Budyń z quinoa, ryżem i daktylami (bez glutenu, mleka i jajek)

Budyń z quinoa, ryżem i daktylami (bez glutenu, mleka i jajek)

Budyń z quinoa, ryżem i daktylami (bez glutenu, mleka i jajek)

Przepis na : śniadanie

Dzisiaj śniadaniowy budyń w wersji daktylowej, z dodatkiem quinoa (komosy ryżowej i brązowego ryżu.  Składniki: mleko (sojowe, ryżowe lub inne) 0,5 litra ugotowany ryż brązowyugotowane ziarno quinoa 0,5 szklanki0,5 szklanki cukier waniliowy 0,5 łyżeczki daktyle około 10 szt cukier brązowy, miód lub syrop z agawy 1 łyżka  skrobia ziemniaczana, kukurydziana lub budyń waniliowy bez cukrucynamon (i/lub kardamon) 3 łyżkiszczypta Przygotowanie: Skrobię lub budyń rozmiesza... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu głodny alergik

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

12 pysznych przekąsek na sylwestra

Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.