ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:109/509)

Drożdżówki z ciasta francuskiego z budyniem 161

świecie... To takie zrobione z gotowego ciasta francuskiego i budyniu.  Polecam każdemu do spróbowania. A przy minimalnym wysiłku, efekt jest pyszny! Drożdżówki z ciasta francuskiego z budyniem Składniki: ciasto francuskie budyń waniliowy  400 ml mleka 2 łyżki cukru cukier puder owoce Przygotowanie: Budyń zrobić w mniejszej ilości mleka, a mianowicie w 400 ml z 2 łyżkami cukru. Gotowy(...)budyń schłodzić. Ciasto francuskie kroimy na 8 części. Każdą część wewnątrz nacinamy, nie przecinając ciasta, około centymetr od krawędzi. Podpiekamy je w piekarniku w 200 stopniach około 10 minut aż będzie złote. Wyciągamy i środek drożdżówki uklepujemy, po to właśnie nacinaliśmy brzegi:) Napełniamy je gotowym budyniem i wkładamy do piekarnika na 15 minut.  Gotowe drożdżówki posypujemy cukrem pudrem

Lawendowe Niebo
Domowe tapas z boczkiem i ogórkiem 221

Tapas do małe, wywodzące się z Hiszpanii przystawki. Są one podawane na zimno albo na ciepło. Może to być zarówno kawałek omletu, zapiekana bagietka, kawałek hiszpańskiej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Borówkowe kwiatki 115

przygotowania tych ciasteczek możesz zaprosić swoje dziecko Kwiatki ładnie się prezentują, są smaczne, a do ich zrobienia możemy wykorzystać wszystkie owoce o średnicy ok. 1 cm. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego (tym razem idziemy na łatwiznę, bo ma być szybko i sprawnie ) 125 g borówek 15 kostek czekolady Ciasto francuskie musi być lekko chłodne. Szklanką wykrawam kółka. Na każdym kółku

Słodki sentyment
Borówkowe kwiatki 110

przygotowania tych ciasteczek możesz zaprosić swoje dziecko Kwiatki ładnie się prezentują, są smaczne, a do ich zrobienia możemy wykorzystać wszystkie owoce o średnicy ok. 1 cm. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego (tym razem idziemy na łatwiznę, bo ma być szybko i sprawnie ) 125 g borówek 15 kostek czekolady Ciasto francuskie musi być lekko chłodne. Szklanką wykrawam kółka. Na każdym kółku

Słodki sentyment
IMPREZOWE ZAWIJASKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z MOZZARELLĄ 603

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki: opakowanie ciasta francuskiego (u mnie 300 g), opakowanie mozzarelli, 3 plastry szynki, 3 plastry sera żółtego, 1/4 średniej papryki czerwonej, łyżka posiekanej natki pietruszki, łyżka sezamu, 2 łyżki ketchupu, słodka papryka Cykoria . Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwijam, mozzarellę kroję w plastry, paprykę w paski

JejKuchnia
TARTA TIAN Z LETNIMI WARZYWAMI I PESTO 109

lato jest tarta zainspirowana prowansalskim tianem z bakłażanem, pomidorami i cukinią, z dodatkiem bazyliowego pesto. Przygotowanie : 30 min. Pieczenie : 25 min. Porcja dla 4 osób  : ● 1 ciasto francuskie ● 2 cukinie ● 1 mały bakłażan ● 4 okrągłe pomidory ● 2 żółte cebule ● oliwa z oliwek Składniki na pesto  : ● 1 pęczek bazylii ● 2 ząbki czosnku ● 3 łyżki pestek słonecznika(...)cienkie plasterki przy użyciu mandoliny lub ostrego noża. Przygotuj pesto: zmiksuj drobno posiekane listki bazylii, czosnek, ziarenka słonecznika z oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Dodaj starty parmezan. Wyłóż ciastem francuskim foremkę do tarty wyłożoną papierem do pieczenia, dociskając ciasto dobrze do brzegów. Ponakłuwaj spód widelcem, przykryj spód i boki ciasta widelcem, wysyp na papier fasolę lub szklane kulki

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Francuskie różyczki z jabłkami i cynamonem 199

deser ale przede wszystkim jeden z najsmaczniejszych ekspresowych łakoci, który może przygotować każdy z nas.    Francuskie różyczki z jabłkami i cynamonem   Składniki:  1 opakowanie ciasta francuskiego 3 jabłka 1 łyżka cukru 1 łyżka cynamonu 1/2 cytryny woda cukier puder do dekoracji Przygotowanie: Jabłka myjemy, przekrawamy na pół, usuwamy gniazda przy pomocy łyżeczki. Kroimy w plasterki(...)rondla przekładamy jabłka, skrapiamy sokiem z cytryny. Zalewamy wodą. Gotujemy przez około 2-3 minuty od zagotowania. Jabłka nie mogą się rozgotować. odcedzamy. Studzimy. Cukier mieszamy z cynamonem. Ciasto francuskie rozwijam. Kroje na 6 pasków. Posypuje cukrem z cynamonem. Na jednym brzegu układam plastry jabłka nakładając je na siebie. Pozostałe ciasto nakładam na jabłka tworząc "kieszonkę" wypełnioną jabłkami.  Następnie

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Łosoś w cieście francuskim 190

Smaczna,efektowna i szybka wykonaniu przekąska,która u mnie sprawdziła się na niejednej imprezie. 1 op ciasta francuskiego 250 g filetu z łososia 100 g sera feta 100 g świeżego szpinaku ( można użyć mrożonego) 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka masła 1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego 1 łyżeczka soku z cytryny sól morska 1 jajko (do posmarowania) 2 łyżki ziaren sezamu Filet(...)dodać zmiażdżony czosnek i posiekane liście szpinaku. Chwilkę przesmażyć i doprawić odrobiną soli. Szpinak smażymy krótko by nie stracił ładnego zielonego koloru. Ser feta pokroić na  paski. Rozwinąć ciasto francuskie,pociąć na 12 części. Na każdy kawałek ciasta ułożyć porcję łososia,kawałek fety i porcję szpinaku. Złożyć ciasto na połowę i zlepić boki.  Gotowe porcje ułożyć na blaszce

Kolorowa kuchnia Elki
Tarta na francuskim cieście z sosem mornay (Quiche con verdure in salsa mornay) 145

warzywnymi rulonikami z marchwi i cukinii zapiekanymi w sosie mornay.  Tarta jest bardzo delikatna w smaku a warzywa chrupkie. SKŁADNIKI  Tarta 3 marchewki 3 cukinie ciasto francuskie sól, pieprz   olej z oliwek Sos mornay 50 gr masła 50 gr mąki pszennej   500 ml mleka 100 ml śmietany  1 żółtko(...)obieraczk ą  wykrawamy cienkie podłużne plasterki. Z marchwi i cukinii robimy ruloniki, na plaster marchwi nakładamy plaster cukinii, całość rolujemy. Na ciasto francuskie wylewamy sos i układamy ruloniki z warzyw. Ułożone warzywa w rulonikach smarujemy oliw ą  z oliwek. Tartę pieczemy ok. 50 min. w piekarniku nagrzanym

La grande e la piccola cuoca
Dorsz w cieście francuskim 180

Małe, chrupiące pakieciki z ciasta francuskiego a w środku co? soczysty kawałek ryby, pieczona papryka i listki szpinaku. Połączenie wyszło znakomite i warto takie pakieciki sobie zafundować, polecam. Dorsz w cieście francuskim. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Imprezowe zawijaski 79

Doskonałe jako przekąska, świetne do czerwonego barszczyku. Imprezowe zawijaski polecają się do szybkiego przygotowania. Składniki: ciasto francuskie ser żółty ketchup ulubiona wędlina – najlepiej szynka szwarcwaldzka lub parmeńska zioła prowansalskie Ciasto francuskie rozkładamy. Smarujemy je cienką warstwą keczupu. Na ketchup możemy posypać zioła prowansalskie. Zostawiamy brzeg po jednej stronie ciasta nieposmarowany. To będzie miejsce które posłuży nam do sklejenia rulonu

MojaQchnia.pl
wegańskie parówki w cieście francuskim 258

Szybka i dobra przekąska, super sprawa na imprezę :) Uwielbiam ciasto francuskie zarówno na wytrawnie jak i na słodko. Jednak w pierwszej kombinacji smakowej jem je rzadziej... Tym samym postem żegnam się z Wami do 17 czerwca, ponieważ wyjeżdżam do Norwegii :) Potem wracam tutaj z nowymi przepisami! :)  WEGAŃSKIE PARÓWKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM przepis autorski // 3 porcje ~3 parówki sojowe(...)chili Polsoja ~120g ciasta francuskiego - po 40g na każdą parówkę ~opcjonalnie 3 plasterki wegańskiego sera, lub keczup do posmarowania od środka (ja podałam je z keczupem) Parówki owijamy w ciasto francuskie, wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200*C i pieczemy do zezłocenia się ciasta, tj. ok. 30 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego! :) Przepis dodaję do akcji

chili & sugar
Francuskie łódeczki 105

Francuskie łódeczki z ciasta francuskiego to świetna przekąska na każdą okazję. Idealnie sprawdzą się na rodzinne imprezy, domówki i inne tego typu okazje. Artykuł Francuskie łódeczki pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Warkocz z ciasta francuskiego z kabanosami 231

Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 kabanosy, z tych długich i grubszych 1/2 czerwonej papryki garść oliwek 100 g sera żółtego ketchup lub ulubiony sos 1 jajko sezam Przygotowanie: Wzdłuż … Czytaj dalej Warkocz z ciasta francuskiego z kabanosami

czarrna od kuchni
Rogaliki francuskie z nutellą 193

lubiła :) Warto mieć w lodówce mały zapas gotowego ciasta aby w każdej chwili, gdy tylko najdzie nas ochota na słodkie, móc upiec te pyszne rogaliki :)    2 opakowania ciasta francuskiego słoiczek nutelli jajko cukier puder do posypania Ciasto francuskie rozwinąć, przeciąć wzdłuż na pól i pociąć na trójkąty. Na każdym ułożyć łyżeczkę nutelli, zwinąć rogaliki. Rogaliki ułożyć na blaszce

Smakołyki Asi