Mielone gniazda z jajem

Mielone gniazda z jajem

Mielone gniazda z jajem

Mielone gniazda z jajem czyli mięso mielone w nowej odsłonie. Pomysł i połączenie wg mnie świetne, smak i wygląd na talerzu znakomity. Tylko przygotowanie nieco dłuższe, ale  warto.Składniki : 35 dag mięsa mielonego  5 jajek ⅔ czerstwej bułki łyżeczka posiekanego koperku + do dekoracji 1 średnia cebula bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz Przygotowanie :Cebulę obieram i kroję w drobną kosteczkę, podsmażam na odrobinie oleju aby się tylko zeszkliła. Bułkę moczę w wodzie po czym ją od... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mechanik w kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Elżbieta Mirosława, 5 kwietnia 2014 23:20:54

Ciekawy sposób.Mam na jutro mielone drobiowe,spróbuję. Zastanawiam się czy na 35 dag mięsa cała bułka czerstwa to nie za dużo? Pewnie chodzi o mała bułeczke-tak? Dzieki za pomysł.

Paweł Skiba, 6 kwietnia 2014 10:29:33

Ma Pani rację, 1 czerstwa bułka to ilość na 50 dag mięsa. Już zmieniam. Ps.: Miałem 50 dag mięsa i na to poszła 1 bułka ale 15 dag poszło na mielone z serem dla mojego syna ;)