ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:116/509)

Pizzerinki z ajvarem i serem 114

mnie wszelakie przekąski z ciasta francuskiego na ciepło i zimno niezastąpione. Do dipów, past, wspaniałe, w rozmaitych smakach. Dziś okrągłe pizzerinki pachnące pastą warzywną ajvar i łagodnym żółtym tartym serem posypane czarnym sezamem HELIO . Polecam, bo proste i ładnie wyglądające przekąski znikają pierwsze, i to ze smakiem! Coś na ząb;) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 2 spore łyżki pasty warzywnej ajvar

Zasmakuj Kuchni
FRANCUSKIE " E "CIASTECZKO 177

jest - moje pyszne francuskie ciasteczko z szynką ,fetą i przyprawami.Tak więc powitajcie mój autorski przepis na wytrawne , zielone "e " ciasteczko.Zapraszam!.    1 op.mrożonego szpinaku 1op. ciasto francuskie 1 duży ząbek czosnku 0.5 op.sera feta 100 ml.bulionu Sól,biały pieprz,gałka muszkatołowa,rozmaryn, 0.5 sztuka.czerwonej papryki 1 żółtko do posmarowania ciasta 6 pl.szynki  pomidorki cherry Sezam Natka pietruszki 1 łyżka masła ************************************** Ciasto francuskie rozmrozić.Szpinak usmażyć na patelni na maśle z posiekanym czosnkiem.Podlać bulionem, dołożyć pokruszonego sra feta, wymieszać.Dodać pokrojoną paprykę w kostkę

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
na szybko francuskie z mandarynkami i cynamonem... 124

Składniki: ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, mandarynki 8 sztuk, cukier waniliowy 1 łyżka, cynamon 2 łyżki, budyń czekoladowy 1 opakowanie, cukier puder - ile potrzeba ciasto francuskie rozwinąć z rolki na papierze, położyć na blaszce, na cieście rozłożyć gęstocząstki obranych mandarynek zostawiając dość szerokie brzegi do podwinięcia mandarynki posypać cukrem waniliowym, cynamonem i budyniem czekoladowym bez cukru brzegi ciasta nałożyć

W Mojej Kuchni Lubię
Najszybsze żurawinowe rogaliki ze świątecznym nadzieniem 128

Jaki jest najszybszy pomysł na wykorzystanie nadzienia mincemeat, które pozostało mi po weekendowym torciku piernikowym (klik)? Oczywiście chrupiące rogaliki z ciasta francuskiego, posypane grubą warstwą cukru pudru. Wstyd się przyznać, że zjadłam prawie wszystkie od razu, gorące, sama, zaraz po zrobieniu zdjęć... Dla niepoznaki zostawiłam mojemu chłopakowi dwa, bo tak słodko pachniało w mieszkaniu, że od razu po wejściu(...)klatkę dało się wyczuć jakieś pyszności i nic bym przed nim nie ukryła ;) Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego nadzienie mincemeat z tego przepisu - klik (zużyjemy ok. połowy) cukier puder do posypania Ciasto pokroić jak na obrazku poniżej. Ułożyć nadzienie mniej więcej w miejscach zaznaczonych na obrazku. Zwijać rogaliki, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec

Słodkie inspiracje
Kolorowe kwadraciki z ciasta francuskiego 193

lodowce :) Są świetne - gdy zaskoczą nas niezapowiedziani goście gdyż ich przygotowanie trwa dosłownie kilka chwil. 1 opakowanie ciasta francuskiego ketchup ser tarty mozzarella  czerwona cebula kolorowe papryki: czerwona, żółta, pomarańczowa czarne oliwki cukinia ziarna słonecznika zioła prowansalskie Ciasto francuskie rozkładamy na blaszce, całość smarujemy ketchupem i posypujemy mozzarellą. Następnie, za pomocą noża lub noża do pizzy kroimy ciasto

Taste Therapy
Szybkie ciasteczka z serem i owocami 65

kanapkowy z ziołami, twarożek kanapkowy z rzodkiewką, twarożek kanapkowy z chrzanem, twarożek kanapkowy ze szczypiorkiem i twarożek o smaku waniliowym. Idealne na śniadanie i nie tylko Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 twarożek z pomarańczą Wieluń Mój Ulubiony 1,5 krążka ananasa z lekkiego syropu kilka borówek listki mięty do dekoracji Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwijamy. Wycinamy szklanką kółka. Wokół każdego

Słodkie okruszki
Rożki francuskie z jabłkami i rabarbarem / Apple rhubarb turnovers 152

możliwości było odgrzanie bigosu przywiezionego z domu Polecam także takie nadziewane tylko jabłkami i rodzynkami z odrobiną cynamonu. Niebo w gębie, zapraszam po przepis! Jeżeli lubisz takie dobroci w cieście francuskim, spróbuj także te z jabłkami, żurawiną z sosem waniliowym – pyszności! Scroll down for recipe in English Rożki francuskie z jabłkami i rabarbarem (6 sztuk) Składniki: 1 opakowanie(...)ciasta francuskiego, rozmrożonego 350 g rabarbaru, pokrojonego na 1 cm kawałki 200 g jabłek, obranych i pokrojonych w 1 cm kostkę 1/2 szklanki brązowego cukru ½ łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżeczka startej skórki z pomarańczy 1 jajko, rozbełtane Lukier pomarańczowy: 1/2 szklanki cukru pudru sok z 1/2 pomarańczy Przygotowanie: W średnim rondelku umieść rabarbar, jabłka, cukier i 2 łyżki, doprowadź

karmelowy
Kiełbaski w cieście francuskim z sosem majonezowo-chrzanowym i keczupem. 238

Bardzo lubię mieć w lodówce gotowe ciasto francuskie. Można z niego wyczarować smaczne danie, szybka przekąskę, czy przystawkę. Ja dzisiejsze kiełbaski wykorzystałam właśnie jako przystawkę do żurku, który został mi po świętach. Sos majonezowo-chrzanowy i keczup dodał im nieco pikanterii i całość stanowiła fajne, sycące danie. Polecam :) Składniki - 8 cienkich kiełbasek - płat gotowego ciasta francuskiego - 2 łyżki keczupu(...)łyżki majonezowego sosu chrzanowego Folwark - 2 łyżeczki oregano - kilka łyżek mleka Wykonanie Keczup i majonezowy sos chrzanowy przekładam do miseczki i dokładnie mieszam. Ciasto francuskie rozwijam, kroję na osiem równych prostokątów, każdy z nich smaruję przygotowanym sosem, na środku układam po kiełbasce. Delikatnie zwijam w rulonik. Z wierzchu każdy pasztecik smaruję przy pomocy pędzelka mlekiem i posypuje otartym oregano. Gotowe

Kuchnia z widokiem na ogród
Babeczki z ciasta francuskiego z kremowym nadzieniem 611

posłużymy się już gotowym. Można zrobić takie sakiewki z wieloma nadzieniami, nie tylko słodkimi; moje będą miały delikatny kremowy środek. Babeczki z ciasta francuskiego z kremowym nadzieniem Składniki: gotowe ciasto francuskie 250g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru 2 łyżeczki mąki 2 białka mąka do podsypania Wykonanie: - ciasto francuskie rozwijamy i wykrawamy duże kwadraty o boku około 13 cm - serek

Smakołyki Bereniki
Pizzerniki z szynką i żurawiną 102

Dziś kolejna propozycja szybkiej przekąski karnawałowej, imprezowej. Pizzerinki z ciasta francuskiego z serem i szynką z dodatkiem żurawiny i majonezu. Niebanalne połączenie, pysznie jest! Pizzerinki podaję na ciepło lub zimno, z dodatkiem dipów, najczęściej czosnkowego, pomidorowego lub pasty ajvar z pieczonej papryki, pasuje w sam raz do wytrawnej wersji pizzerinek. Opcjonalnie można gotowe pizzerinki posmarować jajkiem i posypać czarnuszką(...)czarnym sezamem. Polecam! Smacznego SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego 275 g 1 spora łyżka majonezu kilka łyżeczek żurawiny po kilka plastrów żółtego sera oraz szynki suszony lubczyk, ostra papryka PRZYGOTOWANIE: Ciasto wyjmuję z lodówki, rozkładam na blacie. Smaruję równomiernie majonezem, na to nakładam w kilku miejscach łyżeczką żurawinę. Układam żółty ser, na niego plastry szynki. Posypuję przyprawami. Zwijam wzdłuż dłuższego

Zasmakuj Kuchni
Francuskie koszyczki 66

wystarczy polać ulubionym sosem. 12 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: ·        1 filet z kurczaka ·        2 opakowania ciasta francuskiego ·        1 papryka czerwona ·        2 marchewki ·        Olej do smażenia(...)drugiej patelni smażymy obrana, drobno pokrojoną cebulę. Do cebuli dodajemy obrane, starte na tarce o dużych oczkach marchewki i pokrojoną w paseczki paprykę. 3.    Ciasto francuskie rozkładamy i wycinamy najlepiej dużym kubkiem koła, układamy w formie do muffin. 4.    W środku ciasta umieszczamy po łyżce mięsa. 5.    Na wierzch wykładamy warzywa i posypujemy startym

Kulinarna Chwila
Poduszeczki z borówkami 126

deszczową pogodę będą w sam raz. Za oknem znowu pada,to na poprawę nastroju kawa i ciacho ;) I dla Was smacznego! Poduszeczki z borówkami     Składniki: opakowanie gotowego ciasta francuskiego szklanka borówek (leśnych lub amerykańskich) łyżka brązowego cukru Przygotowanie: Z ciasta francuskiego wykrawamy radełkiem lub nożem do pizzy prostokąty. Układamy na nich borówki i sklejamy ;) Albo w poprzek

Lawendowe Niebo
Parówki w szlafroczkach 173

się prezentują. Można je podać na ciepło i na zimno, choć ja wolę je zdecydowanie na ciepło :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 opakowanie parówek (4 sztuki) kilka plasterków żółtego sera 1 jajko 2 łyżki sezamu Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy poziomo na dwie części. Na każdą z nich na całej długości kładziemy plastry żółtego sera(...)układamy parówki. Końce ciasta smarujemy rozmąconym jajkiem. Następnie każdą część zwijamy w rulon lekko dociskając. Kroimy na równej wielkości kawałki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy kawałek smarujemy po wierzchu rozmąconym jajkiem i posypujemy sezamem. Parówki w cieście pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy z keczupem, sosem czosnkowym lub słodkim sosem chili

My simple kitchen
Zakręcona Pizza 371

zakręcony dzień, zresztą jak cały tydzień. Dlatego serwuję Wam świetne rulony pizzy, idealne na obiad, kolację i przystawkę. Taka forma podania świetnie sprawdza się na imprezy, ponieważ bazą jest ciasto francuskie, to przygotowanie jest jeszcze mniej skomplikowane niż może Wam się wydawać.  Składniki:   2 opakowania ciasta francuskiego 1 cebula 8 pomidorów koktajlowych 6 pieczarek 0,5 czerwonej papryki(...)Wszystkie składniki znajdziecie tutaj    i tutaj :)  Przygotowanie: W szklance albo miseczce przecier pomidorowy łączymy z wodą, sprasowanym czosnkiem i przyprawiamy, dobrze mieszając. Ciasto francuskie rozkładamy i smarujemy połową sosu, układamy na nim co tylko chcemy pamiętając o podzieleniu składników na dwie części. Ja użyłam, pieczarek, pomidorków przeciętych na ćwiartki, papryki pociętej w paski

Niezły Młynek
Koszyczki z ciasta francuskiego z jajkiem, szynką i ogórkiem 544

Zazwyczaj mam w lodówce ciasto francuskie. Jest nieocenione gdy zaskoczą nas goście. W dość krótkim czasie można z niego przygotować prawdziwe cudeńka. Kiedyś widziałam przepis na takie koszyczki, tyle, że z kurczakiem i pieczarkami. Ja postanowiłam wykorzystać podstawę, ale nadziałam ją tym co akurat było dostępne w lodówce: jajkami, szynką oraz ogórkami. Również czarnuszka na cieście dawała bardzo interesujący posmak(...)kroimy na drobne paseczki, a następnie w kostkę. Ogórki ścieramy na dużych oczkach tarki. Całość doprawiamy niewielką ilością soli, dodajemy około 1 łyżeczkę musztardy, 2-3 łyżeczki majonezu, mieszamy. Ciasto francuskie rozwijamy. Za pomocą szklanki wykrawamy kółka. Połowę wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. W reszcie kółek wycinamy kieliszkiem mniejsze kółko. Na pełne kółko kładziemy to z dziurką, lekko

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania