Makowiec zawijany

Makowiec zawijany

Makowiec zawijany

Składniki: 1 puszka masy makowej z bakaliami, 3 szklanki mąki pszennej, 50 g drożdży, 3/4 szklanki mleka, 150g masła, 6 żółtek, 6 łyżek cukru, 1,5 łyżki oleju, szczypta soli, 1 łyżka spirytusu, 15 g cukru waniliowego, dekoracja: lukier, rodzynki, skórka pomarańczowa, słupki migdałów. Przygotowanie:    Drożdże z cukrem rozpuszczamy w letnim mleku. Pozostawiamy pod przykryciem w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Do wyrośniętego zaczynu dodajemy suche składniki: mąkę, cukry, sól oraz olej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Autor

Aga w kuchniAga w kuchni

robię to co lubię, czyli gotuję i piekę :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makowce, pieczenie, lukier , ciasto, roladki, likier, ciasto na niedziele, dekoracje, polewa, ciasta z masa, ciasto z masa

Inne przepisy z Aga w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.