wygląda zachęcająco ? Składniki : gotowe babeczki - 30 sztuk 1/2 opakowania serka mascarpone 500 g śmietany tortowej 36 % kilka łyżek cukru pudru orzechy włoskie około 15- 20 dag ewentualnie owoce do dekoracji Przygotowanie : Obrane, rozkruszone orzechy zmieliłam w młynku do kawy Śmietanę tortową ubiłam z cukrem pudrem , w trakcie dodałam serek i stopniowo zmielone orzechy Kruche babeczki udekorowałam przygotowanym
Proste Potrawyprezent :) Tym milej jest, gdy opakowanie jest oryginalne, a najlepiej wykonane samodzielnie i ozdobione wg własnego pomysłu, dlatego dziś przygotowałam dla Was krótki kursik jak zrobić papierową torebkę. Z dekoracją można oczywiście zaszaleć :) tu wszystko zależy od Waszej kreatywności :) W zwykłe torebki można zapakować cukierki czy na przykład drugie śniadanie, a przyozdobione stosownie do okazji mogą, rzecz jasna, skrywać upominek
Delicious Titbitscukru brązowego - 1/2 łyżeczki cynamonu - 1/2 łyżeczki kardamonu - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 3 łyżki oleju rzepakowego - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 cukier waniliowy - 1 łyżka kakao do dekoracji ciasta + orzechy bądź migdały Wykonanie: Do miski wbij żółtka, dodaj brązowy cukier, cukier waniliowy i przyprawy. Zmiksuj blenderem na gładką masę, dodaj olej i białka. Miksuj blenderem przez 3 minuty
SMYKWKUCHNIpostacią roladek. Proponuję przygotować pyszną przekąskę przygotowaną z naleśników, wędzonego łososia i serka kanapkowego z dodatkiem siekanego koperku i sałaty masłowej. Z jednego naleśnika przygotowujemy trzy roladki, które dla dekoracji i wygody przewiązujemy szczypiorkiem. Ta naleśnikowa roladka jest szybka w przygotowaniu, a że do tego efektownie wygląda doskonale nadaje się np. na rodzinne przyjęcie, czy też Sylwestrowe spotkanie z przyjaciółmi
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięłyżki słodkiej śmietanki 18% owoce: ja miałam truskawki i jeżyny Wykonanie: Galaretkę (na 500ml wody) rozpuszczamy w połowie zamieszczonej na opakowaniu wody. Owoce myjemy, zostawiamy kilka jeżyn do dekoracji, resztę jeżyn i truskawek kroimy w dość drobne kawałki. W naczyniu bądź pucharkach układamy: na spód owoce, zalewamy tężejącą galaretką, chłodzimy, do drugiej tężejącej galaretki dodajemy 2 łyżki słodkiej śmietanki
Walijskie PichcenieKolejna wariacja z ciasta francuskiego :) Można z niego wyczarować naprawdę smaczne i szybciutkie ciasteczka. Składniki: op.ciasta francuskiego 1 jajko cukier waniliowy do posypania kilka truskawek listki mięty do dekoracji Wykonanie: Płat ciasta pokroić na kwadraty (u mnie o boku ok 5cm). W połowie kwadratów wyciąć okrągły otwór kieliszkiem. Na cały kwadrat kłaść kwadrat z otworem, docisnąć zewnętrzne boki
Walijskie Pichcenietygrysy lubią najbardziej :-) Składniki: 400 g świeżych truskawek 10 g żelatyny 200 ml śmietanki 30 % 5 łyżek cukru Wykonanie: Truskawki myjemy, obieramy, 4-5 sztuk odkładamy do dekoracji. Kroimy na kawałki i miksujemy w blenderze, następnie dodajemy cukier i miksujemy tak długo, aż cukier nie będzie wyczuwalny. Równie dobrze możemy cukier zastąpić cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzątku
Walijskie Pichcenieszklaneczek) 2 budynie czekoladowe z cukrem 4 czubate łyżki kaszy manny 2 czubate łyżki cukru 1.5l mleka kilka kropli aromatu waniliowego starte orzechy laskowe i czekoladowe ozdoby do dekoracji deseru Wykonanie: 2 budynie czekoladowe ugotować w 1l mleka wg przepisu na opakowaniu. 1/2 ugotowanego budyniu rozlać od razu do szklaneczek, druga połowę odstawić. W drugim garnku zagotować
Walijskie PichcenieKlasyczna przekąska na wszelakie przyjęcie domowe. Jest smaczna i niskokaloryczna, spokojnie więc mogą ją wcinać osoby dbające o linię :) . Przy dekoracji warzywami można puścić wodzę fantazji i nasze galaretki finezyjnie udekorować, do czego... nie ukrywam ... zabrakło mi cierpliwości:) Składniki: (ilość składników uzależniona od ilości porcji, które chcemy uzyskać) szynka konserwowa kukurydza marchewka żelatyna bulion Wykonanie: W gorącym
Walijskie Pichceniesię oprzeć i jedną zjadłam jeszcze ciepłą... Skoro próba zakończyła się sukcesem - następne podejście w Wielki Piątek :))) Babeczki ozdobią koszyczek ze święconką a potem staną się dekoracją wielkanocnego stołu... Upiekłam je z przepisu na MAMINĄ BABKĘ WIELKANOCNĄ . Wyszło 8 sporych babeczek
Walijskie Pichceniepół) 300 ml śmietany 30% 6 łyżek cukru pudru 2,5 łyżki żelatyny 50 ml gorącej wody + ok. 50 g startej czekolady (połowa do środka, połowa do dekoracji) + słoik wiśni drążonych Wykonanie: Wiśnie odsączamy na sicie. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do wystudzenia. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy do przestudzenia. W misce mieszamy
Walijskie Pichceniebrazylijskich Fresano( do nabycia tutaj ) oraz daktyli Fresano( do nabycia tutaj ) . Jeśli jednak macie ochotę na inne bakalie- nie ma najmniejszego problemu- kombinacje składników są nieskończone. Podobnie jest z dekoracją, do której ja użyłam wiórków kokosowych, orzeszków ziemnych i kakao Fresano( do nabycia tutaj ) . Świetnie sprawdzi się tu również gorzka czekolada, cynamon lub mąka migdałowa- eksperymentujcie! Jak łatwo się domyślić
peanutbuttermonsterłyżek cukru kilka kropel ekstraktu waniliowego 4 łyżki kwaśnej śmietany 12% 3 jajka 100g świeżych drożdży nadzienie: gotowa masa makowa / marmolada różana / bakalie dodatkowo: 1 roztrzepane jajko dekoracja: cukier puder odrobina mleka posiekane orzechy włoskie Mąkę przesiewam na stolnicę, masło siekam na mniejsze kawałki, rozcieram z mąką, aby powstała konsystencja sypkiego piasku. Dodaję cukier, rozkruszone drożdże, jajka i śmietanę
W kuchni Karmel-itkidzięki czemu nabierze łatwiejszej do nałożenia konsystencji. Smarujemy blaty 2/3 cytrynowej masy, natomiast pozostałą część ubijamy z mascarpone. Złożony torcik smarujemy ze wszystkich stron warstwą kremu, zostawiając odrobinę do dekoracji lub zjadając od tak - jest PYSZNY! Dzięki za ostatni koncert! Mega pozytywna energia, z roku na rok Kazik jest coraz lepszy. Jak wino
sama złodyczcebulka dumka – jej zielona część olej rydzowy – jeśli ktoś nie ma to olej z musztardą francuską z ziarnami gorczycy pół łyżki ostrej musztardy sól pieprz paseczki kwaskowatego jabłka do dekoracji Ziemniaki gotujemy, warzywa kroimy w zgrabne kawałki, rybę dzielimy na kawałeczki i uważamy na ości. Umieszczamy wszystkie składniki w misce. Doprawiamy solą, pieprzem i olejem z musztardą. Wszystko. Prosto, smacznie
ladykitchen