ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:143/509)

Piątkowe menu : "Paszteciki bez mięsa" 157

farszu : - z pieczarkami - ze szpinakiem Na dodatek podajemy meksykańską salsę i w naszej wersji po obfitym obiedzie lub party kieliszeczek tequili z limonką i solą :) Co Wy na to ? Ciasto francuskie ze szpinakiem i pieczarkami:  (4 osoby) Składniki : 2 opakowania ciasta francuskiego 1 opakowanie pieczarek 1/2 opakowania szpinaku w brykietach 1 serek śmietankowy 1 duża cebula gałka muszkatołowa ostra(...)jest gotowy dodajemy go do serka śmietankowego i mieszamy razem. Przyprawiamy świeżo startą gałką muszkatołową, ostrą papryką, pieprzem i ziołami. Mieszamy i drugi farsz gotowy :) Teraz czas na ciasto. Ciasto francuskie musi być schłodzone, więc trzymajcie je zawsze w lodówce. Rozkładamy na stolnicy i kroimy na równe kwadraty, wielkość jest dowolna. My tniemy je na kwadraty o boku

vegetanie
KIEŁBASKI Z MUSZTARDĄ W CIEŚCIE FRANCUSKIM 97

jako przystawka, idealne na imprezę ale też na kolację. Zdjęcia robione były już wieczorem więc nie są piękne,ale zachęcam zrobić tą przekąskę bo wychodzi bardzo smaczna. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego  8 cienkich kiełbasek  3 łyżki musztardy francuskiej z ziarnami gorczycy  1 łyżka keczupu  3 łyżki prażonej cebulki  sezam  jajko  Ciasto francuskie podzielić

Niespełnione zdolności kulinarne
Zakręcona pizza - pizza z ciasta francuskiego 199

chwilę macie gości, a nie macie co im podać? Polecam szybką i efektowną do zrobienia pizzę Margaritę  z ciasta francuskiego, potrzebne Wam tylko będzie: ciasto francuskie, puszka pomidorów, żółty ser oraz ewentualnie dodatki: oregano i czosnek. Składniki: 2 ciasta francuskie, 1/2 puszki pomidorów, 100 g startego żółtego sera, 2 ząbki czosnku, 2 łyżeczki suszonego oregano. Przygotowanie:  Z dwóch

Aga w kuchni
Joulutorttu - fińskie ciasteczka. 155

myślę że i tak cieszą oko. Ciasteczka są bardzo smaczne, tradycyjnie wypiekane w okresie świąt. Czasem mają też kształt wiatraka, ale wtedy podobno brak im poprawności politycznej. Składniki: ciasto francuskie gotowe (lub według  tego przepisu ) marmolada śliwkowa  cukier puder (do oprószenia) Wykonanie: Ciasto francuskie pokroić na kwadraty o wymiarach 5x5 cm. W każdym rogu zrobić nacięcie w kształcie

zadanie-gotowanie
kabanosy w cieście francuskim 199

składniki: ok. kabanosów 1 ciasto francuskie ok. 50 g sera żółtego suszone oregano 1 jajko dodatkowo: ketchup wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy lekko rozwałkowujemy i kroimy na paski o szerokości ok. 1 – 1 i 1/2 cm. Każdego kabanosa owijamy paskiem ciasta. Układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Smarujemy rozbełtanym jajkiem, oprószamy oregano i startym serem. Pieczemy

Domowy Smak Jedzenia
Tarta z kozim serem 201

Tarta zwykle kojarzona jest z kruchym lub francuskim ciastem, kremem i owocami. Coraz częściej występuje również w wytrawnej postaci. Tarta z kozim serem to połączenie klasyki z serem kozim, który bogaty jest w witaminy A, B6, B12, wapń, D i żelazo. Danie w przygotowaniu jest bardzo proste, listę składników i przepis przedstawiam poniżej. Składniki: 250 g mąki pszennej 1 duży

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Róże z jabłkowych płatków 110

Róże z jabłkowych płatków  w cieście francuskim  efektownie wyglądają wśród  innych wypieków.   Składniki: 30 dag ciasta francuskiego 5 jabłek, najlepiej z czerwoną skórką  3 łyżki cukru pudru  2 łyżki roztopionego masła 1 łyżeczka kwasku cytrynowego  lub soku z cytryny    Jabłka kroimy na połówki,  wydrążamy gniazda nasienne i miąższ. Przekrojone jabłka(...)rondelku doprowadzamy do wrzenia wodę  z kwaskiem cytrynowym lub sokiem z cytryny.  Wkładamy na chwilę jabłka, aby zmiękły. Odcedzamy, przekładamy na talerz, odstawiamy do ostygnięcia. Rozmrożone ciasto kroimy na paski  o szerokości 4 cm.  Każdy pasek posypujemy cukrem pudrem. Na cieście układamy plasterki jabłek,  tak aby ich półokrągła część wystawała ponad krawędź ciasta

Pyszności Słodkości
Chałwowe mille-feuille / Mille-feuille with halva 155

Scroll down for recipe in English. Składniki: (15 szt.) 3 płaty ciasta francuskiego o wym. 30 x 25 cm. 300 ml. śmietanki 36% 250 g. chałwy waniliowej 1/2 laski wanilii 250 g. mascarpone 3 łyżeczki mąki pszennej cukier puder do ozdoby Śmietankę wlej do rondelka i dodaj pokruszoną chałwę. Dodaj ziarenka wyskrobane ze środka laski wanilii. Podgrzewaj, aż śmietanką się(...)zagotuje a chałwa rozpuści. Ostudź, przykryj rondelek folią spożywczą i wstaw do lodówki na 12 godzin. Pierwszy płat ciasta francuskiego połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pokrój ciasto (np. nożem do pizzy) wzdłuż na 3 pasy a następnie każdy pasek na 5 kawałków. Posyp ciasto przez sitko cieniutką warstwą mąki. Na wierzch połóż arkusz papieru do pieczenia

Delicious Place
Ciastka francuskie z twarogiem i brzoskwiniami 143

Błyskawiczne w przygotowaniu francuskie ciastka. Smakują identycznie jak te z cukierni. Przygotowanie zajmuje dosłownie 5 minut. W szybki sposób możemy cieszyć się czymś słodkim do kawy. 1 arkusz ciasta francuskiego (300 g) 250 g półtłustego twarogu 3 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżki budyniu śmietankowego 1 jajko 3 połówki brzoskwiń z puszki Ciasto francuskie dzielimy na 6 kwadratów. Twaróg miksujemy

VioletoweKucharzenie
Jesinne liście z jabłkiem 75

kuchni, oczyśćcie takiej  pozytywnej. Ja dzieci nie mam, ale polecam ten przepis na wspólne gotowanie z waszymi pociechami. Przepis jest banalnie prosty, a ciastka wyglądają zjawiskowo :)  Składniki: ciasto francuskie jabłko cynamon cukier trzcinowy  żółtko  Przygotowanie:  z ciasta wycinamy 10 takich samych liści (najlepiej odrysować liścia na kartonie jako szablon).  Jabłko obieramy i ścieramy

Niezły Młynek
Paszteciki drożdżowe z mięsem mielonym 107

Dodajemy ketchup i przyprawy do smaku. Mieszamy dokładnie. Wyrośnięte ciasto przekładamy z miski na stolnicę i krótko wyrabiamy (w razie potrzeby podsypujemy mąką). Ciasto dzielimy na trzy części. Każdą część rozwałkowujemy na długi prostokąt grubości około 0,5 cm. Na prostokąty wykładamy farsz i rozsmarujemy równomiernie, zostawiając wolne brzegi. Ciasto zwijamy w rulon. Następnie rulon kroimy ostrym nożem w poprzek(...)minut, aż nabiorą ładnego złotego koloru. Paszteciki drożdżowe z mięsem mielonym Zobacz inne przepisy na paszteciki: Paszteciki z kapustą i grzybami Szybkie paszteciki z kapustą i pieczarkami Paszteciki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami Sakiewki z ciasta francuskiego z kurczakiem Artykuł Paszteciki drożdżowe z mięsem mielonym pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Ciastka gęsie łapki 112

półce piekarnika. Po upieczeniu ciastka wystudziłam na metalowej kratce, po czym przełożyłam na talerz i podałam. Z podanych proporcji wyszła mi jedna blacha ciastek (20sztuk). Ciastka mają trochę strukturę ciasta francuskiego, odznaczają się poszczególne warstwy. Mówi się że ciasto listkuje. Wierzchnia warstwa jest do tego przyjemnie chrupiąca ze względu na cukier. Do samego ciasta nie daje się cukru. (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)czekoladowo - orzechowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/orzeszki-czekoladowo-orzechowe.html), babeczki z masą serową (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/babeczki-z-masa-serowa.html), kokosowe ciastka z kaszy manny (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/kokosowe-ciastka-z-kaszy-manny.html), rurki z ciasta francuskiego (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/rurki-z-ciasta-francuskiego.html), jeżyki bez pieczenia (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/jezyki-bez-pieczenia.html) i inne. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Jesinne liście z jabłkiem 123

kuchni, oczyśćcie takiej  pozytywnej. Ja dzieci nie mam, ale polecam ten przepis na wspólne gotowanie z waszymi pociechami. Przepis jest banalnie prosty, a ciastka wyglądają zjawiskowo :)  Składniki: ciasto francuskie jabłko cynamon cukier trzcinowy  żółtko  Przygotowanie:  z ciasta wycinamy 10 takich samych liści (najlepiej odrysować liścia na kartonie jako szablon).  Jabłko obieramy i ścieramy

Niezły Młynek
Tarta Tatin ze śliwkami węgierkami 161

teraz wierzch zupełnie nowego placka z jabłkami. Voilà! Tarta Tatin szykowana jest z przeróżnych owoców, nie tylko z jabłek. I nie tylko z kruchym wierzchem/spodem ale np. z użyciem ciasta francuskiego lub ciasta filo. Sama nie przepadam za taką wersją tarty Tatin – zdecydowanie wolę kruche ciasto, które świetnie przyjmuje aromat i soki z owoców, a także potrafi bez szwanku znieść

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania