dekoracje - 3179 przepisów (strona:132/212)

Wykwintna zupa rabarbarowa z lodami w migdałowym krokancie. 125

kamicę nerkową i schorzenia przewodu pokarmowego. Ale nadmiar wszystkiego zawsze jest niebezpieczny, nawet szczęścia. Składniki. 2 porcje. 300g rabarbaru 3/4 szklanki cukru 1 laska wanilii 2,5 szkl. wody Dekoracja zupy. 1 łodyga rabarbaru 2 łyżki cukru 1/2 szklanki wody 2 gałki lodów waniliowych 2 łyżki krokantu migdałowego Wykonanie. Kulki lodów obtoczyć w krokancie migdałowym i wstawić do zamrażarki. Rabarbar

Kulinarny karnet Christophera
Sernik z tuńczykiem i pomidorami. 189

puszki  sol, pieprz, sok z cytryny do smaku 4 łyżeczki żelatyny Warstwa pomidorowa 500 ml przecieru z pomidorów sól, pieprz, chilli , cynamon 5 łyżeczek żelatyny Do dekoracji oliwki bazylia Wykonanie. Krakersy rozdrobnić blenderem ,dodać stopione masło i wszystko dobrze wymieszać. Wyłożyć na dno tortownicy 21cm,ubić łyżką i wyrównać. Mamy kruchy spód sernika. Do miski włożyć ser, śmietanę ,osączonego

Kulinarny karnet Christophera
Śliwki marynowane 173

używam jako aromatyczny ocet śliwkowy. Rada. Śliwki marynowane ze względu na smak i aromat doskonałe są w przystawkach bo pobudzają apetyt. Są dodatkiem do sałatek, mięs i jako ładna dekoracja innych potraw

Kulinarny karnet Christophera
Kotlety w migdałowej panierce. Żółty ryż. Sałatka z patisonów. 176

Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka, 2 woreczki ryżu, 100 g migdałów, 2 łyżki płatków migdałowych, 2 łyżki miodu Miody Wileńskich , 1 jajko, kurkuma, sól, pieprz, sałatka z patisonów Orzech , dekoracja: blanszowane migdały, czarny sezam, natka pietruszki.   Przygotowanie:     Pierś kurczaka myjemy i osuszamy. Rozbijamy na kotlety. Każdy kotlet przyprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy w roztrzepanym jajku

Aga w kuchni
Pierogi w wersji letniej 163

PORCJĘ-5 PIEROGÓW: 75g mąki żytniej razowej(typ 2000) + mąka do posypania 4-5 gorącej łyżek wody około 50g owoców- malin, jagód, borówek lub truskawek + owoce do dekoracji 100g jogurtu naturalnego PRZYGOTOWANIE: Mąkę wsypać do miski, dodać wodę- koniecznie musi być gorąca, ale należy uważać, żeby nie dać jej za dużo, 4-5 łyżek to tak orientacyjnie; powinno

peanutbuttermonster
Galaretkowy deser "Wakacje nad Morzem Czerwonym" 139

już doczekać się wakacji :) Składniki: galaretka truskawkowa 1 szt woda 1,5 szklanki budyń bananowy 1 szt mleko (krowie, sojowe lub ryżowe) 1,5 szklanki żelki i pianki do dekoracji Przygotowanie: Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklank gorącej wody, wlać na talerz lub płytką salaterkę. Ostudzić. Ugotować budyń z 1,5 szklanki mleka, jeszcze ciepły wlać na zastygniętą galaretkę - wyspa

głodny alergik
Galaretkowe lizaki i babeczki na mini przyjęcie :) 118

przyjęciu u alergika dziś mini cudeńka z galaretki ;) Składniki: galaretka truskawkowa 1 szt galaretka cytrynowa 1 szt żelki i owoce (truskawki, borówki) do dekoracji  Przygotowanie: Każdą z galaretek  osobno  rozpuścić  w 1 szklance gorącej wody (połowie ilości podanej w instrukcji na opakowaniu). Do kieliszków (ja użyłam plastikowych) włożyć żelki, drobne owoce typu borówki, poziomki lub kawałki

głodny alergik
Spaghetti dla dzieci z łagodnym sosem pomidorowym /mięso 211

mięso leciutko się zarumieni. Przełożyć na sitko aby odsączyć nadmiar oleju. Marchew, jabłko i kalarepkę obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Zostawić kawałek marchewki do dekoracji! Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić warzywa z jabłkiem i dusić aż zmiękną. Przełożyć mięso i warzywa do garnka, dolać 2-3 szklanki wody, sól, cukier, majeranek, oregano. Jeśli

głodny alergik
Budyń z czerwonym ryżem i poziomkami (bez glutenu, mleka i jajek) 176

budyń rozmieszać z 0,5 szklanki zimnego mleka.  Resztę mleka zagotować, wsypać ryż, cukier, następnie dodać skrobię i mieszając doprowadzić do wrzenia. Dosypać poziomki, zostawiając kilka do dekoracji. Przelać do miseczek, ostudzić

głodny alergik
Budyń z quinoa, ryżem i daktylami (bez glutenu, mleka i jajek) 176

mleka zagotować, wsypać ryż, quinoa, cukier (jeśli używamy słodzonego mleka to dosładzanie nie jest konieczne). Następnie dodać skrobię i mieszając doprowadzić do wrzenia. Dosypać pokrojone daktyle, zostawiając kilka do dekoracji. Przelać do miseczek

głodny alergik
Babeczki kokosowe z borówkami (bez glutenu, mleka i jajek) 320

kokosowy: mleko kokosowe puszka 400 ml skrobia kukurydziana 5 łyżek masło lub margaryna bezmleczna 125 g cukier puder 4 łyżki aromat waniliowy kilka kropli borówki i chipsy kokosowe do dekoracji Jeśli dozwolone są jajka to zamiast siemienia lnianego i mleka można dodać dwa żółtka. Zamiast mieszanki bezglutenowej Mix C można użyć  skrobi kukurydzianej (2/3)  z drobno mieloną mąką

głodny alergik
Ciasteczka kokosowo - migdałowe a la Rafaello (bez glutenu, mleka i jajek) 234

kakaowe lub stały olej kokosowy (nierafinowany) 40g mleko sojowe/ryżowe/kokosowe w proszku 3 łyżki cukier puder 1 łyżka aromat waniliowy 3 krople całe migdały i wiórki kokosowe do dekoracji Przygotowanie: Mielony len mieszamy z mlekiem, odstawiamy na kilka minut aby spęczniał. Miękką margarynę rozcieramy z cukrem i skrobią. Dodajemy len, mieszamy. Dosypujemy mielone migdały i wiórki kokosowe, wyrabiamy ciasto

głodny alergik
Przepis na...Naleśniki+Ziarenkowo:) 112

składniki dobrze zmiksować,aby pozbyć się grudek(trzeba też sprawdzić czy ciasto nie jest zbyt gęste). Smażyć z dwóch stron; najlepiej na oleju roślinnym lub małej ilości masła. Do dekoracji,użyłam świeżych owoców i ziarenek Cynamonowy Raj ,które znajdziecie na ziarenkowo . Miłego Weekendu

Chocolate Stop Tempting
Koktajl Bananowo-Truskawkowy z nutą Masła Orzechowego! 139

Dzień dobry!  Wczoraj przygotowałam szybki koktajl owocowy z nutą masła orzechowego!  Banany Truskawki  Jogurt Naturalny  Mleko Łyżka masła orzechowego Do dekoracji: Siemię Lniane Czekolada Mięta Miłego dnia!   Zapraszam na Instagram! http://instagram.com/chocolatestoptempting

Chocolate Stop Tempting
Na śniadanie...naleśniki:) 177

polecam Wam...tak,znowu naleśniki,dziś jednak już nie te 'amerykańskie' pancakes! :)  Przepis na ciasto naleśnikowe znajdziecie tutaj . Składniki na nadzienie: Ser Ricotta Cukier Puder Jogurt Naturalny Do dekoracji wybrałam owoce oraz sos czekoladowy(Tak,tak...ten z ekstraktu z owoców. Chyba będę musiała o nim coś niedługo napisać!:)) Kurs Dietetyki zaliczony, więc jest dobrze! :) Cieszę się bardzo

Chocolate Stop Tempting