należy dodać więcej wody. Kiedy sos był już gotowy ugotowałem, według przepisu podanego na opakowaniu pełnoziarnisty makaron spaghetti. Po wstawieniu makaronu drobno posiekałem pęczek bazylii, pozostawiając kilka listków do dekoracji i dodałem go do sosu. Dodałem również starty parmezan i mozarellę. Całość nadal podgrzewałem do całkowitego rozpuszczenia się sera. Ugotowany makaron odcedziłem i przepłukałem zimną wodą, a następnie wyłożyłem
Wyprawy kulinarneząbki czosnku po ich obraniu przecisnąłem przez praskę, a papryczkę chili wraz z pestkami najpierw pokroiłem pod lekkim ukosem na cienkie plastry, a następnie po pozostawieniu kilku plastrów do dekoracji bardzo drobno posiekałem. Drobno posiekałem również pęczek natki pietruszki. W szerokim garnku zagotowałem osoloną wodę i umieściłem w niej makaron pełnoziarnisty, który gotowałem przez około minutę krócej, niż wskazany
Wyprawy kulinarneśrednim ogniu przez około 25 minut, w celu zredukowania sosu. Na 5 minut przed końcem gotowania sosu dodałem do niego posiekany drobno pęczek natki kolendry (pozostawiając kilka listków do dekoracji potrawy), a następnie 40 gram schłodzonego masła. Po rozpuszczeniu masła dokładnie zamieszałem sos celem połączenia smaków. W międzyczasie do blendera dodałem pozostałe pół zielonej papryczki chili, pół czerwonej papryczki chili
Wyprawy kulinarnegram masła, 4 jajek, 3 dużych gruszek, 250 gram sera gorgonzola, 200 ml kwaśnej śmietany 12%, soli, świeżo mielonego czarnego pieprzu, gałki muszkatołowej, kremu balsamicznego (do dekoracji). Do miski przesiałem 250 gram mąki pszennej tortowej (typ 450) i dodałem 150 gram pokrojonego w mniejsze kawałki schłodzonego masła oraz szczyptę soli, a następnie całość miksowałem przy użyciu końcówki do wyrabiania ciasta
Wyprawy kulinarneoleju 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 500 ml śmietanki kremówki 36% cukier puder - do smaku można dodać 2 opakowania śmietan fix owoce do dekoracji (u mnie były to maliny, jeżyny i jagody leśne) Wykonanie: Szpinak rozmroziłam i odcisnęłam na sitku. Jajka zmiksowałam z cukrem. Nie przerywając miksowania cienkim strumieniem wlałam olej, potem przesianą mąkę
Blondynka Gotujemąki 3 łyżki miodu łyżeczka sody oczyszczonej jajko Masa: 250 ml śmietany kremówki fix do śmietany lub łyżeczka żelatyny szklanka bakalii 2 łyżki miodu rum do dekoracji lukier aromat pomarańczowy Wykonanie: Na stolnice wysypujemy mąkę z sodą oczyszczoną. Na szczycie stożka robimy dziurę w którą wlewamy jajko i miód tak aby nie rozlały się po całej stolnicy. Na koniec
ciastkarnia na kruchym spodzieOstudzony budyń dodajemy stopniowo do utartej margaryny i dalej miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Ostudzone ciasto dzielimy na 3 krążki i przekładamy je masą. Resztą masy obkładamy brzegi tortu. Dekoracja według uznania. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzieproszku do pieczenia mus: 0,5 l śmietanki 30% 2 łyżeczki żelatyny 2 tabliczki czekolady gorzkiej 3 łyżeczki cukru pudru polewa: tabliczka czekolady mlecznej łyżeczka żelatyny wiórki kokosowe do dekoracji Wykonanie: Białka ubijamy. Pod koniec ubijania dodajemy cukier i żółtka. Do gotowej masy wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Wszystko delikatnie mieszamy. Wlewamy do tortownicy i pieczemy
ciastkarnia na kruchym spodzieczęsto polewała je właśnie ajerkoniakiem. Zawsze lubiłam ten likier, szczypał po języku ale słodycz zawsze wygrywała:D Po za niespodzianką dla kubków smakowych trzeba było wymyślić jakąś dekorację żeby nasycić również inne zmysły:) Efekt dekoracyjny możecie ocenić na dole, mam nadzieje, że się spodobał:) Tort został przyjęty z dużym entuzjazmem i bardzo szybko zniknął ze stołu:) Biedny
ciastkarnia na kruchym spodzieściany wyższe:. Podstawa 20 cm na 18 cm. Lukier tworzymy z białek wymieszanych z cukrem pudrem. Lukier do dekoracji musi być bardzo gęsty żeby nie rozpłynął się więc jeżeli po dodaniu podanej przez mnie ilości cukru dalej jest lejący dodaj o więcej:) Udanej zabawy z lukrowaniem i smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzielekko stężeje nakładamy ją na ciasto, a na wierzch ostatnia warstwa herbatników, która należy posmarować pozostałą ilością masy krówkowej. Pozostało tylko ułożyć okrągłe biszkopty i dla dekoracji polać je czekoladą. Gotowe ciasto trzymamy około 30 minut w lodówce. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodziepieczenia. Gotowe ciasto pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Gotujemy budyń. Ucieramy margarynę z cukrem i dodajemy ostudzony budyń. Na sam koniec dodajemy rozpuszczona czekoladę. Gotową masą przekładamy biszkopt. Dekoracja według uznania. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodziełyżka cukru masa: litr śmietany kremówki 30% galaretka owocowa truskawkowa lub malinowa 2 czekolady mleczne 2 łyżeczki żelatyny 6 łyżeczek cukru pudru dżem i wiórki kokosowe do dekoracji Wykonanie: Białka ubijamy na sztywno dodajemy cukier i żółtka. Do gotowej masy delikatnie wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Gotową masę przelewamy do brytfanki i pieczemy 15 minut
ciastkarnia na kruchym spodziesztywno i dodajemy fix do śmietany. Na sam koniec delikatnie wlewamy rum. Przełożenie: Ciemny biszkopt, dżem, masa, jasny biszkopt, dżem, masa, ciemny biszkopt, reszta masy. Do dekoracji użyłam posiekanych orzechów i reszty śmietany Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzie