dekoracje - 3179 przepisów (strona:130/212)

STRASZNIE pyszne naleśniki 138

ilości, aby uzyskać rzadką konsystencję. Połowę ciasta odlewamy, a do drugiej części dodajemy mąkę, aby uzyskać  gęste ciasto (jak na racuchy). Gęste ciasto wkładamy do strzykawki do dekoracji ciast z okrągłą końcówką, jak najmniejszą.  Ciasto przez strzykawkę wyciskamy na rozgrzaną i posmarowaną olejem patelnię. Rysujemy kontury zaplanowanego wzoru. Podsmażamy i wolne miejsca wypełniamy rzadkim ciastem za pomocą

Moniki Smakołyki
Ciasto dyniowe z polewą czekoladową 224

sody oczyszczonej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju 1/3 szklanki wody gazowanej 1 szklanka dyni startej na grubych oczkach jarzynowych orzechy do dekoracji Przygotowanie: W jednej misce łączymy suche składniki: mąkę ze szczyptą soli, sodą, proszkiem do pieczenia, posiekanymi orzechami. Do drugiej miski wbijamy całe jajka, dodajemy cukier i ubijamy za pomocą trzepaczki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Krem z dyni 226

prosty a zupa smakuje wyśmienicie. Składniki: bulion warzywny (najlepiej wcześniej ugotowany rosół) 1kg dyni 200ml mleka 3 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku gęsty jogurt naturalny pietruszka do dekoracji Dynię obieramy ze skórki, usuwamy środek z pestkami, kroimy w kostkę. W ten sposób przygotowaną dynię umieszczamy w garnku i zalewamy wcześniej przygotowanym bulionem tak aby zakryć dynię. Doprawiamy jeszcze

Animelka Blog
Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu 198

szczypcie: soli, cukru i sody oczyszczonej  4 łyżki wiórek kokosowych  2 garście posiekanych orzechów włoskich  kilka łyżek rumu  olej do smażenia  do dekoracji  cukier puder  dżem truskawkowy  aronia ze słoiczka  kokos do posypania  Przygotowanie:  W misce żółtko ucieramy z cukrem, dodajemy zsiadłe mleko oraz mąkę i kokosowe wiórki

Moja smaczna kuchnia
Tajskie czerwone curry z warzywami 314

cukinia papryka czerwona średni batat lub 2 ziemniaki 1/2 szklanki bulionu warzywnego limonka 1 cm świeżego imbiru olej do woka sól, pieprz dodatkowo: ryż jaśminowy, kolendra lub bazylia do dekoracji Wszystkie warzywa pokroić w dużą kostkę. W woku rozgrzać olej na dużym ogniu, wrzucić cebulę i mieszając podsmażyć ją do miękkości przez 2-3 minuty.  Dodać czerwoną pastę curry

wyzwania kuchenne
Robaczywe babeczki 233

Słodyczy na Halloween ciąg dalszy. Dziś przedstawiam Wam przepis na robaczywe babeczki! Zapewniam, że dekoracja zaskoczy każdego, a ich wykonanie jest banalnie proste. Nie trzeba nawet miksera. Miłej zabawy! Składniki: 200 g mąki 100 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 ml maślanki 1 łyżeczka sody 1 opakowanie cukru wanilinowego 5-6 szt. ptasiego mleczka o smaku karmelowym

Pasja Smaku
Sernik dyniowy na Halloween. 277

pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 50-60 min. Po upieczeniu sernik studzimy.  W między czasie póki sernik stygnie zabieramy się do przygotowania dekoracji. Z pomarańczowego lukru plastycznego formujemy kuleczkę, następnie za pomocą tępej strony noża robimy na kulce typowe dla dyni wgłębienia dookoła. Potem za pomocą wypukłej strony łyżki spłaszczamy dynię, na koniec z lukru

Kuchnia Łukasza
Pierniczki duchy Halloween 133

przyklejało. Ciasto smarujemy rozmąconym jajkiem i wykrawamy foremkami kształty duszków. Pieczemy ok. 15 minut aż pierniczki się zarumienią. Rozpuszczamy cukier w podgrzanym soku z cytryny i lukrujemy ciastka. Dekorację robimy gęstym i ciepłym lukrem; najłatwiej przełożyć go w tubkę z cienką końcówką, którą narysujemy szczegóły duszków

prawdziwe jedzenie
Wesołych Świąt 140

żółtka z jajka 2 sztuki margaryna 240 g ( można zastąpić Masłem) przyprawa korzenna całe opakowanie Lukier; 2 białka z jajka cukier puder 200g sok z cytryny 2 łyżeczki Dekoracja; Czekolada 1/4 tabliczki mlecznej margaryna 10 g   lukier wg uznania barwnik zielony do żywności wg uznania kolorowa posypka wg uznania pisaki (sprzedawane w paczkach po 4 sztuki) sos fioletowy

pichciszto
Witam Wszystkich z Przeprosinami:) 130

większa uwaga na prowadzenie:) Pozdrowiam   PichciszTo!!!!!!!!!!!!!! dzisiaj nowy przepis w zakładce obiady Risotto z Gruszką i serem camembert z grillowanym  Strusiem w szynce szwarcwaldzkiej   w dekoracji z  tymianku  mega smak polecam :0  Zapraszam! także na profil  http://cooklet.com/pl/pdmucha91

pichciszto
Ciasto czekoladowe 97

smakuje z owocami... Składniki: 200 g margaryny, 200 g cukru, 4 jajka, 250 g mąki 50 g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 100 g czekolady w proszku, Dekoracja: 1 duża polewa lub rozpuszczona czekolada w kąpieli wodnej. Wykonanie: Margarynę  utrzyj z cukrem, dodając po jednym jajku. Obie mąki  wymieszaj z proszkiem do pieczenia i czekoladą

Anioły w kuchni
KREM Z KALAFIORA I BROKUŁÓW 163

ząbki czosnku,  2 łyżki oleju,  po pół kalafiora i brokuła,  1 szkl mleka,  3 szkl wywaru warzywnego, 0,5 szkl startego sera i kawałeczek do dekoracji,  1 łyżka mąki,  szczypta papryki,  sól, pieprz. Wykonanie; W dużym garnku o grubym dnie rozgrzać olej. Wrzucić cebulę, czosnek, kalafior i brokuły i podsmażać na wolnym ogniu

Anioły w kuchni
Koktajl miętowy 197

wody gazowanej, 50 ml likieru miętowego, /jeżeli nie macie to użyjcie 3 krople olejku miętowego/, 2 łyżki cukru trzcinowego, lód / u nas tym razem bez/, świeża mięta do dekoracji, Wykonanie; Schładzamy wszystkie składniki. Mieszamy składniki i ponownie do lodówki:) Do kieliszka lub czego wolicie wkładamy lód i zalewamy koktajlem. Drinka możesz posłodzić miodem np. akacjowym

Anioły w kuchni
Makowiec z bakaliami 176

pudru 120g miękkiego masła 6 jajek 3 łyżki likieru amaretto 100g płatków migdałowych 2 łyżeczki proszku do pieczenia bakalie (orzechy, rodzynki) 2 gorzkie czekolady na polewę płatki kokosowe do dekoracji Wykonanie: Mak sparzyć gorącym mlekiem i gotować na wolnym ogniu 0,5 godziny, odstawić do ostygnięcia.Odsączyć z nadmiaru płynu i zmielić dwukrotnie. Żółtka oddzielić od białek. Masło zmiksować

Anioły w kuchni