ciasta francuskiego można zrobić wszystko czy to na słodko, czy na ostro. Dziś przekąska wyśmienita czyli zawijańce z pieczarkami. Posmakują każdemu dlatego polecam wszystkim, idealne na spotkania z przyjaciółmi i rodziną przy miłej rozmowie. Przekąska z ciasta francuskiego. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePyszne, szybkie jedzenie, przepis powstał specjalnie na akcję na Durszlaku: Akcja kulinarna: Szaszłykowa Wielkanoc 2018 - "Szaszłykowy zawrót głowy" Wyszło pysznie, polecam :) Kiełbasa biała parzona Ciasto francuskie Marynata: Olej z czosnkiem Majeranek *ilości składników ustal indywidualnie Ciasto francuskie trzeba przyciąć do wymiarów kiełbasy, każdy płat ciasta posmarować olejem smakowym wymieszanym z majerankiem
Takie tam pichcenieSkładniki: -4 piersi pojedyńcze -ciasto francuskie -dowolne warzywo (w moim przypadku marchewka i brokuł) -4 plastry sera żółtego -sól -pieprz -majeranek -roztrzepane żółtko -papier do pieczenia Sposób przygotowania: Piersi myjemy, odkrawamy błonki itp. i robimy w niej kieszonke. Piersi przyprawiamy z każdej strony i w środku. Do kieszonki wsadzamy warzywa. Na pierś kładziemy plaster sera. Ciasto francuskie
Magia jedzenia.Czas przygotowania nie zajmuje czasu. Polecam! Szaszłyki z ciastem francuskim Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, 2 czerwone papryki, 6-7 parówek, 2 cebule, czarne oliwki, patyczki do szaszłyków. Wykonanie: Ciasto francuskie kroimy na podłużne paski. Cebule, papryki kroimy w kostkę, parówki w krążki. Na patyczek do szaszłyków nadziewamy ciasto francuskie, następnie na zmianę paprykę, cebulę, parówki i oliwki. Całość obwijamy
paapilotkaaPyszne paluchy z ciasta francuskiego z dużą ilością maku z orzechami i rodzynkami. Do masy można również dodać wiórków kokosowych, a z wierzchu polać lukrem. Tak więc zapraszam na e kspresowe, proste i bardzo smaczne paluchy:) Składniki: 2 opakowania ciasta francuskie ok 200 g masy makowej garść orzechów garść rodzynek jajko Wykonanie: Do masy makowej dodać orzechy, rodzynki
magiczna kuchnia Kasiodrobina oliwy 1 łyżeczka sezamu lub maku Przygotowanie: Z łososia zdjąć skórę, wypłukać i osuszyć. Szpinak rozmrozić, a ser mozzarella pokroić w kostkę. Na ciasto francuskie wyłożyć plaster łososia, rybę delikatnie posolić. Na łososia wyłożyć kawałki sera, a na ser szpinak. Szpinak przyprawić gałką muszkatołową i pieprzem. Ciasto po bokach naciąć(...)upieczeniu pokroić w plastry i podawać z sosem czosnkowym. Krok po kroku: 1. Odciąć skórę z łososia 2. Przełożyć rybę na ciasto francuskie 3. Wyłożyć ser i szpinak 4. Wyciąć paski z ciasta i zapleść warkocz 5. Posypać sezamem i upiec Pobierz wersję do druku: Pobierz Łosoś
KuchniaWeDwoje.plSkładniki: ciasto francuskie parówki ser żółty gouda sos pomidorowy (można zrobić z pomidorów bez skorki i gniazd nasiennych, przetartych z cebulką, czosnkiem, solą, pieprzem, oregano – jak sos do pizzy – zblendowanym lub można użyć gotowego sosu pomidorowego biały sezam 1 jako Ciasto francuskie kroimy na prostokąciki. Smarujemy je sosem pomidorowym i układamy trochę startego żółtego sera, nakładamy parówkę. Przykrywamy
MojaQchnia.plFacebook . Zdjęcia umieszczę w specjalnej galerii na blogu „Czytelnicy pieką/gotują” (z podpisem). Składniki: (na 4 porcje) 2 jabłka (u mnie słodkie i soczyste) 1/2 płata ciasta francuskiego XXL 2-3 łyżeczki marmolady wieloowocowej (u mnie Jamar ) cukier trzcinowy cynamon Przygotowanie: Jabłka obieramy i kroimy na pół, a następnie wycinamy gniazda nasienne (i inne niejadalne części) tworząc(...)miejsce na marmoladę (wgłębienie). Każdą połówkę jabłka nacinamy delikatnie nożem (nie za głęboko). Jabłka układamy na rozwiniętym cieście francuskim, delikatnie wciskając je w ciasto. Po czym wokół każdej połówki jabłka wycinamy kształt jabłka (około 1 cm od jabłka) z ogonkiem i listkiem. Listek zdobimy drugą stroną noża. Następnie na chwilę odwracam każdą połówkę i nadziewamy marmoladą (około 1/2 łyżeczki
Słodkie okruszkiWytrawne tartaletki z ciasta francuskiego są doskonałą słoną przekąską w ciągu dnia, choć nie należą do lekkich, bo ser i ciasto francuskie są dość tłuste, to jednak smakują wspaniale i raz na jakiś czas, można sobie na taki „grzech” pozwolić, dodatek białego wytrawnego wina do duszonego pora doskonale podkręciło smak farszu. Składniki: 1 opakowanie świeżego ciasta francuskiego Farsz(...)chwilę aż por zmięknie a wino odparuje, dodajemy pokrojonego w kostkę wędzonego kurczaka. Mieszamy zestawiamy z ognia. Doprawiamy farsz do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Rozwałkowane ciasto francuskie dzielimy radełkiem lub nożem na kwadraty, układamy na blasze wyłożonej papierem pergaminowym, nakładamy po porcji farszu, na wierzchu kładziemy plasterki sera pleśniowego. Brzegi ciasta smarujemy rozkłóconym jajkiem, posypujemy
Wanilia i KardamonDziś jedna z ulubionych szybkich deserów lub przekąsek na słodko – mini wypiek, ślimaczki z ciasta francuskiego z twarogiem i dżemem. Znikają tak szybko.. Można przed zapiekaniem posmarować je jajkiem, wtedy posypać grubym cukrem, cukrem z wanilią, sezamem, makiem czy kruszonką. Proste w przygotowaniu, można mrozić, dowolnie faszerować, są pyszne! Ciastka francuskie z twarogiem SKŁADNIKI: 275 g ciasta francuskiego
Zasmakuj KuchniSmacznego! **** Le pizzette di sfoglia con pomodorini e crema di olive nere , decorate con basilico fresco, sono delle sfiziose pizzette semplice e veloci da realizzare. Buon appetito! SKŁADNIKI ciasto francuskie 100 g pomidorków 40 g czarnych oliwek 1 ząbek czosnku 1 łyżka parmezanu oliwa extra vergine bazylia sól, pieprz **** INGREDIENTI pasta sfoglia(...)czarne oliwki, obrany ząbek czosnku z 1 łyżką startego parmezanu na jednolitą masę. Stopniowo dolewamy oliwę extravergine. Doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto francuskie rozkładamy na papierze do pieczenia. Wykrawamy kółka (ok. 6 cm), których środek nakłuwamy widelcem. Każde kółeczko smarujemy kremem z oliwek
La grande e la piccola cuocaFaszerowane Muffiny porcja na 16 muffin: 2 ciasta francuskie 250g mięsa mielonego mała puszka kukurydzy 1 cebula puszka pomidorów papryczka piri piri łyżka oleju przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, bazylia ser gouda 16 plastrów Przygotowanie: Na patelni smażymy wszystkie składniki z wyjątkiem sera i ciasta :) sos doprawiamy do smaku i dusimy na małym ogniu(...)pomidory wyparowały i powstała gęsta konsystencja sosu. Formę do muffin delikatnie natłuszczamy, ciasto francuskie tniemy na kwadraty i wypełniamy nimi formę. Ciasto dociskamy do ścianek palcami i wypełniamy farszem. Na wierzch kładziemy po plastrze sera . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180C i pieczemy 20 minut góra i dół. Smacznego
Niezły Młynekdomu w nieco lżejszej wersji z piekarnika. Mi bardzo posmakowało, mam nadzieje, że Wam też. Czas trwania: 30 min Ilość porcji: 4 sztuki Składniki: gotowe ciasto francuskie w rulonie 1 duże jabłko 3 łyżeczki cynamon 4 łyżeczki miodu (opcjonalnie) Przygotowanie: Obierać jabłko i pokroić w małą kostkę, następnie wymieszać z cynamonem i miodem(...)Ciasto francuskie pokroić na 4 części. Na każdą połówkę wyłożyć ¼ jabłek i przykryć drugą połową sklejając widelcem boki. Każde ciastko można dodatkowo naciąć delikatnie u góry. Piec na papierze do pieczenia, zgodnie z opisem na opakowaniu ciasta francuskiego (około 15 – 20 minut w 180 – 200 stopniach). Krok po kroku
KuchniaWeDwoje.plDziś przepis na przekąski z ciasta francuskiego zainspirowane pomysłem mojego kolegi. Niewielkie a pyszne. Ciasto francuskie można zrobić samemu ale nie jest to ani proste ani szybkie. Ja wykorzystałam opakowanie gotowego ciasta francuskiego. Składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego wędlina (np. szynka, salami) ser żółty pomidorki koktailowe Wykonanie: Ciasto francuskie rozwinąć lub rozwałkować a następnie pokroić na małe keadraty o boku
Mama GotujeWszyscy juz chyba upiekli różyczki jabłkowe , pora i na mnie :) czerwone jabłka ciasto francuskie dżem (pomarańczowy, morelowy lub inny) przyprawa do deserów cukier puder Jabłka kroimy na cieniutkie plasterki, ciasto francuskie na pasy o szer, ok 5 cm . Wzdłuż ciasta układamy jabłka, potem smarujemy dżemem, składamy i zwijamy tak by powstały róże, wkładamy do foremek na muffinki lub babeczki. Posypujemy
Gotowanie jest łatwe