lodówce miałam ciasto francuskie, które idealnie nadaje się na szybkie i smaczne przekąski. Poszperałam i znalazłam jeszcze szynkę oraz camemberta, dodałam do tego figi. Napełniłam tymi różnościami gniazdka z ciasta francuskiego i zapiekłam. I powstała pyszna ciepła przekąska. składniki: 1 opakowane ciasta francuskiego 275 g 3 figi 1 serek camembert 6 cieniutkich plastrów szynki dojrzewającej Ciasto francuskie podzielić
Monia miesza i gotujenapisane filo, od razu kupiłam 2 opakowania :) Nie przyglądałam się wtedy opakowaniu. No i obiecałam mężowi burka z mięsem :D W domu okazało się, że jest to po prostu ciasto francuskie, mimo wszystko spróbowałam coś wykombinować Prawie jak Burek meso czyli bałkański przysmak z mięsem SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego (powinno być filo) 500g mięsa mielonego 1 duża(...)masełku, dodać sprasowane ząbki czosnku i pokuszoną papryczkę chili. Następnie dodać mięso mielone i smażyć przez 20 minut. Doprawić solą, pieprzem, tymiankiem i posiekanym świeżym koperkiem. Na rozłożone ciasto francuskie nałożyć jedną warstwę farszu mięsnego i zawinąć ciasto. Ciasto posmarować roztopionym masłem. Piec w piekarniku nastawionym na 200 stopni przez 25-30 minut do pięknego zarumienienia się. Burka można zjeść
MarciochaKucharzylodówce zalegało ciasto francuskie więc po chwili zastanowienia powstały łódeczki z ciasta francuskiego, które ciekawie wyglądają i są kolejnym pomysłem na szybki obiad. Biały ser świetnie sprawdził się do zapiekania. Składniki: 2 filety z kurczaka 200 g sera białego 1 mała papryka czerwona 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki(...)ogień i smażymy jeszcze 5-10 minut. Odkładamy do ostygnięcia. W garnku kruszymy biały ser, dodajemy natkę pietruszki, podsmażone na patelni składniki, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Ciasto francuskie kroimy na 8 prostokątów, układamy na blaszce pokrytej papierem do pieczenia, sklejamy dokładnie krótsze końce każdego kawałka ciasta z obu stron i napełniamy farszem. Pieczemy w 200 stopniach przez
Symfonia smakowaKruche słodkości z budyniem i owocami do kawy. Szybkie i łatwe w przygotowaniu. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, 3 łyżeczki proszku budyniowego waniliowego/śmietankowego, 250 ml mleka, łyżka cukru, 4 łyżeczki nutelli, 4 łyżeczki dżemu porzeczkowego, owoce: kiwi, mandarynka, cukier puder do posypania, jajko Przygotowanie: Ciasto francuskie dzielimy na 8 części. zawijamy brzegi ciasta - jak na obrazu poniżej. Układamy
Lena Gotujejest dosyć czasochłonny ze względu na potrzebę obróbki każdego składnika, dlatego też gotowe ciasto jest dużym plusem w tym przypadku. Składniki: cukinia bakłażan suszone pomidory duża pierś z kurczaka, ciasto francuskie 100 ml śmietanki 30% 2 jajka 50 gram żółtego sera pół kostki rosołowej z kurczaka przyprawy oliwa Przygotowanie: 1. Cukinię i bakłażana dokładnie myjemy i kroimy w plastry. Każdy(...)plastry. 3. Śmietankę wymieszaj dokładnie z jajkami, startym żółtym serem, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Masa musi być dobrze doprawiona. 4. Na formę do tarty wykładamy ciasto francuskie prosto z lodówki. 5. Na cieście układamy po kolei plaster cukinii, bakłażana, piersi z kurczaka, suszonego pomidora. Proces powtarzamy do wykończenia składników. Polecam układać je po okręgu. 6. Całość
Mój Smak na Życiesernika, ale stwierdziłam, że się nic nie stanie jak zabiorę z wiaderka 2 łyżki twarogu:) Dzięki temu powstał wieniec z ruloników z ciasta francuskiego z serem. Składniki: 1 ciasto francuskie 2 łyżki sera waniliowego z wiaderka 3 łyżeczki cukru Posypujemy deskę (blat lub stolnicę) cukrem i kładziemy na niej ciasto francuskie papierem do góry. Wałkiem delikatnie przejeżdżamy po cieście
www.szczesliwakuchnia.blogspot.compapieska inaczej nazywane napoleonką, jest to w Polsce ciastko, które składa się z dwóch płatów ciasta francuskiego i może być przekładane bitą śmietaną, kremem śmietankowym, kremowym lub budyniowym. Zazwyczaj posypywana jest cukrem pudrem. Jest wytwarzane na wzór francuskiego deseru złożonego z trzech warstw ciasta francuskiego przekładanego dżemem lub kremem. Kremówki są pysznym deserem w sam raz na podwieczorek lub spotkanie(...)cukier waniliowy cukier puder (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: W pierwszej kolejności należy mąkę i masło posiekać na stolnicy, dodać wodę i ocet, dokładnie wymieszać i szybko wyrobić. Następnie ciasto podzielić na dwie części, rozwałkować i piec przez 30 min w temperaturze 170 stopni w osobnych foremkach. Kolejnym krokiem jest przygotowanie masy budyniowej, czyli obie mąki przesiać przez sitko
ProstePesto.plJoulutorttu to tradycyjne fińskie ciasteczka, które zawsze pojawiają się na fińskim stole podczas Świąt Bożego Narodzenia. Są one wyjątkowe proste do wykonania. Składniki: gotowe ciasto francuskie XXL, marmolada wieloowocowa, 1-2 łyżki koniaku (opcjonalnie), cukier puder (do posypania). Jeżeli ciasto francuskie jest zamrożone, to najpierw koniecznie trzeba je rozmrozić. Następnie ciasto rozwinąć
Świat Ciastarzeczy jedzą, ale żeby przypalony budyń? :) Poszperałem chwilę w necie i już wiedziałem co to jest! Odpisałem zatem Cai: "OK, challenge accepted, jutro będą!" Zatem skoro słowo się rzekło... ciasto francuskie puszka niesłodzonego mleka skondensowanego 4 jajka 100 g cukru pudru laska wanilii W cieście francuskim wycinamy kółka i wkładamy te kółka to wysmarowanych olejem metalowych foremek na muffiny. Silikonowe(...)dobre bo ciasto francuskie się w nich trochę zniekształca - sprawdzałem. Dobrze dociskamy żeby ciasto idealnie przylegało do foremek. Odrobina luzu spowoduje fatalne zniekształcenia. I robimy masę z mleka, cukru i jajek. I wyskrobujemy również do masy środek wanilii (od biedy pewnie mogą być ze dwie łyżeczki ekstraktu). I mieszamy wszystko na gładką masę. Masą tą wypełniamy formy wyłożone ciastem francuskim
Marder&Marder Manufacturekurczakiem Dietetyczna galaretka z kurczaka Cukinia faszerowana sałatką jarzynową Galareta wieprzowa Francuskie ciastka z pomidorami i mozzarellą Ciastka francuskie z gruszką i serem pleśniowym Domowe chipsy Pikantne roladki z ciasta francuskiego Jajka z majonezem Jajka caprese Pieczarki faszerowane w sezamowej panierce Parówki w cieście francuskim Pizza caprese Roladki z ogórka z twarogiem i rzodkiewką Gruszka z szynką na liściach sałaty
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępapilotek, gdyż muffiny po upieczeniu łatwo wychodzą. Wgłębienia napełniamy ciastem. Blaszkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy przez około 35 minut. Wytrawne muffiny z cebulą i papryką – pyszne przekąski na imprezę Zobacz inne przepisy na szybkie przekąski na imprezę: Błyskawiczne paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami Wiejskie pizzerinki z ciasta francuskiego – proste i pyszne
e-PrzepisyKulinarnekarpatki zaczynam od ciasta. Wodę i masło umieszczam w garnku i podgrzewając doprowadzam do zagotowania się. Zestawiam na chwilę garnek z gazu, wsypuję mąkę i energicznie mieszam do uzyskania jednolitej konsystencji. Garnek znów ustawiam na minimalnym gazie i podgrzewam aż ciasto zacznie ładnie odchodzić od ścian garnka. Wyłączam gaz i odstawiam ciasto do ostygnięcia. Do wystudzonego ciasta wbijam po jednym(...)dodaję do niego po łyżce wystudzony budyń. Miksuję do uzyskania gładkiego kremu. Krem wykładam na tą część ciasta z galaretką i nakrywam drugą częścią ciasta, lekko ją dociskając. Ciasto ponownie wstawiam do lodówki, aby krem się schłodził. Przed podaniem ciasto posypuję cukrem pudrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do wypróbowania przepisu na tradycyjna karpatkę (link do przepisu: Waniliowe Improwizacje: Karpatka
Waniliowe Improwizacjecukru. Sos orzechowy: Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać. Gdyby sos był za gesty dolać odrobinę więcej wody. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Sajgonki → Kabanosy w cieście francuskim z czerwonym pieprzem → Paluchy z ciasta francuskiego z pesto → Boczek z grilla w stylu azjatyckim → Chipsy z nori w aromatycznej tempurze Artykuł Spring rolls pochodzi z serwisu Oryginalny smak
Oryginalny smakbatatów Spring rolls Spring rolls z mięsem mielonym Klopsiki z cukinii Bułki z pieczarkami Tarte Flambee Tarte Flabee z pomidorami Drożdżowe bułeczki z szynką i serem Pierożki z ciasta francuskiego z czerwonym pesto Pierożki z ciasta francuskiego z serem camembert (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Delusional TrineBrak czasu.. powoduje że trzeba robić rzeczy szybkie i smaczne :) Dlatego dziś ciasto francuskie w roli głównej! Ciastka francuskie z dżemem wiśniowym Składniki: opakowanie ciasta francuskiego dżem wiśniowy jedno jajko Sposób wykonania: Ciasto francuskie rozwałkować, pociąć na równe prostokąty. Na jedną cześć prostokąta nałożyć trochę dżemu, przykryć Zlepić na pomocą widelca. Jajko roztrzepać i posmarować wierzch ciastek. Wstawić
Smaki Nataliiciasno zwijamy. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano. Podajemy na ciepło do filiżanki czerwonego czystego barszczu. Dla leniwych i zabieganych polecam moją drugą wersję krokiecików. Z ciasta francuskiego. Przepis znajdziecie tutaj: PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO I BARSZCZ WIGILIJNY
Z Majeczką w kuchniRobiłam już kiedyś ten placek tylko z ciastem francuskim [ klik ] . Oryginalna spanakopita jest z ciastem filo i tym razem tak właśnie zrobiłam. No i teraz mam porównanie czyli chrupiące placki ciasta filo mnie urzekły, polecam wypróbujcie koniecznie ale ten z ciastem francuskim też jest przepyszny. Grecki placek ryżowo - szpinakowy - Spanakopita. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemiodem. Tak jak poprzednio pisałem znienacka Madzia mnie zaskoczyła łakociami takimi. A skoro już o tym pisałem to nie ma po co drugi raz pisać, przejdźmy do rzeczy zatem. Ciasto francuskie powidła śliwkowe miód cukier trzcinowy Ciasto francuskie kroimy na 6 trójkątów (tak jak na rysunku poniżej) i dalej sprawa jest już prosta. Smarujemy powidłami, czy tam innym smarowidłem
Marder&Marder Manufactureciasto francuskie jarmuż z serem kozim nałożyłam, mięsa z indyka dołożyłam, ciasto zrolowałam, jajkiem pomalowałam, czarnuszką posypałam i na złoty kolor zapiekałam. Paluchy pięknie pachniały, chrupiące ciasto miały, a farsz był delikatnie serowy, mięsny i z jarmużem co jest bardzo zdrowy. Na ciepło najlepiej smakowały i w mgnieniu oka poznikały. Składniki: 100 g jarmużu, 1 cebula, 2 łyżki(...)twardych łodyg i sparzamy osolonym wrzątkiem z dodatkiem cukru. Następnie przelewamy zimną wodą i dobrze odciskamy. Jarmuż miksujemy na zdobne kawałeczki i mieszamy z serkiem kozim, doprawiamy pieprzem. Ciasto francuskie rozwałkowujemy na prostokąt o wymiarach ok. 30 cm na 40 cm (jeśli mamy gotowe ciasto w rolce wystarczy je rozwinąć). Ciasto dzielimy za pomocą nożyka do ciasta, lub pizzy
Moniki Smakołykimleka; 300 g cukru kryształu; 3 cukry waniliowe; 90 g mąki pszennej; 180 g mąki ziemniaczanej; 6 żółtek; Ponadto: cukier puder do posypania ciasta; Wykonanie: Ciasto francuskie delikatnie rozwinąć i razem z papierem pergaminowym przełożyć do blaszki, która wielkością odpowiada rozmiarom ciasta. Ciasto nakłuć widelcem na całej powierzchni i włożyć do nagrzanego do 210 st.C piekarnika. Piec na złoty(...)należy dobrze rozmieszać, by nie było grudek). Mieszankę wlać do gotującego się mleka (tego z cukrami) i cały czas mieszając wszystko razem zagotować. Gotować, aż budyń dobrze zgęstnieje. Upieczone ciasto francuskie przełożyć do formy, w której było wcześniej pieczone, na ciasto wyłożyć ugotowany gorący budyń i przykryć drugim płatem ciasta. Odstawić do wystudzenia. Przestudzone ciasto posypać cukrem pudrem. Ciasto kroić
In my kitchenNajlepiej smakuje lekko schłodzona:) Jak dla mnie to poezja:) Nie wiem, może i Wam będzie to ciasto/deser smakować?:) 1 opakowanie ciasta francuskiego; Ciasto francuskie delikatnie rozwinąć i razem z papierem pergaminowym przełożyć do blaszki, która wielkością odpowiada rozmiarom ciasta. Ciasto nakłuć widelcem na całej powierzchni i włożyć do nagrzanego do 210 st.C piekarnika. Piec na złoty kolor około(...)należy dobrze rozmieszać, by nie było grudek). Mieszankę wlać do gotującego się mleka (tego z cukrami) i cały czas mieszając wszystko razem zagotować. Gotować, aż budyń dobrze zgęstnieje. Upieczone ciasto francuskie przełożyć do formy, w której było wcześniej pieczone, na ciasto wyłożyć ugotowany gorący budyń i odstawić do wystudzenia. Składniki na krem śmietanowy: 500 ml śmietanki 30%; 500 g serka
In my kitchen