Proste i pyszne ciastka z ciasta francuskiego. Na podwieczorek, na wycieczkę, na piknik i na poczęstunek dla gości. Długo utrzymują świeżość. Można oprószyć cukrem pudrem, będą wtedy bardziej słodkie. Polecam. Potrzebujemy: 2 opakowania ciasta francuskiego 1 budyń waniliowy 2 łyżki cukru półtorej szklanki mleka Wykonanie pysznych poduszeczek z budyniem: 1. W połowie szklanki rozpuszczamy budyń, pozostałe
IzabelawkuchniBardzo szybka przekąska, łatwa i smaczna. Składniki: ciasto francuskie 100 gram startego sera żółtego papryka czerwona słodka w proszku (ok. 1 łyżeczki) jajko i 1 łyżka mleko do posmarowania oregano Wykonanie Ciasto francuskie rozkładamy na blacie. Wzdłuż węższego boku wyznaczamy środek, ale nie przecinamy. Całość smarujemy rozmąconym jajkiem z mlekiem. Starty ser żółty mieszamy z czerwoną papryką i i nakładamy
tojestpyszne.blogspot.comnajmniej oczekiwanych momentach, a my nie mamy nic pod ręką zaczynamy się zastanawiać, czy w szafce przypadkiem czegoś nie zachomikowaliśmy ;) Sposobem na pustki w szafkach są 3 składniki - ciasto francuskie, nutella i cynamon. Spróbujcie :) Składniki: płat ciasta francuskiego nutella (wg uznania) 2 łyżeczki cynamonu ewentualnie brązowy cukier w kryształkach do oprószenia Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwijamy na blasze. Smarujemy warstwą
ChilliJemySKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 400 g brukselki 200 g śmietany 30% 70 g szynki parmeńskiej 50 g startego sera np. parmezanu 2 jajka s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 1 rotolo di pasta sfoglia 400 g di cavoletti di bruxelles 200 g di panna fresca 70 g di prosciutto crudo 50 g di parmigiano grattugiato(...)ciotola montate le uova con la panna. Aggiungete il parmigiano grattugiato; aggiustate di sale e pepe. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 stopni (piekarnik statyczny), 180 stopni (piekarnik z termoobiegiem). Ciasto francuskie układamy w formie do pieczenia. Na dnie tarty układamy brukselkę, którą posypujemy kawałeczkami szynki. **** Riscaldate il forno statico a 200 gradi, invece il forno ventilato
La grande e la piccola cuocaciasto i do piekarnika. Ta pizza jest pyszna. Polecam na obiad, kolację czy jakąś imprezę. Potrzebujemy: Na sos: 2 duże cebule 1 duży ząbek czosnku oliwa do smażenia 1 puszka pomidorów pokrojonych bazylia suszona do smaku papryka słodka mielona do smaku sól do smaku kilka listków świeżej bazylii Dodatkowo: 1 opakowanie ciasta francuskiego 20 dag sera(...)żółtego 20 dag salami klasycznego Wykonanie pysznej pizzy na cieście francuskim: 1. Sos: Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pokrojone warzywa, przesmażamy, dodajemy pomidory i dusimy do miękkości, przyprawiamy do smaku, dodajemy listki bazylii i blenderem miksujemy na gładki sos. Studzimy. 2. Do pieczenia: Ciasto wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, użyłam blaszki
IzabelawkuchniSkładniki: op. ciasta francuskiego puszka ananasów 1 jajko cukier powidła lub wiśnie kandyzowane Wykonanie: Jest dziecinnie proste :-). Ananasy odsączamy z soku. Z ciasta francuskiego wycinamy długie, wąskie paski, którymi owijamy poszczególne plastry ananasa. Na każdy plaster potrzebujemy 4 paski. Na środek uzyskanego "kwiatka" kładziemy wiśnię kandyzowaną lub kleksik z powideł. Smarujemy całość rozkłóconym jajkiem i posypujemy cukrem. Układamy na blaszce
Walijskie PichcenieChrupiące zawijasy z szynką parmeńską najlepiej smakują z sosem. Ja zrobiłam sos czosnkowy, ale oczywiście można zrobić inny. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 10 sztuk Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego Nadzienie: 100 g szynki parmeńskiej lub szwardzwaldzkiej 100 g tartego sera mozzarella mały słoiczek przecieru pomidorowego (100 g) 1 łyżeczka oregano Sos czosnkowy: 100 g serka homogenizowanego naturalnego(...)ząbek czosnku szczypta ziół prowansalskich szczypta soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Przecier pomidorowy pomieszać z oregano i rozsmarować na całości ciasta francuskiego. Następnie posypać całość serem i ułożyć plastry szynki. Ciasto zwinąć w rulon i pokroić na mniejsze 3-5 cm kawałki. Ślimaki ułożyć na leżąco na papier do pieczenie i piec 20 minut. Podawać z sosem czosnkowym: Do serka dodać
KuchniaWeDwoje.plupiec. Jeśli ktoś nie lubi fety można ją zastąpić mozarellą. Przepis na około 20 babeczek pieczonych w foremce do małych muffinów lub w małych foremkach do babeczek. 1 ciasto francuskie 100 g sera feta 70 g suszonych pomidorów w oleju 2 łyżki łuskanego słonecznika lub pestek z dynii 10 czarnych oliwek 3-4 łyżeczki czerwonego pesto 1. Włączyć piekarnik(...)większej niż średnica pojedynczego gniazda foremki. Każde kółko włożyć do gniazda lekko dopasowując palcami (nie musi być idealnie). Na czas przygotowywania dodatków foremki wstawić do lodówki (zimne ciasto francuskie włożone do piekarnika nie kurczy się). Resztek z ciasta francuskiego nie wyrzucać. Zostawić nieregularne małe kawałki. 2. Pomidory pokroić w wąski paski. Fetę pokroić w kostę
Trzeci talerzspiżarce. Chyba najwyższy już czas wykorzystać go chociaż w pewnej części. Dodatkowo pieczarki i serek, ale jakie przepyszne. A co najważniejsze, robi się w przysłowiowe 5 min. Składniki: ciasto francuskie roztrzepane jajko ser najlepiej parmezan lub inny włoskiego typu sos do pizzy kilka pieczarek Przygotowanie: ser ścieramy na tarce lub drobno siekamy to samo robimy z pieczarkami ciasto francuskie
Gotowanie z pasjąPrzepis na pyszne tulipany z ciasta francuskiego, które doskonale sprawdzą się na domową imprezę lub kolację. Artykuł Tulipany z ciasta francuskiego pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda
Kulinarne CudaSkładniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1/2 kg zmielonej łopatki wieprzowej 1 puszka czerwonej fasoli 2 cebule 1 jajko 3-4 ząbki czosnku 1 kromka czerstwego chleba sól, pieprz słodka i ostra … Czytaj dalej Mielone w cieście francuskim
czarrna od kuchniSkładniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 500 g zmielonej szynki wieprzowej 1 cebula 1 papryka 200 g pieczarek 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej 50 g sera żółtego sól, pieprz słodka … Czytaj dalej Pulpety w cieście francuskim
czarrna od kuchniSkładniki: 1 płat ciasta francuskiego 1 opakowanie mięsa mielonego 400 lub 500 g 1/2 pęczka jarmużu 1 papryka 2 cebule 2 jajka sól, pieprz słodka i ostra papryka Przygotowanie: Cebulę … Czytaj dalej Mięso zapiekane w cieście francuskim
czarrna od kuchniSkładniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1/2 kg zmielonej łopatki wieprzowej 1 puszka czerwonej fasoli 2 cebule 1 jajko 3-4 ząbki czosnku 1 kromka czerstwego chleba sól, pieprz słodka i ostra … Czytaj dalej Mielone w cieście francuskim
czarrna od kuchnifamily:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki(14-20szt): opakowanie ciasta francuskiego tradycyjnego lub z masłem krem nutella około ½ słoiczka około 100g truskawek cukier puder Wykonanie: ciasto francuskie najlepiej żeby było w temperaturze pokojowej ( nie będzie się wtedy kurczyć podczas pieczenia
Słodkie zapomnienie