ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:135/509)

19 przekąsek dla kibica 120

Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia z czarnuszką, majerankiem i oregano Sałatka z rukoli z kiełbasą krakowską Sorbet jeżynowy z białym winem Tarta z ciasta francuskiego z cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Zimowe tosty

Moja smaczna kuchnia
18 dań na wrzesień 131

polędwiczką, cieciorką i papryką Knedle ze śliwkami Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Sałatka z kolorowymi pomidorkami Śliwkowe ciasto z chrupiącymi płatkami migdałów Tarta z ciasta francuskiego z cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi

Moja smaczna kuchnia
Co jeść w podróży? 134

occie balsamicznym Kasza gryczana z pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Śliwkowe ciasto z chrupiącymi płatkami migdałów Tarta z ciasta francuskiego z cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zielone babeczki z pecorino Sałatka z rukoli

Moja smaczna kuchnia
21 przepisów na kolację, na ciepło! 23389

czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Rozgrzewającą zapiekanka bez mięsa Tarta z ciasta francuskiego z cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą  Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem Zielone babeczki z pecorino

Moja smaczna kuchnia
Ciasto francuskie z kremem 127

Dziś ciasto dla miłośników ciasta francuskiego i lubiących naprawdę słodkie rzeczy. Wystarczy tylko przygotować trzy składniki i mamy pyszne ciasto. Ciasto francuskie z kremem Składniki: - 3 opakowania ciasta francuskiego - 1 kostka masła - 1 puszka mleka skondensowanego zagęszczonego słodzonego Gostyń  Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwijamy, obcinamy z każdej strony po 1,5 cm i pieczemy pozostawiony płat w piekarniku

Kulinarne życie
Francuska przystawka z buraczkami i śledzikiem 167

Śledzie lubią towarzystwo buraczków, a buraczki śledzi - to bardzo zgrany i smaczny duet, dziś w towarzystwie serka Apetina i ciastka francuskiego. Całość tworzy niepowtarzalną przekąskę. 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 opakowanie serka Apetina Pesto i Rukola 1 mały buraczek 1 słodkie jabłko sok z połówki cytryny 1 płat śledzia z oleju sól, pieprz, cukier 1 żółtko Z ciasta francuskiego wyciąć

Jadło i czytadło
Sakiewki z ciasta francuskiego z farszem rybnym 140

Ciasto francuskie to fajna alternatywa na przygotowanie czegoś szybkiego. Można wycinać z niego dowolne kształty i nadziewać przeróżnymi farszami. Ja często przygotowuję je w wersji na słodko, jako deser. Dziś jednak proponuję przystawkę z ciasta francuskiego nadzianego rybą, warzywami i odrobina ciągnącego się sera:)  Składniki:   opakowanie ciasta francuskiego (225g),  1/2 czerwonej papryki,  1/4 zielonej papryki

Z miłości do słodkości
Francuskie sakiewki ze szpinakiem, kurczakiem i fetą 180

gorącego szpinaku przełożyć podsmażoną pierś z kurczaka, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Gdy szpinak ostygnie, dodać pokrojony w drobną kostkę ser feta. Nadzienie odstawić na bok.     Ciasto francuskie rozwinąć z papieru, podzielić na 6 równych kwadratów o boku ok. 11,5 cm. Na środek każdego kwadratu nałożyć łyżkę nadzienia szpinakowego. Rogi zlepić ze sobą tworząc sakiewkę. Dodatkowo(...)nagrzanym do 210 st.C przez ok. 25 minut do zezłocenia. Podawać od razu po wyjęciu z piekarnika- najsmaczniejsze na ciepło. Pamiętajcie o ściągnięciu niteczek ;). Smacznego! * polecam przygotować ciasto francuskie domowej roboty- klik

Nastoletnie Wypiekanie
Ekspresowe rogaliki z masą makową 57

godzinkę. Są od razu gotowe do zjedzenia, na ciepło. Rogaliki są idealne na niedzielne śniadanie, są pożywne, lekko słodkie, pyszne nawet następnego dnia. Składniki 12 rogalików: Ciasto: 1 opakowanie ciasta francuskiego, ok 300 g, rozmrożonego Farsz: 200 g maku zmielonego 200 g masy marcepanowej 100 g orzechów włoskich 100 g migdałów duża garść rodzynek lub żurawiny Mak zalać wrzątkiem(...)tetrowej i bardzo dokładnie odcisnąć, mak po odciśnięciu ma być sypki. Mak umieścić w malakserze, dodać resztę składników, zmielić na dość gładką masę, jednak będą wyczuwalne między palcami grudki. Ciasto lekko rozwałkować, podzielić na pół, wzdłuż, każdą część podzielić na 6 trójkątów, prostokątnych. Na każdy trójkąt nałożyć farsz, dość grubą warstwę, równomiernie rozłożyć na powierzchni ciasta, zostawiając po kilka

moj przepis na
Ekspresowe rogaliki z masą makową 67

godzinkę. Są od razu gotowe do zjedzenia, na ciepło. Rogaliki są idealne na niedzielne śniadanie, są pożywne, lekko słodkie, pyszne nawet następnego dnia. Składniki 12 rogalików: Ciasto: 1 opakowanie ciasta francuskiego, ok 300 g, rozmrożonego Farsz: 200 g maku zmielonego 200 g masy marcepanowej 100 g orzechów włoskich 100 g migdałów duża garść rodzynek lub żurawiny Mak zalać wrzątkiem(...)tetrowej i bardzo dokładnie odcisnąć, mak po odciśnięciu ma być sypki. Mak umieścić w malakserze, dodać resztę składników, zmielić na dość gładką masę, jednak będą wyczuwalne między palcami grudki. Ciasto lekko rozwałkować, podzielić na pół, wzdłuż, każdą część podzielić na 6 trójkątów, prostokątnych. Na każdy trójkąt nałożyć farsz, dość grubą warstwę, równomiernie rozłożyć na powierzchni ciasta, zostawiając po kilka

moj przepis na
Ekspresowe rogaliki z masą makową 112

godzinkę. Są od razu gotowe do zjedzenia, na ciepło. Rogaliki są idealne na niedzielne śniadanie, są pożywne, lekko słodkie, pyszne nawet następnego dnia. Składniki 12 rogalików: Ciasto: 1 opakowanie ciasta francuskiego, ok 300 g, rozmrożonego Farsz: 200 g maku zmielonego 200 g masy marcepanowej 100 g orzechów włoskich 100 g migdałów duża garść rodzynek lub żurawiny Mak zalać wrzątkiem(...)tetrowej i bardzo dokładnie odcisnąć, mak po odciśnięciu ma być sypki. Mak umieścić w malakserze, dodać resztę składników, zmielić na dość gładką masę, jednak będą wyczuwalne między palcami grudki. Ciasto lekko rozwałkować, podzielić na pół, wzdłuż, każdą część podzielić na 6 trójkątów, prostokątnych. Na każdy trójkąt nałożyć farsz, dość grubą warstwę, równomiernie rozłożyć na powierzchni ciasta, zostawiając po kilka

moj przepis na
Ciasto francuskie nadziewane twarogiem i bakaliami 156

Ciasto francuskie nadziewane twarogiem i bakaliami (inspiracja przepisu: Cukrowa Wróżka ) Składniki: - 1 opakowanie ciasta francuskiego - twaróg chudy 200g - 1 łyżka śmietany (u mnie 18%) - garść bakalii (rodzynki melelaye, żurawina suszona, pokrojone orzechy laskowe łuskane) - opakowanie cukru waniliowego - 1 jajko - cukier do posypania Forma:  blacha z piekarnika Przygotowanie: Twaróg łączę ze śmietaną i cukrem waniliowym. Cukru dodać tyle, aby uzyskać(...)odpowiednią słodkość sera. Ciasto francuskie rozkładam na blasze na papierze do pieczenia. 1/3 ciasta z lewej i 1/3 z prawej nacinam w poprzek na 1cm paseczki.      Na środek nakładam ser, a na nim układam bakalie. Ciasto sklejam na zakładkę. Smaruję wierzch roztrzepanym jajkiem i posypuję cukrem. Wkładam do nagrzanego piekarnika.   Temperatura piekarnika : 180 °C Czas pieczenia

Kuchnia co dnia
Przepis na domowe ciastko jabłkowe jak z McDonald’s 46

minutes Porcje 1 Author Magdalena Składniki 25 g masła 4 średnie jabłka 30 g cukru 1 łyżeczka cynamonu 1 opakowanie ciasta francuskiego olej do smażenia Sposób przygotowania Obrać jabłka ze skóry pokroić na nieduże kawałeczki (zetrzeć na tarce na grubych oczkach) wymieszać jabłka z cukrem, masłem i cynamonem w garnku podsmażyć(...)momentu zagotowania poczekać aż trochę ostygnie z ciasta francuskiego wyciąć prostokąty na 1 połowę ciasta położyć masę z jabłek przykryć drugą połową ciasta i zagnieść widelcem brzegi, aby nadzienie nie wypłynęło rozgrzać olej w garnku (lub we frytkownicy) do 180 stopni C. smażyć na głębokim tłuszczu przez kilka minut aż do uzyskania złotego koloru Notatki Takie ciastko jest bardzo smaczne

ale Pysznie
Zawijasy z ciasta francuskiego 122

Ciasto francuskie, zwłaszcza to gotowe, to szybki sposób na smaczne danie czy deser. Ja często go używam właśnie do wytrawnych potraw i dzisiaj takie właśnie Wam proponuję. Proste i smaczne jedzonko.Cieszy oko i też tak smakuje. Składniki : 1 opakowanie ciasta francuskiego ( 250 g) 100 g salami 100 g pikantnego sera żółtego 1 pomidor kilka listków bazylii i szczypiorku 1 jajko

Gosia gotuje

Proponowane wyszukiwania