ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:110/509)

Zawijaski z ciasto francuskiego 61

Składniki: 1 ciasto francuskie 30-40 dkg pieczarek kilka różyczek brokuła 1 cebula 1 papryka 1 kulka mozzarelli sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie suszone pomidory Przygotowanie: Cebulę obrać, posiekać i … Czytaj dalej Zawijaski z ciasto francuskiego

czarrna od kuchni
Zawijaski z ciasto francuskiego 113

Składniki: 1 ciasto francuskie 30-40 dkg pieczarek kilka różyczek brokuła 1 cebula 1 papryka 1 kulka mozzarelli sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie suszone pomidory Przygotowanie: Cebulę obrać, posiekać i … Czytaj dalej Zawijaski z ciasto francuskiego

czarrna od kuchni
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami 9028

Miałam gotowe ciasto francuskie ..zastanawiałam się co z nim na szybko zrobić..miałam także pieczarki..i tak oto powstały szybkie paszteciki z pieczarkami...idealne do barszczyku..ale i bez barszczyku też można zjeść. 1 opakowanie ciasta francuskiego  50 dag pieczarek 1 cebula 1 łyżka masła lub oleju do smażenia  1 jajko lub białko do posmarowania pasztecików Pieczarki(...)cebulę  obrać i pokroić. Na maśle lub oleju podsmażyć cebulę. Dodać pieczarki i dusimy pod przykryciem przez 5 minut.Doprawić i wystudzić Ciasto francuskie przeciąć wzdłuż na pół. Wzdłuż dłuższego boku ułożyć pieczarki i zwinąć.Pokroić na kawałki, posmarować jajkiem i piec około 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Moje domowe kucharzenie
Szaszłyki i krążki francuskie z białą kiełbasą 73

prosty, który warto wypróbować nie tylko w czasie świąt i nie tylko z białą kiełbasą. Polecam podawać z żurkiem na zakwasie. Składniki na 5-6 porcji: – 1 arkusz ciasta francuskiego – 3 białe kiełbasy parzone – 1 jajko – czosnek suszony (opcjonalnie) Arkusz ciasta francuskiego kroimy na 3 pasy o szerokości kiełbas. Każdą kiełbasę owijamy ciasno pasem ciasta(...)krążków lub szaszłyki. Oprószamy czosnkiem. Pieczemy 20-22 minut w 200 stopniach, aż lekko się zarumienią. Podajemy np. z żurkiem lub jako samodzielną przekąskę. Smacznego! Artykuł Szaszłyki i krążki francuskie z białą kiełbasą pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Tuńczyk w cieście francuskim 145

Uwielbiam ciasto francuskie ! Nie tylko w wersji na słodko , ale również wytrawnej. Dziś mam dla Was pomysł na fajną kolację , która nie tylko pięknie wygląda , ale i smakuje rewelacyjnie! Chrupiące ciasto wypełnione tuńczykowym farszem smakuje rewelacyjnie! I syci na długie godziny! Jest też świetnym pomysłem na imprezową przekąskę ! SKŁADNIKI: ( na 2 porcje ) - ciasto francuskie – 1 płat - tuńczyk w sosie

Ostra na Słodko
Ciastka francuskie z budyniem i truskawkami 628

Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 budyń waniliowy (słodzony) 300 ml mleka 8 truskawek cukier puder Sposób wykonania: Przygotowujemy budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu (zamiast 500 ml należy użyć tylko 300 ml). Odstawić pod przykryciem do wystudzenia. Ciasto francuskie kroimy na 8 kawałków. Krawędzie każdego z nich zawijamy do środka, tak aby uzyskać trochę wyższe brzegi. Ciasto przekładamy

Qchnia po prostu
Ślimaczki z ciasta francuskiego z cynamonem 81

Proste i pyszne ciasteczka z gotowego ciasta francuskiego. Takie szybkie rozwiązanie jak ktoś nie ma jak robić samodzielnie ciasta. Wychodzą chrupiące i pachnące cynamonem. Można takie przygotować na świąteczny stół. Polecam. Potrzebujemy: 1 opakowanie ciasta francuskiego 5 dag masła lub margaryny cukier trzcinowy według uznania cynamon mielony według uznania Wykonanie pysznych ślimaczków:   1. Masło lub margarynę roztapiamy i lekko

Izabelawkuchni
Tarta z ciasta francuskiego z warzywami i indykiem 249

Wiadomo czasem, a nawet często musimy zrobić coś na szybko. U mnie wtedy rewelacyjnie sprawdza się ciasto francuskie. Dodać możemy co lubimy i na słono i na słodko rewelacja. Tym razem w formie tarty z brokułem, pomidorkami koktajlowymi, suszonymi pomidorami, indykiem i mozzarellą. Pycha :-). Miłego dzionka :-) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 brokuł kilka pomidorków koktajlowych kilka suszonych pomidorów starta(...)mozzarella polędwica z indyka 1. Brokuła gotujemy al'dente. Indyka kroimy w drobną kosteczkę. 2. W naczyniu żaroodpornym rozkładamy ciasto francuskie, co wystaje poza naczynie obcinamy nożem. Na ciasto układamy warzywa i indyka, posypujemy startą mozzarellą, robimy paski z pozostałego ciasta. 3. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni (termoobieg), tartę pieczemy około 25 minut. Smacznego

kruche babeczki
Ciastka francuskie z kajmakiem 302

deser w 20 minut" (3 min przygotowanie + 17 min pieczenie) :) Pozostała mi połowa puszki masy kajmakowej z   KRUCHEGO CIASTA MILIONERA , więc postanowiłam połączyć dwa moje ulubione składniki: ciasto francuskie i kajmak. A poza tym dziś lenistwo wzięło nade mną górę i nie byłam w stanie wymyślić nic kreatywniejszego (Na obiad przygotowałam pizzę na gotowym kupnym spodzie!) :) Wykonanie jest(...)banalne - potrzebujemy jedynie rozgrzany piekarnik, ostry nóż i wymienione składniki :) No to zaczynamy! Składniki:  1 op. ciasta francuskiego 250 g masy kajmakowej lub mleka skondensowanego * Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwijamy, wykładamy masę kajmakową, dokładnie rozprowadzamy po całym cieście. Zawijamy z powrotem rulon i kroimy na kawałki grubości 2 cm. Układamy na papierze do pieczenia (kawałek papieru jest w zestawie

My Culinary Art
ciastka z ciasta francuskiego 58

składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego twarda marmolada 1 jajko opcjonalnie: cukier puder wykonanie: Ciasto francuskie tniemy na kwadraciki ok. 5×5 cm. Na środku każdego nakładamy po trochę marmolady i sklejamy dwa naprzeciwległe rogi. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w ok. 180 st. C na złoty kolor. Przed podaniem opcjonalnie możemy oprószyć

Domowy Smak Jedzenia
8 przepisów na ciasto francuskie 111

fetą Parówki w cieście francuskim Tarta z brokułami, łososiem i pomidorami Tarta z ciasta francuskiego z gruszkami i serem pleśniowym Ślimaczki z ciasta francuskiego z kiełbasą i serem Ciasto francuskie z gruszką i kozim serem Koszyk z ciasta francuskiego z kiełbasą Paluchy z pesto bazyliowym i parmezanem Artykuł 8 przepisów na ciasto francuskie pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl

Kuchnia Bazylii
Paluchy z ciasta francuskiego 161

idealne dla Was. Wyborny paluch w kształcie warkocza sporządzany z ciasta francuskiego. Efektowny i pyszny! Czas przygotowania 25 minut (w tym około 12 minut pieczenia) Ilość porcji: 4 Składniki: Ciasto francuskie Jajko Jajko rozbijamy w miseczce. Ciasto francuskie rozwijamy. Nacinami paski o szerokości około 3 cm. Każdy z tych pasków nacinamy prawie na całej długości co 1 cm. Powstałe kawałki

Kolizje Smaków
Jajka przepiórcze w cieście francuskim 200

patelni rozgrzewamy nieco tłuszczu i smażymy cebulę. Kiedy cebula się zarumieni dodajemy pieczarki. Całość solimy i smażymy do momentu odparowania całej wody. Ugotowane jajka delikatnie obieramy ze skorupek. Gotowe ciasto francuskie rozwijamy i wałkujemy. Kroimy na piętnaście kwadratów tej samej wielkości. Nakładamy na nie powstały farsz pieczarkowy. Na jego środku układamy jajko i posypujemy posiekaną natką pietruszki. Zamykamy ciasto francuskie

Kolizje Smaków
Ciasteczka francuskie z czekoladą 83

Szybkie w przygotowaniu ciasteczka francuskie z gorzką czekoladą, posypane cukrem pudrem. Składniki: 2 płaty gotowego ciasta francuskiego, ok 120 g gorzkiej czekolady, jajko, cukier puder Przygotowanie:  Ciasto francuskie dzielimy na pół. Na każdej połowie wycinamy trójkąty. Możemy także przedzielić na trzy części wzdłuż długiej krawędzi - wtedy ciasteczka będą mniejsze. Na każde kawałek kładziemy po kawałku czekolady. Zawijamy w rulon

Lena Gotuje