ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:123/509)

rogaliki z ciasta francuskiego na wytrawnie 198

ostatnia odsłona francuskich wariacji. Tym razem rogaliki na wytrawnie - z szynką, pieczarkami, papryką i serkiem. Nawet Miśka się zajada a nie jest ona mięsożerna ... Składniki: ciasto francuskie roztrzepane jajko ser najlepiej parmezan lub inny włoskiego typu szynka  pieczarki  kawałek papryki Przygotowanie: ser ścieramy na tarce lub drobno siekamy  pieczarki i szynkę również siekamy ciasto francuskie kroimy

Gotowanie z pasją
Ciasto francuskie z jabłkami i dżemem 135

Zapraszam dziś na śniadanie na słodko. W piekarniach obok tradycyjnego pieczywa mamy również i wypieki na słodko. Często jest to właśnie ciasto francuskie z różnymi dodatkami. Ja dziś zapraszam na domowe koperty z podduszonymi cząstkami jabłka i dżemem z rokitnika. Całość bardzo prosta do przygotowania. 1 op. mrożonego ciasta francuskiego w płatach 3 małe jabłka 2 łyżki brązowego cukru(...)rozpuści dodajemy jabłka. Posypujemy je cynamonem i dusimy przez chwilę. Zdejmujemy z patelni gdy jabłka są półmiękkie (gdyby jabłka były mocno soczyste i puściły dużą ilość soku, odlewamy go). Ciasto francuskie możemy lekko rozwałkować (ja tego nie robiłam). Prostokątne płaty składamy na pół i ponownie prostujemy (chodzi tylko o wyznaczenie połowy). Na jednej połowie prostokątu robimy nacięcia za pomocą radełka

Smaki Na Talerzu
Pizza na cieście francuskim 288

Dieta dietą, ale Mąż jednak woli coś konkretniejszego zjeść :) Kiedy zobaczyłam na dnie zamrażarki schowane ciasto francuskie pomyślałam, by upiec coś na słodko, jak to ja oczywiście :) Ale zaraz potem dopadły mnie wyrzuty sumienia, że jak to tak można, że albo się biorę za siebie, albo odpuszczam całkowicie, no i powaliły mnie na tyle skutecznie, że pomysł ze słodkim(...)jeden kęs, bo przecież muszę wiedzieć, co Wam tutaj oferuję, nie? Jejku jaka ona była dobra... zwłaszcza z takim domowym sosem czosnkowym... Palce lizać! Składniki:     1 płat ciasta francuskiego 250g sera żółtego w kawałku 3 łyżeczki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka oregano 200g pieczarek 150g szynki konserwowej ½ papryki czerwonej kilka sztuk zielonych oliwek garść rukoli szczypta

Kuchnia w czekoladzie
Potrawka z kurczaka pod ciastem francuskim 77

czubate łyżki mąki 2 łyżki musztardy 2-3 łyżki kwaśnej śmietany 1 i 1/2 szkl. bulionu 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 op. ciasta francuskiego 1 jajko Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy na paseczki. Pieczarki kroimy na półplasterki. Cebulę drobno siekamy. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i masło, wrzucamy kurczaka. Po chwili dodajemy(...)musztardę*. Doprawiamy gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. Dodajemy listki świeżego tymianku (natkę pietruszki). Chwilę gotujemy na małym ogniu, aż sos się zagęści. Zawartość patelni przekładamy do naczynia żaroodpornego. Ciasto francuskie rozwijamy, przycinamy na wielkość naczynia żaroodpornego. Delikatnie nacinamy je tworząc z nacięć kratkę, jednak robimy to w taki sposób, by nie przeciąć ciasta na wylot. Układamy go na potrawce

Smaki Na Talerzu
parówki w cieście francuskim... 123

Składniki: ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, parówki 5 sztuk, cebula 1 większa, pieczarki 5 sztuk, oregano - ile potrzeba, keczup pikantny - ile potrzeba, ser żółty 10 dag, kmin rzymski - ile potrzeba ciasto francuskie pokroić na 5 porcji, z parówek dobrej jakości usunąć osłonki, ser pokroić na 5 porcji na każdej porcji ciasta położyć parówkę, dodać pokrojone pieczarki z cebulą, porcę sera

W Mojej Kuchni Lubię
Tarta ze szpinakiem 217

Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 20 dag szynki 60 dag świeżego szpinaku 1 pomidor 1 cebula 2 ząbki czosnku 15 dag sera żółtego sól pieprz masło do smażenia Przygotowanie: Ciasto francuskie lekko rozwałkujemy i wykładamy nim natłuszczoną formę na tartę. Szpinak płuczemy i dobrze odsączamy. Podsmażamy na maśle drobno posiekany czosnek i cebulkę, wrzucamy do nich szpinak i dusimy, aż odparuje(...)Doprawiamy solą i pieprzem. Szynkę kroimy w paski, pomidora w półplasterki, ser kroimy w paseczki. Na ciasto francuskie wykładamy gotowy szpinak, szynkę, pomidorka i wszystko posypujemy serem żółtym. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Pyszne

Lawendowe Niebo
francuskie jabłkowo-serowe... 123

Składniki: ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, ser twarogowy śmietankowy 40 dag, jabłka 3 sztuki, żółtka 2 sztuki, cukier 4 łyżki, cynamon 1 łyżeczka, kasza manna 1 łyżka, lukier biały - w opisie twaróg śmietankowy łyżką utrzeć z żółtkami, cukrem, cynamonem, kaszką manną, startymi, obranymi jabłkami na tarce o grubszych oczkach ciasto francuskie rozwinąć z rolki, umieścić na blaszce z papierem

W Mojej Kuchni Lubię
Róże z ciasta francuskiego i kiełbasy 107

zostaną szybko skonsumowane, a pamięć o nich pozostanie na dłużej niż kolejny bukiet róż, które lada chwila opadną. Gwarantuję zadowolenie i kto wie.. ;) Potrzebujemy: 1 opakowanie ciasta francuskiego (300 g) około 400 g kiełbasy krakowskiej Henryk Kania Krótka lista składników, prościej się nie da!  Kiełbasę należy pokroić w cieniutkie plasterki, następnie plasterki te należy przeciąć na pół (tworząc(...)półokręgi).  Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy wzdłuż krótszej krawędzi na paski o szerokości około 2 cm.  Na pasku od połowy szerokości układamy półplasterki kiełbasy, które muszą na siebie nachodzić w połowie długości. Na początku paska i na końcu warto pozostawić wolną przestrzeń, wystarczy około 1 cm. Kiedy plasterki kiełbasy mamy już nałożone na ciasto zakrywamy je drugą połową

MamaOskarka
Rogaliki z szynką i serem 977

składniki! Są bardzo smaczne, łatwe i szybkie do zrobienia i idealnie sprawdzą się na każdą okazję. Zapraszam na przepis! PRZEPIS NA ROGALIKI Z SZYNKĄ I SEREM Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 12 plastrów ulubionej szynki 12 plastrów żółtego sera ketchup 1 roztrzepane jajko czarnuszka do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Ciasto francuskie dzielimy na pół, wzdłuż dłuższego boku. Następnie otrzymane

Przepiski.pl
Rurki francuskie z kremem cytrynowym 183

kremem, ponieważ mam zamiar go wykorzystać do samego końca. Składniki na około 6 rurek, myślę że można by pokroić ciasto w cieńsze paski i wyszłoby 8 porcji: – 1 ciasto francuskie mrożone – 100 ml śmietanki kremówki 36% + łyżeczka cukru pudru – około 4 łyżki kremu cytrynowego lemon curd (opcjonalnie możecie nadziać rurki samą bitą śmietaną lub wymieszaną(...)lepiej powiedziane zgniatamy wzdłuż dłuższych boków. Nie uda nam się uzyskać idealnie gładkiej rurki, ale jak się nie ma co się lubi… wszyscy wiemy co jest dalej. Ciasto francuskie kroimy w około 1,5- 2 cm szerokie paski i owijamy nim nasze rurki papierowe, tak aby każda kolejna warstwa nakładała się częściowo na poprzednią. Rurki układamy na blaszce, smarujemy

Relaxtime
Francuskie trójkąty z serem 165

Fajny, szybki i prosty pomysł na słodki podwieczorek. 2 op. ciasta francuskiego (np to z Lidla) 300-350 g twarogu mielonego minimum dwukrotnie 3 jajka 1 op. cukru wanilinowego 3-4 łyżki cukru szczypta soli Białka oddzielamy od żółtek. Zmielony twaróg miksujemy chwilę razem z żółtkami oraz cukrami. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Łączymy delikatnie z twarogiem(...)mieszamy szpatułką). Ciasto francuskie rozwijamy. Kroimy na dwa pasy, a te na kwadraty. Na każdy kawałek wykładamy 1-1,5 łyżeczki nadzienia serowego. Składamy na pół, by uzyskać trójkąt. Dociskamy. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni i zapiekamy około 20-25 minut. Po przestudzeniu posypujemy obficie cukrem pudrem

Smaki Na Talerzu
Schab ze szpinakiem i pieczarkami w cieście francuskim 94

Kolejny dzień i kolejny przepis. Proste danie na każdą okazję. Schab marynowany zawinięty w cieście francuskim pod pierzynką z pieczarek, cebuli i szpinaku. Jako, że współpracuję z Ostre Dzieje to do marynaty dodałam jeden z ostrych i to bardzo ostrych sosów. Jest to tym razem sos Swaróg Piekło Kuźni . Oczywiście ten sos jak i inne kupicie w sklepie internetowym. Polecam(...)sosy wielbicielom ostrych i bardzo ostrych smaków. Schab ze szpinakiem i pieczarkami w cieście francuskim

Ewa w kuchni
Szybkie rogaliki z masą serowo-chałwową 126

zajrzycie do sklepu Balkanito . Pyszna Bułgarska Oryginalna Chałwa Słonecznikowa w Puszce. Idealna do wypieków, deserów lub po prostu od tak Wielbiciele chałwy docenią jej smak. Składniki: 1 płat świeżego ciasta francuskiego 125 g kremowego serka białego 10 łyżeczek (lub wg upodobań) chałwy – u mnie Bułgarska Oryginalna Chałwa Słonecznikowa w Puszce Balkanito 1 żółtko do posmarowania rogalików cukier puder(...)upodobań smakowych. U mnie 10 łyżeczek (wyskrobywałam chałwę łyżeczką od razu ją tym samym rozdrabniając). Jeśli dodacie chałwę w całym kawałku, to dla ułatwienia wszystko można zmiksować mikserem. Płat ciasta francuskiego rozwijamy i kroimy w trójkąty. Na każdy trójkąt (w części najszerszej) nakładamy porcję masy. Zaczynamy zwijać rogaliki. Za pierwszym i drugim razem dociskając palcami ciasto na końcach

Słodkie okruszki
Rożki francuskie z serem i borówkami 133

Pyszne i szybkie do zrobienia ciastka gdy tylko najdzie nas ochota na coś słodkiego do popołudniowej kawki :) gotowe ciasto francuskie 270g 1 szkl borówek  jajko do posmarowania Nadzienie: 200 g białego sera łyżka kwaśnej śmietany kilka kropel aromatu waniliowego 2 łyżki cukru Lukier: szkl cukru pudru łyżka soku z cytryny Nadzienie: ser rozgnieść dokładnie widelcem, wymieszać ze śmietaną, cukrem(...)ekstraktem waniliowym. Ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na 8 kwadratów. Na każdy kłaść łyżkę sera i borówek. Złożyć w trójkąty a brzegi docisnąć widelcem. Rożki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozbełtanym jajkiem i piec ok 15 minut w 200 stopniach. Ostudzić. Lukier: Cukier puder, sok z cytryny i odrobinę wody wymieszać, lukrem polać ciastka. Dodatkowo można posypać

Smakołyki Asi
Koperty francuskie 97

Szybka i bardzo smaczna przekąska na wszelkie domowe imprezy. Idealne na Sylwestra. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego 8 łyżeczek ostrego keczupu ok. 100 g szynki pokrojonej w paseczki ok. 100 g startego sera żółtego 1 roztrzepane jajko odrobina suszonej bazylii do posypania wierzchu WYKONANIE: ZOBACZ FILM Z MOIM WYKONANIEM TEGO PRZEPISU. 1. Ciasto francuskie podziel

Prosty przepis na

Proponowane wyszukiwania