Majówka to czas grillowania,pikników i wypadów na łono natury. Zrobiłam więc wytrawne babeczki,które doskonale nadają się,by zapakować je do piknikowego kosza . 1 op. gotowego ciasta francuskiego 1 pęczek zielonych szparagów 200 ml śmietanki 30% 3 jajka 2-3 łyżki posiekanego szczypiorku 50 g żółtego sera startego na tarce 1/2 łyżeczki kurkumy szczypta startej gałki muszkatołowej sól i świeżo zmielony pieprz do smaku Szparagi umyć,odłamać twarde końcówki i wrzucić do osolonego wrzątku. Gotować 2 minuty po c... czytaj dalej...
Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...