Sezonowe ciasteczka na szybko, gdy nagle najdzie ochota na słodkie. Wystarczy mieć pod ręką kawałek dyni i ciasto francuskie, by już za kilkanaście minut cieszyć się smakiem pysznych, chrupiących, świeżych ciasteczek z jesiennym akcentem. Składniki (ok. 8-10 ciastek) opakowanie ciasta francuskiego 2 łyżki masła klarowanego 2 łyżki cukru 1 łyżka cukru z wanilią 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta soli 250 g dyni hokkaido roztrzepane jajko gruby cukier do posypania Dynię obrać, wydrążyć i pokroić w kostkę. Masło r... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...