duszona wątróbka ma dużo więcej witaminy A (4,26mg), niż uznawana za jej najlepsze źródło marchew . Ma również jako jedyne z mięs – witaminę C . I to nie mało, bo w porównaniu do 100g marchwi (3,6mg) wątroba wieprzowa(...)naprawdę mocno przypudrowana mąką. Usmażone plastry wątróbki odkładamy do większego rondla i smażymy partiami kolejne plastry. Do plastrów w rondlu wlewamy około pół do 2/3 szklanki wody i zaczynamy dusić wątróbkę na malutkim ogniu, pod przykryciem. Zmniejszamy płomień pod patelnią i szklimy cebulę. Co jakiś czas należy ją zamieszać i bardzo uważać na to, żeby się nie przypaliła. Równo zeszkloną

Karo in the Kitchen
Risotto z kalarepą, marchwią, groszkiem i cydrem 183

cytrynowy W garnku z grubym lub najlepiej teflonowym dnem rozgrzać olej, dodać obraną, pokrojoną szalotkę i dusić 2 minuty. Wsypać suchy ryż, chwilę smażyć ciągle mieszając. Wlać cydr i gotować do całkowitego odparowania płynu. Wlać gorący bulion, dodać startą obrane i starte grubo marchew i kalarepę oraz groszek. Gotować do całkowitego odparowania płynu i do momentu, aż ryż będzie miękki

Czerwień i błękit
Sałatka z adzuki, burakami, selerem, kaszą jaglaną i awokado 104

łyżeczki kurkumy - 2 upieczone buraczki*                      - ½ łyżeczki płatków chili - 1 marchew(...)przełożyć ją do miseczki i schłodzić - Fasolkę adzuki przełożyć do garnka, dolać trochę wody i zagotować - Dodać garam masalę, dusić przez minutę, następnie schłodzić - Buraczki obrać i pokroić w grubą kostkę - Umieścić je w miseczce, skropić octem balsamicznym i wymieszać - Marchew obrać i posiekać w cienkie plasterki - Seler naciowy, natkę i awokado posiekać - Do kaszy dodać sól, miętę i płatki

Wegańska kuchnia orientalna
Schabowy po królewsku – przepis na obiad 333

Schabowy po królewsku[/caption] Zobacz inne przepisy ze schabem: Schab Pieczony W Ketchupie – Przepis Na Obiad Schab Pod Pierzynką Z Marchwi I Sera Schabowe Pod Pierzynką Kotlet Schabowy Z Boczkiem I Ogórkiem Kiszonym Bitki Wieprzowe Duszone Z Warzywami Artykuł Schabowy po królewsku – przepis na obiad pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Kotleciki z warzyw 918

kopru, 2 łyżki mąki kukurydzianej,  oliwa do smażenia Przygotowanie: Cebulę kroimy w drobną kostkę,szklimy na maśle,dodajemy marchewkę i groszek, dusimy doprawiając solą i pieprzem. Kalafiora gotujemy, odsączamy i rozdrabniamy widelcem. Natkę i koper siekamy. Marchew, groszek, cebulę, kalafiora, zioła i jajka oraz mąkę mieszamy. Masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Nakładamy łyżką na rozgrzany tłuszcz formując

Bon appetit mon amie
Gryczana mozaika 192

lekko osolonej wodzie. Warzywa umyć, pokroić w kostkę. Czosnek posiekać. Kiełbasę pokroić w kostkę. Na oliwie zeszklić cebulę z czosnkiem, dodać marchew, smażyć chwilę razem, a następnie po kolei dodać kiełbasę, paprykę i cukinię. Przykryć i dusić ok 5 minut na małym ogniu. Wsypać kaszę, wymieszać i jeszcze dusić ok 3 minut. Doprawić do smaku. Podawać posypaną natką pietruszki. Smacznego

Obiad gotowy
Zupa krem z kabaczka 93

marchewki 1 cebula 1 łyżka masła szczypiorek gałka muszkatołowa sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Marchew kroimy w kostkę. Cebulę siekamy. Kabaczka obieramy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę. Warzywa dusimy pod przykryciem na maśle. Po 15 min zalewamy wrzątkiem (1,2 l) i gotujemy pod przykryciem kolejne 15 min. Następnie studzimy i blendujemy

R'n'G Kitchen
Pomidorowy krem z nutką pomarańczy 90

ryżu 1 liść kaffiru słodka śmietana świeża bazylia sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Marchew drobno ścieramy, podsmażamy na maśle. Z pomarańczy wyciskamy sok, dodajemy do marchewki, chwilę razem dusimy, dodajemy pomidory z puszki wraz z zalewą. Gotujemy na małym ogniu 15 min, lekko studzimy i blendujemy na gładko. Do smaku doprawiamy solą

R'n'G Kitchen
Tagliatelle z sosem bolognese. 122

puszka krojonych pomidorów bez skórki sól pieprz oregano oliwa Wykonanie: Cebulę oraz czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na oliwie. Marchew obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać do cebuli, podsmażyć. Dodać mięso, wymieszać i dusić przez chwilę. Następnie wlać wino, dusić prze chwilę. Dodać pomidory, wymieszać i dusić pod przykryciem przez ok. 2 godziny. Od czasu

zadanie-gotowanie
Pasztet drobiowy 188

mięso włożyć do dużego garnka, zalać zimną wodą z kranu do ¾ wysokości mięsa – tyle musi być w wodzie zanurzone . Dołożyć włoszczyznę – marchew, pietruszkę i por   -   i resztę przypraw do wywaru. Całość zagotować, następnie zmniejszyć ogień i dusić do miękkości na małym ogniu ok. 1 i ½ godziny – mięso drobiowe musi łatwo odchodzić od kości .  Wyjąć mięso z wywaru

Grunt to przepis!
karkówkowe kotlety w kukurydzianej panierce... 149

płatki zmiksować w blenderze kotlety zanurzyć w jajku i obtoczyć je płatkami kukurydzianymi smażyć na rumiano na gorącym oleju i pod przykryciem dusić je z 5 minut ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać je i pokroić w talarki marchew obraną i pokrojoną w słupki ugotować, doprawić łyżką masła, solą do smaku i i łyżeczką tartej bułki - wymieszać kotlety podać z ziemniakami

W Mojej Kuchni Lubię
Poniedziałek: Wegetariańska zapiekanka pasterska ze słoika 106

chodzi o to samo: trzeba przykryć mięsny sos warstwą tłuczonych ziemniaków i zapiec na złoto w piecu. Skład sosu jest dowolny: marchew, pietruszka, seler, groszek, cebula i mięso, lub w wersji wegetariańskiej cieciorka, soczewica. Całość powinna się dusić na wolnym ogniu do miękkości. Do warzyw dobrze jest dodać szklankę wina, albo dobrego portera, najlepiej stauta, który dodaje sosowi przyjemnej słodyczy

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania