ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:120/509)

Paszteciki z mięsem mielonym i czatni z pomidora 101

Pyszne mięsne paszteciki, które można przygotować w około pół godziny. Dużo mniej pracy niż przy wersji drożdżowej, a smakują równie dobrze. Składniki: ciasto francuskie 300g mięsa mielonego ostre czatni z zielonego pomidora 2 ząbki czosnku łyżka masła cebula szalotka pieprz  Cebulę siekamy, podsmażamy na łyżce masła. Do cebulki dodajemy mięso mielone, doprawiamy pieprzem i dwoma wyciśniętymi ząbkami czosnku. Smażymy(...)małym ogniu i szpatułką rozdrabniamy mięso na patelni. Do usmażonego mięsa dodajemy ostre czarni z pomidora i mieszamy do połączenia.  Ciasto francuskie kroimy na prostokąty, na środku każdego z nich układamy porcję mięsa i zawijamy na paszteciki. Gotowe układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia - miejscem sklejenia ciasta w dół (ciężar farszu dociśnie ciasto i nie otworzą się przy

Gotowanie i blogowanie
Francuskie z czekoladą 71

Ciastka Francuskie z czekoladą to świetny pomysł na coś słodkiego dla zabieganych :). Składniki: – 400 g gotowego ciasta francuskiego Nadzienie – krem czekoladowy OVOMALTINE, Nutella lub : – 200 g gorzkiej czekolady – 200 ml śmietanki 18% – 50 g masła Przygotowanie: Jeśli nie używamy gotowego kremu czekoladowego np. OVOMALTINE, Nutella(...)Przygotowanie kremu samodzielnie jest bardzo proste.Śmietankę podgrzewamy do 40 ᵒC. Zdejmij z ognia i dodawaj czekoladę i masło (50g) miksując wszystko do uzyskania gładkiej masy. Następnie przygotowujemy ciasto: Gotowe ciasto francuskie kroimy na średnie kwadraty. Dodajemy po łyżeczce nadzienia. Zwijamy ( rogi mozna delikatnie skleić aby czekolada nie wylała się na zewnątrz. Ciastka wkładamy na blaszkę i pieczemy kilka minut

I LOVE LIFE
Francuskie z czekoladą 67

Ciastka Francuskie z czekoladą to świetny pomysł na coś słodkiego dla zabieganych :). Składniki: 400 g gotowego ciasta francuskiego  Nadzienie – krem czekoladowy OVOMALTINE, Nutella lub : – 200 g gorzkiej czekolady – 200 ml śmietanki 18% – 50 g masła Przygotowanie: Jeśli nie używamy gotowego kremu czekoladowego np. OVOMALTINE, Nutella(...)Przygotowanie kremu samodzielnie jest bardzo proste.Śmietankę podgrzewamy do 40 ᵒC. Zdejmij z ognia i dodawaj czekoladę i masło (50g) miksując wszystko do uzyskania gładkiej masy. Następnie przygotowujemy ciasto: Gotowe ciasto francuskie kroimy na średnie kwadraty. Dodajemy po łyżeczce nadzienia. Zwijamy ( rogi mozna delikatnie skleić aby czekolada nie wylała się na zewnątrz. Ciastka wkładamy na blaszkę i pieczemy kilka minut

I LOVE LIFE
Brzoskwinia na cieście francuskim. 105

Brzoskwinia na cieście francuskim Składniki 150 gr ciasta francuskiego Przepis na ciasto znajduje się   tutaj Konfitura z czereśni Przepis na konfiturę znaleźć można na   tej stronie 1 brzoskwinia Białko jaja Cukier brązowy Sposób przygotowania Z ciasta wykrajamy prostokąty, zaginamy brzegi smarując je jednocześnie białkiem jajka i posypując cukrem. Na powstałych kopertach układamy  konfiturę z czereśni

Miód i pieprz
francuskie z jabłkami pomarańczowymi... 142

Składniki: ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, pomarańcza 2 sztuki/duże, jabłka 4 sztuki, kisiel pomarańczowy 2 opakowania, cukier 3 łyżki, cynamon 2 łyżeczki z dwóch dojrzałych, soczystych, słodkich pomarańczy wycisnąć sok, jeśli są pestki to usunąć obrane jabłka pokroić na średnie kawałki, wsypać do miski, wlać sok z pomarańczy, wsypać cukier i kisiele proszek, wszystko wymieszać ciasto francuskie rozwinąć

W Mojej Kuchni Lubię
Foremkowe Cudo 64

Foremkowe Cudo Szybki pomysł na pyszne danie. Składniki: ·        Opakowanie ciasta francuskiego ·        ½ fileta z kurczaka ·        Pomysł na spaghetti Carbonara ·        10 dag pieczarek ·        Przyprawa do grosa(...)Paprykę drobno kroimy dodajemy do grzybów. 5.    Sos rozrabiamy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 6.    Hartując wlewamy do mięsa, chwilę gotujemy. 7.    Ciastem francuskim wykładamy formę do pieczenia. 8.    Nakładamy farsz. 9.    Zapiekamy 20 minut

Kulinarna Chwila
PRZEKĄSKI Z OLIWKAMI I JALAPENO Z SOSEM KIELECKIM CZOSNKOWYM 116

WITAM WAS W NOWYM ROKU :)   Rozpoczął się czas karnawału więc mam dla Was pyszną i zarazem bardzo szybką w wykonaniu Przekąskę z ciasta francuskiego z oliwkami i jalapeno a całość dopełnia pyszny SOS KIELECKI CZOSNKOWY SPOŁEM. Sos ten jest delikatny, nie jest mulący. Polecam w 100 %.   SKŁADNIKI: 400 g ciasta francuskiego-jedno opakowanie 1 0 dag sera(...)żółtego tartego np CHEDDAR 5-6 oliwek zielonych 5 plastrów jalapeno SOS KIELECKI CZOSNKOWY SPOŁEM PRZYGOTOWANIE:  Z ciasta francuskiego wycinam małe krążki ok 4 cm. Następnie na blachę wykładam papier do pieczenia a następnie krążki. Na krążki kładę tarty ser żółty. Oliwki i papryczki jalapeno drobno siekam.Na koniec posypuję krążki. Całość piekę ok 15 min w 180 stopniach. Kiedy

Gotowanie Patki
Letnia tarta ze szpinakiem 94

pyszną letnią tartę ze szpinakiem.  Robi się ją bardzo szybko i z jej przygotowaniem poradzi sobie każdy, nawet ten mniej doświadczony domowy kucharz. Do jej przygotowania użyłam gotowego ciasta francuskiego, które zawsze mam w lodówce, a także mrożonego szpinaku.  Kilka opakowań mrożonych warzyw mam zawsze w zamrażarce, to fajna opcja, gdy niespodziewanie wpadną do Ciebie goście(...)pustkami. Zawsze można z nich wyczarować coś smacznego. Letnia tarta ze szpinakiem Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 1 opakowanie mrożonego szpinaku Poltino 2 szalotki 2 ząbki czosnku 1 opakowanie ciasta francuskiego  400 ml śmietany 18% 2 duże jajka 1 kulka mozzarelli garść pomidorków koktajlowych sól pieprz 1 jajko do malowania ciasta ulubione świeże zioła do posypania Zapraszam na film

Kulinarne przygody Gatity
Mumie na Halloween z krwistym pomidorowym sosem 157

ulubionych ziół np. majeranek  jajko 1 szt do mielonego plus 1 dodatkowe do posmarowania ciasta 1 bułkę, którą wcześniej namoczyliśmy w mleku olej do smażenia klopsów (używam rzepakowego ) ciasto francuskie 1 opakowanie  kawałek ugotowanego białka z jajka ( zrobimy z tego oczy ) plus słomka do napoju do wycięcia oczek  1 kostka gorzkiej czekolady do zrobienia źrenic(...)dodajemy jajko, namoczoną w mleku bułkę oraz trochę zimnej wody wyrabiamy jednolita masę - obsmażamy je na patelni z każdej strony, gotowe wykładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć z tłuszczu - ciasto francuskie tniemy na paseczki szerokości ok 3-4 mm - gdy mielone nam już przestygło owijamy je naszym ciastem wedle naszej fantazji tak, aby pozostawić miejsce na buźkę - tak przygotowane ciasto

Basia w kuchni
Kieszonki z ricottą fetą i szpinakiem 101

ricottą, fetą i szpinakiem. Dodatek mięty i szpinaku z własnej działki dodatkowo podniósł walory smakowe tej szybkiej i prostej potrawy. Powtórzę nie raz:) Kieszonki z ricottą, fetą i szpinakiem ciasto francuskie 250 g szpinaku (świeżego lub zamrożonego) 500 g ricotty 2 jajka 1/3 startego parmezanu 1,4 szkl posiekanej mięty 75 g fety sól, pieprz Wymieszać ricottę, posiekany szpinak (jeżeli(...)używamy zamrożonego trzeba go rozmrozić i odcisnąć), miętę, jajka i starty parmezan, doprawić solą i pieprzem do smaku. Ciasto francuskie pokroić na kawałki i zostawiając brzegi wolne na każdym położyć porcję nadzienia. Zawinąć brzegi do środka, ułożyć pokruszoną fetę i posmarować ciasto rozkłóconym jajkiem. Zapiekać około 30-35 minut aż ciasto się zarumieni. Artykuł Kieszonki z ricottą fetą i szpinakiem

Pieguskowa Kuchnia
Paluszki z ciasta francuskiego z boczkiem 187

Łatwa i smaczna przekąska na imprezę . Jeszcze lepiej smakuje sosem czosnkowym! Składniki Ciasto francuskie 1 opakowanie Boczek parzony 2 opakowania, w plastrach Sos słodko-kwaśny Thai lub słodko-pikantny Tao Tao Jajko 1 żółtko Ciasto rozwinąć The post Paluszki z ciasta francuskiego z boczkiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Tartaletki z warzywami i szynką 139

Mogą być warzywne, serowe, mięsne, mieszane, do woli. Bo to prosta przystawka, przekąska, a ciasto francuskie przyjmie wszystko na lunch świetne, pakujcie do lunch boxa i zaspokajajcie pierwszy popołudniowy głód, pomoże Podaję na ciepło na rukoli. Zimne też znikają choć nikt nie podnosi palca = winnych brak Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego 1 cukinia 1 mała cebula 1 czerwona papryka(...)tarty żółty ser Przygotowanie: Warzywa myjemy, cebulę obieramy. Wszystkie warzywa i szynkę kroimy w kostkę, przesmażamy na patelni z niewielką ilością tłuszczu, u mnie masło klarowane. Doprawiamy do smaku. Ciasto dzielę na nieduże kwadraty i wykładam nimi foremki na muffinki, delikatnie dociskam ciasto do foremki, będą trzymać kształt. Lekko wyginamy brzegi na zewnątrz tworząc jakby kwiatki. Nakładam łyżką farsz warzywny

Zasmakuj Kuchni
Prosta przekąska z ciasta francuskiego. 114

przysłowiowe pudło, a z nią i ja. ;) I tak zyskałam komplet garnków Tefal. Sam przepis zaprezentuję jak dotrze do mnie nagroda.  Ja jak pewnie większość z Was uwielbiam ciasto francuskie. Napisał do mnie Pan Andrzej, prosząc o słoną przekąskę na męskie spotkanie, która nie sprawi mu większych problemów. Nie będę ściemniać, że jestem taki pracuś i sama robię ciasto(...)francuskie.  Nie, ja zwyczajnie kupuję w Biedronce i zawsze mam mały zapas w zamrażarce. A za co je tak bardzo lubię? Za moc możliwości jakie ma w sobie. opakowanie ciasta francuskiego szklanka orzeszków ziemnych szklanka startego żółtego sera jajko jeśli orzeszki nie były solone to szczypta soli Rozwijamy ciasto, przecinamy na pół, aby powstały dwa długie paski ciasta. Równomiernie

Dieta moja pasja
Vol-au-vent z pianką truskawkową 66

francuskiego. Z ciasta wycina się trzy okręgi, w dwóch z nich wycina się jeszcze mniejszy otwór i wszystkie łączy ze sobą białkiem. Po upieczeniu wyrośnięte ciasto przypomina mały garnuszek z pokrywką, która powstaje z wyciętych małych okręgów. Uformowane w ten sposób babeczki mogą być samodzielnym daniem lub wykwitną przystawką. Składniki:     15 sztuk " foremek" z ciasta francuskiego(...)francuskich nałożyłem frużelinę truskawkową, a następnie wypełniłem schłodzonym musem truskawkowym.     Gotowe vol-au-vent przełożyłem na paterę, ozdobiłem miętą i kawałeczkami truskawek. Można posypać grubą posypką z cukru. Jeśli okaże się, że pianki truskawkowej jest za dużo można ją przełożyć do pojemnika lub małych kubeczków zamrozić. Deser należy przygotować tuż przed podaniem, ponieważ dłuższe przechowywanie powoduje, że ciasto

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania