ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:135/509)

Wytrawne muffiny z cebulą i papryką – pyszne przekąski na imprezę 352

papilotek, gdyż muffiny po upieczeniu łatwo wychodzą. Wgłębienia napełniamy ciastem. Blaszkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy przez około 35 minut.   Wytrawne muffiny z cebulą i papryką – pyszne przekąski na imprezę   Zobacz inne przepisy na szybkie przekąski na imprezę: Błyskawiczne paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami Wiejskie pizzerinki z ciasta francuskiego – proste i pyszne

e-PrzepisyKulinarne
Karpatka z galaretką 126

karpatki zaczynam od ciasta. Wodę i masło umieszczam w garnku i podgrzewając doprowadzam do zagotowania się. Zestawiam na chwilę garnek z gazu, wsypuję mąkę i energicznie mieszam do uzyskania jednolitej konsystencji. Garnek znów ustawiam na minimalnym gazie i podgrzewam aż ciasto zacznie ładnie odchodzić od ścian garnka. Wyłączam gaz i odstawiam ciasto do ostygnięcia. Do wystudzonego ciasta wbijam po jednym(...)dodaję do niego po łyżce wystudzony budyń. Miksuję do uzyskania gładkiego kremu. Krem wykładam na tą część ciasta z galaretką i nakrywam drugą częścią ciasta, lekko ją dociskając. Ciasto ponownie wstawiam do lodówki, aby krem się schłodził. Przed podaniem ciasto posypuję cukrem pudrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do wypróbowania przepisu na tradycyjna karpatkę (link do przepisu:  Waniliowe Improwizacje: Karpatka

Waniliowe Improwizacje
Spring rolls 139

cukru. Sos orzechowy: Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać. Gdyby sos był za gesty dolać odrobinę więcej wody. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Sajgonki → Kabanosy w cieście francuskim z czerwonym pieprzem → Paluchy z ciasta francuskiego z pesto → Boczek z grilla w stylu azjatyckim → Chipsy z nori w aromatycznej tempurze Artykuł Spring rolls pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Najlepsze przekąski na Imprezę! 1768

batatów Spring rolls Spring rolls z mięsem mielonym Klopsiki z cukinii  Bułki z pieczarkami Tarte Flambee Tarte Flabee z pomidorami Drożdżowe bułeczki z szynką i serem Pierożki z ciasta francuskiego z czerwonym pesto Pierożki z ciasta francuskiego z serem camembert  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Delusional Trine
Ciastka francuskie z dżemem wiśniowym 131

Brak czasu.. powoduje że trzeba robić rzeczy szybkie i smaczne :) Dlatego dziś ciasto francuskie w roli głównej! Ciastka francuskie z dżemem wiśniowym Składniki: opakowanie ciasta francuskiego dżem wiśniowy jedno jajko Sposób wykonania: Ciasto francuskie rozwałkować, pociąć na równe prostokąty. Na jedną cześć prostokąta nałożyć trochę dżemu, przykryć Zlepić na pomocą widelca. Jajko roztrzepać i posmarować wierzch ciastek. Wstawić

Smaki Natalii
KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI- IDEALNE DO BARSZCZU 259

ciasno zwijamy. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano. Podajemy na ciepło do filiżanki czerwonego czystego barszczu. Dla leniwych i zabieganych polecam moją drugą wersję krokiecików. Z ciasta francuskiego. Przepis znajdziecie tutaj: PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO I BARSZCZ WIGILIJNY

Z Majeczką w kuchni
Grecki placek ryżowo - szpinakowy - Spanakopita 210

Robiłam już kiedyś ten placek tylko z ciastem francuskim [ klik ] . Oryginalna spanakopita jest z ciastem filo i tym razem tak właśnie zrobiłam. No i teraz mam porównanie czyli chrupiące placki ciasta filo mnie urzekły, polecam wypróbujcie koniecznie ale ten z ciastem francuskim też jest przepyszny. Grecki placek ryżowo - szpinakowy - Spanakopita. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Rogale z ciasta francuskiego 133

miodem. Tak jak poprzednio pisałem znienacka Madzia mnie zaskoczyła łakociami takimi. A skoro już o tym pisałem to nie ma po co drugi raz pisać, przejdźmy do rzeczy zatem. Ciasto francuskie powidła śliwkowe miód cukier trzcinowy Ciasto francuskie kroimy na 6 trójkątów (tak jak na rysunku poniżej) i dalej sprawa jest już prosta. Smarujemy powidłami, czy tam innym smarowidłem

Marder&Marder Manufacture
Paluchy francuskie nadziane jarmużem z serkiem kozim i mięsem z indyka 210

ciasto francuskie jarmuż z serem kozim nałożyłam, mięsa z indyka dołożyłam, ciasto zrolowałam, jajkiem pomalowałam, czarnuszką posypałam i na złoty kolor zapiekałam. Paluchy pięknie pachniały, chrupiące ciasto miały, a farsz był delikatnie serowy, mięsny i z jarmużem co jest bardzo zdrowy. Na ciepło najlepiej smakowały i w mgnieniu oka poznikały.     Składniki: 100 g jarmużu, 1 cebula, 2 łyżki(...)twardych łodyg i sparzamy osolonym wrzątkiem z dodatkiem cukru. Następnie przelewamy zimną wodą i dobrze odciskamy. Jarmuż miksujemy na zdobne kawałeczki i mieszamy z serkiem kozim, doprawiamy pieprzem. Ciasto francuskie rozwałkowujemy na prostokąt o wymiarach ok. 30 cm na 40 cm (jeśli mamy gotowe ciasto w rolce wystarczy je rozwinąć). Ciasto dzielimy za pomocą nożyka do ciasta, lub pizzy

Moniki Smakołyki
Napoleonka 152

mleka; 300 g cukru kryształu; 3 cukry waniliowe;  90 g mąki pszennej; 180 g mąki ziemniaczanej; 6 żółtek; Ponadto: cukier puder do posypania ciasta; Wykonanie: Ciasto francuskie delikatnie rozwinąć i razem z papierem pergaminowym przełożyć do blaszki, która wielkością odpowiada rozmiarom ciasta. Ciasto nakłuć widelcem na całej powierzchni i włożyć do nagrzanego do 210 st.C piekarnika. Piec na złoty(...)należy dobrze rozmieszać, by nie było grudek). Mieszankę wlać do gotującego się mleka (tego z cukrami) i cały czas mieszając wszystko razem zagotować. Gotować, aż budyń dobrze zgęstnieje. Upieczone ciasto francuskie przełożyć do formy, w której było wcześniej pieczone, na ciasto wyłożyć ugotowany gorący budyń i przykryć drugim płatem ciasta. Odstawić do wystudzenia. Przestudzone ciasto posypać cukrem pudrem. Ciasto kroić

In my kitchen
Kremówka budyniowo-śmietankowa 194

Najlepiej smakuje lekko schłodzona:) Jak dla mnie to poezja:) Nie wiem, może i Wam będzie to ciasto/deser smakować?:) 1 opakowanie ciasta francuskiego;   Ciasto francuskie delikatnie rozwinąć i razem z papierem pergaminowym przełożyć do blaszki, która wielkością odpowiada rozmiarom ciasta. Ciasto nakłuć widelcem na całej powierzchni i włożyć do nagrzanego do 210 st.C piekarnika. Piec na złoty kolor około(...)należy dobrze rozmieszać, by nie było grudek). Mieszankę wlać do gotującego się mleka (tego z cukrami) i cały czas mieszając wszystko razem zagotować. Gotować, aż budyń dobrze zgęstnieje. Upieczone ciasto francuskie przełożyć do formy, w której było wcześniej pieczone, na ciasto wyłożyć ugotowany gorący budyń i odstawić do wystudzenia. Składniki na krem śmietanowy: 500 ml śmietanki 30%; 500 g serka

In my kitchen
Kurczak w cieście francuskim z suszonymi pomidorami ("warkocz") 284

Jest to pomysł na efektowne danie. Nie jest trudne do wykonania a robi wrażenie wśród gości. składniki na 2 porcje: gotowe ciasto francuskie, 2 piersi z kurczaka, 2 plastry żółtego sera 2 plastry szynki lub szybki parmeńskiej albo salami 2 duże pieczarki natka pietruszki białko z jajka Sól, pieprz, mielona papryka oliwa do smażenia Na oliwie podsmażamy plastry pieczarek(...)dodatkiem soli i pieprzu. Gotowe ciasto  francuskie dzielimy na 2 części. Po bokach ciasto przecinamy w paseczki o szerokości około 2– 3 cm i około 6 cm długości.  Rozbijamy pierś z kurczaka, posypujemy z obu stron solą i pieprzem oraz mieloną papryką.  Pierś kładziemy na ciasto następnie plaster szynki, plaster sera, paseczki suszonych pomidorów oraz

Bon Appetit Małgorzaty
Francuskie ciastka z jabłkami 123

Pomysł na szybki deser? Francuskie ciastka z jabłkami to coś co przygotujecie bez problemu w kilka minut Składniki: – 300 g gotowego ciasta francuskiego  Nadzienie – 1 duże jabłko – 1/2 łyżeczki cynamonu – 1 łyżeczka cukru – 1 jajko Przygotowanie: Jabłko myjemy, obieramy i bardzo drobno kroimy. Wrzucamy do miski, posypujemy cukrem i cynamonem – mieszamy. Białko(...)oddzielamy od żółktka. Gotowe ciasto francuskie kroimy na średnie kwadraty ( ok. 12 sztuk ). Z jednej strony naszych kwadratów układamy po łyżeczce nadzienia. Z drugiej strony robimy małe nacięcia. Brzegi ciasta smarujemy żółtkiem. Sklejamy kwadraty na pół. Wierzch smarujemy białkiem. Wkładamy na blaszkę i pieczemy kilka minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni aż ciasteczka się zarumienią.  Artykuł Francuskie ciastka

I LOVE LIFE
Tarta fasolkowo-serowa 73

Składniki: ? 1 kg fasolki szparagowej ? 125 g bryndzy ? 150 g serka śmietankowego np. Turek ? 1 jajko ? 2 łyżki kwaśnej śmietany ? pęczek zielonej pietruszki ? sól, pieprz ? 1 płat ciasta francuskiego Wykonanie: ? Z fasolki odciąć końcówki, ugotować w osolonej wodzie, pokroić na 2-3cm kawałki. ? Serki roztrzepać z jajkiem, śmietaną i przyprawić solą i pieprzem. ? Wymieszać fasolkę z masą serową(...)posiekaną natką pietruszki. ? Piekarnik rozgrzać do 180 st.C. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. ? Na cieście francuskim położyć tortownicę i wyciąć koło z ciasta, wyłożyć je na dno, resztę ciasta pociąć na 2cm paski. ? Na ciasto wyłożyć farsz fasolkowo-serowy, wygładzić powierzchnię i ułożyć na wierzchu kratkę z ciasta.{jcomments on} ? Piec przez 40 minut. Podawać na ciepło. Można odgrzewać

To co kocham
Tarta z łososiem na szpinaku 159

Łosoś to zdecydowany mój nr 1 wśród ryb. Kocham pod każdą postacią, czy ma to byś sushi, wędzony, pieczony, gotowany... niebo w gębie. Dzisiaj szybka tarta na cieście francuskim z grzecznym wędzonym łososiem na szpinaku. Składniki: płat ciasta francuskiego ok 250g wędzonego łososia ok 400g szpinaku (u mnie mrożony) 2 ząbki czosnku 2 pomidory sól, pieprz Przygotowanie: Ciasto wykładamy

ChilliJemy
PROSTE I SZYBKIE CIASTO "JADĄ GOŚCIE" 179

kawę. I na pewno nie raz w takiej sytuacji zdarzyło się Wam, że nie mieliście akurat nic do kawy. Co zrobić w takiej sytuacji? Ja najczęściej sięgam wtedy po ciasto francuskie i przygotowuję szybkie ciastka. Tym razem jednak przygotowałam na szybko ciasto dosłownie z 3 składników. Wyszło naprawdę smacznie :) Składniki: * około 300g gotowych podłużnych ciastek francuskich (użyłam  Brześć(...)kwadratową 20 x 20 cm). Do miski wlać mleko, wsypać krem do tortów, miksować do uzyskania gęstego kremu. Krem wyłożyć na paluszki francuskie. Na wierzch ułożyć obok siebie ciastka francuskie. Ciasto wstawić do lodówki. Przyznam, że nie jestem zwolenniczką gotowych kremów i sięgam po nie w ostateczności. Można tu użyć zarówno dowolnego smaku kremu jak i śmietanę kremówkę lub krem

Zrób to smacznie
Francuskie paluszki 209

mogą być idealną przekąską nie tylko na sylwestrowy wieczór. Możemy je zrobić bardzo szybko nawet jak goście już w progu. Jako dodatek świetnie pasuje sos czosnkowy lub ketchup. Składniki: ciasto francuskie  żółty ser szynka sezam Kresto masło do posmarowania Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwinąć pokroić wzdłuż krótszego boku na paski około 5cm. Na połowie paska ułożyć plasterki żółtego sera

Ala piecze i gotuje