ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:105/509)

Jabłka w cieście francuskim 510

Jabłka i ciasto francuskie to doskonałe połączenie. Niedawno pokazywałam z tymi składnikami przepis na ekspresowe całuski z ciasta francuskiego. Ciasto francuskie i jabłka to produkty, które są u mnie zawsze w domu. Gdy przyjdzie nam ochota na coś słodkiego lub zadzwonią niespodziewani goście do drzwi, to z tych dwóch składników + odrobiny cukru i przyprawy do deserów lub samego cynamonu przygotowuję

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Piersi z kurczaka w cieście francuskim nadziane pieczarkami i cebulką 574

drobno posiekać. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Przesmażyć cebulę, a gdy się zeszkli to dodać pieczarki. Posolić i popieprzyć. Gdy pieczarki będą miękkie to patelnię zdjąć z ognia. Ciasto francuskie przekroić z dwóch stron na pół. W każdej ćwiartce ciasta zrobić nacięcia, tzw. paseczki (spójrz na zdjęcie). Na sam środek ułożyć surowe piersi z kurczaka, na wierzch podsmażone pieczarki(...)starty żółty ser. Paski ciasta francuskiego zaplatać (od lewej do prawej stronie; naprzemiennie) przykrywając piersi z kurczaka. Końcówki ciasta (tzw. ogonki) delikatnie zlepić. Na sam koniec ciasto francuskie przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia i posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec około 40-45 minut w 200ºC (aż do zarumienia ciasta). Podawać kilka minut pod wyjęciu z piekarnika (gorące ciasto może

Ugotować
Gruszki w cieście francuskim z dżemem malinowym 281

Gruszki, jabłka i ciasto francuskie to doskonałe połączenie. Niedawno dodałam przepis na jabłka w cieście francuskim , który zrobił furorę na FB-ku. Polecam Wam też przepis na ekspresowe całuski z ciasta francuskiego. Jak już wcześniej napisałam ciasto francuskie mam zawsze w lodówce, jabłka i gruszki również. Zawsze z tych składników można przygotować wspaniały i efektownie wyglądający deser- gruszki w cieście

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Francuskie poduszeczki z jabłkami 191

Francuskie poduszeczki z jabłkiem to pomysł na szybką, niedrogą i bardzo smaczną przekąskę na słodko. Przed pieczeniem ciasto francuskie nacięłam, aby uzyskać ciekawy wzór. Jeżeli macie ochotę na inne słodkości z użyciem ciasta francuskiego to zachęcam Was do przygotowania serduszek z nutellą i malinami  lub ciastek nadzianych twarogiem i gruszką . Składniki dla 3-4 osób: 1 płat ciasta francuskiego(...)cynamon cukier puder do posypania Jabłka umyć, obrać, pozbawić gniazd nasiennych i posiekać w bardzo drobną kostkę. Następnie wsypać do nich cukier brązowy oraz cynamon. Całość ze sobą wymieszać. Ciasto francuskie rozwałkować i ponacinać (ja z jednego płata ciasta wycięłam kilkanaście kwadracików). Każdy kawałek ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem. Następnie na jednym kawałku nałożyć 1 łyżkę jabłek, a drugi płat ciasta

Ugotować
Tarta na francuskim cieście z ziemniakami i boczkiem (Torta salata di sfoglia con patate e pancetta) 174

SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 500 g ziemniaków 150 g boczku 80 g parmezanu 200 ml śmietany 1 cebula 3 jaja szczypiorek s ó l, pieprz oliwa z oliwek **** INGREDIENTI 1 confezione di pasta sfoglia 500 g di patate 150 g di pancetta 80 g di parmigiano 200 ml di panna 1 cipola 3 uova erba cipollina sale(...)pepe. Per ultimo sbucciate le patate e tagliatele a fettine sottili dello spessore di 1-2 mm. Versate le patate nella padella con la pancetta, mescolate bene il tutto. Ciasto francuskie układamy w okrągłej formie do pieczenia o średnicy 24 cm.  Na ciasto wykładamy ziemniaki z boczkiem. Na wierzch tarty wylewamy masę jajeczną

La grande e la piccola cuoca
Ciastka francuskie z jabłkami 198

ciasto nigdy nie przestanie mnie zadziwiać. Jego listkowana struktura jest fascynująca. Na słodko, czy wytrawnie – sprawdza się w każdej postaci. Ponieważ można kupić gotowy półprodukt przygotowanie zajmuje niewiele czasu, wystarczy je upiec. Samo w sobie jest wspaniałe. Ciastka francuskie z jabłkami.       Składniki na 12 szt.: - 2 opakowania(...)ciasta francuskiego (2 x 375g) - 4 jabłka (dałam Jonagold) - 1 łyżeczka cynamonu - 1 jajko do smarowania Dodatkowo: - brązowy cukier Demerara - lukier (cukier puder + sok z cytryny)       Ciasto francuskie wyjmujemy z lodówki na ok. 10 minut przed przygotowywaniem ciastek. Łatwiej się rozwija i nie pęka. Umyte i obrane jabłka kroimy w kostkę, posypujemy cynamonem. Ponieważ moje jabłka były

mojewypiekiinietylko
Francuskie ciasteczka z konfiturą 97

jagody, borówki, truskawki.   Inne słodkości: ** Lody z mrożonych bananów ** Rożki francuskie z jabłkami ** Najprostsze muffinki czekoladowe ** Ciasteczka serowe z jabłkiem   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Składniki: 275 g ciasta francuskiego kilka łyżek wiśniowej konfitury (lub innej owocowej) wiśnie (świeże lub mrożone) jajko do posmarowania     Ciasto francuskie rozwiń. Foremką powykrawaj serduszka. Na jedno serce połóż trochę konfitury

Kulinarny S.O.S.
Rożki z jabłkami 194

ciasta francuskiego (u mnie 300g) 2 jabłka * 1 łyżka soku z cytryny 3/4 łyżeczki cynamonu cukier trzcinowy według smaku 1 łyżka kaszy manny 1 jajko do posmarowania opcjonalnie cukier puder lub lukier Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne. Połowę jabłek zetrzeć na tarce o grubych oczkach, resztę pokroić w kostkę. Wymieszać z sokiem z cytryny, cukrem i kaszą. Ciasto francuskie(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Przed pieczeniem posmarować jajkiem i naciąć w trzech miejscach, żeby podczas pieczenia mogła się wydostać para. Piec w temperaturze 200ºC przez ok. 20 minut, aż ciasto nabierze rumianego koloru. Przestudzić na kratce. Jeszcze ciepłe można polukrować lub oprószyć cukrem pudrem. Smacznego! * Jeżeli ciasto dzielimy na 6 lub 8 kwadratów, do każdego ciastka zmieści się więcej nadzienia

Pełny talerz
Francuskie zawijańce z pieczarkami 73

ciasta francuskiego można zrobić wszystko czy to na słodko, czy na ostro. Dziś przekąska wyśmienita czyli zawijańce z pieczarkami. Posmakują każdemu dlatego polecam wszystkim, idealne na spotkania z przyjaciółmi i rodziną przy miłej rozmowie. Przekąska z ciasta francuskiego. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Szaszłyki z białej kiełbasy w cieście francuskim 184

Pyszne, szybkie jedzenie, przepis powstał specjalnie na akcję na Durszlaku: Akcja kulinarna: Szaszłykowa Wielkanoc 2018 - "Szaszłykowy zawrót głowy"   Wyszło pysznie, polecam :)  Kiełbasa biała parzona  Ciasto francuskie  Marynata:  Olej z czosnkiem  Majeranek  *ilości składników ustal indywidualnie  Ciasto francuskie trzeba przyciąć do wymiarów kiełbasy, każdy płat ciasta posmarować olejem smakowym wymieszanym z majerankiem

Takie tam pichcenie
Pierś w cieście francuskim. 139

Składniki: -4 piersi pojedyńcze -ciasto francuskie -dowolne warzywo (w moim przypadku marchewka i brokuł)  -4 plastry sera żółtego -sól -pieprz  -majeranek -roztrzepane żółtko  -papier do pieczenia Sposób przygotowania: Piersi myjemy, odkrawamy błonki itp. i robimy w niej kieszonke. Piersi przyprawiamy z każdej strony i w środku. Do kieszonki wsadzamy warzywa. Na pierś kładziemy plaster sera. Ciasto francuskie

Magia jedzenia.
Szaszłyki z ciastem francuskim 487

Czas przygotowania nie zajmuje czasu. Polecam!   Szaszłyki z ciastem francuskim Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, 2 czerwone papryki, 6-7 parówek, 2 cebule, czarne oliwki, patyczki do szaszłyków. Wykonanie: Ciasto francuskie kroimy na podłużne paski. Cebule, papryki kroimy w kostkę, parówki w krążki. Na patyczek do szaszłyków nadziewamy ciasto francuskie, następnie na zmianę paprykę, cebulę, parówki i oliwki. Całość obwijamy

paapilotkaa
Paluchy z ciasta francuskiego z makiem 258

Pyszne paluchy z ciasta francuskiego z dużą ilością maku z orzechami i rodzynkami.  Do masy można również dodać wiórków kokosowych, a z wierzchu polać lukrem.  Tak więc zapraszam na e kspresowe, proste i bardzo smaczne paluchy:) Składniki: 2 opakowania ciasta francuskie ok 200 g masy makowej garść orzechów garść rodzynek jajko  Wykonanie: Do masy makowej dodać orzechy, rodzynki

magiczna kuchnia Kasi
Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem 300

odrobina oliwy 1 łyżeczka sezamu lub maku Przygotowanie: Z łososia zdjąć skórę, wypłukać i osuszyć. Szpinak rozmrozić, a ser mozzarella pokroić w kostkę. Na ciasto francuskie wyłożyć plaster łososia, rybę delikatnie posolić. Na łososia wyłożyć kawałki sera, a na ser szpinak. Szpinak przyprawić gałką muszkatołową i pieprzem. Ciasto po bokach naciąć(...)upieczeniu pokroić w plastry i podawać z sosem czosnkowym. Krok po kroku: 1. Odciąć skórę z łososia 2. Przełożyć rybę na ciasto francuskie 3. Wyłożyć ser i szpinak 4. Wyciąć paski z ciasta i zapleść warkocz 5. Posypać sezamem i upiec Pobierz wersję do druku: Pobierz Łosoś

KuchniaWeDwoje.pl
Hot dog po francusku 466

Składniki: ciasto francuskie parówki ser żółty gouda sos pomidorowy (można zrobić z pomidorów bez skorki i gniazd nasiennych, przetartych z cebulką, czosnkiem, solą, pieprzem, oregano – jak sos do pizzy – zblendowanym lub można użyć gotowego sosu pomidorowego biały sezam 1 jako Ciasto francuskie kroimy na prostokąciki. Smarujemy je sosem pomidorowym i układamy trochę startego żółtego sera, nakładamy parówkę. Przykrywamy

MojaQchnia.pl