dekoracje - 3179 przepisów (strona:126/212)

Babeczki pajęczynki 119

wszystkich przepisów najbardziej lubię te, które są szybkie i smaczne. Podobnie jest z dekoracjami - najlepsze są te, które można stworzyć w kilka minut, ale robią świetne wrażenie. Takie są dzisiejsze pajęczynki - z rozpuszczonej czekolady możemy narysować je od szablonu w ilościach hurtowych i po kilku-kilkunastu minutach są gotowe do nałożenia na babeczki. Składniki na babeczki waniliowe lub dyniowe Składniki

Ciastkozercy
Babeczki z duszkami 125

Wykonanie tej dekoracji zajmie dosłownie kilka sekund, więc będzie idealna, jeśli po pieczeniu nie zostało nam już dużo czasu. Potrzebna będzie końcówka do szprycy z dużym okrągłym otworem, trochę czarnej masy cukrowej (lub ciemnych cukrowych koralików), krem i babeczki. Składniki na babeczki czekoladowe lub dyniowe Składniki na krem Składniki na masę cukrową   Upieczone babeczki odstawiamy do przestudzenia. Końcówkę

Ciastkozercy
Halloween Ciasteczka dynie 208

dynia, która świetnie pasuje na zbliżające się Halloween. Jeśli nie macie dyniowej foremki można ją zastąpić owalną i dołożyć ogonek - efekt końcowy i tak w dużej mierze zależy od dekoracji. Kruche maślane ciasteczka ozdobiłam lukrem królewskim i dodatkami z masy cukrowej. Przepis na ciasteczka Przepis na lukier (do udekorowania ciasteczek wystarczy zrobić lukier z połowy podanych składników) Przepis na masę

Ciastkozercy
Omlet z makaronu 153

się rozpuści. Na jeden plaster Goudy połóż sałatkę, szynkę, ja dałam jeszcze marynowanych grzybków. Zwiń w rulonik i zwiąż paseczkami marchewki. Jak chcesz przygotuj na plasterku Goudy ładną dekorację, dodaj oliwek. Pokrój omlet w kawałki. Podawaj bez chleba. Jest już makaron.Wyśmienite!  Pyszne! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Kakaowy tort z bitą śmietaną 229

Dodać kakao i powoli wlewać wystudzoną żelatynę. Krążki ciasta posmarować dżemem, przełożyć grubą warstwą tężejącego kremu śmietankowego. Na wierzchu również rozprowadzić krem, posmarować boki tortu. Pozostały krem wykorzystać do dekoracji. Dodatkowo można ułożyć wiśnie z alkoholu

Praktyczna pl
Gruzińskie pierogi Chaczapuri 215

półtłustego, 2 ząbków czosnku, 250 gram mąki, 3 jajek, 150 ml maślanki, 1 łyżeczki sody oczyszczonej, 3 łyżek masła,  soli, czarnego świeżo mielonego pieprzu, kilku listków bazylii do dekoracji. Przygotowanie dania rozpocząłem od zrobienia farszu do nadziania ciasta. Farsz jest bardzo prosty, jego podstawowe składniki to trzy rodzaje sera. 100 gram sera żółtego (można zamiast niego użyć sera wędzonego

Wyprawy kulinarne
ŚWINKI W BŁOTKU 196

Całość przykrywamy trzecim blatem biszkoptowym na który nakładamy "błotko" czyli krem "Kremuś". Do zewnętrznych ścian tortu doklejamy przystawione rurki waflowe - wiążemy od zewnątrz wstążką, aby się dobrze przykleiły. Rozpoczynamy dekorację naszego tortu: dookoła naszego płotu z rurek od wewnętrznej części tortu wysypujemy trawę z zielonej posypki waflowej. Miejsce z wodą przygotowujemy za pomocą niebieskiego maczku cukrowego. Dekorujemy kwiatuszkami. Świnki przygotowujemy

Mentor Smaku
Ciasto pomarańczowo-migdałowe 173

Składniki; 5 dkg mąki pszennej, 15 dkg cukru pudru, 4 jajka, 10 dkg startych migdałów, 3 pomarańcze, 300 ml śmietanki kremówki, 2 łyżki cukru waniliowego, kilka całych migdałów do dekoracji, Wykonanie; Białka ubijamy z 2/3 cukru pudru. Żółtka ucieramy z pozostałym cukrem pudrem. Łączymy z pianą, mąką i startymi migdałami. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni i pieczemy ok. 30 minut.Pomara

Anioły w kuchni
Torcik jogurtowo- czekoladowy 192

toffi ubić w 500 ml mleka. 12. Na spodnią część biszkoptu wyłożyć połowę masy czekoladowej Przykryć drugim krążkiem . 13. Na drugi spód wyłożyć masę jogurtową zostawiając troszkę do dekoracji. 14. Przykryć trzecim krążkiem . Wierzch i boki torcika posmarować resztą masy czekoladowej . 15. Biszkopty przyciąć do wysokości tortu , leciutko posmarować masą i przyklejać w koło. 16. Tort udekorować według własnego uznania

Sama słodycz i szczypta chili
Dyniowa zapiekanka z boczkiem i czosnkiem niedźwiedzim 179

czosnek niedźwiedzi, tymianek, pieprz i odrobinę pieprzu cayenne. Najpierw podsmażamy pokrojony w kostkę (ok. 250 g) boczek, cebulę. Po przestudzeniu dodajemy to do masy dyniowej (część boczku zostawiamy do dekoracji), mieszamy po czym ciasto przekładamy do żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwą i obsypanego bułką tartą, wyrównujemy i posypujemy bułką tartą, zapiekamy w 200 stopniach ok. 45 minut, aż babka dyniowa się

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kruche babeczki z kremem orzechowym 184

wygląda zachęcająco ? Składniki : gotowe babeczki - 30 sztuk 1/2 opakowania serka mascarpone 500 g śmietany tortowej 36 % kilka łyżek cukru pudru orzechy włoskie około 15- 20 dag ewentualnie owoce do dekoracji Przygotowanie : Obrane, rozkruszone orzechy zmieliłam w młynku do kawy       Śmietanę tortową ubiłam z cukrem pudrem , w trakcie dodałam serek i stopniowo zmielone orzechy Kruche babeczki udekorowałam przygotowanym

Proste Potrawy
Jak zrobić papierowe torebki? - krótki instruktaż 217

prezent :) Tym milej jest, gdy opakowanie jest oryginalne, a najlepiej wykonane samodzielnie i ozdobione wg własnego pomysłu, dlatego dziś przygotowałam dla Was krótki kursik jak zrobić papierową torebkę. Z dekoracją można oczywiście zaszaleć :) tu wszystko zależy od Waszej kreatywności :) W zwykłe torebki można zapakować cukierki czy na przykład drugie śniadanie, a przyozdobione stosownie do okazji mogą, rzecz jasna, skrywać upominek

Delicious Titbits
Pumpkin Cheesecake / Sernik z dynią i cynamonem! /dla gości 229

cukru brązowego - 1/2 łyżeczki cynamonu - 1/2 łyżeczki kardamonu - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 3 łyżki oleju rzepakowego - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 cukier waniliowy - 1 łyżka kakao do dekoracji ciasta + orzechy bądź migdały Wykonanie: Do miski wbij żółtka, dodaj brązowy cukier, cukier waniliowy i przyprawy. Zmiksuj blenderem na gładką masę, dodaj olej i białka. Miksuj blenderem przez 3 minuty

SMYKWKUCHNI
Naleśnikowe roladki z wędzonym łososiem 329

postacią roladek. Proponuję przygotować pyszną przekąskę przygotowaną z naleśników, wędzonego łososia i serka kanapkowego z dodatkiem siekanego koperku i sałaty masłowej. Z jednego naleśnika przygotowujemy trzy roladki, które dla dekoracji i wygody przewiązujemy szczypiorkiem. Ta naleśnikowa roladka jest szybka w przygotowaniu, a że do tego efektownie wygląda doskonale nadaje się np. na rodzinne przyjęcie, czy też Sylwestrowe spotkanie z przyjaciółmi

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
GALARETKA Z OWOCAMI 167

łyżki słodkiej śmietanki 18% owoce: ja miałam truskawki i jeżyny Wykonanie: Galaretkę (na 500ml wody) rozpuszczamy w połowie zamieszczonej na opakowaniu wody. Owoce myjemy, zostawiamy kilka jeżyn do dekoracji, resztę jeżyn i truskawek kroimy w dość drobne  kawałki. W naczyniu bądź pucharkach układamy: na spód owoce, zalewamy tężejącą galaretką, chłodzimy, do drugiej tężejącej galaretki dodajemy 2 łyżki słodkiej śmietanki

Walijskie Pichcenie