dekoracje - 3179 przepisów (strona:129/212)

Elektryczny rum. 252

znajdziecie ( TU ).  A ja sączę kolejnego... Polecam! Składniki: 50ml białego rumu 1 łyżka likieru Blue Curacao 60ml soku ananasowego 60ml soku grejpfrutowego kruszony lód limonka, truskawki, cytryna (do dekoracji) Wykonanie: Rum, likier, sok ananasowy i  grejpfrutowy mieszamy w szejkerze. Kruszymy lód w blenderze i wkładamy do kieliszków. Miksturę (jakże fenomenalną ;) ) wlewamy do kieliszków "martinówek", dekorujemy plastrem cytryny, limonki

Malinowe Pocałunki
Piękna błękitna Helena . 302

syrop curacao 2-3 łyżki soku z cytryny cukier do smaku likier curacao tabliczka ciemnej czekolady min 60 % serek Almette fruit np. z wiśnią i żurawiną ulubione owoce do dekoracji opcjonalnie niebieski barwnik Wykonanie: Gruszki obieramy zostawiając ogonek, od spodu wycinamy gniazda nasienne. Do rondelka wlewamy wodę tyle, aby gruszki były zakryte. Dodajemy sok z cytryny, syrop curacao i cukier

Malinowe Pocałunki
Tort z m&m's-ami 385

nasączenia: szklanka słodkiej herbaty z cytryną * na krem: 660 ml śmietanki  30%  2 "fixy" do bitej śmietany  cukier puder do smaku (około 4 łyżek) * na dekorację: duże opakowanie m&m's-ów  dwa opakowania rurek z kremem  wstążka Przygotowanie: Żółtka oddzieliłam od białek.  Białka ubiłam ze szczyptą soli. Kiedy widziałam, że piana

Kulinarny Pamiętnik
Tort czekoladowy z suszonymi śliwkami 228

masła 200 g nutelli 250 g suszonych śliwek Kresto 100 ml spirytusu Polewa 3 łyżki masła 3 łyżki cukru 3 łyżki kakao 3 łyżki jogurtu naturalnego Do dekoracji bezy czekolada gorzka śliwki suszone Kresto Przygotowanie: Biszkopt:   Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać tak długo aż ciasto będzie sztywne i nie będzie  spadać z łyżek

Ala piecze i gotuje
Ciasto czekoladowe z musem kawowym 1165

śmietanki 30% 100g białej czekolady 2 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki gorącej przegotowanej wody 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki zimnej wody kakao do dekoracji Wykonanie: CIASTO CZEKOLADOWE - kawę rozpuścić w gorącej, przegotowanej wodzie, lekko ostudzić - masło roztopić z 3/4 cukru i mlekiem - do ciepłej mieszanki wlać kawę, wymieszać, zdjąć z palnika - dodać kawałki czekolady

Smakołyki Bereniki
Tort czekoladowo - chałwowy 209

mieszamy do połączenia.  Tą masą dekorujemy górę i boki tortu.  (jeżeli chcemy uzyskać bardziej chałwowy smak, możemy dodać do niej jeszcze 100 g chałwy).   Ja do dekoracji zostawiłam sobie odrobinę masy czekoladowej, z której zrobiłam różyczki i napis.  Do 2 łyżeczek masy śmietanowej dodałam odrobinę zielonego barwnika i zrobiłam gałązki

Sto kolorów kuchni
Pierniczki świąteczne 207

aniołków. Pamiętamy o zrobieniu dziurek na zawieszki. Pieczemy ok. 15 minut aż pierniczki się zarumienią. Rozpuszczamy cukier w podgrzanym soku z cytryny i lukrujemy ciastka. Dodatkowo możemy ozdobić ciastka. Dekoracje robimy gęstym i ciepłym lukrem; najłatwiej przełożyć go w tubkę z cienką końcówką, którą narysujemy szczegóły aniołków.                   Z tego przepisu

prawdziwe jedzenie
Bomba witaminowa - ulubiony koktajl P. z selera naciowego 216

bardzo smaczne.  Przepisów na ten koktajl można znaleźć naprawdę bardzo dużo, mnie jednak najbardziej smakuje on w tej wersji: - 4 łodygi selera naciowego - 3/4 kiwi - maliny/jeżyny do dekoracji i skonsumowania w trakcie ;) Seler oraz kiwi miksuję razem i nie dodaję do tego wody (spotkałam się też z taką wersją owego koktajlu). Przystrajam malinami, bazylią, jeżynami - czymkolwiek chcecie

WeAreCrazy
Dyniowe pancakes z nutą kokosową 202

muszkatołowej szczypta szafranu opakowanie cukru wanilinowego cukier trzcinowy 1/3 puszki mleczka kokosowego 2 jajka   ok. 1,5 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia cukier puder - do dekoracji Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

WeAreCrazy
Halloweenowe Muffinki 200

będziemy czekać na muffinki często uzależnione jest od piekarnika !) Babeczki są przepyszne! Życzymy smacznego :)! Jeżeli nie wiesz jak zrobić  "białą" masę cukrową, której używa się do dekoracji tortów napisz do nas maila (znajdziesz go w zakładce KONTAKT) podamy Ci przepis :)  P.S.WeAreCrazy

WeAreCrazy
Sernik czekoladowy z musem pomarańczowym 817

wanilii mus pomarańczowy 4 pomarańcze (około 1kg) 200ml śmietanki 30% 100g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny ziarenka z 1/2 laski wanilii kandyzowana skórka pomarańczowa do dekoracji Wykonanie:  CIASTO KRUCHE - mąkę, kakao i cukier puder przesiać, dodać zimne masło, składniki posiekać razem, dodać zimną wodę, szybko zagnieść jednolite ciasto - ciasto zafoliować, schłodzić przez 60 minut

Smakołyki Bereniki
Piernik z syropem klonowym i powidłami 156

dodałam Hawajskiej owocowej  3 łyżki powideł śliwkowych 4 jaja 1/2 łyżeczki sody 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Przyprawy znajdziecie na stronie  www.skworcu.com.pl   Do dekoracji: tabliczka czekolady 3 łyżki mleka  Do przełożenia: słoik powideł śliwkowych 1. Do miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, goździki, sodę, sól, przyprawę do piernika, dokładnie wymieszać

Apetyczna babeczka
Makaron z sosem brokułowo - serowym 304

zbyt gęsty, można dolać do niego wody (opcjonalnie mleka). Potem całość mieszamy, przyprawiamy jak kto lubi i można podawać :) Przed pognieceniem brokuła dobrze jest wziąć sobie parę różyczek do dekoracji. Ja wzięłam, ale jakoś mi zniknęła w trakcie pracy, więc niestety gotowe danie jest bez :D Smacznego

Kulinarne zapędy Kokosa
Pikantna potrawka z kurczaka z pieczarkami i pomidorami 368

uciekło ani trochę soku. Wielkość kawałków nie ma wielkiego znaczenia, i tak mają się rozpaść ;) W tym czasie dodajemy też pomidory suszone (kilka kawałków możemy zostawić do dekoracji) i dajemy temu spokój, raz na jakiś czas mieszając, aż do momentu, w którym nasza potrawka będzie wyglądała mniej więcej tak: Obiad w zasadzie gotowy, teraz sosik można ewentualnie zredukować do pożądanej

Kulinarne zapędy Kokosa
Cappuccino z ajerkoniakiem 380

jajka-6 szt mąka -1 szkl cukier-1 szkl proszek do pieczenia -1 łyżeczka KREM śmietana kremówka Puratos-2 szkl kawa cappuccino czekoladowe- 5 łyżek PONCZ ajerkoniak -5 łyżek DEKORACJA posypka czekoladowa PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT   Białka oddzielić od żółtek.  Ubić pianę z białek na sztywno, dodając cukier.  Następnie dodawać po jednym żółtku i mąkę wymieszaną z proszkiem

Kuchnia Danusi