dekoracje - 3179 przepisów (strona:144/212)

piernikowe serducho 156

pieczenia. Gotowe ciasto pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Gotujemy budyń. Ucieramy margarynę z cukrem i dodajemy ostudzony budyń. Na sam koniec dodajemy rozpuszczona czekoladę. Gotową masą przekładamy biszkopt. Dekoracja według uznania. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Ptasie mleczko w trzech kolorach i Wedel może się schować!:) 316

łyżka cukru masa: litr śmietany kremówki 30% galaretka owocowa truskawkowa  lub malinowa  2 czekolady mleczne 2 łyżeczki żelatyny 6 łyżeczek cukru pudru dżem i wiórki kokosowe do dekoracji Wykonanie: Białka ubijamy na sztywno dodajemy cukier i żółtka. Do gotowej masy delikatnie wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Gotową masę przelewamy do brytfanki i pieczemy 15 minut

ciastkarnia na kruchym spodzie
Biszkoptowy przekładaniec czyli wariacja czekoladowo - rumowa 176

sztywno i dodajemy fix do śmietany. Na sam koniec delikatnie wlewamy rum.  Przełożenie:  Ciemny biszkopt, dżem, masa, jasny biszkopt, dżem, masa, ciemny biszkopt, reszta masy. Do dekoracji użyłam posiekanych orzechów i reszty śmietany Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Mus czekoladowy na niedzielne popołudnie 165

cukru pudru Wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i zostawiamy do ostygnięcia. W tym samym czasie ubijamy śmietanę na sztywno i dodajemy trochę cukru pudru. Część śmietany zostawiamy do dekoracji resztę mieszamy z roztopioną czekoladą. Przekładamy gotowy mus do pucharków i  ozdabiamy pozostałą bitą śmietaną. Gotowy mus zostawiamy w lodówce na około godzinę. ja całość posypałam wiórkami czekoladowymi

ciastkarnia na kruchym spodzie
Szybki torcik królowej bez pieczenia 467

dwie paczki herbatników 0.5 l mleka 2 budynie waniliowe  200 g rodzynek 4 łyżki rumu 200 ml śmietany 30% fix do śmietany tabliczka mlecznej czekolady do dekoracji: czekoladowe ciasteczka wiórki czekoladowe Wykonanie: Rodzynki przesypujemy do miseczki i zalewamy je rumem. W tym czasie  gotujemy budynie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy budyń będzie gotowy zestawiamy go z pieca

ciastkarnia na kruchym spodzie
Miętowo- truskawkowe ptasie mleczko 214

Składniki: na tortownicę  o średnicy 24 cm 2 galaretki truskawkowe 400 ml śmietany 30% 50 ml likieru miętowego  4 łyżeczki żelatyny 6 łyżek cukru pudru owoce do dekoracji Wykonanie: Galaretkę przygotowujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu i czekamy aż lekko zacznie tężeć wtedy możemy przystąpić do robienia ptasiego mleczka. Śmietana powinna być schłodzona w lodówce  wtedy szybciej

ciastkarnia na kruchym spodzie
Czekoladowe muffinki z nadzieniem truflowym 204

masła 150 h gorzkiej czekolady 300 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao szklanka cukru 170 ml maślanki 2 jajka puszka masy karmelowej o smaku trufli dekoracja: 200 ml śmietany 30% 2 łyżeczki cukru pudru fix do śmietany Wykonanie:  Do miski dajemy masło i ucieramy je dodając po łyżce cukru. Gdy się połączą dodajemy po jednym

ciastkarnia na kruchym spodzie
podwójnie czekoladowy tort po przejściach 138

Tort  był całkowicie czekoladowy nawet dekoracje miał czekoladową a nasączony był czekoladowym likierem. Czas przeszły użyłam nie dla tego, że tort został zjedzony ale dlatego, że nie dotrwał do imprezy urodzinowej. Gotowy wypieszczony tort zamiast do lodówki trafił na ziemię. Nie wiem jakim cudem zsunął mi się z patery i zleciła, tak pięknie krążek po krążku. Moją wściekłość możecie

ciastkarnia na kruchym spodzie
deser truskawkowy 185

mniej zwariowane.  Składniki na dwa pucharki: 250 g truskawek 250 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru pudru łyżeczka żelatyny Wykonanie: Truskawki myjemy, obieramy z szypułek, odkładamy kilka do dekoracji. Miksujemy je blenderem na mus. Śmietanę ubijamy na sztywno mikserem. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę.    Nakładamy do pucharków

ciastkarnia na kruchym spodzie
Fale dunaju 210

masa: 2 szklanki mleka 2 łyżki cukru budyń waniliowy 250 g masła polewa: 100 g masła 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao 3 łyżki mleka wiórki kokosowe do dekoracji Wykonanie: Masło ucieramy mikserem z cukrem aż do całkowitego wymieszania składników (ciasto nie powinno mieć grudek) Następnie dodajemy po jednym jajku a na koniec wsypujemy mąkę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy

ciastkarnia na kruchym spodzie
Tarteletki z truskawkami pod borówkową pierzynką 179

temp. 180 stopni aż się zarumienią.  Śmietanę ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę. Na koniec wsypujemy borówki (odłóż kilka do dekoracji) i dokładnie miksujemy.  Na gotowe spody gdy już ostygną nakładamy truskawki. Masę śmietanową nakładamy do szprycy i rozprowadzamy ją w ogół truskawek. Gotowe tarteletki możemy posypać resztą borówek. Można podawać

ciastkarnia na kruchym spodzie
Chlebak MIVAT Vintage od Emako.pl 151

obecnie modne i dość uniwersalne, ponieważ w wielu kuchniach można spotkać czarne bądź srebrne sprzęty. Taki chlebak będzie nie tylko do nich pasował, ale także stanowił uroczą dekorację :) Dla zainteresowanych link do produktu:  http://emako.pl/product-pol-62-Chlebak-Vintage-wloski-pojemnik-na-pieczywo.html

Ze smakiem i z pasją
Krówkowy sernik 336

pieczenia Masa serowa: 640g twarogu z wiaderka (ja użyłam tego z Biedronki) 400g krówek 85g cukru 1 op. budyniu waniliowego bez cukru 210 ml mleka Dodatkowo: kakao do dekoracji 1. Z podanych składników na spód zagniatamy jednolite ciasto.Owijamy szczelnie folią spożywczą i wkładamy do lodówki na godzinę. 2. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia, a następnie

My Culinary Art
Sernik z zielonej herbaty Matcha pod śmietankową chmurką 235

ubitej śmietanki, cały czas miksując. Tak przygotowaną pianką polewamy sernik i wstawiamy do lodówki na 3 godziny. Gotowe! TUTAJ  znajdziecie przepis na lody z herbatą Matcha. Uwagi: do dekoracji użyłam szczypty herbaty macha i 1 łyżki ubitej wcześniej śmietanki. Porobiłam kropki z zielonej śmietany, po czym przy użyciu małej łyżeczki zrobiłam "esy-floresy". Nie polecam trzymania sernika poza lodówką

My Culinary Art
Kilka słów o zielonej herbacie - sposób parzenia, właściwości, przepisy 148

150ml) 1 śmietanka kremowa (200ml) 2 żółtka 4 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka herbaty matcha (do kupienia w five o'clock) 2 łyżki wody w temp. 80 stopni + do dekoracji:  2 łyżki cukru trzcinowego, 2 plasterki mango ( przejdź do przepisu ) Sernik na zimno z Matchą Składniki: 150g herbatników maślanych 70g masła 2 tabliczki białej czekolady 700g serka do serników

My Culinary Art