garnku i wrzuć do niego cebulę. Podsmaż minutę aż się zeszkli po czym dodaj przyprawy. Wymieszaj dokładnie i dolej cały sok z pomarańczy. Wymieszaj dokładnie i dodaj całą stratą marchew. Duś całość około 5 minut. Po tym czasie dodaj około 1 litr wody. Dodaj całą soczewicę, wymieszaj wszystko dokładnie, przykryj garnek pokrywką i gotuj 10-15 minut aż soczewica zmięknie
greenscarfrumiano na rozgrzanym oleju. Osączamy z nadmiaru tłuszczu.Cebulę kroimy w piórka, marchew ścieramy na tarce o buraczanych oczkach. Do garnuszka wlewamy wodę i olej. Wrzucamy posiekaną cebulę oraz marchew. Dusimy na małym ogniu do miękkości warzyw. Oprószamy solą, mieszamy. Dodajemy koncentrat pomidorowy, dokładnie mieszamy żeby dobrze rozprowadził się na warzywach. Doprawiaqmy do smaku solą i cukrem - musi być delikatnie
Z Majeczką w kuchnimarchewka 1 mała sól pieprz ostra papryka tymianek majeranek masło klarowane Na patelnię z roztopionym masłem wrzucić drobno pokrojone pieczarki, podsmażyć, następnie dodać pokrojoną cebulę, paprykę oraz marchew. Dusić do miękkości, przyprawić dość intensywnie. Nakładać farsz na krążki, skleić i parować ok 20 minut. Po wyjęciu polać roztopionym masłem
harrisacukru 2 ząbki czosnku bazylia świeża, oregano makaron spaghetti WYKONANIE Posiekać bardzo drobno cebulę, marchewkę zetrzeć na tarce do owoców. Na patelnię wlać olej dodać cebulkę i startą marchew. Dusić pod przykryciem do miękkości często mieszając. Dodać mielone mięso, smażyć Następnie włożyć pokrojone pomidory -skórkę sparzyć. Dusić pod przykryciem, ąż pomidory zmiękną. Wlać wino. Mieszać
W kuchennym oknie Ewybądź wywaru warzywnego * sól , pieprz , szczypta gałki muszkatołowej , szczypta cynamonu * grzanki czosnkowe * jogurt naturalny Przygotowanie : Rozpuścić masło w oleju. Przesmażyć cebulę , czosnek oraz marchew. Dusić aż się zeszklą. Dolać bulion oraz pokrojoną w kostkę dynię. Przyprawić. Gotować na małym ogniu do miękkości. Całość zmiksować na gładki krem. Podawać z czosnkowymi grzankami oraz jogurtem
Magiczne Życie Martypokroić w paseczki lub pół talarki .Dodać pieprz , paprykę, vegetę i wymieszać z marchewką i cebulą.W głębokim rondlu rozgrzać około 0,5 do 1 szklanki oliwy wrzucić marchew i dusić do miękkości.W szklanym naczyniu układamy warstwami , marchew , ryba, marchew i tak dalej .Odstawić na kilka godzin do lodówki.Podawać na ciepło lub zimno .Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilidodałam dużą ilości śmietanki 30%, wprowadziła ona w potrawę słodką i łagodną nutę. 2 piersi z kurczaka 1 marchew 1 mała cukinia 1 czerwona papryka 1 cebula 2 bulionetki Knorra do duszonego kurczaka(...)szklanka śmietany 30% 3 łyżki masła Marchewkę obrać i pokroić w plasterki, cukinie w kostkę, paprykę w paski, a cebulkę poszatkować. 2 łyżki masła rozpuścić dodać marchew i dusić około 10 minut, następnie dodać pozostałe warzywa i dalej dusić do ich miękkości. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, dodać bulionetki i usmażyć na 1 łyżce masła
Jadło i czytadłozielona papryka 1 marchew 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku kawałek pora (ok. 80 g) 1-2 czubate łyżeczki przyprawy curry 1/3 łyżeczki cynamonu sól, pieprz pół szklanki wody ewentualnie natka pietruszki do posypania kilka kropli oleju/masło klarowane 1. Wypłucz kaszę, następnie gotuj ją pod przykryciem (nie rozgotuj, ponieważ będzie się jeszcze chwilę dusiła z warzywami). Kasza palona potrzebuje(...)natomiast w półksiężyce. Wrzuć je na patelnie z kilkoma kroplami oleju. Po chwili dodaj posiekany czosnek, curry, cynamon, sól i pieprz. 3. Dodaj pokrojoną w drobną kostkę marchew, zalej wodą i duś pod przykryciem aż marchew LEKKO zmięknie (nie powinna być zbyt rozgotowana- raczej lekko chrupiąca). 4. Dodaj drobno pokrojone papryki i ugotowaną kaszę, duś jeszcze ok. minutę, góra dwie
Powiedz dietom niepieprzu Sposób przygotowania: Marchew utrzeć na grubej tarce w plastry, a cebulę pokroić w talarki. Grzyby ugotować w 1 litrze wody, następnie dusić przez 5 minut, natomiast marchew, cebulę i paprykę dusić w kilku łyżkach oleju przez 10 minut. Gotowe grzyby i warzywa połączyć, dodać sól, pieprz i cukier do smaku oraz koncentrat i ogórki. Całość dusić przez 30 minut
Tradycyjna Kuchniamałym palniku ok.12 minut, następnie odstawić, by ryż wchłonął cały płyn, doprawić solą. Na łyżce oleju kokosowego podsmażyć pokrojone w kostkę szalotki, dodać startą na grubych oczkach marchew, całość dusić na małym palniku do miękkości. Pod koniec dodać zmiażdżone ząbki czosnku. Na patelnię dodajemy przecier, koncentrat pomidorowy, mieszamy. Doprawiamy papryką słodką i ostrą, kuminem, tymiankiem, chwilę gotujemy. Dorzucamy ryż oraz
Smaczne Zdrowezeszklonej cebuli dodajemy smalec i mięso z szynki, całość smażymy przez 10 minut, dokładamy przecier z pomidorów ( lub pomidory z puszki), oraz obraną i pokrojoną w kostkę marchew. Całość dusimy przez godzinę na niewielkim ogniu. Z garnka z ugotowaną fasolą odlewamy połowę wody, a całą resztę dodajemy do garnka w którym dusiliśmy mięso (wcześniej wyjmujemy ząbek czosnku w łupinie
Miód i pieprzprzecieru pomidorowego, marchewki oraz ziół, bez bulionu. Stąd potrzebna do niego duża butelka przecieru. Po ugotowaniu pulpetów w bulionie, wyjmujemy je na talerz. Przecier wylewamy na patelnię, dodajemy marchew i dusimy, doprawiamy ziołami, papryką słodką i ostrą, pieprzem ziołowym i solą, wkładamy do niego pulpety wyjęte z bulionu i dusimy jeszcze przez chwilę. Przyznam, że drugi sos jest trudniejszy
Czerwona Porzeczkaczęści. W woku rozgrzewamy olej, szklimy na nim cebulę z czosnkiem, z dodatkiem cukru. Dodajemy bakłażana paprykę i całość podsmażamy, często mieszając. Następnie dodajemy marchew, szparagi, doprawiamy solą i dusimy kilka minut pod przykryciem. Rada: kolejność dodanych warzyw jest ważna, marchew, szparagi potrzebują najkrótszego czasu duszenia. Najsmaczniejsze będą al dente. Na samym końcu doprawiamy papryką wędzoną, pieprzem do smaku, mieszamy
Moniki Smakołykidania powstał spontanicznie. Kupiłam kalarepy i zdecydowałam się, by podać duszoną. Dopiero w trakcie duszenia, skomponowałam potrawę, dodając kolejne składniki. Moim zdaniem, jej smak jest niebanalny, szczególnie dla miłośników orientalnych smaków. Kalarepę podałam z pełnoziarnisty ryżem i kurczakiem w sosie serowo-cytrynowym. Składniki: 2 kalarepy 1 marchew 3 łyżki posiekanej natki lub kolendry 1 łyżeczka drobno posiekanego(...)części. Pokroić w 1-centymetrowe plastry, a następnie w kostkę. Wrzucić na głęboką patelnię, wok lub do rondelka z nieprzywieralnym dnem, delikatnie posolić, wlać 2/3 szklanki wody i dusić kilka minut. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na grubej tarce. Dodać do kalarepy i dusić aż warzywa będą miękkie. Odkryć patelnię, dodać posiekaną natkę, zredukować wytworzony sos. Dodać mleczko kokosowe
Czerwień i błękitłyżka majeranku 1 łyżeczka suszonej pietruszki 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka ostrej papryki pieprz i sól do smaku olej lub masło klarowane do smażenia (3 - 4 łyżki) Przygotowanie: Marchew obrać i pokroić w drobne słupki. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w niezbyt duże paski. Cebulę i czosnek obrać, cebulę przekroić na pół i pokroić w pióra, a czosnek(...)już pokrojonego, to ewentualnie powybierać żyłki. W garnku o grubym dnie rozgrzać tłuszcz, dodać cebulę i czosnek, chwilę smażyć, następnie dodać mięso z indyka, wymieszać i dusić pod przykryciem 10 minut. Następnie dodać marchew i przyprawy (bez soli i pieprzu), dusić pod przykryciem około 15 minut. Gdy marchew i indyk będą wystarczająco miękkie, dodać paprykę i kukurydzę, pieprz
Kuchcik gotuje