dekoracje - 3179 przepisów (strona:149/212)

Chłodnik z avocado 136

świetny pomysł na ochłodę w ciepły marzec. Dodając do niego jogurt, trochę rukoli, sok z cytryny i świeżą natkę pietruszki, oraz sosu chili, otrzymamy fantastyczną, orzeźwiającą kremową zupę. Do dekoracji wykorzystałam kawałek avocado, pomidor koktajlowy (można go lekko poddusić z sosem balsamico) i natkę pietruszki. Chłodnik z avocado / awokado nie tylko apetycznie wygląda, ale też doskonale smakuje. Polecam również: Koktajl

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Piegusek białkowy 135

temperaturze pokojowej + 1 łyżka do wysmarowania formy 1/2 szklanki maku 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 płaska łyżka bułki tartej do obsypania formy hibiskusowy cukier puder do dekoracji. Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Masło lub margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę, oraz dodałam połowę ubitej piany (gdyż zanim ją dodałam

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Łososiowe Różyczki 156

łosoś norweski z kawą Suempol 1/2 opakowania serka kremowego śmietankowego  1 awokado sok z 1/2 cytryny 2 łyżeczki chrzanu z pigwą ETERNO kilka listków świeżej szałwii do dekoracji Wykonanie: Cytrynę sparzyłam wrzątkiem, przecięłam na połowę i z jednej połówki wycisnęłam sok. Awokado obrałam i pokroiłam w kosteczkę, którą przelałam sokiem z cytryny,aby awokado nie ciemniało. Kostki awokado wyłożyłam

Blondynka Gotuje
Deser bananowy 472

180g po obraniu) masa serowa 250g serka homogenizowanego naturalnego 60g śmietanki 30% 1 łyżeczka cukru pudru sos karmelowy 50g cukru 70g śmietanki 30% 20g masła 6 herbatników banan do dekoracji Wykonanie: KREM BANANOWY - banany obrać, podzielić na mniejsze kawałki, dodać sok z cytryny, zmiksować blenderem na mus - żółtka i cukier przełożyć do rondelka, podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając

Smakołyki Bereniki
Smoothies czekoladowo - kawowe 290

pogoda się popsuła. Składniki: 4 gałki lodów śmietankowych  2 porcje espresso  1 łyżka likieru kahlua 60 ml rumu 100 ml mleka cukier - jeżeli ktoś słodzi czekolada do dekoracji Przygotowanie: 2 porcje W większej misce umieść 2 gałki lodów, wystudzone espresso, rum, likier, mleko i cukier (jeżeli słodzisz) wszystko dobrze zmieszaj ze sobą. Przelej smoothies do szklanek

Niezły Młynek
Dorada po azjatycku 179

wyciśnięty z 1 limonki. Dodajemy posiekane na mniejsze części: chili (jeśli nie chcemy ostrego dania – nie dodawajmy pestek), imbir, czosnek. Dodajemy także kolendrę (kilka listków zostawiamy do dekoracji) i skórkę otartą z cytryny. Blendujemy wszystko pulsacyjnie, aż wszystko rozdrobni się na malutkie części. Ugotowane ryby przekładamy na talerze i pomiędzy wcięcia wkładamy część sosu. Resztą sosu polewamy całe ryby

Poezja smaku
FALE DUNAJU 108

pieczenia,  500 g wiśni Krem: 2 jajka, 250 g margaryny, szklanka cukru,  cukier waniliowy.   Kakao do dekoracji

RAROSSA
BANANOWIEC 151

robi się błyskawicznie. Składniki: Biszkop tz 4 jajek (lub gotowe biszkopty) Masa Bananowa 4 banany 250 g masła roślinnego 2 galaretki cytrynowe 2 żółtka Opcjonalnie 4 łyżki cukru pudru Dekoracja 1 banan 2 galaretki truskawkowe 2 białka 1 galaretka brzoskwiniowa Masło . utrzeć . z . żółtkami, . dodać . banany . rozdrobnione . blenderem, . na . końcu . dodać . 2 . tężejące . galaretki . cytrynowe . rozpuszczone . w 2 szklankach

RAROSSA
STAROPOLSKA BABA PARZONA 172

było pulchne i puszyste. Gdy pojawią się pierwsze pęcherzyki powietrza i ciasto zacznie odchodzić od ręki, wlewaj powoli stopiony tłuszcz i dalej wyrabiaj. Dodaj części bakalii (resztę pozostaw do dekoracji), szczyptę soli i cukier waniliowy staranie wymieszaj. Wyrobione ciasto nałóż do formy, przykryj i pozostaw do wyrośnięcia. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz godzinę. Ostudzoną babę polej lukrem i udekoruj

RAROSSA
ROLADA TRUSKAWKOWA 126

której krem zastąpiony został świeżymi truskawkami. SKŁADNIKI 300 g truskawek 6 jajek 6 łyżek mąki 4 łyżki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia Do dekoracji ; Tabliczka białej czekolady 2-3 truskawki Dużą prostokątną blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Truskawki umyć pokroić w plasterki. Owoce ułożyć gęsto na blaszce (jeden plasterek truskawek  powinien dotykać następny). Żółtka

RAROSSA
Kolorowe ogórkowe łódeczki 133

przekąskę. składniki: 6 dużych ogórków gruntowych 450 g serka, użyłam Wieluń 2 łyżki jogurtu 1 mała cebula czerwona sól czosnkowa Kamis do smaku 1 łyżka natki pietruszki do dekoracji: natka pietruszki, kwiaty nasturcji, roszponka Ogórki obrać ze skórki i przekroić wzdłuż na pół. Łyżeczką wydrążyć miąższ z pestkami. Gotowe łódeczki odłożyć. Przygotowac farsz. Serek wymieszać z drobno pokrojoną cebulą, jogurtem

Monia miesza i gotuje
Ciasto owsiane 139

owsiane? Ciasto bez mąki i bez cukru. Składniki: 1.5 szklanki płatków owsianych 1/3 szklanki wiórek kokosowych 1/3 szklanki łuskanego słonecznika 2 duże banany lub 3 małe + 1 banan do dekoracji 6 łyżek mleka (użyłam migdałowego ) 1 łyżeczka proszku do pieczenia woda przyprawy: cynamon Przygotowanie:        Płatki owsiane mieszamy z wiórkami, słonecznikiem, cynamonem i proszkiem do pieczenia

Weganizm infantylny
Tarta czekoladowo - kokosowo - malinowa 231

drobno pokrojonego 2 duże żółtka Masa:  150 g białej czekolady 2 łyżki żelatyny w prożku 1 szklanka śmietany kremówki 30% 3/4 szklanki  cukru 500 g kremowego serka Dekoracja: 500 g malin  Przygotowanie ciasta: Składniki na ciasto umieść na stolnicy i wyrabiaj. Uformuj je w gruby placek, owiń folią i wstaw do lodówki na 30 minut. Następnie

Niezły Młynek
Tarta z brzoskwiniami 311

łyżka zimnej wody Masa:  150 g białej czekolady 1/2 łyżeczka olejku wanilinowego 250g serka mascarpone 30g cukru pudru 1/3 szklanka ( 150 ml) śmietany kremówki 2 łyżki żelatyny Dekoracja: 1 puszka brzoskwiń w syropie Przygotowanie ciasta: Składniki na ciasto umieść na stolnicy i wyrabiaj. Uformuj je w gruby placek, owiń folią i wstaw do lodówki na 30 minut. Następnie

Niezły Młynek
Sernik Malinowy 447

Sernik malinowy pychota :D Składniki: 1 kg sera twarogu  500 g malin + ok 100 g do dekoracji 2 galaretki malinowe 40 g cukru pudru 1 cukier wanilinowy 150 g herbatników 75 g masła Przygotowanie: Herbatniki kruszymy bardzo drobno i ucieramy z masłem na jednolitą masę. Wykładamy masą spód tortownicy i wstawiamy do lodówki

Niezły Młynek