Sezon na fasolkę szparagową powoli rozpoczyna się. Zawsze czekamy na te chwile, kiedy można ją w końcu przyrządzić. Dzisiaj proponujemy wytrawną tartę, na cieście francuskim, którą robi się bardzo szybko, a jeszcze szybciej znika ze stołu. Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 500 g fasolki szparagowej 100 g mrożonego groszku 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 18% sól, pieprz Przygotowanie
R'n'G Kitchensalsy, dipy, sosy zimne, przed podaniem udekorujcie czymś świeżym zielonym, powstanie apetyczny kontrast. Świetnie prezentują się także majonezowe z tartym parmezanem i oliwkami albo szpinakiem i łososiem. Spróbujcie! Ciasto francuskie można dosłownie wszystkim faszerować, co oznacza że za każdym razem możecie przygotować inną przekąskę i zaskoczyć smakiem siebie i innych:) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego kilka łyżek koncentratu pomidorowego(...)kilka plastrów wędliny tarty żółty ser 1 małe jajko mielona ostra papryka bazylia, zioła prowansalskie, świeżo zmielony pieprz Przygotowanie: Ciasto francuskie rozłożyć na blacie, rozsmarować na nim koncentrat, nałożyć kilka plastrów wędliny i tarty ser, posypać ziołami i pieprzem (ostra papryka na wierzch). Ciasto zwijać wzdłuż dłuższych stron ku sobie, do środka, równo, powstaną na końcu dwa rulony
Zasmakuj KuchniCiasto francuskie – moja absolutna zmora, moja absolutna trudna miłość. Przyznam od razu szczerze i otwarcie, że robić go, no cóż, nie przepadam. Ale jak się zrobi je raz to… koniec. Człowiek przepada i żadne kupne mrożone ciasto nie jest w stanie go zadowolić. Wypróbowałam wiele przepisów na nie, ale najbardziej smakuje mi to z przepisu Julii Child z książki(...)nadzieją, że coś zostanie na następny dzień do kawy, ale… no cóż, nie udało się J Bon apetit! PS. Tak, można użyć kupnego ciasta Artykuł Babeczki z ciasta francuskiego z crème pâtissière z koniakiem i owocami pochodzi z serwisu Kate's Kitchen - zdrowie, dieta, przepisy, restauracje, podróże, motywacja
Kate's Kitchenktórej można zapiekać. Na wierzchu ułożyć grubszy kawałek pszennej bułki lub bagietki z plastrem sera. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 ℃ i zapiekać do zrumienienia sera. Rozwałkowane ciasto francuskie rozłożyć na blacie lub stolnicy. Przyłożyć miseczkę na zupę i przy pomocy ostrego noża wyciąć kółko o średnicy większej o ok. 1 cm od średnicy miseczki. To miseczki wlać zupę(...)przykryć ją (jak pokrywką) kółkiem wyciętym z ciasta. Brzegi założyć na miseczkę. Ciasto nakłuć w kilku miejscach, aby para wodna z zupy miała ujście. Miseczkę z zupą przykrytą ciastem francuskim wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 220℃ i zapiekać około 12-15 minut - aż do lekkiego zrumienienia ciasta
Codzienna kuchnia niecodziennaSkładniki: ciasto francuskie (1 opakowanie 375 g) szparagi (18 szt.) pieczarki (2 duże) sezam (2 łyżki) tofu wędzone (5 dag) czosnek (1 ząbek) oliwa z oliwek (1-2 łyżki) sól woda Czas przygotowania: 40 min. Liczba porcji: 6 Przygotowanie: Odcinamy twarde końcówki szaragów. Resztę gotujemy do miękkości. Pieczarki kroimy w drobną kostkę. Smażymy na oliwie. Pod koniec smażenia dodajemy sezam(...)wyciśnięty ząbek czosnku i pokrojone w drobną kostkę tofu. Solimy i smażymy jeszcze przez chwilę. Rozwijamy ciasto francuskie. Układamy co kilka centymetrów po 3 szparagi i posypujemy mieszanką pozostałych składników. Przecinamy ciasto pomiędzy grupkami szparagów. Podwijamy brzegi lub sklejamy je ze sobą. Pieczemy w temperaturze ok. 200 stopni aż ciasto będzie rumiane
Weganka gotujeskomponowałam pyszne danie w postaci tarty francuskiej z zielonymi szparagami i komidorkami koktajlowymi. Wisienką na tym torcie jest pysznie zrumieniona kruszonka parmezanowa. Czego chcieć więcej? :) Składniki (3 porcje): płat ciasta francuskiego o wadze 275 g. 10 łodyg zielonych szparagów 250 g. kolorowych pomidorków koktajlowych 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka listków świeżego tymianku szczypta sody oczyszczonej 1 małe jajko(...)razu włóż do miski z zimną wodą. Pomidorki przekrój na połówki, wymieszaj z oliwą i tymiankiem, dopraw solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzej do 200°C, funkcja góra-dół. Rozwiń ciasto francuskie i połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Brzegi posmaruj roztrzepanym jajkiem i zawiń do środka każdy brzeg, na szerokość 1,5 cm. Zawinięte brzegi również posmaruj jajkiem
Delicious Placeślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem. Świetny sposób na szybką ciepłą przekąskę na każdego rodzaju imprezę czy dla niespodziewanych gości. Smakuje i dużym i małym. SKŁADNIKI: ciasto francuskie ser żółty (w plastrach lub starty) szynka kawałeczek papryki czerwonej (może być konserwowa) keczup 1. Ciasto francuskie przykryć papierem do pieczenia i lekko rozwałkować . Posmarować cienko keczupem (np. pędzelkiem
Kto ugości moich gości?Składniki: 6 kostek z dorsza 2 ciasta francuskie 300 g pieczarek 6 plastrów sera mozzarella sól, pieprz cytrynowy 1 jajko Dorsza rozmrażamy, doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym. Pieczarki kroimy w półplasterki i smażymy na odrobinie oleju rzepakowego aż wyparuje cała woda (kiedy zmiękną solimy i pieprzymy). Ciasto francuskie kroimy na 6 prostokątów, wykładamy na środek rybę, na nią usmażone pieczarki
Moje-pitraszeniePoranek, tak trochę inaczej :D SKŁADNIKI: ciasto francuskie 4 jajka dodatki: to co w lodówce: kiełbasa, pieczarki, ogórki chilli, papryka, gorgonzola, ser zółty Ciasto francuskie pokroić na sześć części. Umieścić je w dołkach foremki do muffinek. Na dno powrzucać dodatki, tyle by jeszcze wbite jajko się tam zmieściło. Jajka delikatnie posolić i popieprzyć. 2 foremkach umieściłam farsz
MarciochaKucharzySkładniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 czerwona papryka 250 g pieczarek 150 g sera sól, pieprz pesto bazyliowe 2 ciasta francuskie Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy, kiedy prawie będzie gotowy dorzucamy pokrojone w kostkę paprykę oraz pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy do całkowitego odparowania wody. Odstawiamy do ostygnięcia. Ser ścieramy na tarce, dodajemy do wystudzonego(...)farszu. Ciasta francuskie kroimy na trzy części wzdłuż krótszych boków, rozsmarowujemy pesto i wykładamy farsz na połowie każdego paska ciasta, zamykamy nasz farsz i dokładnie zaklejamy boki, każdą paczuszkę smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut. Smacznego
Moje-pitraszeniemojej tarcie jest równie pyszny, dalej zielony i smakowity. Do tego szynka dojrzewająca, słona i wyrazista, świetnie pasująca do bobu. Składniki (na formę o średnicy około 31cm): opakowanie gotowego ciasta francuskiego 1kg bobu 6-8 plasterków szynki dojrzewającej 1 duża cebula łyżka posiekanej świeżej mięty skórka otarta z połowy cytryny łyżka soli łyżka cukru łyżka oleju Na zalewę: pudełko serka(...)miski wbijamy jajka, rozkłócamy widelcem. Do nich dodajemy śmietankę, serek wiejski, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Nastawiamy piekarnik na 180°. Blachę do pieczenia wyklejamy gotowym ciastem francuskim – duży arkusz pokrywa około 2/3 blachy, resztę wyklejam kawałkiem po odcięciu nadmiaru ciasta z boków. Na spód ciasta rozkładamy równomiernie obrany bób. Na niego wylewamy naszą zalewę
Smaczna StronaPropozycja podania: Pęczotto z bakłażanem i rodzynkami Źródło inspiracji: https://www.kwestiasmaku.com/przepis/filety-z-kurczaka-w-ciescie-francuskim Zapisz przepis The post Kurczak ze szpinakiem i fetą w cieście francuskim first appeared on Pogotujmy.pl . Artykuł Kurczak ze szpinakiem i fetą w cieście francuskim pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl
Pogotujmy.plkilka godzin, by smaki przeszły. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka śledziowa z buraczkami Ryba po grecku Triki odchudzające – twój mózg pomoże zrzucić ci kilka kilogramów! Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką Zamiennik cukru – lista zdrowych zamienników Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sałatka śledziowa z buraczkami pochodzi z serwisu
To Musisz WiedziećPyszne i szybkie przekąski których smak podkreśla smalczyk Smakowita Pajda Składniki: - ciasto francuskie - żółty ser mozzarella - smalczyk Smakowita Pajda z cebulką i jabłkiem Przygotowanie: Ciasto francuskie przecinamy na pół wzdłuż długiego boku. Każdy plat tniemy na 5 cm paski. Na połowie układamy ser, przykrywamy druga częścią i sklejały dokładnie boki. Smalczykiem smarujemy wierzch każdej sakiewki i pieczemy w piekarniku
Kulinarne życieLubicie ciasto francuskie? Bo ja wprost uwielbiam :) Zarówno na słodko jak i na słono. Mając to na uwadze przygotowałam na urodziny Olka taką szybką przekąskę z ciasta, salami, pieczarek i sera. Nie dość, że smaczne, to jeszcze fajnie się prezentują! Składniki: Na 15 sztuk: 1 płat ciasta francuskiego 20 dkg salami np bankietowe 5 pieczarek 15 dkg wędzonego sera żółtego(...)jajko szczypta soli szczypta pieprzu Sposób przygotowania: Ciasto francuskie rozwijamy i układamy na nim wzdłuż szerszego boku salami, plastry pieczarek i starty żółty ser. Pozostawiamy ok 2cm od końca, by lepiej zwinąć. Ciasto zwijamy wzdłuż dłuższego boku. Kroimy na 15 części ostrym nożem i układamy na wyłożonej papierem blaszce w niewielkich odstępach. Smarujemy jajkiem roztrzepanym z odrobiną soli i pieprzu
Kuchnia w czekoladzieSzybka przekąska z ciasta francuskiego na słono. Ser pleśniowy typu rokpol świetnie komponuje się z upieczonym ciastem francuskim. Pyszne na ciepło gdy ser jest lekko płynny i później na zimno gdy jest już twardym wypełnieniem ciastka
Milion SmakówKoleżanka z pracy przesłałam mi wczoraj inspiracje kulinarne... Jedną z nich były Śniadaniowe różyczki z ciasta francuskiego SKŁADNIKI ciasto francuskie szynka sos cygański, musztarda kminek Szynkę kroimy w cieniutkie plastry. Gotowe ciasto francuskie kroimy w plastry ok 3 cm, smarujemy sosem cygańskim lub musztarda. Kładziemy szynkę i zawijamy w różyczki.Te z musztardą obsypałam kminkiem. Pieczemy zgodnie
MarciochaKucharzy