dekoracje - 3179 przepisów (strona:160/212)

Brak tytułu 188

Święta - Przegląd zeszłorocznych dekoracji choinkowych Odkopałam kilka fotek zeszłorocznych. Pokaże Wam co wisiało na naszej choince na Święta 2011. Makaronowe Aniołki Potrzebne: makaron rurki, kokardi, kolanka, kasza gryczna na włosy i jakaś kuleczka na głowę. Ja znalazłąm fajne drewniane kuleczki w chińskim markecie.  Pistolet do klejenia a gorąco. Takie Aniołki zwykle widziałąm malowane sprayem na złoto, ale ja zrobiłąm

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 148

likieru pomarańczowego lub innego - jeśli wolicie choinko o innym smaku krem czekoladowy typu nutella 30 dag masy marcepanowej 15 dag cukru pudru polewa czekoladowa perełki cukrowe, pisaki i inne dekoracje Przygotowanie: Ubić białka z 2/3 porcji cukru. Masło utrzeć, dodać resztę cukru, żółtka, skórkę otartą z limetki. Wsypać obie mąki i proszek do pieczenia - wymieszać. Dodać białka - wymieszać. Upiec

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 170

Przepis na pierniczki podawałam  tutaj Oto efekty mojej pracy: LUKIER - przepis 1 białko 1 szkl. cukru pudru. Miksujemy, jeśli jest za gęste - dolewamy wody - ale z umiarem ! ;) Do dekoracji użyłam: lukier - przepis wyżej, masa plastyczna, perełki cukrowe, maczek cukrowy, cukier barwiony, pisaki lukrowe, śnieżynki, gwiazdki, kwiatuszki cukrowe. Gotowe ciasteczka zapakowałam i obdaruję nimi najbliższych. Dałam dziś też moim dziewczynkom

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 164

czekoladowej "papilotce" S kładniki: 1 czekolada gorzka 1 kostka masła 2/3 szkl. cukru budyń śmietankowy ugotowany wg przepisu na opakowaniu 1 szklanka orzechów laskowych mielonych perełki cukrowe, serduszka do dekoracji 5 papilotki do muffinek Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej - posmarować wnętrze papilotek - odstawić do zastygnięcia - czynność powtórzyć. Dobrze schłodzić. Budyń ugotować wg przepisu - ostudzić. Masło utrzeć z cukrem na puszystą

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 153

Pierwsza Komunia Święta... I nie ominęło mnie pieczenie tortów :)  Torty dla chłopca i dziewczynki. Oba z masą śmietanową, o smaku białej czekolady.  Jedna warstwa z truskawkami. Dekoracja - opłatek waflowy. Do obsypania boków użyłam wiórek kokosowych KRESTO Perełki cukrowe Dr Oetker - zawsze się przydają :) ... i tym razem użyłam. Ta porysowana deseczka został potem wyciągnięta :) Żeby nie było :) Tort był

kolorowotorcikowo
Czekoladowiec z bazylią 148

mleko - ciągle mieszają. Budyń odstawiamy do ostudzenia Margarynę ucieramy z cukrem pudrem na puszystą, jasną masę. Do utartej margaryny dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Gotową masą przekładamy placki. Do dekoracji: 200 g czekolady gorzkiej kilka listków bazylii zielonej dowolne owoce cukier puder Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Bazylię drobno posiekać. Bazylię połączyć z czekoladą. Polać ciasto. Pozostawić do zastygnięci

kolorowotorcikowo
Tort zimowy z musem czekoladowym 202

zdjąć z pary. Śmietankę ubić. Do rozpuszczonej czekolady dodawać po łyżce bitej śmietany - delikatnie mieszać. Blaty biszkoptowe nasączyć ponczem, smarować musem czekoladowym. Schłodzić w lodówce, az mus stężeje. Do dekoracji: 300 ml śmietanki 30% ubitej z 2 łyżkami cukru pudru 150 g wiórek kokosowych perełki cukrowe srebrne Dr.Oetker Czekoladowe gwiazdki Dr.Oetker Przełożony tort smarować bitą śmietaną. Boki obsypać wiórkami kokosowymi

kolorowotorcikowo
Zimowe CAKE POPS - czyli pyszności na patyczku 308

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Składniki: 500 g suchego ciasta, np okrawki babki piaskowej, biszkoptu, muffinek 120 g serka mascarpone 80 g nutelli do dekoracji: 200 g białej czekolady 1 łyżka oleju rzepakowego barwnik niebieski posypki, perełki, pisaki cukrowe patyczki Wykonanie : Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

kolorowotorcikowo
Walentynkowe misie-lubisie 164

cukru cukier waniliowy 150 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego lub zamiennie  śmietanki 30% dodatkowo: pisaki cukrowe Dr. Oetker inne dekoracje Wykonanie: Formę do pieczenia miśków, smarujemy dokładnie, aczkolwiek nie grubo, masłem i obsypujemy mąką. Nadmiar mąki strząsamy. Moja forma ma otwory na 12 misiów, a ciasta wystarcza na 2 takie blachy. Masło

kolorowotorcikowo
Spaghetti w sosie śmietanowo-serowym ze szparagami 242

pieprzu szczypta gałki muszkatołowej sól Wykonanie: Przygotować szparagi.  Odłamać zdrewniałe końcówki i ugotować szparagi na parze. Ugotowane, ostygnięte szparagi pokroić pod skosem na grubsze plastry. Zostawić kilka do dekoracji. Makaron ugotować al'dente wg przepisu na opakowaniu. Na suchą patelnię wsypać ziarna kolendry i pieprzu - uprażyć, do momentu aż poczujecie wyrazisty, mocny zapach. Uważać, żeby ziaren nie przypalić. Uprażone

kolorowotorcikowo
Kruche ciasteczka wiosenne 213

wiadomo ;) Ja dekoruję jeszcze przy tzw. okazjach. Na pewno niedługo będę dekorowała ciasteczkowe pisanki, kurczaczki i baranki. Tymczasem jednak, przyszła pora na wiosenne motyle. Motylki posłużą mi także jako dekoracja tortu. Składniki: 160 g masła 125 g cukru 1 całe jajko 300 g mąki szczypta soli 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenie ( nie konieczne, jeśli nie nabijacie ciastek na patyczki

kolorowotorcikowo
Muchomory na Wielkanoc 141

Muchomorki z jajek i pomidorów, to świetna dekoracja na wielkanocny stół, jak i ciekawe danie dla dzieci. Robi się je bardzo szybko, a satysfakcja gwarantowana ;) Składniki: 3 jajka ugotowane na twardo 2 pomidory liść sałaty szczypiorek majonez Wykonanie: 1. Jajka obrać ze skorupek, ściąć końcówki jajek, tak, by można było je postawić. 2. Odciąć boki pomidorów, tworząc z nich kapelusze

Pasja Smaku
Roladki z wędzonego łososia 401

śmietany sok z cytryny długi ogórek Wykonanie: Na kawałku folii aluminiowej ułożyć jeden obok drugiego plastry łososia, tak by zakrywały całą powierzchnię.  Z koperku wybrać kilka gałązek do dekoracji, resztę opłukać i drobno posiekać.  Serek wymieszać z chrzanem, śmietaną i koperkiem. Doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny. Tak przygotowaną masę rozsmarować równomiernie na plastrach łososia, przy

Pasja Smaku
Małe donaty amerykańskie 274

łyżki masła 2 łyżki margaryny 3 żółtka 60 g cukru szczypta soli olej do smażenia Na lukier: cukier puder odrobina wody sok malinowy do zabarwienia kolorowa posypka do dekoracji Wykonanie: Drożdże zalać ciepłą wodą i wymieszać z łyżką cukru, aż do całkowitego rozpuszczenia. Odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut. Pozostałe składniki i drożdże umieścić w misie robota i miksować

Pasja Smaku
Czas na śniadanie! #11 - Jajecznica z chorizo i oliwkami 183

Zawsze to jakaś odmiana :) Składniki /dla 2 osób/: kiełbasa chorizo (niewielki kawałek, 10-15 cm) 6 jaj 1/4 papryki 1/2 pomidora mała cebula 6-8 oliwek gałązka tymianku do dekoracji przyprawy: pieprz czarny, sól morska, bazylia, chilli olej do smażenia Wykonanie: Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy pokrojone składniki, po kolei: chorizo, paprykę, cebulę, oliwki i pomidora. W międzyczasie w misce

Pasja Smaku