galaretka turkusowa, jogurt grecki, truskawki, cukier puder, melon. Podaję warstwy od dołu: galaretka niebieska, na to zmiksowany jogurt z galaretką turkusową, na górę zmiksowane truskawki z cukrem pudrem, do dekoracji kulka z melona. (Ps. galaretki w kolorze niebieskim i turkusowym posiada w swoim asortymencie firma Wodzisław). Polecam, szybki i bardzo smaczny deserek w sam raz na lato pachnące truskawkami
Malinowe Pocałunkiznajdziecie ( TU ). A ja sączę kolejnego... Polecam! Składniki: 50ml białego rumu 1 łyżka likieru Blue Curacao 60ml soku ananasowego 60ml soku grejpfrutowego kruszony lód limonka, truskawki, cytryna (do dekoracji) Wykonanie: Rum, likier, sok ananasowy i grejpfrutowy mieszamy w szejkerze. Kruszymy lód w blenderze i wkładamy do kieliszków. Miksturę (jakże fenomenalną ;) ) wlewamy do kieliszków "martinówek", dekorujemy plastrem cytryny, limonki
Malinowe Pocałunkisyrop curacao 2-3 łyżki soku z cytryny cukier do smaku likier curacao tabliczka ciemnej czekolady min 60 % serek Almette fruit np. z wiśnią i żurawiną ulubione owoce do dekoracji opcjonalnie niebieski barwnik Wykonanie: Gruszki obieramy zostawiając ogonek, od spodu wycinamy gniazda nasienne. Do rondelka wlewamy wodę tyle, aby gruszki były zakryte. Dodajemy sok z cytryny, syrop curacao i cukier
Malinowe Pocałunkinasączenia: szklanka słodkiej herbaty z cytryną * na krem: 660 ml śmietanki 30% 2 "fixy" do bitej śmietany cukier puder do smaku (około 4 łyżek) * na dekorację: duże opakowanie m&m's-ów dwa opakowania rurek z kremem wstążka Przygotowanie: Żółtka oddzieliłam od białek. Białka ubiłam ze szczyptą soli. Kiedy widziałam, że piana
Kulinarny Pamiętnikmasła 200 g nutelli 250 g suszonych śliwek Kresto 100 ml spirytusu Polewa 3 łyżki masła 3 łyżki cukru 3 łyżki kakao 3 łyżki jogurtu naturalnego Do dekoracji bezy czekolada gorzka śliwki suszone Kresto Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać tak długo aż ciasto będzie sztywne i nie będzie spadać z łyżek
Ala piecze i gotujeśmietanki 30% 100g białej czekolady 2 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki gorącej przegotowanej wody 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki zimnej wody kakao do dekoracji Wykonanie: CIASTO CZEKOLADOWE - kawę rozpuścić w gorącej, przegotowanej wodzie, lekko ostudzić - masło roztopić z 3/4 cukru i mlekiem - do ciepłej mieszanki wlać kawę, wymieszać, zdjąć z palnika - dodać kawałki czekolady
Smakołyki Berenikianiołków. Pamiętamy o zrobieniu dziurek na zawieszki. Pieczemy ok. 15 minut aż pierniczki się zarumienią. Rozpuszczamy cukier w podgrzanym soku z cytryny i lukrujemy ciastka. Dodatkowo możemy ozdobić ciastka. Dekoracje robimy gęstym i ciepłym lukrem; najłatwiej przełożyć go w tubkę z cienką końcówką, którą narysujemy szczegóły aniołków. Z tego przepisu
prawdziwe jedzeniebardzo smaczne. Przepisów na ten koktajl można znaleźć naprawdę bardzo dużo, mnie jednak najbardziej smakuje on w tej wersji: - 4 łodygi selera naciowego - 3/4 kiwi - maliny/jeżyny do dekoracji i skonsumowania w trakcie ;) Seler oraz kiwi miksuję razem i nie dodaję do tego wody (spotkałam się też z taką wersją owego koktajlu). Przystrajam malinami, bazylią, jeżynami - czymkolwiek chcecie
WeAreCrazymuszkatołowej szczypta szafranu opakowanie cukru wanilinowego cukier trzcinowy 1/3 puszki mleczka kokosowego 2 jajka ok. 1,5 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia cukier puder - do dekoracji Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
WeAreCrazybędziemy czekać na muffinki często uzależnione jest od piekarnika !) Babeczki są przepyszne! Życzymy smacznego :)! Jeżeli nie wiesz jak zrobić "białą" masę cukrową, której używa się do dekoracji tortów napisz do nas maila (znajdziesz go w zakładce KONTAKT) podamy Ci przepis :) P.S.WeAreCrazy
WeAreCrazywanilii mus pomarańczowy 4 pomarańcze (około 1kg) 200ml śmietanki 30% 100g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny ziarenka z 1/2 laski wanilii kandyzowana skórka pomarańczowa do dekoracji Wykonanie: CIASTO KRUCHE - mąkę, kakao i cukier puder przesiać, dodać zimne masło, składniki posiekać razem, dodać zimną wodę, szybko zagnieść jednolite ciasto - ciasto zafoliować, schłodzić przez 60 minut
Smakołyki Berenikidodałam Hawajskiej owocowej 3 łyżki powideł śliwkowych 4 jaja 1/2 łyżeczki sody 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Przyprawy znajdziecie na stronie www.skworcu.com.pl Do dekoracji: tabliczka czekolady 3 łyżki mleka Do przełożenia: słoik powideł śliwkowych 1. Do miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, goździki, sodę, sól, przyprawę do piernika, dokładnie wymieszać
Apetyczna babeczkazbyt gęsty, można dolać do niego wody (opcjonalnie mleka). Potem całość mieszamy, przyprawiamy jak kto lubi i można podawać :) Przed pognieceniem brokuła dobrze jest wziąć sobie parę różyczek do dekoracji. Ja wzięłam, ale jakoś mi zniknęła w trakcie pracy, więc niestety gotowe danie jest bez :D Smacznego
Kulinarne zapędy Kokosauciekło ani trochę soku. Wielkość kawałków nie ma wielkiego znaczenia, i tak mają się rozpaść ;) W tym czasie dodajemy też pomidory suszone (kilka kawałków możemy zostawić do dekoracji) i dajemy temu spokój, raz na jakiś czas mieszając, aż do momentu, w którym nasza potrawka będzie wyglądała mniej więcej tak: Obiad w zasadzie gotowy, teraz sosik można ewentualnie zredukować do pożądanej
Kulinarne zapędy Kokosajajka-6 szt mąka -1 szkl cukier-1 szkl proszek do pieczenia -1 łyżeczka KREM śmietana kremówka Puratos-2 szkl kawa cappuccino czekoladowe- 5 łyżek PONCZ ajerkoniak -5 łyżek DEKORACJA posypka czekoladowa PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę z białek na sztywno, dodając cukier. Następnie dodawać po jednym żółtku i mąkę wymieszaną z proszkiem
Kuchnia Danusi