Mielone gniazda z jajem

Mielone gniazda z jajem

Mielone gniazda z jajem

Mielone gniazda z jajem czyli mięso mielone w nowej odsłonie. Pomysł i połączenie wg mnie świetne, smak i wygląd na talerzu znakomity. Tylko przygotowanie nieco dłuższe, ale  warto.Składniki : 35 dag mięsa mielonego  5 jajek ⅔ czerstwej bułki łyżeczka posiekanego koperku + do dekoracji 1 średnia cebula bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz Przygotowanie :Cebulę obieram i kroję w drobną kosteczkę, podsmażam na odrobinie oleju aby się tylko zeszkliła. Bułkę moczę w wodzie po czym ją od... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mechanik w kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Elżbieta Mirosława, 5 kwietnia 2014 23:20:54

Ciekawy sposób.Mam na jutro mielone drobiowe,spróbuję. Zastanawiam się czy na 35 dag mięsa cała bułka czerstwa to nie za dużo? Pewnie chodzi o mała bułeczke-tak? Dzieki za pomysł.

Paweł Skiba, 6 kwietnia 2014 10:29:33

Ma Pani rację, 1 czerstwa bułka to ilość na 50 dag mięsa. Już zmieniam. Ps.: Miałem 50 dag mięsa i na to poszła 1 bułka ale 15 dag poszło na mielone z serem dla mojego syna ;)