ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:143/509)

Kieszonki z ciasta francuskiego z suszonymi pomidorami i szynką prosciutto. 49

Składniki ( 9 sztuk): 1 opakowanie ciasta francuskiego (ok. 250 gram), 9 suszonych pomidorów w oliwie, 1 opakowanie szynki prosciutto (ok. 4 plasterków – 100 gram), 1 bardzo mała cukinia, 3 plasterki sera żółtego, 9 plasterków sera pleśniowego (camembert lub brie), Suszona natka pietruszki, Przygotowanie: Ciasto francuskie dzielimy na 18 równych kwadratów (bądź prostokątów). Na połowie z nich układamy wcześniej przygotowaną wędlinę

rozgotowana
Rodzynkowe ślimaczki 176

Składniki na 10 sztuk: gotowe ciasto francuskie 275g 1 opakowanie cukru waniliowego 3/4 szklanki rodzynek 15 dag konfitur morelowych Rodzynki namoczyć a następnie dobrze je odsączyć. Ciasto francuskie rozwinąć i posypać cukrem waniliowym i rodzynkami (fot.1) . Lekko docisnąć.  Prostokąt ciasta podzielić na 10 pasków o szerokości 3 cm, a następnie zwinąć je w ślimaczki. Blachę opłukać zimną wodą, ułożyć

Świat Ciasta
Ciastka francuskie z kremem z nutelli i malinami. 175

Pracowita sobota, więc w niedzielę trzeba coś przygotować na szybko. Tak więc znalazłam w lodówce odkładane kilka razy gotowe ciasto francuskie. I zrodził mi się pomysł jak je wykorzystać. Dodajmy, że mam w domu wybrednych łasuchów. Ciastka są boskie. Połączenie nutelli i słodkich malin... czy trzeba czegoś więcej? Proste, szybkie i efektowne! Składniki. -  opakowanie gotowego ciasta francuskiego(...)serka mascarpone -  kilka łyżek nutelli do smaku -  maliny do dekoracji Ciasto francuskie kroimy na 12 części. Wykładamy blaszkę do mafinek papilotkami i układamy do nich ciasto. Pieczemy do zrumienienia ok 15-20 min w temp 200 stopni. Wyjmujemy i studzimy. Serek mascarpone mieszamy z nutellą do połączenia składników. Kremem dekorujemy ciasteczka i układamy maliny. Smacznego

Malinowe Pocałunki
Quiche buraczano-serowa 97

sałatkowy dwie sery mozzarella odrobina startego sera żółtego (najlepiej mocnego w smaku) 4 jajka dwa lub trzy gotowane buraki pierz i sól do smaku bazylia lub zestaw włoskich przypraw ciasto francuskie (gotowe do zapieczenia, zwykłe – nie XXL) trochę oleju (do posmarowania formy) forma na tartę/quiche PRZYGOTOWANIE Nastawiamy piekarnik na 180 stopni Celsjusza. W tym czasie przygotowujemy formę. Lekko smarujemy(...)olejem (olej dowolny, ale najlepiej słabo-pachnący, by nie wpłynął za bardzo na zapach ciasta). Ważne by posmarować dół i boki formy. Wykładamy ciasto francuskie na formę, pamiętając o bokach formy. Zwisające części ciasta ponad boki formy ucinamy (można je przyklepać na dnie formy). Jeśli mamy słaby termoobiegciasto w formie wstawiamy do grzejącego się piekarnika na 5 minut. Jeśli

Fleksitarianizm.pl
Pomidorowa zapiekanka 137

Włochów, a więc kuchnia podobna do tej z basenu Morza Śródziemnego Składniki 20 dag sera koziego (u mnie rolada) 6 łyżek gęstej śmietany 2 łyżki miękkiego masła 1 płat ciasta francuskiego 1 duży pomidor pokrojony w cienkie plasterki 1 łyżka tymianku 3 łyżki pieprzu cytrynowego Przygotowanie   Ser zmiksowałem ze śmietaną i miękkim masłem. Z ciasta francuskiego wyciąłem koło

R'n'G Kitchen
Prosiaczki 68535

obiad, kolację, lub przystawkę. Składniki: parówki ciasto francuskie ser żółty 1 jajko   Sos czosnkowy 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu sól pieprz 2 ząbki czosnku   Ciasto francuskie rozkładamy i kroimy na 3 paski a każdy z pasków na 5 części. Parówki kroimy na 3 części. Ser żółty w plasterkach kroimy na 4, część zera ścieramy(...)tarce. Na ciasto nakładamy kwadracik z sera żółtego i na ser parówkę.   Zawijamy parówkę w cieście i nacinamy kilka razy (nie zawijamy zbyt ciasno – pozwólmy ciastu urosnąć). Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy startym żółtym serem.   Pieczemy w 180 stopniach przez 20-25 minut.   Podajemy z sosem czosnkowym (jogurt naturalny, majonez, sól, pieprz i zgnieciony czosnek, mieszamy

MojaQchnia.pl
Piątkowe menu : "Paszteciki bez mięsa" 152

farszu : - z pieczarkami - ze szpinakiem Na dodatek podajemy meksykańską salsę i w naszej wersji po obfitym obiedzie lub party kieliszeczek tequili z limonką i solą :) Co Wy na to ? Ciasto francuskie ze szpinakiem i pieczarkami:  (4 osoby) Składniki : 2 opakowania ciasta francuskiego 1 opakowanie pieczarek 1/2 opakowania szpinaku w brykietach 1 serek śmietankowy 1 duża cebula gałka muszkatołowa ostra(...)jest gotowy dodajemy go do serka śmietankowego i mieszamy razem. Przyprawiamy świeżo startą gałką muszkatołową, ostrą papryką, pieprzem i ziołami. Mieszamy i drugi farsz gotowy :) Teraz czas na ciasto. Ciasto francuskie musi być schłodzone, więc trzymajcie je zawsze w lodówce. Rozkładamy na stolnicy i kroimy na równe kwadraty, wielkość jest dowolna. My tniemy je na kwadraty o boku

vegetanie
KIEŁBASKI Z MUSZTARDĄ W CIEŚCIE FRANCUSKIM 90

jako przystawka, idealne na imprezę ale też na kolację. Zdjęcia robione były już wieczorem więc nie są piękne,ale zachęcam zrobić tą przekąskę bo wychodzi bardzo smaczna. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego  8 cienkich kiełbasek  3 łyżki musztardy francuskiej z ziarnami gorczycy  1 łyżka keczupu  3 łyżki prażonej cebulki  sezam  jajko  Ciasto francuskie podzielić

Niespełnione zdolności kulinarne
Zakręcona pizza - pizza z ciasta francuskiego 194

chwilę macie gości, a nie macie co im podać? Polecam szybką i efektowną do zrobienia pizzę Margaritę  z ciasta francuskiego, potrzebne Wam tylko będzie: ciasto francuskie, puszka pomidorów, żółty ser oraz ewentualnie dodatki: oregano i czosnek. Składniki: 2 ciasta francuskie, 1/2 puszki pomidorów, 100 g startego żółtego sera, 2 ząbki czosnku, 2 łyżeczki suszonego oregano. Przygotowanie:  Z dwóch

Aga w kuchni
Joulutorttu - fińskie ciasteczka. 152

myślę że i tak cieszą oko. Ciasteczka są bardzo smaczne, tradycyjnie wypiekane w okresie świąt. Czasem mają też kształt wiatraka, ale wtedy podobno brak im poprawności politycznej. Składniki: ciasto francuskie gotowe (lub według  tego przepisu ) marmolada śliwkowa  cukier puder (do oprószenia) Wykonanie: Ciasto francuskie pokroić na kwadraty o wymiarach 5x5 cm. W każdym rogu zrobić nacięcie w kształcie

zadanie-gotowanie
kabanosy w cieście francuskim 195

składniki: ok. kabanosów 1 ciasto francuskie ok. 50 g sera żółtego suszone oregano 1 jajko dodatkowo: ketchup wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy lekko rozwałkowujemy i kroimy na paski o szerokości ok. 1 – 1 i 1/2 cm. Każdego kabanosa owijamy paskiem ciasta. Układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Smarujemy rozbełtanym jajkiem, oprószamy oregano i startym serem. Pieczemy

Domowy Smak Jedzenia
Tarta z kozim serem 191

Tarta zwykle kojarzona jest z kruchym lub francuskim ciastem, kremem i owocami. Coraz częściej występuje również w wytrawnej postaci. Tarta z kozim serem to połączenie klasyki z serem kozim, który bogaty jest w witaminy A, B6, B12, wapń, D i żelazo. Danie w przygotowaniu jest bardzo proste, listę składników i przepis przedstawiam poniżej. Składniki: 250 g mąki pszennej 1 duży

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Róże z jabłkowych płatków 107

Róże z jabłkowych płatków  w cieście francuskim  efektownie wyglądają wśród  innych wypieków.   Składniki: 30 dag ciasta francuskiego 5 jabłek, najlepiej z czerwoną skórką  3 łyżki cukru pudru  2 łyżki roztopionego masła 1 łyżeczka kwasku cytrynowego  lub soku z cytryny    Jabłka kroimy na połówki,  wydrążamy gniazda nasienne i miąższ. Przekrojone jabłka(...)rondelku doprowadzamy do wrzenia wodę  z kwaskiem cytrynowym lub sokiem z cytryny.  Wkładamy na chwilę jabłka, aby zmiękły. Odcedzamy, przekładamy na talerz, odstawiamy do ostygnięcia. Rozmrożone ciasto kroimy na paski  o szerokości 4 cm.  Każdy pasek posypujemy cukrem pudrem. Na cieście układamy plasterki jabłek,  tak aby ich półokrągła część wystawała ponad krawędź ciasta

Pyszności Słodkości
Chałwowe mille-feuille / Mille-feuille with halva 150

Scroll down for recipe in English. Składniki: (15 szt.) 3 płaty ciasta francuskiego o wym. 30 x 25 cm. 300 ml. śmietanki 36% 250 g. chałwy waniliowej 1/2 laski wanilii 250 g. mascarpone 3 łyżeczki mąki pszennej cukier puder do ozdoby Śmietankę wlej do rondelka i dodaj pokruszoną chałwę. Dodaj ziarenka wyskrobane ze środka laski wanilii. Podgrzewaj, aż śmietanką się(...)zagotuje a chałwa rozpuści. Ostudź, przykryj rondelek folią spożywczą i wstaw do lodówki na 12 godzin. Pierwszy płat ciasta francuskiego połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pokrój ciasto (np. nożem do pizzy) wzdłuż na 3 pasy a następnie każdy pasek na 5 kawałków. Posyp ciasto przez sitko cieniutką warstwą mąki. Na wierzch połóż arkusz papieru do pieczenia

Delicious Place
Ciastka francuskie z twarogiem i brzoskwiniami 136

Błyskawiczne w przygotowaniu francuskie ciastka. Smakują identycznie jak te z cukierni. Przygotowanie zajmuje dosłownie 5 minut. W szybki sposób możemy cieszyć się czymś słodkim do kawy. 1 arkusz ciasta francuskiego (300 g) 250 g półtłustego twarogu 3 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżki budyniu śmietankowego 1 jajko 3 połówki brzoskwiń z puszki Ciasto francuskie dzielimy na 6 kwadratów. Twaróg miksujemy

VioletoweKucharzenie