ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:144/509)

Szybki Obiad: Zapiekanka z ciasta francuskiego ze szpinakiem 146

tarta, czy jak kto woli zapiekanka z warzyw znalezionych w lodówce. W tej zapiekance bakłażana można zastąpić cukinią, a zamiast pora można dać więcej cebuli lub odwrotnie. Niezbędne jest ciasto francuskie. Zapiekanka  ze szpinakiem, pieczarkami, porem i bakłażanem Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 100g mrożonego szpinaku, 150 g pieczarek, 1 mały por (lub pół dużego), 1-2 szalotki(...)jego powierzchni, zbyt duża ilość wody nie sprzyja zapiekankom. :) Szpinak dodać do reszty warzyw. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem Na blaszce  wyłożonej pergaminem ułożyć ciasto francuskie zaginając brzegi na ok. 1 cm do środka. Wyłożyć przygotowany i odparowany! farsz. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Piec przez około 15-20 minut lub do momentu, aż ciasto

Pełna Lodówka
Jesinne liście z jabłkiem 72

kuchni, oczyśćcie takiej  pozytywnej. Ja dzieci nie mam, ale polecam ten przepis na wspólne gotowanie z waszymi pociechami. Przepis jest banalnie prosty, a ciastka wyglądają zjawiskowo :)  Składniki: ciasto francuskie jabłko cynamon cukier trzcinowy  żółtko  Przygotowanie:  z ciasta wycinamy 10 takich samych liści (najlepiej odrysować liścia na kartonie jako szablon).  Jabłko obieramy i ścieramy

Niezły Młynek
Paszteciki drożdżowe z mięsem mielonym 102

Dodajemy ketchup i przyprawy do smaku. Mieszamy dokładnie. Wyrośnięte ciasto przekładamy z miski na stolnicę i krótko wyrabiamy (w razie potrzeby podsypujemy mąką). Ciasto dzielimy na trzy części. Każdą część rozwałkowujemy na długi prostokąt grubości około 0,5 cm. Na prostokąty wykładamy farsz i rozsmarujemy równomiernie, zostawiając wolne brzegi. Ciasto zwijamy w rulon. Następnie rulon kroimy ostrym nożem w poprzek(...)minut, aż nabiorą ładnego złotego koloru. Paszteciki drożdżowe z mięsem mielonym Zobacz inne przepisy na paszteciki: Paszteciki z kapustą i grzybami Szybkie paszteciki z kapustą i pieczarkami Paszteciki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami Sakiewki z ciasta francuskiego z kurczakiem Artykuł Paszteciki drożdżowe z mięsem mielonym pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Ciastka gęsie łapki 108

półce piekarnika. Po upieczeniu ciastka wystudziłam na metalowej kratce, po czym przełożyłam na talerz i podałam. Z podanych proporcji wyszła mi jedna blacha ciastek (20sztuk). Ciastka mają trochę strukturę ciasta francuskiego, odznaczają się poszczególne warstwy. Mówi się że ciasto listkuje. Wierzchnia warstwa jest do tego przyjemnie chrupiąca ze względu na cukier. Do samego ciasta nie daje się cukru. (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)czekoladowo - orzechowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/orzeszki-czekoladowo-orzechowe.html), babeczki z masą serową (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/babeczki-z-masa-serowa.html), kokosowe ciastka z kaszy manny (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/kokosowe-ciastka-z-kaszy-manny.html), rurki z ciasta francuskiego (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/rurki-z-ciasta-francuskiego.html), jeżyki bez pieczenia (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/jezyki-bez-pieczenia.html) i inne. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Jesinne liście z jabłkiem 115

kuchni, oczyśćcie takiej  pozytywnej. Ja dzieci nie mam, ale polecam ten przepis na wspólne gotowanie z waszymi pociechami. Przepis jest banalnie prosty, a ciastka wyglądają zjawiskowo :)  Składniki: ciasto francuskie jabłko cynamon cukier trzcinowy  żółtko  Przygotowanie:  z ciasta wycinamy 10 takich samych liści (najlepiej odrysować liścia na kartonie jako szablon).  Jabłko obieramy i ścieramy

Niezły Młynek
Tarta Tatin ze śliwkami węgierkami 152

teraz wierzch zupełnie nowego placka z jabłkami. Voilà! Tarta Tatin szykowana jest z przeróżnych owoców, nie tylko z jabłek. I nie tylko z kruchym wierzchem/spodem ale np. z użyciem ciasta francuskiego lub ciasta filo. Sama nie przepadam za taką wersją tarty Tatin – zdecydowanie wolę kruche ciasto, które świetnie przyjmuje aromat i soki z owoców, a także potrafi bez szwanku znieść

Karo in the Kitchen
Cynamonowe palmiery 255

wielka uczta".  SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 łyżeczka cynamonu 50 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/4 łyżeczki mielonego imbiru Cynamon, cukry oraz imbir połączyć ze sobą. Ciasto francuskie rozwinąć. Mieszankę rozsypać równomiernie na całą powierzchnię ciasta. Boki, wzdłuż dłuższych krawędzi, zwinąć do środka. Kroić na plasterki o szerokości ok. 1 cm. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem

Złote przepisy
Ciasteczka z marmoladą z ciasta francuskiego 245

Składniki: 1 ciasto francuskie, 1 żółtko, marmolada Orzech , płatki migdałowe.       Przygotowanie:    Ciasto francuskie rozwijamy z papierem do pieczenia. Kroimy je na kwadraty, u mnie wyszło 15 kwadratów ( 3 x 5). Na środek każdego kwadracika nakładamy po 2 łyżeczki marmolady. Zlepiamy dwa przeciwległe rogi ze sobą. Żółtko roztrzepujemy i smarujemy ciasteczka. Posypujemy ciasteczka płatkami migdałowymi. Pieczemy

Aga w kuchni
WALENTYNKOWE PRZEPISY. 172

cydrze. Polędwica a'la Wellington. Maślany łosoś z kaparami. Pikantny krem z papryki. Krem z dyni. Kotleciki mielone z fetą. Pizzerinki z patelni. Sałatka Najsztuba. Parówki z serem w cieście francuskim. Krewetki z szafranem z cydrze. Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem. Pesto z sałaty. Tarta pomarańczowa z piankami. Gorąca czekolada z rumem i piankami. Domowe cynamonowe latte. Kruchy placek

W kuchni Karmel-itki
Szparagi przepisy, jak kupować, obierać i gotować szparagi? 194

Pascala Szparagi z szynką i jajkami, zapiekane w kokilkach Filet z pstrąga w szynce szwarcwaldzkiej wg Okrasy Filet z pstrąga w sosie holenderskim ze szparagami w szynce Szparagi w cieście francuskim (z szynką / boczkiem i serem) Szparagi w cieście francuskim z sezamem Szparagi z szynką szwarcwaldzką / parmeńską Piersi kurczaka w kremowym sosie z białymi szparagami Szparagi zapiekane w sosie serowym

Kulinarne Przeboje
Ciastka francuskie z marmoladą 111

Doskonałe rozwiązanie gdy niespodziewani goście pukają do drzwi   Składniki ciasto francuskie gotowe, 1 opak marmolada, 8-10 łyżeczek białko jajka, 1 szt Przygotowanie Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy w równe kwadraty. Mnie wyszło dokładnie 8 sztuk, można zrobić mniejsze ciasteczka, wtedy wyjdzie około 15 sztuk. Nacinamy ciasto tak jak na zdjęciu poniżej i zawijamy rogi do środka. Nakładamy po łyżeczce

Gotowanie moimi oczami
Szparagi w cieście francuskim 94

Rewelacyjna przystawka na wieczór do piwka, wystarczy gotowe ciasto francuskie, zielone szparagi i w ciągu 20 minut mamy gotowe na stole szparagi w cieście. Składniki: ok.20 dość cienkich zielonych szparagów gotowe ciasto francuskie 1 jajko Wykonanie: 1. Zielone szparagi gotujemy 5 minut w wodzie z dodatkiem soli i cukru. 2. Z ciasta francuskiego wycinamy paski długości 3/4 szparaga i szerokości

Z notatnika
Wielkanocna tarta ze szpinakiem i jajkiem 173

uwzględnia mniejszą ich liczbę lub posiłkuje się ciastem francuskim . Ja również pokusiłam się na ten mały przekręt mając na uwadze słowa mojego Męża -" tarta to tylko na słodko ", a ciasto francuskie akurat bardzo mu odpowiada.  Kolejna modyfikacja tradycyjnego przepisu dotyczy sera - w oryginale używano sera o nazwie  prescinseua , który w naszych warunkach najlepiej zastąpić ricottą . Zamiast szpinaku możecie(...)nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 30 minut, aż tarta upiecze się na złoto. Podawaj na ciepło. Sprawdziliśmy, że następnego dnia smakuje jeszcze lepiej! * Jeżeli używasz okrągłej formy, wypełnij ciasto francuskie całym nadzieniem, wetknij w niego jajka i przykryj wierzch ciastem francuskim. Przepis na wielkanocną tartę ze szpinakiem i jajkiem dodaję do akcji Mirabelki Wielkanocne Smaki edycja

Chilli Czosnek i Oliwa
Tarta z pstrągiem wędzonym i papryką pieczoną 135

minut. Podajemy gorące, przybrane ziarnami czerwonego pieprzu i gałązkami tymianku. Tarta z pstrągiem wędzonym i papryką pieczoną to pomysł na lekką, szybką, prostą, smaczną i bardzo apetyczną kolację. Polecam ciasto francuskie nie tylko w wersji na słodko, bo na wtyrawnie smakuje również wspaniale. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Tarta z pstrągiem wędzonym i papryką pieczoną appeared first on Moje Wypieki

mojewypiekiinietylko