Przepis na faszerowane udko z kostką.
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
Przepis na faszerowane udko z kostką.
Rodzynki sułtańskie firmy Food&Joy
Składniki na 4 porcje:
4 udka z kurczaka
15 dkg tłusta wieprzowina
10 dkg pieczarki
1 cebula
3 kromki chleb tostowy
Sól, pieprz, majeranek
5 dkg rodzynki sułtańskie ( wcześniej namoczone) [TUTAJ]
150 ml bulionu z drobiu
Olej do smażenia
Wykonanie:
Udka delikatnie wytrybować z kości, tak żeby nie uszkodzić skóry. Dłuższe kości oddzielić od stawu, pozostawić, usunąć szpilkę.
Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę...
Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet ChristopheraAutor
Christopher
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
udka , pieczarki, cebula, pieczenie, chleb, kurczak, wieprzowina, mięso, sosy, dekoracje, roladki, udka z kurczaka, kurczak z pieczarkami, pieczone udka, bez pieczenia, mięsa pieczone, pieczarki w sosie, dania bez mięsa, kurczak pieczony, sos do kurczaka, dania z kurczakiem
Inne przepisy z Kulinarny karnet Christophera
Dodaj komentarz