dekoracje - 3179 przepisów (strona:154/212)

Kokardki z salsą ze szparagów, podane z kurczakiem w sosie z tamaryndowca! 175

świeży kolorowy pieprz - sól morska - bazylia do przybrania WYKONANE: - makaron Lubella ugotuj według instrukcji na opakowaniu - przygotuj dwie patelnie - obierz szparagi, pokrój w kosteczkę, zachowaj kilka dłuższych główek do dekoracji - paprykę pokrój w kosteczkę - czosnek posiekaj - pierś z kurczaka podziel na 6 równych filetów (małych) - na rozgrzaną patelnię wlej oliwę, podsmaż Kurczaka po 2 minuty z każdej strony, posól, dodaj

SMYKWKUCHNI
Flądra po toskańsku! / RYBA 169

jakiś czas mieszając - dodaj oliwki z zalewą (ok 90g-110g) - dodaj 3/4 słoiczka koncentratu pomidorowego Pudliszki - dopraw pieprzem i solą - posiekaj dymkę i listki bazyli, wykorzystaj je do dekoracji potrawy 3. ZIEMNIAKI ZAPIEKANE  - ziemniaki obierz i ponacinaj aby utworzyły harmonijkę - oprósz solą morską - w nacięcia powkładaj listki rozmarynu i kilka cieniutkich plasterków czosnku - polej oliwą z oliwek i piecz

SMYKWKUCHNI
76. Na ciepło lub na zimno: czyli zupa krem z cukinii, ogórka kiszonego, awokado i mięty! 191

drobno posiekanych listków mięty pieprzowej (lub zwykłej) świeżo zmielona sól i pieprz pół łyżeczki cukru trzcinowego (lub białego) śmietana lub jogurt naturalny jako dodatek do zupy listki mięty do dekoracji Przygotowanie: Cukinię i awokado dokładnie myjemy, obieramy i kroimy w średnią kostkę. Pokrojone awokado mieszamy z wyciśniętym sokiem z cytryny by nie zczerniało. Czosnek obieramy i siekamy na bardzo drobno

Symfonia Smaków
Lemoniada z papierówek 241

napój chłodzący, a przygotowanie jej nie zajmuje wiele czasu. Składniki: 10 gałązek mięty 10-12 papierówek 2 cytryny 1 łyżeczka kwasku cytrynowego 2 łyżki miodu kilka gałązek mięty do dekoracji kostki lodu 2,5 litra wody 1 butelka zimnej wody gazowanej Wykonanie: Jabłka umyć, pokroić w ćwiartki usunąć gniazda nasienne i włożyć do garnka. Dodać sparzoną i pokrojoną w plasterki

Pasja Smaku
Zupa z Fasolą Czarne Oko i Brązowym Ryżem 213

łyżeczki suszonego 1 listek laurowy Skworcu 1,2 l bulionu drobiowego lub warzywnego 600 ml wody 100 g brązowego ryżu sól pieprz natka pietruszki lub szczypior drobno posiekanego do dekoracji Wykonanie: Fasolę namaczamy w dużej ilości zimnej wody minimum 6 godzin, ale najlepiej przez całą noc. Namoczoną fasolę wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą tak, aby poziom wody sięgał

Blondynka Gotuje
Puszki, czyli jak stare rzeczy nabierają nowego wyglądu 158

Brzegi, które nie zostaną oklejone tkaniną, należny pomalować lakierem akrylowym. W kolejnym kroku wymierzamy tkaninę, którą chcemy ozdobić puszkę. Następnie puszkę smarujemy klejem Vicol i przyklejamy tkaninę. Dodatkowo dla dekoracji przykleiłam kolorowe lamówki i gotowe :) Czyż to nie proste? A jaki efekt :) Oczywiście każdą taką puszkę można ozdobić decoupagem. ... i jeszcze przy okazji mała przeróbka pudełka po butach

Delicious Titbits
Sernik z miętą - orzeźwiający tort bez pieczenia / Cheesecake with mint 333

półtłusty/ 4 łyżki soku z cytryny 1 torebka cukru waniliowego 3/4 szklanki cukru 40 dag śmietany kremówki 30% kilka listków mięty opcjonalnie: paluszki ptysiowe i czerwona porzeczka do dekoracji (można zastosować dowolny wariant dekoracyjny np. pokrojona w cienkie plasterki limonka i posiekane orzeszki pistacjowe) Masło rozpuść w rondelku i odstaw na kilka minut do przestudzenia, później dodaj do niego pokruszone

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Sernik na zimno z mascarpone 366

śmietany 30% lub 36% 150 g białej czekolady (1,5 tabliczki) ok. 100 g świeżych malin lub owoców jagodowych 1 galaretka o smaku malinowym opcjonalnie: bezy do dekoracji lub kakao listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Galaretkę zalewamy 1/3 szklanki wrzątku. Intensywnie mieszamy do rozpuszczenia i odstawiamy, aż przestygnie. Po tym czasie czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej

Poezja smaku
Gin z tonikiem 127

tonikiem :) Składniki (1 drink): 100 ml ginu, 200 ml toniku, kilka kostek lodu, 1-2 plasterki cytryny, 1-2 plasterki limonki, 1-2 plasterki brzoskwini, listki świeżej mięty do dekoracji.  Wszystko do szklanki, wypić z przyjemnością i poprosić o jeszcze

Delicious Titbits
Sernik z borówką amerykańską 217

łyżeczki esencji waniliowej 1 szt budyń waniliowy 250 g borówki amerykańskiej 1-2 łyżki cukru Lukier 1 szkl cukru pudru 2-3 łyżki soku z cytryny borówki do dekoracji Przygotowanie: Borówki oczyścić, umyć i osuszyć na ręczniku papierowym. Twaróg zmielić w maszynce do mięsa. Margarynę roztopić. Żółtka z cukrem ubić na puszystą masę. Dodać esencję waniliową, budyń w proszku

Ala piecze i gotuje
Shake Czekoladowo - Bananowy 150

pojawił się uśmiech. Szybko, smacznie i zimno! To co? Miksujemy?   Składniki: ok. 150 ml mleka 1 banan 2 gałki lodów czekoladowych szczypta przyprawy do kawy Kamis kakao do dekoracji Wykonanie: Do butelki miksera wlałam mleko, włożyłam połamanego na kawałki banana, dodałam szczyptę przyprawy do kawy i włożyłam dwie gałki lodów czekoladowych. Całość dokładnie zmiksowałam. Część przelałam do szklanki

Blondynka Gotuje
Lodowy deser adwokatowy z truskawką kaszubską 127

jajka,  2 łyżki cukru waniliowego,  2 łyżki cukru,  1/2 laski wanilii,  20 dużych truskawek kaszubskich ChOG,  mielone orzeszki w karmelu i starta czekolada do dekoracji.  Wykonanie Śmietankę ubić na sztywno, odstawić. Białka ubić na sztywną pianę, również odstawić. Żółtka utrzeć z cukrami, powoli dodawać likier. Dodać śmietankę oraz ubite białka, krótko zmiksować na niskich

Z miłości do słodkości
Mini tarty z truskawkami i czekoladową śmietanką 152

następny sezon. składniki: kruche ciasto 250 g mąki pszennej 125 g margaryny lub masła 1 żółtko 1 łyżka cukru pudru szczypta soli 400 ml śmietanki czekoladowej truskawki perełki do dekoracji Przygotować ciasto. Na stolnicy wymieszać mąkę z cukrem pudrem oraz szczyptą soli. Następnie dodać margarynę i posiekać nożem. Dodać jajko i szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, owinąć w folię

Monia miesza i gotuje
Tartaletki z budyniem i owocami 616

pszennej 100g masła 50g cukru pudru 1 żółtko 2 łyżki zimnej wody szczypta soli masa budyniowa 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru 375ml mleka 2 łyżki cukru 30g masła dekoracja 80g jagód 180g malin masło do wysmarowania foremek mąka do podsypania Wykonanie: - mąkę przesiać, dodać cukier i sól, zimne masło oraz żółtko, składniki posiekać razem, na koniec dodać zimną wodę

Smakołyki Bereniki
Mini Serniczki na Zimno z Malinowo-Czekoladową Niespodzianką 230

kakao, obok ułożyłam malinki. Na środku wbiłam po jednej drabince karmelowej, ułożyłam malinę i listek mięty oraz czekoladową rurkę. Czekoladową rurkę? Pamiętacie, że wkładałam czekoladę na szklanej płytce? Podczas dekoracji wyjęłam szklaną płytkę z czekoladą, którą ostrym nożem zdrapywałam z płytki. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje