ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:132/509)

Domowe Paszteciki z Mięsem – Idealne do Barszczu 79

push({}); Paszteciki to smaczna przekąska przygotowywana z ciasta drożdżowego z dodatkiem pysznego nadzienia. Zazwyczaj farsz składa się z mięsa lub kapusty i grzybów. Wypieki te możemy modyfikować wedle swoich upodobań, w podobny sposób jak pierogi. Ciasto na paszteciki z wierzchu jest kruche a wewnątrz delikatne. Możemy je także przygotować z ciasta francuskiego. W marketach znajdziecie gotowe ciasto francuskie , które

Przepiski.pl
Wyprawa do Francji, czyli danie a'la quiche 261

pachnącą ziołami prowansalskimi. Przygotowałem danie wzorowane na francuskim quiche. Dla przyspieszenia przygotowania użyłem cista francuskiego zamiast używanego w oryginalnym przepisie ciasta kruchego. Do przygotowania quiche'a potrzebowałem: 1 płatu ciasta francuskiego, 100 gram szpinaku, 200 ml śmietany 12%, 100 gram dobrej jakości salami, 50 gram masła, 10 pomidorków koktajlowych, 50 gram parmezanu, 50 gram tartego sera mozarella, 4 jajek(...)ząbków czosnku, ziół prowansalskich, gałki muszkatołowej, soli, pieprzu. Przygotowanie dania rozpocząłem od rozwałkowania płatu ciasta francuskiego oraz umieszczenia go w formie do tarty z karbowanymi brzegami, którą wcześniej nasmarowałem roztopionym masłem. Ciasto starannie umieściłem w formie, dbając, aby szczelnie przylegało do brzegów naczynia. Nadmiar cista usunąłem za pomocą wałka. Przy użyciu widelca ponakłuwałem spód ciasta. Piekarnik rozgrzałem do temperatury

Wyprawy kulinarne
Francuska pizza śniadaniowa z niebieskim serem 134

Francuska pizza na  śniadanie jest przepysznym, szybkim, ciepły, pożywnym i chrupiącym daniem. Przygotowanie jej zajmuje nie więcej niż 5 minut.   Na 2 porcje: 1/2 opakowania ciasta francuskiego 1 opakowanie sera pleśniowego niebieskiego 1 mały słoiczek suszonych pomidorów z zalewy 4 plastry szynki parmeńskiej kilka oliwek przyprawa do pizzy             Z ciasta(...)francuskiego przygotować  dwa równe kwadraty. Brzegi ciasta na 1 cm zawinąć do środka i lekko przydusić aby utworzyć grubszy rant ciasta.   Ser pleśniowy pokruszyć na ciasto, na to ułożyć suszone pomidory. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 12 minut.   Po wyjęciu na pizzę położyć plasterki szynki i oliwki. Podawać z sokiem Tymbark

Jadło i czytadło
Serowe gniazdko z ciasta francuskiego 87

masz ochotę na kruche, pachnące, serowe ciasto gotowe do zjedzenia w pół godziny :-) Czas przygotowywania: 5 minut Pieczenie:   25 minut Ilość porcji:  duże ciasto z 1 płata ciasta francuskiego Składniki: • duży płat ciasta francuskiego* • czubata łyżka mielonego twarogu • płaska łyżeczka masła • 1 łyżka cukru pudru

AniaGotuje.pl
Ślimaczki z ciasta francuskiego 178

możemy przygotować w parę chwil - np. w razie wizyty niezapowiedzianych gości :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego  6 - 8 plasterków szynki konserwowej 6-8 plasterków żółtego sera ketchup Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwijamy i rozkładamy na blacie.  Na całej jego powierzchni rozsmarowujemy ketchup.  Na szerszym boku ciasta układamy kawałki szynki a następnie kładziemy na niej kawałki sera. Zaczynając

Taste Therapy
JAJKA W SZLAFROKU 147

Podanie takich jajek na przystawkę jest świetnym rozwiązaniem na spotkaniu rodzinnym.Elegancko wyglądają i smakują wybornie maczane w ulubionym dipie. 1 op.ciasta francuskiego 7 jajek Szczypiorek Sól **************************** Ciasto francuskie rozmrozić.6 jajek ugotować na twardo,obrać.1 jajko rozbić , wymieszać z łyżeczką wody , lekko posolić.Szczypiorek opłukać , osączyć, drobno posiekać.Płat ciasta francuskiego pokroić na kwadraty, posypać szczypiorkiem.Na każdym kwadracie

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Mini ciasteczka z ciasta francuskiego 132

mojej lodówce zawsze mam ciasto francuskie. To właśnie z niego w krótkim czasie można przygotować smaczne ciasteczka. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego zmiksowane maliny Ciasto francuskie rozmrażamy i smarujemy zmiksowanymi malinami. Ciasto zwijamy z obu stron do środka tak jak roladę. Następnie kroimy na plastry o szrokości 1 cm i układamy na blaszce. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do uzyskania

Salonik smaków
À la pizza z na cieście francuskim z kurczakiem 130

pizza z na cieście francuskim z kurczakiem Składniki: opakowanie ciasta francuskiego mały przecier pomidorowy 2-3 łyżki pikantnego ketchupu 500 g piersi z kurczaka 1 papryka czerwona 1 cebula 30 dag sera żółtego  oregano oliwa z oliwek przyprawa do kurczaka Sposób wykonania:  Ciasto rozłoży na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zawinąć brzegi do wewnątrz. Przecier wymieszać z ketchupem

Smaki Natalii
TOP 10 przepisów na przekąski z ciasta filo 57

Ciasto filo, jest rodzajem bardzo cienkiego ciasta, z którego można przygotować wiele pysznych dań i przekąsek – zarówno na słodko, jak i na słono. W przeciwieństwie do ciasta francuskiego, w którym głównym tłuszczem jest masło, tu wykorzystuje się oliwę i ciepłą wodę, która dają ciastu elastyczność. W dzisiejszym wpisie mamy dla Was kilka świetnych propozycji na pyszne przekąski z ciasta(...)filo, które idealnie sprawdzą się na domowe imprezy. Zobacz także: Szybkie przekąski z ciasta francuskiego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEKĄSKI Z CIASTA FILO 1. Rożki z ciasta filo z nadzieniem serowym Przepis na: Przepiski 2. Słodkie rurki Przepis na: Słodkie Zapomnienie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Szarlotka z ciasta filo Przepis na: Ogrody Babilonu 4. Sakiewki z ciasta filo po meksykańsku Przepis

BabskiePorady.pl - Przepisy
Gruszki w cieście francuskim 210

Bardzo efektowny, chociaż szybki i prosty w wykonaniu deser z pysznej gruszki, napełnionej włoskimi orzechami i owiniętej w maślane ciasto francuskie. Składniki: 3 gruszki płat ciasta francuskiego 30 g orzechów włoskich miód roztrzepane jajko Piekarnik nastawi na 210 stopni C. Orzechy włoskie posiekać. Gruszki obrać, zostawiając ogonek. Ostrożnie wyciąć z nich gniazda nasienne, a środek napełnić posiekanymi orzechami.  Ciasto(...)francuskie rozłożyć i pociąć na paski o szerokości 1 cm. Dokładnie owinąć nim gruszki, tak aby wystawał tylko ogonek.  Gruszki ułożyć w żaroodpornym naczyniu i posmarować roztrzepanym jajkiem.  Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut, aż ciasto się zrumieni na złoty kolor. Przed podaniem polać miodem i udekorować listkiem świeżej mięty

wyzwania kuchenne
Tarta Tatin z jabłkami i solonym karmelem 167

patelnię na kuchence i podgrzewaj na małym ogniu przez 5 minut. Delikatnie przemieszaj jabłka z karmelem. Zdejmij z ognia i pozostaw do wystygnięcia. Rozgrzej piekarnik do 220 stopni C. Ciasto francuskie podsyp mąką i rozwałkuj. Ja kupiłam prostokątne ciasto francuskie, które wystarczyło odwinąć z opakowania i podsypać mąką. Z ciasta wytnij okrąg nieco większy od średnicy patelni (wykorzystałam do tego

Chilli Czosnek i Oliwa
Rolersy z ciasta francuskiego... 97

Rolersy z ciasta francuskiego... Potrzebne będą : Sos: - opakowanie ciasta francuskiego  - łyżka koncentratu pomidorowego  - łyżka ketchupu  - łyżka sosu salsa lub bbq (można zastąpić dodatkową łyżką ketchupu  - płaska łyżka ziół prowansalskich  - pół łyżeczki czosnku granulowanego  Ponadto : - 25 dkg szynki  - 100 g sera  -1 jajko  Wszystkie składniki na sos mieszamy ze sobą, smarujemy

Pelusiowa Kuchnia
Tarta Tatin z cykorią i roquefortem 119

sera francuskiego Roquefort, gdzie w połączeniu z aromatycznym masłem i słodkim miodem swoim smakiem i strukturą zaskoczy niejedno podniebienie.  Moje zaskoczyło! Zapraszam!     Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 kg cykorii 50 g masła 125 g sera Roquefort  1 łyżka miodu sól i pieprz  Wykonanie:  Oderwać zewnętrzne listki z cykorii, opłukać, przeciąć każdą(...)solą i pieprzem, karmelizować około 10 minut. Formę do tarty wysmarować masłem, cykorię ułożyć w kształcie gwiazdy. Polać sosem z patelni. Ułożyć na nich po plastrze roqueforta, całość przykryć ciastem francuskim, lekko docisnąć przy krawędziach. Nakłuć ciasto. Piec w temperaturze 200 stopni około 20 minut. Po upieczeniu odczekać 5 minut, a następnie przełożyć na talerz i serwować. Smacznego

Wino Francja Kuchnia
Tarta Tatin z cykorią i roquefortem 175

francuskiego Roquefort, gdzie w połączeniu z aromatycznym masłem i słodkim miodem swoim smakiem i strukturą zaskoczy niejedno podniebienie.  Moje zaskoczyło! Zapraszam.      Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 kg cykorii 50 g masła 125 g sera Roquefort  1 łyżka miodu sól i pieprz  Wykonanie:  Oderwać zewnętrzne listki z cykorii, opłukać, przeciąć każdą(...)solą i pieprzem, karmelizować około 10 minut. Formę do tarty wysmarować masłem, cykorię ułożyć w kształcie gwiazdy. Polać sosem z patelni. Ułożyć na nich po plastrze roqueforta, całość przykryć ciastem francuskim, lekko docisnąć przy krawędziach. Nakłuć ciasto. Piec w temperaturze 200 stopni około 20 minut. Po upieczeniu odczekać 5 minut, a następnie przełożyć na talerz i serwować.  Smacznego

Wino Francja Kuchnia
Tarta z grzybami 121

razem nazbieraliśmy całe wiadro grzybów. Teraz trzeba je przetworzyć :D Tarta z grzybami SKŁADNIKI: miska grzybów (podgrzybki, maślaki) ser typu włoskiego cebula gotowe ciasto francuskie 2 jajka sól, pieprz  Oczyszczone i pokrojone grzyby podgotować ok 20-30 minut. Pokrojoną cebulkę zeszklić na oliwie, następnie dodać oczyszczone grzybki i dusić przez 15-20 minut. doprawić solą i pieprzem(...)następnie dodać posiekaną pietruszkę.  Odstawić do ostygnięcia, dodać pokruszony ser oraz wbić 2 jajka. Dobrze wymieszać. Ciasto francuskie dociąć do foremki. Na ciasto nałożyć farsz, wyrównać. Piec przez 30 min w temperaturze 200-220 stopni.  Smacznego

MarciochaKucharzy

Proponowane wyszukiwania