Najprostsza przekąska podana na ciepło lub zimno z sosami, np. pomidorowym, słodko-kwaśnym, czosnkowym lub ajwarem smakuje obłędnie! Zawsze ma swoich zwolenników. Chrupiące ślimaczki z ciasta francuskiego z koncentratem pomidorowym i tartym cheddarem posypane sezamem. Ser świetnie komponuje się z delikatnym ciastem, ma ostrawy smak, lekko kwaskowy, idealny do takiego ciasta. U mnie taka przekąska sprawdza się niemalże na każdej(...)imprezie! Ślimaczki z cheddarem i sezamem SKŁADNIKI: opakowanie ciasta francuskiego, ok. 285 g tarty cheddar kilka łyżek koncentratu pomidorowego ostra mielona papryka 1 małe jajko sezam jasny lub czarny do posypania PRZYGOTOWANIE: Ciasto rozkładam na blacie, równomiernie smaruję kilkoma łyżkami koncentratu, posypuję tartym cheddarem i ostrą papryką. Zwijam ciasto w roladę wzdłuż dłuższej części. Kroję na plastry. Układam
Zasmakuj Kuchnipieczarek 40 g sera podpuszczkowego typu żuławskiego z czosnkiem niedźwiedzim Sery Zagrodowe Statkiewiczówka * 1 pełna łyżka suszonej cebuli lub 1 mała cebula czarny mielony pieprz do smaku 1 opakowania ciasta francuskiego XXL białko do wysmarowania roladek sezam do posypania *można użyć innymi Sery Zagrodowe Statkiewiczówka z ulubionymi dodatkami, przyprawami Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni (grzanie góra-dół). Na tarce(...)pieczarek ścieramy ser podpuszczkowy, dodajemy suszoną lub świeżą cebulę (świeżą należy wcześniej drobno pokroić i podsmażyć na maśle) i doprawiamy wszystko czarny mielonym pieprzem. Składniki w misce mieszamy. Rozwijamy ciasto francuskie. Nakładamy na nie farsz wzdłuż dłuższego boku. Zwijamy ciasto w rolon. Rolon kroimy na kawałki ostrym nożem. Roladki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Każdą roladkę smarujemy białkiem
Słodkie okruszkismakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. To danie urozmaici imprezę, spotkanie z przyjaciółmi, a także zastąpi kolację. Lekko, kolorowo i smacznie! Tarta z szynką szwarcwaldzką i szparagami ciasto francuskie szynka szwarcwaldzka szparagi serek kremowy sól, pieprz, oliwa Ciasto francuskie rozłożyć na papierze do pieczenia i posmarować serkiem kremowym, zostawiając około 1-1,5 cm wolnego od brzegu. Złożyć
Pieguskowa Kuchniasmakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. To danie urozmaici imprezę, spotkanie z przyjaciółmi, a także zastąpi kolację. Lekko, kolorowo i smacznie! Tarta z szynką szwarcwaldzką i szparagami ciasto francuskie szynka szwarcwaldzka szparagi serek kremowy sól, pieprz, oliwa Ciasto francuskie rozłożyć na papierze do pieczenia i posmarować serkiem kremowym, zostawiając około 1-1,5 cm wolnego od brzegu. Złożyć
Pieguskowa Kuchniawoda nie może być zimna, ale także zbyt gorąca, bo ciasto po prostu nie wyrośnie. Drugim składnikiem jest tłuszcz, czyli oliwa z oliwek. Dodając oliwy, ciasto pizzy będzie miało wyraźniejszy smak. Jednakże, jeśli w domu nie posiadamy oliwy z oliwek możemy dodać inny olej. Aby ułatwić wyrabianie ciasta warto dodać do niego szczyptę soli, która doda również smaku. Ostatnim(...)przygotować spód do pizzy samemu, polecamy kupić gotowe ciasto, dostępne w różnych sklepach spożywczych. Obecnie, smak oferowanych przez różnych producentów ciast jest na prawdę na zaskakująco dobrym poziomie, niż by się mogło wydawać. Jeżeli macice ochotę na szybkie danie, które da Ci namiastkę włoskich smaków to polecamy zakup świeżego ciasta francuskiego. Świeże Ciasto francuskie z powodzeniem
Moja smaczna kuchniaorzechami - przepis: Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 1/4 szklanki cukru (np. brązowego) 1 łyżka cynamonu 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich 20 g roztopionego masła Palmiery z orzechami - jak zrobić? Ciasto francuskie rozmrozić, rozwinąć. Masło rozpuścić, ostudzić. Cukier zmieszaj z cukrem cynamonem i posiekanymi orzechami. Ciasto francuskie posmaruj rozpuszczonym masłem, posyp na całej powierzchni mieszanką cukru z cynamonem i orzechami (trochę mieszanki
Moje Qulinariajeśli ładnie je podacie, to na pewno wywrze wrażenie na Waszych gościach. Gorąco polecam. Przygotowanie: 20 min. Pieczenie: 40 min. Porcja dla 4 osób : ● 200 g ciasta francuskiego ● 400 g fileta ze świeżej makreli ● 20 g oliwy z oliwek ● 400 g dojrzałych pomidorów ● 75 g drobno poszatkowanej szalotki ● 2 ząbki czosnku ● listki świeżego tymianku i posiekanego rozmarynu(...)czerwonej papryki ● 50 g żółtej papryki ● 50 g bakłażana ● 50 g cukinii Przygotowanie: Rozwiń ciasto francuskie, wytnij kółka za pomocą obręczy do formowania potraw o średnicy 10 cm, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przykryj drugą blachą, aby ciasto nie wyrosło, i piecz około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 160°C. Podsmaż drobno poszatkowane szalotki
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskazamkniętą pokrywą). Wszystkim bardzo smakowało. W smaku przypomina pizzę, więc dzieciaczki również chętnie jadły. Ja wykorzystałam Ajvar pikantny, ale można zastąpić go Ajvarem łagodnym. SKŁADNIKI 1 duże opakowanie ciasta francuskiego 6 łyżek ostrego Ajvaru 12 plastrów salami 2 duże pomidory lub 4 małe 1 kulka mozzarelli świeżo mielony pieprz, oregano WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Blaszkę z wyposażenia(...)piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto francuskie rozwinąć. Z obu stron wzdłuż krótszych boków odciąć po dwa paski ciasta i ułożyć je wzdłuż wszystkich brzegów zlepiając palcami (jak pierogi). Ciasto przełożyć na blaszkę, posmarować ajvarem, ułożyć na nim plastry salami i pomidory pokrojone na cienkie plasterki. Wierzch posypać rozdrobnioną mozzarellą, świeżo mielonym pieprzem i oregano. Boki ciasta posmarować wodą, włożyć
Passions hobbies lifePrzekąska z ciasta francuskiego i pieczarek, której przygotowanie zajmuje mniej niż 5 minut :) A potem wkładamy do piekarnika i po 10-15 minutach możemy zajadać się już pysznymi przekąskami :) Można je podawać z ulubionymi sosami lub wcinać same bez The post Przekąska z ciasta francuskiego i pieczarek – w 5 minut! appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSKŁADNIKI: • 1 opakowanie ciasta francuskiego • 1 jajko • 200 ml śmietanki 30% • cukier waniliowy • 1 łyżka cukru • 1 śmietan fix • garść malin PRZYGOTOWANIE: Schłodzone ciasto francuskie delikatnie rozwałkować, tniemy wzdłuż krótszego boku na paski (2 cm szerokości), nawijamy na metalowe rurki tak, aby końce na siebie nachodziły, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy rozmąconym jajkiem, można posypać wierzch cukrem
KUCHNIA POLSKAmnie wszelakie przekąski z ciasta francuskiego na ciepło i zimno niezastąpione. Do dipów, past, wspaniałe, w rozmaitych smakach. Dziś okrągłe pizzerinki pachnące pastą warzywną ajvar i łagodnym żółtym tartym serem posypane czarnym sezamem HELIO . Polecam, bo proste i ładnie wyglądające przekąski znikają pierwsze, i to ze smakiem! Coś na ząb;) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 2 spore łyżki pasty warzywnej ajvar
Zasmakuj KuchniSkładniki: ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, mandarynki 8 sztuk, cukier waniliowy 1 łyżka, cynamon 2 łyżki, budyń czekoladowy 1 opakowanie, cukier puder - ile potrzeba ciasto francuskie rozwinąć z rolki na papierze, położyć na blaszce, na cieście rozłożyć gęstocząstki obranych mandarynek zostawiając dość szerokie brzegi do podwinięcia mandarynki posypać cukrem waniliowym, cynamonem i budyniem czekoladowym bez cukru brzegi ciasta nałożyć
W Mojej Kuchni LubięJaki jest najszybszy pomysł na wykorzystanie nadzienia mincemeat, które pozostało mi po weekendowym torciku piernikowym (klik)? Oczywiście chrupiące rogaliki z ciasta francuskiego, posypane grubą warstwą cukru pudru. Wstyd się przyznać, że zjadłam prawie wszystkie od razu, gorące, sama, zaraz po zrobieniu zdjęć... Dla niepoznaki zostawiłam mojemu chłopakowi dwa, bo tak słodko pachniało w mieszkaniu, że od razu po wejściu(...)klatkę dało się wyczuć jakieś pyszności i nic bym przed nim nie ukryła ;) Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego nadzienie mincemeat z tego przepisu - klik (zużyjemy ok. połowy) cukier puder do posypania Ciasto pokroić jak na obrazku poniżej. Ułożyć nadzienie mniej więcej w miejscach zaznaczonych na obrazku. Zwijać rogaliki, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec
Słodkie inspiracjelodowce :) Są świetne - gdy zaskoczą nas niezapowiedziani goście gdyż ich przygotowanie trwa dosłownie kilka chwil. 1 opakowanie ciasta francuskiego ketchup ser tarty mozzarella czerwona cebula kolorowe papryki: czerwona, żółta, pomarańczowa czarne oliwki cukinia ziarna słonecznika zioła prowansalskie Ciasto francuskie rozkładamy na blaszce, całość smarujemy ketchupem i posypujemy mozzarellą. Następnie, za pomocą noża lub noża do pizzy kroimy ciasto
Taste Therapykanapkowy z ziołami, twarożek kanapkowy z rzodkiewką, twarożek kanapkowy z chrzanem, twarożek kanapkowy ze szczypiorkiem i twarożek o smaku waniliowym. Idealne na śniadanie i nie tylko Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 twarożek z pomarańczą Wieluń Mój Ulubiony 1,5 krążka ananasa z lekkiego syropu kilka borówek listki mięty do dekoracji Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwijamy. Wycinamy szklanką kółka. Wokół każdego
Słodkie okruszki