dekoracje - 3179 przepisów (strona:150/212)

Jogurtowiec borówkowy Mniam 157

wszystko co lekkie za to bardzo smaczne i letnie, a tym własnie są  owoce i warzywa, które są dostępne świeże wszędzie.  Składniki: 500 g borówek + do dekoracji ok 100 g 800 ml jogurtu greckiego ( 2 duże opakowania) 10 łyżek żelatyny + 10 łyżeczek wrzącej wody 200 g cukru 1 cukier wanilinowy 1 opakowanie biszkoptów 1 galaretka owoce

Niezły Młynek
Mufiiny czekoladowe z chilli 98

łyżeczki kakao łyżeczka płatków chilli * mokre: szklanka mleka 2 jajka 100 g roztopionego masła * dodatki: pół tabliczki dobrej, gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałeczki cukier puder i słodka papryka do dekoracji  Przygotowanie: 1. W jednej misce bardzo dokładnie wymieszałam suche składniki (mąkę, sól, proszek do pieczenia, cukier, kakao i chilli). 2. W drugiej misce wymieszałam dokładnie mokre składniki (mleko, jajka

Kulinarny Pamiętnik
Wytrawne ptysie z kremem jajeczno-orzechowym 178

podprażonych i rozgniecionych na mąkę orzechów laskowych łyżeczka tartego chrzanu 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu greckiego pół pęczka natki pietruszki sól, pieprz * dodatkowo: posiekany szczypiorek do dekoracji   Przygotowanie: Do garnka wlałam wodę, wrzuciłam masło i szczyptę cukru. Powoli podgrzewałam do momentu, aż masło się rozpuściło. Wtedy zwiększyłam temperaturę i kiedy woda zaczęła wrzeć, jednym szybkim ruchem wsypałam mąkę

Kulinarny Pamiętnik
Batoniki kokosowe 264

kokosowe, rozpływające się w ustach. Można zrobić ich więcej i przechowywać dłużej w szczelnym pojemniku w zamrażarce - o ile cokolwiek zostanie ;-) Składniki: 250 g wiórków kokosowych (+ 2 łyżki do dekoracji ) 250 ml śmietanki 30 lub 36% pół szklanki cukru 200 g masła dobrej jakości 2 mleczne czekolady 1 gorzka czekolada Przygotowanie: Masło rozpuściłam w rondelku i dodałam śmietankę oraz cukier

Kulinarny Pamiętnik
CHŁODNIK LITEWSKI WERSJA II 146

cytryny (do smaku) - 1/2 słoika buraków (startych we wiórki) - 1 liść laurowy, 4 duże kulki ziela angielskiego (nie trzeba) Dodatkowo: - po ok.1-2 jajka na porcję - świeży koperek do dekoracji Buraczki umyć obrać i zetrzeć na tarce. Wrzucić do garnka zalać małą ilością wrzątku i zagotować. Gotować ok.5 minut. Następnie dodać umyte i pokrojone drobno łodyżki, zagotować. Dodajemy przebrane, umyte

Smaczne Zdrowe
Biała dama 427

niewielkiej ilości zimnej wody a następnie zagotować. Ostudzoną wlać do masy i wymieszać. Rodzynki zalać wrzątkiem, osączyć, wystudzić i dodać do masy razem z kawałkami ananasa ( zostawić trochę do dekoracji ). Tortownice ( 26 cm ) napełnić masą i wstawić na godzinę do lodówki. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i odstawić do wystygnięcia. Wyjąć tortownicę z lodówki, na wierzchu masy serowej ułożyć

Świat Smaku
Biszkoptowy ogródek z malinami 137

dodać cukier i sok z cytryny. Delikatnie mieszając trzepaczką do budyniu dodać bitą śmietanę. Gdy masa nieco zgęstnieje , wylać 1/3 masy na biszkopty, ułożyć warstwę malin ( zostawić kilka do dekoracji ). Owoce przykryć 1/3 masy, ułożyć pokrojone gruszki. Wyłożyć resztę masy, wyrównać powierzchnię, przykryć folią i wstawić na 3 godziny do lodówki. Przed podaniem udekorować malinami Uwaga – sprawdzona rada

Świat Smaku
Tęczowa fantazja 157

pudrem i cukrem waniliowym aż podwoi swą objętość. Do każdej z  galaretek dodać po 1/3 zmiksowanego mleka i dokładnie wymieszać. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ( zostawić trochę do dekoracji ), dodać mleko aby uzyskać konsystencję tężejącej galaretki. Biszkopty namoczyć w czekoladzie i wyłożyć nimi dno tortownicy ( średnica 26 cm ). Na biszkopty wylewać na zmianę po 1/3 porcji każdej z tężejących

Świat Smaku
Zapiekanka a la pizza 160

farszu. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników ( ostatnia warstwa to makaron ). Wierzch posypać startym serem. Zapiekać ok. 20 minut w 180 o C. Udekorować ketchupem. Uwaga – sprawdzona rada 1) do dekoracji można użyć również świeżego ogórka i pomidora pokrojonego w plastry Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie  Świat Smaku . Komentarze oraz lajki mile widziane :) Zapraszam także

Świat Smaku
Przekładaniec owocowo - śmietanowy 124

szklanki ( 600 g ) śmietanki 36% - 1,5 szklanki cukru - 10 dag masła - ¼ łyżeczki sody oczyszczonej - 1 opakowanie mrożonych wiśni - 1 puszka brzoskwiń w zalewie - starta czekolada do dekoracji Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe  i chciałbyś aby ten blog rozwijał się nadal to proszę abyś przed opuszczeniem tej strony kliknął na reklamę zamieszczoną poniżej

Świat Smaku
Pianki limonkowe... 181

tylko owoce. Pianki limonkowe... SKŁADNIKI: - 4 limonki - 200 ml śmietany kremówki 36% - 200 g cukru pudru - 2 białka z jajek - 2 łyżeczki żelatyny  - skórka z otartej limonek do dekoracji PRZYGOTOWANIE:      Najpierw rozpuszczamy żelatynę w dziesięciu łyżeczkach wody i odstawiamy do namoczenia. Następnie wyciskamy sok z limonek do miseczki, dopełniamy wodą tak aby było

Zainspiruj się kuchnią
Muffinki czekoladowe z truskawkami 158

czekoladę więc postanowiłam połączyć te dwa boskie smaki i stworzyć muffiny moich marzeń . Nie myślałam że trafię do muffinego nieba nim spróbowałam ... minam ... Muffiny proste w wykoniu, a sposób dekoracji najbardziej ucieszył najmłodszego członka rodziny ... Bo cóż może być lepszego niż truskawki ,serca i czekolada ? *** Mufiny czekoladowe z truskawkami *** ( przepis na 12 babeczek ) 300g mąki 1 płaska łyżeczka proszku

ciemna strona patelni
Bananowo-malinowy mix (bez dodatku cukru ) 155

szklanek 2.Miksujemy maliny i wlewamy na banany ( najlepiej wykładać maliny łyżką , gdyż są cięższe od bananów i mogą się zbytnio zatopić ) 3. Podajemy w dowolny sposób z owocowymi dekoracjami . Banany mogą wydawać się zbyt słodkie a maliny zbyt kwaśne optymalnym rozwiązaniem jest zmieszać sobie te dwa smaki w kubeczku , choć można jeść również warstwami ( osobiście wole jeść warstwami i czuć

ciemna strona patelni