duszona marchew - 1101 przepisów (strona:5/74)

Szynka po bawarsku 123

Soczysta i krucha szynka duszona w piwie z dodatkiem marchwi, selera i pietruszki to klasyczna bawarska propozycja obiadowa. Doskonała w towarzystwie placków ziemniaczanych. Składniki: 500 szynki 3 marchewki 1/2 selera korzeniowego duża pietruszka por (biała i zielona część) 2 cebule 2 ząbki czosnku 300ml piwa jasnego 2 łyżki smalcu sól, pieprz, majeranek, tymianek Sposób

Pyry na Gaz
Rolada marchewkowa z serkiem i kiełbasą 254

pęczka koperku 1/4 czerwonej papryki sól, pieprz Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę i przesmażamy chwilę drobno posiekany czosnek. Do czosnku dodajemy utartą na małych oczkach marchew, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy do miękkości i odparowania całego soku z marchwi. Tak przygotowaną marchewkę odstawiamy do ostygnięcia. W międzyczasie, kiedy marchew się studzi dużą standardową blaszkę wykładamy sobie papierem do pieczenia

MamaOskarka
Potrawka z indyka 188

rozgrzanym oleju szklimy cebulę, dodajemy posiekane mięso, doprawiamy solą i pieprzem, podsmażamy aż mięso zrobi się jasne. Dodajemy paprykę, podlewamy ok ½ szklanki wody i dusimy pod przykryciem ok 5 min. Dodajemy startą marchew i pietruszkę, przyprawiamy pozostałymi przyprawami – mieszamy i dusimy jeszcze przez około 15 minut. Podajemy z makaronem lub kaszą. Gulasz z indyka  SMACZNEGO

peggiwkuchni
Zupa krem z marchwi i pieczonej papryki 160

nasion. 2. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić masło i 2-3 minuty podsmażać cebulę a następnie dodać obraną i pokrojoną w kostkę marchew. Dodać przyprawy i dusić wszystko około 10-15 minut. Dodać obraną paprykę. Następnie dolać gorącego bulionu i gotować wszystko aż marchewka będzie miękka. Zmiksować. Podawać posypane stostowanymi orzeszkami piniowymi i polane kilkoma kroplami

UgotujmyTo.pl
Fakes czyli Grecka zupa inaczej 223

swojemu.   Składniki: Cieciorka 1 opakowanie 400g – 1424kcal   Olej rzepakowy 50g – 450kcal  Cebula 320g 4 mniejsze, 3 średnie – 95kcal  Czosnek – 4 ząbki 10g – 15 kcal   Marchew 3-4 średnie 320g -86,5kcal  Pomidory 500g – 115kcal  Koncentrat pomidorowy 4 łyżki ok. 50g –46 kcal   Domowa kostka rosołowa – przepis umieszczę po dopracowaniu   Przyprawy: ziele(...)zlewam wodę. Do garnka wlewam olej rzepakowy, rozgrzewam. Dodaję poszatkowaną cebulę i czosnek, podlewam wodą.  Duszę przez kilka minut, następnie dodaję pokrojoną w kosteczkę marchew, podlewam odrobiną wody.  Przykrywam pokrywką i duszę przez ok 10 minut. Następnie dodaję wypłukaną cieciorkę i ok 1,5l wody.  Rozrabiam koncentrat pomidorowy w szklance z niewielką ilością wody, wlewam do garnka

IzaGotuje
1537. Marchewka duszona 185

ziele 2 łyżki masła 1 łyżeczka mąki Marchew obrać i pokroić w kostkę lub plasterki.Zalać wodą do przykrycia marchewki, dodać przyprawy oraz masło.Dusić na wolnym ogniu pod pokrywką, do momentu aż marchew zmięknie.Dodać mąkę wymieszaną z odrobiną wody.Dodać do marchewki energicznie mieszając aż marchewka zgęstnieje

Moje domowe kucharzenie
Coś na zimowe wieczory... Rozgrzewający gulasz 251

mieszamy i smażymy razem, aż płyn odparuje.  Dolewamy wodę, wystarczy ok. 2 cm powyżej poziomu mięsa z cebulą. Dodajemy listek laurowy, ziele angielskie i majeranek. Przykrywamy pokrywką i dusimy. Po ok. 1,5 godz. możemy zająć się pieczarkami i marchewką, które kroimy dość grubo. Pieczarki w ćwiartki, a marchewkę w ok. 5 mm plasterki (to ważne(...)sumie może to potrwać ok. 2 godz. Czasem nawet dłużej. Pod koniec cebula powinna się rozpaść i utworzyć sos, a gdy mięso będzie już miękkie, możemy dodać marchew i pieczarki. Całość dusimy jeszcze maksymalnie 10 min. Próbujemy, doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec, jeśli uznamy, że sos jest za rzadki, zagęszczamy go 2 czubatymi łyżeczkami mąki rozprowadzonymi w 1/3 szklanki

Ratunku obiad
Rosół z pierożkami 126

dodać olej. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić na pół godziny. Nadzienie: mięso zmielić na maszynce. Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić na oleju, dodać startą na dużych oczkach marchew, podlać bulionem i dusić do miękkości na małym ogniu, wymieszać z mięsem. Gdyby nadzienie było zbyt suche, dolać trochę bulionu. Farsz doprawić do smaku. Ostudzić. Ciasto rozwałkować, wycinać kółka (u mnie

Obiad gotowy
Wegetariański bigos z cukinii do słoików , przetwory 318

mielone papryki i chwilkę blanszujemy . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dosłownie minutkę , ciągle mieszając żeby nie zrobiła się gorzka . Zalewamy wodą i całość przelewamy do garnka z cebulą i marchwią . Dorzucamy ziele angielskie , . Dusimy około 10 minut . Po tym czasie wkładamy startą cukinię , liście laurowe , koncentrat pomidorowy , cukier i sól do smaku . Bigos z cukinii , dusimy na wolnym ogniu , dość długo . Około

Ogrodnik w podróży
Pierogi z mięsem z rosołu 624

zmięknie i będzie w sam raz. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić na pół godziny. Nadzienie: mięso zmielić na maszynce. Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić na oleju, dodać marchew, podlać bulionem i dusić do miękkości na małym ogniu, wymieszać z mięsem. Gdyby nadzienie było zbyt suche, dolać trochę bulionu. Farsz doprawić do smaku. Ostudzić. Ciasto rozwałkować, wycinać kółka, na każde nakładać

Obiad gotowy
Sos słodko-kwaśny. 104

mąki ziemniaczanej(dodajemy przed podaniem) WYKONANIE: pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę, zmiksować, cebulę obrać, pokroić w kostkę, pomidory z cebulą włożyć do garnka i dusić około 2 godz. marchew  i paprykę pokroić w słupki(przesmażyć na maśle klarowanym) , sok z ananasa dolać do garnka, dodać ocet, dosypać cukier,sól,pieprz, paprykę mieloną słodką i ostrą, zmiażdżony

Kuchnia Beaty
ZAPIEKANKA MIĘSNA Z KALAFIOREM ROMANESKO 134

Kalafior gotujemy w osolonej wodzie, lub na prze na miękko, odcedzamy, studzimy. Cebulę i czosnek drobno kroimy, podpiekamy na oleju, następnie dodajemy mięso, pomidory,  przecier, groszek, marchew, kostkę rosołową i dusimy często mieszając.  Sos doprawiamy do smaku, kiedy zgęstnieje, wylewamy na dno foremki do zapiekania, na sos układamy kalafior ( możemy go pokroić na kawałki ) i posypujemy serem. Zapiekankę

Kulinarne Fantazje Marioli
Czarny makaron fettuccine z soczewicą, pomidorami, mozzarellą i świeżym tymiankiem 188

kostkę, seler w cienkie paski. Suszone pomidory na mniejsze kawałki. Rozgrzewamy patelnie wraz z zalewą z suszonych pomidorów ok. 5 łyżek, do tego dodajemy cebulę, czosnek podsmażamy, marchew, seler naciowy. Chwilę dusimy, dodajemy kawałki suszonych pomidorów oraz pomidory z puszki. Całość dusimy do miękkości. Zalewa z suszonych pomidorów jest bogata w smaku, jeśli nam brakuję, soli, pieprzu doprawmy. Ugotowaną soczewicę

Basia w kuchni
Klopsiki z kaszy gryczanej z jarmużem w occie balsamicznym 124

kawałki w przypadku „normalnej marchwi”. Wrzucić na rozgrzane 2 łyżki oleju . Jarmuż pokroić w paski a grube końcówki dorzucić od razu do marchwi. Gdy marchew będzie prawie miękka (dusić ją małym ogniu około 10 minut) dodać jarmuż, lekko posolić i stale mieszając dusić około 5 minut aż liście zmiękną, pod sam koniec dodać ocet winny. Smacznego

greenscarf
Smażone placuszki z kapustą i marchewką 98

wymieszać.  Kapustę poszatkować ( grubość według gustu ). Pozostałą marchewkę pokroić w skośne plastry, a cebulę w piórka. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć kapustę, cebulę i marchew. Zalać bulionem i dusić ok. 15min. Doprawić do smaku. Placuszki usmażyć na brązowy kolor. Śmietanę wymieszać z sokiem z cytryny, cukrem, czosnkiem, solą i pieprzem. Polać nią usmażone placuszki, posypać posiekanym szczypiorkiem

Gaździnka warzy