się tam kupić i po dwóch dniach oscypki spleśniały w lodówce. Składniki: 1 duży oscypek do smażenia, 3 łyżki żurawiny do mięs i serów, 3 łyżki oleju, do dekoracji: natka pietruszki. Przygotowanie: Oscypek do smażenia, charakteryzuje się tym, że jest najtwardszy i nie rozlewa się podczas smażenia. Oscypka kroimy na plastry o grubości 1 cm. Smażymy
Aga w kuchniRobiliście kiedyś drinki na bazie smakowych herbatek? Jeśli nie, to polecam :) Składniki: 1 saszetka herbaty Fresh Orange Teekanne, 10 ml wódki, 5 ml pinacolady, plasterek cytryny, plasterek pomarańczy, do dekoracji: skórka pomarańczy, skórka cytryny. Przygotowanie: Herbatę Fresh Orange Teekanne zalewamy 20 ml wrzątku. Odstawiamy napar do całkowitego ostudzenia. Gdy ostygnie dolewamy wódkę i pinacoladę
Aga w kuchniSkładniki: 1 saszetka herbaty green tea lemon Teekanne, 25 ml wódki, 100 ml soku z antonówki, 2 plasterki cytryny, 1 plasterek pomarańczy, do dekoracji: skórka z cytryny. Przygotowanie: Zaparzamy herbatę green tea lemon Teekanne 100 ml wrzątku. Następnie odstawiamy do ostudzenia, mieszamy z wódką i sokiem z antonówki. Plasterki cytryny i pomarańczy nadziewamy na słomkę
Aga w kuchniSkładniki: 1 szklanka cukru pudru, 1,8 szklanki mąki, 180 g masła, 1 jajko, 1 żółtko, kilka kropli olejku waniliowego, szczypta soli, do dekoracji: 60 g czekolady deserowej, czerwone m&m's Przygotowanie: W mikserze montujemy hak do zagniatania ciasta i wsypujemy do miski wszystkie składniki: masło, mąkę, cukier, jajko, żółtko, olejek waniliowy i szczyptę soli
Aga w kuchnilaskowymi :)Przypominam też Wam przepis na niemieckie ciasteczka Vanillekipferl Składniki: 150 g zmielonych migdałów, 50 g zmielonych orzechów laskowych, 1 białko, 100 g cukru pudru, 2 łyżeczki cynamonu, dekoracja: 1 białko, 100 g cukru pudru. Przygotowanie: Zmielone migdały i orzechy laskowe mieszamy z cynamonem. Białko ubijamy na sztywną pianę i dodajemy cukier puder. Do białka
Aga w kuchniSkładniki: 1 saszetka herbaty Sweet cherry Teekanne, 100 ml czerwonego wina, 2 goździki Kamis, szczypta cynamonu Kamis, szczypta kardamonu Kamis, 1 łyżeczka miodu, 1 kora cynamonu Kamis, cukier do dekoracji, plasterek cytryny. Przygotowanie: Wino wraz z goździkami, kardamonem i cynamonem podgrzewamy w rondelku, ale nie gotujemy. Dolewamy 100 ml naparu z herbatki Sweet cherry Teekanne oraz dodajemy łyżeczkę
Aga w kuchniCiasteczka z żurawiną i białą czekoladą Ciastka dwa kolory Ciastka kawowe Ciasteczka marchewkowe przekładane powidłami Ciasteczka owsiane Ciastka z kaszy manny Ciastka ze skórką pomarańczową Choinki pistacjowe Czekoladowe jeżyki Dekoracja pierniczków Faworki Karmelowe płatki z migdałami Karnawałowe róże Kwiatki na waflach Maślane ciasteczka z żurawiną Migdałowe ciastka Migdałowe ciasteczka z żurawiną Owsiane batoniki Owsiane ciasteczka z żurawiną Palce czarownicy Pieguski
Aga w kuchniBabka korzenna Babka z gwiazdką Choinki pistacjowe Dekoracja pierniczków Łaciaty sernik Makowiec Makowiec zawijany Mini serniczki Muffinki piernikowe Piernik na święta Piernik świąteczny Piernik świąteczny 2 Pierniczki Pierniczki- czerwone serca Pierniczki - mikołaje Popękane czekoladowe ciasteczka Puszysty sernik Rudolfy Sernik na święta Sernik z mango Vanillekipferl - waniliowo orzechowe księżyce Zimtsterne - cynamonowe ciasteczka Bigos Kapusta z grzybami Łosoś i pstrąg
Aga w kuchniszklanki mąki pszennej, 50 g drożdży, 3/4 szklanki mleka, 150g masła, 6 żółtek, 6 łyżek cukru, 1,5 łyżki oleju, szczypta soli, 1 łyżka spirytusu, 15 g cukru waniliowego, dekoracja: lukier, rodzynki, skórka pomarańczowa, słupki migdałów. Przygotowanie: Drożdże z cukrem rozpuszczamy w letnim mleku. Pozostawiamy pod przykryciem w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Do wyrośniętego zaczynu dodajemy suche składniki
Aga w kuchniSkładniki: kruche babeczki, konfitura truskawkowa, 300 ml śmietany 30%, 1 łyżeczka cukru pudru, 1/2 łyżeczki żelatyny, 2 kiwi, 2 brzoskwinie z puszki, polewa i dekoracje Helio , starta czekolada. Przygotowanie: Do kruchych babeczek wkładamy po łyżce konfitury truskawkowej. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach gorącej wody i powoli wlewamy do kremówki, mieszając
Aga w kuchnizalewamy makaron jogurtem naturalnym. Dodajemy posiekany koperek. Podgrzewamy, aż do zgęstnienia. Na samym końcu dodajemy odcedzony tuńczyk i przyprawiamy pieprzem i solą. Mieszamy. Nakładamy do miseczek i posypujemy do dekoracji natką pietruszki
Aga w kuchniSkładniki: 1 duża pierś kurczaka, 1 kostka rosołowa Knorr, 3 łyżki oliwy. dekoracja: pomidor sałata lodowa oliwki czarne ser solankowy PRZYGOTOWANIE: Tak niewiele potrzeba by kurczak był soczysty. Kostkę rozcieramy z 3 łyżkami oliwy. Smarujemy nią pierś kurczaka. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, aż do lekkiego przyrumienienia się kurczaczka
Aga w kuchniminuty. Forme do pieczenia o średnicy 26cm smarujemy masłem i opruszamy bułką tartą lub mąką. Ciasto kruche dzielimy na dwie nie równe części (2/3 na spód, 1/3 do dekoracji). Wiekszą częścią wyścielamy dno tortownicy i na to wylewamy masę serową. Pozostałe ciasto kruszymy lub ścieramy na tarce na górę sernika. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez
Kuchnia Łukaszasera 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3 łyżki mąki pszennej 200g białej czekolady 100g masła 1 opakowanie cukru wanilinowego szczypta soli Spód: 300g ciasteczek korzennych 2 łyżki masła Dekoracja : 2-3 gruszki Przygotowanie : Ciasteczka korzenne miksujemy w malakserze na drobną kawałeczki i dodajemy masło. Wylepiamy dno tortownicy i odstawiamy do lodówki na 30 minut. W między czasie masło
Kuchnia Łukaszaktórego przygotowanie zajmuje nieco mniej 1 minute. Więc bardzo serdecznie zapraszam do wypróbowania tego niesamowicie łatwego przepisu. Składniki: 1 duży banan 300 ml mleka plasterki banana i cukier do dekoracji Przygotowanie: Banana kroimy w mniejsze plasterki. Do miksera wlewamy zimne mleko dodajemy banan i miksujemy, aby nie było grudek. Gardełko filiżanki, w której będziemy serwować zanurzamy w wodzie i obtaczamy
Kuchnia Łukasza