dekoracje - 3179 przepisów (strona:134/212)

Truskawkowiec z galaretkami 174

Druga to galaretka cytrynowa Trzecia to galaretka -agrestowa Czwarta to kakao. Wszystkie części ubić z mlekiem skondensowanym.  MUS TRUSKAWKOWY   Truskawki umyć, osączyć, oszypułkować. Kilka truskawek odłożyć do dekoracji. Do miksera wrzucić truskawki,dodać śmietanę, zmiksować. Mus truskawkowy przelać do rondla,doprowadzić do zagotowania ciągle mieszając. Zdjąć z ognia,wsypać galaretki,dokładnie wymieszać, odstawić. Ostudzony biszkopt przekroić na połowę

Kuchnia Danusi
Śledzik w sosie winegret 144

mleko-1,5 szkl papryka czerwona konserwowa -2 strąki SOS WINEGRET oliwa z oliwek-4 łyżki sok z cytryny -1 łyżka czosnek -2 ząbki sól i pieprz DEKORACJA sałata zielona -3 liście koperek zielony -3 gałązki cytryna -1 plaster pomidorki koktajlowe -2 szt PRZYGOTOWANIE: Śledzie wymoczyć w mleku, odsączyć, pokroić na kawałki. Cebulę obrać i razem z papryką pokroić

Kuchnia Danusi
Cappuccino z ajerkoniakiem 149

jajka-6 szt mąka -1 szkl cukier-1 szkl proszek do pieczenia -1 łyżeczka KREM śmietana kremówka Puratos-2 szkl kawa cappuccino czekoladowe- 5 łyżek PONCZ ajerkoniak -5 łyżek DEKORACJA posypka czekoladowa PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę z białek na sztywno,dodając cukier. Następnie dodawać po jednym żółtku i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać

Kuchnia Danusi
Deser czereśniowy 156

Pyszny deser czereśniowy na upalne dni Deser czereśniowy SKŁADNIKI: mleko skondensowane niesłodkie -1 puszka galaretka truskawkowa - 2 opak galaretka agrestowa -1 opak czereśnie listki mięty do dekoracji PRZYGOTOWANIE : Czereśnie opłukać, osączyć. Galaretkę agrestową i jedną truskawkową rozpuścić , każdą oddzielnie w 1 szkl wody. Następną galaretkę truskawkową przygotować według przepisu na opakowaniu, odstawić galaretki do lekkiego stężenia. Dobrze schłodzone mleko skondensowane

Kuchnia Danusi
Faszerowany kalafior 201

papryka zielona -1 strąk papryka czerwona -1 strąk papryka żółta -1 strąk szczypiorek pieczarki -5 szt jajka -2 szt majonez -3 łyżki cebula - 1 szt keczup do dekoracji ryż 4 łyżki ugotowany na sypko PRZYGOTOWANIE: Kalafior opłukać, włożyć do wrzącej i osolonej wody, gotować 8 minut, wyjąć, osączyć na sicie. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić

Kuchnia Danusi
Rolada różana śmietankowa 141

Blachę włożyć do piekarnika nagrzanego do 175 stop.na 5 minut. 3.Ciasto biszkoptowe Trzecie ciasto przygotować w ten sam sposób z pozostałych składników, tylko bez barwników. Ciasto wylać na podpieczoną dekorację, włożyć do piekarnika, piec do lekkiego zrumienienia. Z upieczonej rolady , usunąć pergamin, zawinąć ciasto w ściereczkę. KREM Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Truskawki umyć , osączyć, pokroić

Kuchnia Danusi
Tęczowe ptasie mleczko 98

puszki biszkopty -1 opak duże galaretka pomarańczowa -1 opak galaretka niebieska - 1 opak galaretka cytrynowa -1 opak galaretka agrestowa - 1 opak galaretka truskawkowa - 2 opak listki mięty do dekoracji PRZYGOTOWANIE Galaretki truskawkowe rozpuścić w 700 ml gotowanej wody. Następne galaretki, każdą oddzielnie rozpuścić w 1/2 szkl gotowanej wody. Schłodzone mleko skondensowane, przelać do wysokiego naczynia, ubić robotem to momentu

Kuchnia Danusi
Naleśniki z brzoskwiniami 143

mleko -1 szkl woda - 0,5 szkl sól tłuszcz do smażenia NADZIENIE 250 ml śmietany 30 % 350 g serka homogenizowanego gorzka czekolada cukier puder -2 łyżki brzoskwinie - 300 g DEKORACJA arbuz liście mięty PRZYGOTOWANIE: CIASTO Do miski wsypać mąkę, dodać jajka, wodę mleko i szczyptę soli, robotem zmiksować składniki. Smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni, na złoty kolor. Przekładać serkiem homogenizowanym

Kuchnia Danusi
Tort śmietankowy 299

drugim krążkiem ciasta, posmarować dżemem i śmietaną. Przykryć ostatnim krążkiem ciasta. Wierzch i boki tortu, posmarować kremem śmietanowym. Boki obsypać wiórkami kokosowymi, dekorujemy kleksami masy i czerwoną porzeczką. Reszta dekoracji , według własnego uznania. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document

Kuchnia Danusi
Biszkopt z jabłkami 344

opak MASA JABŁKOWA jabłka - 1,5 kg cukier - 2 łyżki galaretka cytrynowa - 1 opak POLEWA CZEKOLADOWA jajko - 1 szt kakao -3 łyżki cukier -3 łyżki margaryna - 0,5 kost DEKORACJA wiórki kokosowe PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Do ubitej piany dodać cukier, dalej ubijać. Następnie dodawać po jednym żółtku i ocet, zmiksować

Kuchnia Danusi
Sernik z żurawiną i skórką pomarańczową 158

pomarańczowa - 2 łyżki  żurawina suszona -110 g  (KRESTO) tłuszcz do formy sól - 1 szczypta mąka do obsypania żurawiny cukier puder - 2 łyżki do obsypania listki mięty do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Suszoną żurawinę wsypać do garnuszka, zalać ciepłą wodą, odstawić na kilka minut do namoczenia. Następnie odsączyć żurawinę na cedzaku. Oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć na puch, dodać cukier

Kuchnia Danusi
Torcik orzechowy 181

formy tłuszcz do formy KREM orzechy tarte laskowe -5 łyżek  ( BACK MIT) żółtko - 1 szt kawa rozpuszczalna - 1 łyżka cukier puder - 0,5 szkl masło - 250 g Dekoracja orzechy włoskie rodzynki PRZYGOTOWANIE: CIASTO  Do miski wybić dwa całe jajka, dodać cztery żółtka utrzeć z cukrem i proszkiem do pieczenia, do zgęstnienia masy. Następnie dodawać po łyżce orzechów włoskich

Kuchnia Danusi
Łosoś w naleśniku 180

mleko - 250 ml woda - 100 ml sól wędzony łosoś w plastrach - 150 g twarożek kremowy - 100 g sałata zielona liście tłuszcz sok z cytryny sól i pieprz DEKORACJA oliwki ogórek świeży PRZYGOTOWANIE: Ciasto naleśnikowe Do miski wsypać mąkę, wbić jajko, dodać mleko, wodę i szczyptę soli, zmiksować. Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć cienkie naleśniki. Sałatę umyć, osączyć. Twarożek kremowy wymieszać

Kuchnia Danusi
Drink Bronx 141

Drink Bronx SKŁADNIKI: czerwony wermut - 10 ml sok pomarańczowy - 20 ml gin - 20 ml kostki lodu wytrawny wermut - 10 ml DEKORACJA plaster pomarańczy plaster kiwi PRZYGOTOWANIE: Do shakera najpierw wrzucić kostki lodu. Następnie wlać wermut wytrawny i wermut czerwony, gin i sok pomarańczowy. Wstrząsnąć wszystkie składniki dobrze z lodem i przecedzić do schłodzonego kieliszka koktajlowego lub wysokiej szklanki. Udekorować plastrem

Kuchnia Danusi
Sałatka Caprese 215

SKŁADNIKI: ser mozzarella- 150 g pomidor - 2 szt sól i pieprz oliwa z oliwek - 2 łyżki listki bazylii suszona bazylię ocet winny - 1 łyżeczka oliwki ciemne do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Pomidory umyć , osączyć. Ser mozzarella i pomidory pokroić w plastry. Na talerzu układać na przemian, pomidory i ser. Do kubka wlać oliwę z oliwek, dodać ocet winny, suszoną bazylię, sól

Kuchnia Danusi