gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, następnie odcedzamy. Na patelni podsmażamy cebulę, dodajemy pokrojone w półplasterki pieczarki, podsmażamy. Następnie dodajemy startą na grubych oczkach marchew oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Warzywa podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości. Następnie dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy, mieszamy. Pieczarki z warzywami łączymy z ugotowaną kaszą i fasolką szparagową, wszystko razem mieszamy
kulinarne odsłony patipieprzem. Następnie obtaczamy w mące i podsmażamy na rozgrzanym oleju, z obu stron na złoty kolor. Osączamy z oleju na papierowym ręczniku. Brokuł, marchew i kalafior ścieramy na tarce o dużych oczkach. Lekko dusimy z dodatkiem bulionu, liścia i ziela angielskiego. Do naczynia żaroodpornego przekładamy połowę warzyw, rozprowadzamy na dnie, na nie układamy filety, następnie przykrywamy pozostałą częścią mieszanki
R'n'G Kitcheninny słodzik -cynamon, imbir, kurkuma Dodatki: -u mnie babka płesznik i kruszone ziarno kakaowca (do dorwania w lidlu!) Wykonanie: Startą marchew wrzucamy do garnka i zalewamy po połowy poziomu wodą. Dusimy do miękkości ( jeśli czas was nagli użyjcie jednodniowego soku marchwiowego, wystarczy go wtedy podgrzać). Dodajemy sok,miąższ z pomarańczy, przyprawy i stewię. Skrobię łączymy z zimną
Gawron w rosoleWywar przecedziłem przez gazę. Wyjąłem ziemniaki i marchewkę. Kości można obrać z kawałków mięsa, które można dodać do zupy. Przebrany szczaw opłukałem, posiekałem i dusiłem na maśle 8 min. Zalałem bulionem dodałem ziemniaki i marchew i gotowałem 25 min. Mąkę dokładnie wymieszałem z 4 łyżkami zimnej wody. Kiedy zniknęły grudki ,dodałem 4 łyżki zupy ,wymieszałem i wlałem do reszty zupy
R'n'G Kitchenłyżeczka kolendry opcjonalnie łyżka ksylitolu/erytrolu/cukru 1/4 szklanki oliwy z oliwek lub zimnotłoczonego oleju rzepakowego sól Przygotowanie: Bakłażana pokroić w kostkę, zasolić i odstawić Marchew i seler pokroić na plasterki, poddusić około 10 minut (duszę warzywa zazwyczaj w niewielkiej ilości wody, bez tłuszczu) Dodać pokrojoną w kostkę paprykę Bakłażana wypłukać i dodać do pozostałych warzyw Na końcu dodać cukinię
pyszne zdrowościłyżkę oliwy, dokładamy łyżkę masła i na dość dużym ogniu przesmażamy kawałki kurczaka, delikatnie je rumieniąc. Następnie na patelnię dodajemy ugotowaną na parze marchew, dokładamy dwie łyżki masła, nakrywamy przykrywką, zmniejszamy ogień i dusimy przez pięć minut. Teraz w oddzielnym garnku, możemy ugotować makaron . Do mięsa i marchewki dodajemy groszek, c ałość doprawiamy solą, oraz pieprzem ( wcześniej próbując
Miód i pieprzkremówka Umyj delikatnie kapelusze wilgotnym ręcznikiem papierowym. Pokrój w plastry. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na łyżce oleju rzepakowego. Dodaj pokrojone w plastry grzyby. Duś kilka minut. Dodaj pokrojonego w spore kawałki selera i marchew. Całość zalej bulionem. Dodaj przyprawy. Gotuj 20-25 minut. Przed miksowaniem wyjmij rozmaryn i liść laurowy. Zmiksuj zupę na krem. Podawał z grzankami
AZgotuj!troszkę oleju smażyć - Mięso pokroić w dużą kostkę dodać do cebuli obsmażyć aż się zrumieni dodać przyprawy - zalać mięso wodą dusić pod przykryciem ok 20 minut - Dodać pokrojoną w plasterki marchew i groszek - Gotować aż wszystko zmięknie - W wodzie rozmieszać mąkę Wlać ma mięso gotować cały czas mieszać aż zrobi się sos w razie
W królestwie smaków Beatysmaku pół łyżeczki cukru 2 gałązki świeżego tymianku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Rozgrzewamy patelnię dodajemy pokrojone w kostkę szalotkę oraz czosnek oraz marchew chwilkę podsmażamy po czym dodajemy pomidory z puszki całość dusimy na wolnym ogniu. Doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem odrobiną cukru i świeżym tymiankiem. Międzyczasie nastawiamy makaron i gotujemy wedle instrukcji na opakowaniu. Gdy makaron się
Basia w kuchniobgotować w lekko osolonej wodzie przez ok. 20 minut, odcedzić, przestudzić i pokroić. 2. W dużym rondlu rozgrzewamy oliwę. Drobno kroimy cebulę i marchew, blanszujemy na oliwie. Dodajemy pokrojone grzyby, podlewamy wodą i dusimy wszystko razem do miękkości warzyw ok. 30 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. 3. Ogórki kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do masy grzybowej
Apetyczna babeczkagałka m u szkatołowa, pieprz olej do smażenia Mięso pokroić w kostkę. Olej rozgrzać na patelnik, wrzucić mięso i podsma ż yć na złoto. Marchew pokroić w kostkę - dodać do mięsa. Zalać piwem i dusić, a ż płyn prawie całkowicie wyparuje. Paprykę pokroić w kostkę, cebulę w piórka, kabanosy w kawałki - dodać do mięsa - dusić. Doda
kolorowotorcikowoWyborne, pachnące majerankiem, duszone w pomarańczowym soku z dodatkiem masła i miodu marchewki stanowią świetny dodatek do wszelkich pieczonych, smażonych, czy duszonych mięs. Glazura, która tworzy się podczas gotowania podkreśla naturalną słodycz marchwi i nadaje piękny połysk. Tak przygotowane marchewki wygląda i smakują wyjątkowo dobrze. Polecam do codziennych, jak i tych bardziej odświętnych obiadów :) Składniki: 1 kg marchwi(...)pomarańczowy i wodę (marchewki powinny być zanurzone w płynie – w razie czego dolewamy wody), dodajemy miód oraz posiekane listki majeranku oddzielone od łodyżek. Mieszamy. Zmniejszamy ogień, przykrywamy i dusimy, aż marchewki będą prawie miękkie (przez ok. 15-20 minut). Z garnka zdejmujemy pokrywkę, ogień zwiększamy i gotujemy do momentu, gdy marchewki zupełnie zmiękną. W tym czasie pomarańczowo-maślano-miodowy
MyCookBook.plMój sposób przemycenie warzyw do obiadu. Składniki Szynka wieprzowa - 800 g Cebula średnia - 2 szt Por – ½ Średnia marchew – 4 szt Seler – 1 szt Przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, wedeta, sól, pieprz, papryka słodka, musztarda Sposób przygotowania 1. Mięso umyć, pokroić w plastry, posypać przyprawami, posmarować musztardą ( z jednej strony ) i odstawić na dwie godziny do lodówki. 2. Na patelni rozgrzać(...)dwóch stron . Włożyć do garnka z wodą (ja dałam 2 litry ) dodać listek laurowy, ziele angielskie, wedetę, sól i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem przez ok. 30 min. 3. Warzywa obrać. Cebulę pokroić w kosteczkę, por w plasterki a marchew i seler tarkować na tarce o dużych oczkach. Podsmażyć na patelni : najpierw cebula, a gdy się zeszkli dodać resztę
Darcia w kuchnibulion warzywny kawałek piersi z kurczaka 0,5 szklanki śmietany Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojony w cienkie plasterki por. Por dusimy na niewielkim ogniu, uważając, aby nie zbrązowiał. W garnku gotujemy pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew, natkę pietruszki, bulion warzywny i kawałek piersi z kurczaka. Doprawiamy solą i pieprzem. Gdy ziemniaki będą miękkie dodajemy por. Na koniec zupę
Salonik smakówskładniki i przyprawy na potrawkę z kurczaka z warzywami SKŁADNIKI: 500g filetu z kurczaka, pokrojonego w kostkę lub paseczki 1 niewielka cebula 1 pęczek posiekanego koperku (bez łodyżek) 1 marchew, pokrojona w niewielką kostkę 1 mała puszka groszku, osączonego z zalewy 1/2 łyżeczki skórki otartej z cytryny 2 łyżki masła + 1 łyżka oleju 1 niewielki korzeń pietruszki, pokrojony w niewielką(...)Pokrojone w kostkę mięso z kurczaka podsmażamy w rondlu z grubym dnem na 2 łyżkach masła i 1 łyżce oliwy, dodajemy posiekaną cebulę - dusimy razem przez około 2 minuty. Krok 2. Do rondla dodajemy pietruszkę, marchew, listek laurowy i jeszcze chwilę zasmażamy, cały czas mieszając - wlewamy gorący bulion, gotujemy na niewielkim ogniu przez około 20 minut. Krok 3. W miseczce
Moja Książka Kucharskasztuka - kukurydza - 3 łyżki - marchew - 2 sztuki - ser Mozzarella (120 g) - 1 sztuka - czosnek - 2 ząbki - oliwa - 3 łyżki Sposób przygotowania: Bulion podzielić na 3 części. Cebulę posiekać, podsmażyć na oliwie, gdy będzie miękka dodać ryż. Smażyć około 15 minut, mieszając, a następnie dodać pierwszą część bulionu. Dusić do czas wchłonięcia bulionu (około(...)wchłonięty dodać podgotowanego w wodzie lub na parze brokuła, pokrojone w paski papryki, tartą na grubych oczkach marchew oraz obranego ze skórki, pokrojonego w kostkę pomidora i kukurydzę. Całość zalać ostatnią częścią bulionu, dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, pieprz i szczyptę soli. Dusić pod przykryciem około 15 minut. Pierś z kurczaka przyprawić, pokroić w kostkę, grillować na patelni, a następnie
Fit-aminaPoliczki wieprzowe duszone (tutaj w pomidorach i winie) – wciąż dość rzadkie danie na naszych stołach. A szkoda. Mięso jest niezwykle kruche, delikatne, wilgotne. Dobrze przyrządzone wręcz rozpływa się w ustach. Delikatny naturalny sos z warzyw i z dodatkiem pomidorów nadaje niezwykły aromat. Składniki: ok. 0,5 kg policzków wieprzowych (6 sztuk) 2-3 marchewki(...)czosnkiem i zeszklić. Dodać marchew i pora, podsmażać kilka minut. Wlać bulion, dodać pokruszone liście laurowe, dusić pod przykryciem przez 10 minut. Dodać wino i redukować na mocnym ogniu przez około 3 minuty. Przelać wszystko do garnka, dodać pokrojone w kostkę pomidory oraz odłożone policzki. Dorzucić kilka gałązek tymianku albo majeranku. Ustawić mały ogień i dusić pod przykryciem
Pociąg Do Kuchnimajerankiem i lubczykiem. Mięso obsmażamy na oleju rzepakowym. Mięso podlewamy bulionem lub opcjonalnie wodą tak aby było całe przykryte i dusimy na małym ogniu przez około godzinę z dodatkiem ząbka czosnku i całej cebuli. Warzywa myjemy, obieramy i kroimy: marchew i pietruszki w plasterki, seler i paprykę w kostkę. Wyciągamy cebule i czosnek z wywaru. Warzywa dodajemy do garnka
Pyry na Gaz