Kandyzowane plasterki pomarańczy
Kandyzowane plasterki pomarańczy
Przy okazji sezonu na cytrusy zawsze, obok kandyzowanej skórki kandyzuję także plasterki pomarańczy. Wykorzystuję je potem do zdobienia tortów, ciast czy też deserów. Mam w planach upieczenie na Święta tortu marchewkowo-piernikowego przekładanego kremem na bazie mascarpone, a do jego dekoracji wykorzystam właśnie plasterki pomarańczy.
Kandyzowane plasterki pomarańczy
Składniki:
2 pomarańcze
2 szklanki cukru
2 szklanki wody
Wykonanie:
Pomarańcze dokładnie myjemy,... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity
Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...
15 przepisów na karpia
15 pysznych przepisów na świątecznego karpia
Czytaj dalej...
Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!
Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...
Najlepsze przepisy na Święta
Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...
Autor
Kulinarne przygody Gatity
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pomarańcze, przepisy na święta, syrop, pieczenie, tort, susz, krem, deser, mascarpone, warzywa, dekoracje, torty, piernikowa, ciasto, przetwory, desery, boże narodzenie, krem mascarpone, ciasto z pomarańczą, ciasta z kremami, deser z mascarpone, ciasto z kremem mascarpone, ciasto z kremem, ciasto na boże narodzenie, deser z owocami
Inne przepisy z Kulinarne przygody Gatity
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję