moje serducho! Pomysł na stałe zagości w mojej kuchni! Składniki: – udko z kurczaka – 1 szt – marchew – 1 szt – ser feta – 50 g – ciasto francuskie – 1 płat Dodatkowo: - sól – pieprz – lubczyk – czosnek granulowany – listek laurowy – oliwa do posmarowania ciasta Sposób przyrządzenia: Udko z kurczaka oczyszczamy. Gotujemy(...)dokładnie miksujemy / ucieramy na gładki krem. Możemy to robic w miseczce umieszczonej nad gotującą się wodą – będzie łatwiej. Dodajemy odrobinę pieprzu i czosnku. Na podsypanym mąką blacie układamy ciasto francuskie , a na jego środku udko z kurczaka. Nacinamy paski ( ok. 1 cm szerokości ) zarówno z prawej , jak i lewej strony – tak byśmy je mogli potem zaplatac . Mięso gęsto
Ostra na SłodkoTARTY te na słono na kruchym cieście, francuskim , wszystkie są pyszne. Dziś zapraszam na tartę z porem i mięsem mielonym wołowym. Polecam SKŁADNIKI: Farsz 🍕400 g mięsa mielonego wołowego 🍕1 por 🍕8 pieczarek 🍕1 peczek natki pietruszki 🍕2 łyżki sos sojowego 🍕Sól wędzona 🍕Pieprz 🍕1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 🍕1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej 🍕1 łyżeczka papryki czerwonej(...)słodkiej 🍕1 łyżeczka majeranku Dodatkowo 🍕 250 g ciasta francuskiego 🍕Natka pietruszki do posypania 🍕Masło do posmarowania formy 🍕Ulubiony sos np. Czosnkowy PRZYGOTOWANIE: Mięso mielone wołowe smażę na rozgrzanej patelni. Dodaję przyprawy. Pora myję i drobno siekam. Pieczarki myję i drobno siekam. Pieczarki i pora dodaję do mięsa dodaję sos sojowy duszę ok 7 min co jakiś czas mieszając. Zdejmuję
Gotowanie Patkisłodkości świetnie sprawdzają się wizyty niezapowiedzianych gości 😊 W końcu nie zawsze musimy być perfekcyjnymi i wszystko samodzielnie przygotowującymi paniami miksera, tudzież piekarnika 😊 Szybko, prosto , słodko. Składniki: 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego 1 słoik marmolady 2 żółtka polewa deserowa z tego przepisu WYKONANIE: ciasto francuskie kroimy na trójkąty o dwóch dłuższych bokach+ na każdy nakładamy łyżeczką marmolady zwijamy i układamy
Domowe ciastaKolejna szybka propozycja na imprezowy stół. Kwadraty z ciasta francuskiego z pastą z papryki i bakłażanów, czyli ajwarem, posypana parmezanem. Piecze się 10 minut, smakuje na ciepło i zimno. Idealna przekąska na stół, do deski serów i sałatek wszelakich. Polecam, bo jest szybko, smacznie, ładnie wygląda, świetnie smakuje Takie ciasteczka możecie posmarować także majonezem, ketchupem, passatą, pesto, użyć dowolnego sera(...)nawet wędliny. Ciasteczka wytrawne na kilka sposobów na pewno zasmakują Waszym bliskim. SKŁADNIKI: 375 g ciasta francuskiego 2 spore łyżki ajwaru tarty parmezan, grana padano, żółty ser jak wolicie PRZYGOTOWANIE: Piekarnik nagrzewam do temp. 200 C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Ciasto rozkładam na blacie, kroję na równej wielkości kwadraty, smaruję pastą i posypuję tartym serem. Wychodzi 24 kwadraty
Zasmakuj KuchniPrzy ostatniej imprezie w domu przypomniałam sobie o super szybkiej desce przekąsek. Taka błahostka, a zrobiła robotę. ok 15 parówek Składniki: 15 mini parówek porcja ciasta francuskiego jajko 3 łyżki maku sos 5 łyżek musztardy łyżka oliwy łyżka syropu z agawy łyżeczka soku z limonki Wszystkie składniki połącz ze sobą. Przygotowanie: Porcje ciasta francuskiego
Niezły MłynekPrzy ostatniej imprezie w domu przypomniałam sobie o super szybkiej desce przekąsek. Taka błahostka, a zrobiła robotę. ok 15 parówek Składniki: 15 mini parówek porcja ciasta francuskiego jajko 3 łyżki maku sos 5 łyżek musztardy łyżka oliwy łyżka syropu z agawy łyżeczka soku z limonki Wszystkie składniki połącz ze sobą. Przygotowanie: Porcje ciasta francuskiego
Niezły MłynekKurczak wcale nie musi być nudny... Oto niebanalny i oryginalny przepis na kurczaka w sosie żurawinowo-piernikowym, pieczonego w cieście francuskim. Mięso jest delikatne i soczyste bo sos oraz ciasto francuskie chronią przed wysuszeniem kurczaka. Danie jest wyjątkowe w smaku - kwaśno-ostre z wyczuwalną słodką nutą piernika. Z pewnością posmakuje amatorom połączeń mięsa z owocami. Idealna przekąska imprezowa na ciepło(...)pokruszone pierniki, oliwę oraz chili i blendujemy na gładką masę. Filety z kurczaka myjemy, osuszamy i oczyszczamy. Następnie filety smarujemy z obu stron przygotowanym sosem żurawinowo-piernikową. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na pół. Środek każdego płata nakłuwamy widelcem i układamy filet z kurczaka. Oba końce ciasta składamy do środka, a boki ciasta tniemy w paski (liczba pasków
Kuchnia MagdaLenyPierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami w szynce parmeńskiej to idealna propozycja na niedzielny, rodzinny obiad. Wbrew pozorom przygotowanie tego dania nie zajmuje nam tak wiele
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!między posiłkami. Wybierzcie swój sposób i upieczcie je zanim upały powrócą, bo wtedy włączenie piekarnika może stanowić najtrudniejszy element tego przepisu Mini cinamon rolls Składniki na 4 porcje: opakowanie ciasta francuskiego cynamon 2 łyżki erytrolu Sposób wykonania mini cinamon rolls: Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Ciasto francuskie podziel na 6 prostokątów: w tym celu przetnij je na 3 pasy
365 dni dookoła kuchniPieczemy w piekarniku nagrzanym do 200\u00b0C przez ok. 20 minut. Po tym czasie wyci\u0105gamy je z piekarnika i lekko studzimy. Mozzarell\u0119 kroimy w cienkie plastry.\r","Ciasto francuskie delikatnie rozwa\u0142kowujemy i przenosimy na blach\u0119 wy\u0142o\u017con\u0105 papierem do pieczenia. Na ka\u017cdym boku zaginamy ok. 1cm kawa\u0142ek ciasta tworz\u0105c \"ramk\u0119(...)solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C przez ok. 20 minut. Po tym czasie wyciągamy je z piekarnika i lekko studzimy. Mozzarellę kroimy w cienkie plastry. Ciasto francuskie delikatnie rozwałkowujemy i przenosimy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każdym boku zaginamy ok. 1cm kawałek ciasta tworząc "ramkę". Środek ramki wykładamy na zmianę pomidorami i mozzarellą. Skraplamy
Mostek w kuchnibędą idealną przekąską do kawy lub herbaty. Zrobicie je bardzo szybko, gdy tylko przyjdzie Wam ochota na coś słodkiego lub zjawią się niespodziewani goście. Dlatego zawsze mam w lodówce ciasto francuskie, tak na wszelki wypadek ;) Filiżanka z kolekcji "Jesień" Porcelana Bogucice. op. ciasta francuskiego (275g) 2 jabłka cukier cynamon jajko cukier Gruba Rafinada Diamant Ciasto francuskie rozwinąć i pociąć
Smakołyki AsiSkładniki: ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, pestki słonecznika 50 gram, cynamon 2 łyżeczki, cukier 1 łyżka, jabłka 4 sztuki do niskiej formy wyłożonej papierem do pieczenia włożyć rozwinięte ciasto francuskie jabłka obrane ze skóry, pokrojone na ćwiartki rozłożyć na środku ciasta posypać cynamonem, cukrem i połową słonecznika wolne brzegi ciasta nałożyć na jabłka, ciasto posmarować wodą, posypać resztą słonecznika piekarnik
W Mojej Kuchni Lubiępiersi z kurczaka 1 cebula przyprawa do kurczaka u mnie moja ulubiona bez konserwantów :) 1 jajko Sos 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 ząbek czosnku zioła prowansalskie sól pieprz Ciasto francuskie podzielić na kwadraty, prostokąty. Jeśli chcecie faktycznie chcecie sakiewki to polecam podzielić ciasto na większe części niż ja to zrobiłam:) W pierwszej kolejności przygotowujemy sos, łącząc wszystkie składniki razem(...)pieczarki w plastry, a ser żółty trzemy na tarku. Następnie podsmażamy kurczaka oprószonego przyprawą do kurczaka, potem cebulkę i na końcu pieczarki. Nastawiamy piekarnik na około 180 stopni. Ciasto francuskie smarujemy najpierw sosem, a potem wykładamy nasze składniki. Zamykamy nasze "sakiewki" łącząc naprzeciwległe kąty ze sobą. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, po czym smarujemy je roztrzepanym jajkiem
Justa próbuje gotowaćręką kawałek dyni i ciasto francuskie, by już za kilkanaście minut cieszyć się smakiem pysznych, chrupiących, świeżych ciasteczek z jesiennym akcentem. Składniki (ok. 8-10 ciastek) opakowanie ciasta francuskiego 2 łyżki masła klarowanego 2 łyżki cukru 1 łyżka cukru z wanilią 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta soli 250 g dyni hokkaido roztrzepane jajko gruby cukier do posypania Dynię obrać, wydrążyć
Słodkie inspiracjeefekt jest warty poświęcenia :) Do nadzienia użyłam ekologicznej kapusty kiszonej z dodatkiem kminku i jałowca. Dodałam trochę grzybów, żurawiny, jabłko i wyszedł bardzo smaczny farsz. Wierzch posypałam czarnuszką. Składniki: ciasto francuskie gotowe (lub z tego przepisu) 500 g kapusty kiszonej 15 g grzybów suszonych (lub więcej według uznania) 100 g żurawiny suszonej 1/2 szkl. wina białego wytrawnego 1 cebula(...)posiekaną żurawinę, starte jabłko, wlać wodę, w której moczyły się grzyby, wino. Całość dusić na małym ogniu ok. godziny. W razie konieczności dolać trochę wody. Doprawić do smaku. Wystudzić. Ciasto francuskie rozwałkować na kształt prostokąta. Ok. 3-4 cm od brzegu nałożyć pasek nadzienia. Przykryć ciastem, tworząc wałek, odciąć od reszty. Pokroić na 4-5 cm paszteciki. Z resztą ciasta
zadanie-gotowanie