ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:106/509)

Przekąska z pomidorami i bazylią 96

Składniki/12 porcji: -1 arkusz ciasta francuskiego XXL -2 pomidory -2 kule sera mozzarella -½ szklanki tartego sera grana padano -1 łyżka posiekanej bazylii -1 jajko -1 ząbek czosnku -2 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: Arkusz ciasta francuskiego rozkładamy na oprószonym mąką blacie. Ciasto tniemy na 12 kwadratów. W każdym kwadracie, za pomocą tępej strony noża, rysujemy, lekko wciskając ostrze wciasto

I LOVE LIFE
Tarta z ciasta francuskiego z żółtą cukinią, pomidorami i mozzarellą 412

Ciasto francuskie to jedna z lepszych rzeczy jakie kiedykolwiek ktoś wymyślił Tarta z ciasta francuskiego z żółtą cukinią, pomidorami i mozzarellą Domowe ciasto francuskie robiłam tylko raz w moim życiu. Jak dla mnie jest ono zbyt czasochłonne. Moje ciasto kupuję w sklepie. Wybór jest bardzo duży a jakość dobra. Tym razem postanowiłam zrobić tartę z warzywami. Pogoda na zewnątrz dopisuje(...)piórka, kulki mozzarelli przekroić na pół. Ciastko francuskie ułożyć na papierze do pieczenia. Układać rzędami, naprzemiennie upieczone i uprzednio wystudzone warzywa, w taki sposób aby lekko zachodziły na siebie. Całość polać dwoma łyżkami oliwy i posypać czarnym pieprzem. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza. Tarta z ciasta francuskiego z żółtą cukinią, pomidorami i mozzarellą Smacznego! Tarta

mecooks
Filet drobiowy nadziewany wędzoną słoniną w cieście francuskim 112

filety drobiowe 2 szt 1 op ciasta francuskiego sól pieprz oregano oliwa czosnek niedźwiedzi wędzona słonina ok 50 g ewentualnie boczek żółty ser ok 50 g jajko do smarowania Filety nacinamy poprzecznie 7-8 razy. Słoninę lub boczek kroimy na cienkie plasterki i tak samo żółty ser. W nacięci wkładamy po kawałeczku sera i słoniny, układamy je na kwadracie ciasta(...)francuskiego, posypujemy przyprawami, i skrapiamy oliwą,  ciasto dookoła nacinamy na paseczki szer ok 2 cm. i przekładamy je splatając  z jednej raz z drugiej strony. Zawiniątka przekładamy na papier do pieczenia i smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy w temp 200 st ok 30 - 35 min . Podajemy z sałatkami lub przetworami

Gotowanie jest łatwe
Ciasto francuskie na słono z pieczonym łososiem i fetą 177

Karnawał w pełni! A w karnawale warto mieć pod ręką przepisy na przekąski, np. przekąski z ciasta francuskiego :) Zatem proszę bardzo: ciasto... The post Ciasto francuskie na słono z pieczonym łososiem i fetą appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com

Eksperymentalnie.com
Francuskie paluchy z serem i szynką szwarcwaldzką 156

szwarcwaldzką  SKŁADNIKI : 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 białko 200 g żółtego sera  np gouda 3-4 plastry szynki szwarcwaldzkiej papryka mielona wędzona do smaku czarnuszka   PRZYGOTOWANIE : Ciasto francuskie rozwijamy. Białko delikatnie roztrzepujemy i smarujemy nim całe ciasto francuskie. Na wierzch ścieramy żółty ser na tarce na małych oczkach i przyciskamy delikatnie do ciasta. Oprószamy całość papryką mieloną

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tarta z brokułami, tuńczykiem i grzybami (Torta salata con broccoletti, tonno e funghi) 184

podsmażamy grzyby. Z tuńczyka odlewamy nadmiar oleju, rozdrabniamy widelcem. Jaja i mleko roztrzepujemy z dodatkiem soli i pieprzu. Dodajemy starty parmezan i listki z 2-3 gałązek tymianku. Ciasto francuskie wykładamy do formy do pieczenia. Na ciasto francuskie układamy brokuły, grzyby, tuńczyka i dynię. Całość zalewamy przygotowaną masą jajeczną. Wierzch tarty oprószamy startym parmezanem. Tartę

La grande e la piccola cuoca
Serowe paluchy 218

Pyszne serowe paluchy z ciasta francuskiego... łatwa i szybka przekąska dla każdego :) Można urozmaicić dodając szynkę lub ulubione zioła :)   Składniki:   1 ciasto francuskie   100 g żółtego sera Przygotowanie:     Z ciast francuskiego wycinamy prostokąty ok. 2cm na 12 cm. W środek wkładamy o podobnych wymiarach kawałek żółtego sera. Skręcamy ciasto francuskie trzymając za dwa przeciwległe końce

Aga w kuchni
Kurczak w cieście francuskim 396

dwóch miejscach tworząc dość głębokie kieszonki, w które wkładamy oba farsze ze szpinaku i pieczarek i ściskamy mięso, aby farsz nie wyleciał. Owijamy piersi kurczaka w plastry boczku. Ciasto francuskie kroimy na dwie części i każdym kawałkiem ciasta owijamy obie piersi z kurczaka, łączenie ciasta ma być pod spodem. Ciasto francuskie smarujemy rozkłóconym jajkiem, pieczemy około 20-25 minut

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Faworki z ciasta francuskiego 129

Faworki lub chrust, jak kto woli ;) Z ciasta francuskiego przygotujesz je w kilka chwil. Są równie chrupiące i kruchutkie jak te prawdziwe. Polecam szczególnie osobom, którym zależy na czasie oraz tym, które nie lubią "męczyć" się z tradycyjnym ciastem faworkowym ;) 2 opakowania ciasta francuskiego jajko cukier perlisty cukier puder Ciasto rozwinąć i radełkiem pokroić na długie paski o szerokości

Smakołyki Asi
Ciasto francuskie – przepis podstawowy 93

wszystko, co robimy sami, jest lepsze od kupowanych produktów przetworzonych. Dotyczy to także ciasta francuskiego, choć jego wykonanie jest pracochłonne (ale nieskomplikowane). Podaję Wam najprostszy przepis na podstawowe ciasto francuskie (około 1 kg ciasta). Składniki: – 400g mąki pszennej (najlepiej tortowej) – 400g zimnego masła – 1 całe jajko – 1 łyżeczka soli – około 200 ml wody – trzeba(...)webkit-transform: scale(1.2); transform: scale(1.2); } jQuery(document).ready(function( $ ){ //jQuery('.yuzo_related_post').equalizer({ overflow : 'relatedthumb' }); jQuery('.yuzo_related_post .yuzo_wraps').equalizer({ columns : '> div' }); }); Post Ciasto francuskie – przepis podstawowy pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni
Diablotki - ostre paluszki z serem 204

które nie jedno przeszły można znaleźć wiele inspiracji. Tym razem to mój Mąż przeglądał "Technologię sporządzania posiłków" z roku 1964 i tam wypatrzył właśnie te małe, chrupiące, pyszności z ciasta francuskiego. Ja osobiście tego rodzaju ciasta robić nie lubię, ale czego się nie robi dla bliskich :) Zagniotłam, poskładałam, cierpliwie wałkowałam i czekałam co z tego wszystkiego powstanie. Powstała pyszna, wytrawna(...)przekąska do chrupania :) Idealna na imprezę, czy wieczór z filmem. Zróbcie koniecznie i nie bójcie się ciasta francuskiego, ja chyba je polubię wreszcie i przestanę sięgać po gotowce. :) Zgodnie z instrukcją w książce robimy dwa ciasta. Ciasto podstawowe: 165 g mąki 1 małe jajo 100 g wody 1 łyżeczka octu szczypta soli odrobina mąki do podsypywania Z podanych składników zagniatamy

Cynamonowe szczęście
Obiad na szybko, czyli pieczarki z ciastem francuskim 160

Dziś znowu akcja błysk: co na obiad? W lodówce pieczarki i ciasto francuskie. Nie było czasu na tartę, więc pociachałam ciasto, wrzuciłam na 15 minut do piekarnika, w tym czasie ogarnęłam pieczarki i voila!, wszyscy zachwycali się obiadem. ps. Ciasto francuskie możnaby tu zastąpić grzankami. Składniki na 3 porcje: opakowanie ciasta francuskiego (w Biedrze i Lidlu jest wegańskie

greenscarf
Ślimaczki z ciasta francuskiego z salami - Błyskawiczna przekąska 62

Składniki: 1. Płat ciasta francuskiego 2. Salami 75 g 3. Ser żółty w plastrach 150 g 4. Papryka 1/3 5. kukurydza konserwowa 100 g 6. Musztarda Kielecka delikatesowa łyżeczka 7. Ketchup Kielecki pikantny łyżka 8. Zioła prowansalskie Przygotowanie: Płat ciasta francuskiego rozwinąć, posmarować łyżką Ketchupu Kieleckiego pikantnego oraz łyżeczką Musztardy Kieleckiej delikatesowej. Na cieście układamy plasterki sera i salami zostawiając

Kulinarne przygody
Serowe ślimaczki z ciasta francuskiego 93

Ślimaczki z ciasta francuskiego to pyszna i prosta propozycja na przekąskę, przystawkę, piknik czy imprezę. Zawinięte z serem żółtym i ketchupem z ziołami i przyprawami. Ładnie też prezentują się na talerzu. Z tej receptury wychodzą 2 spore blaszki. Bardzo polecam.     Potrzebujemy: 2 opakowania ciasta francuskiego 25 dag sera żółtego pikantny ketchup ( około pół szklanki ) czosnek suszony według uznania

Izabelawkuchni
Kiełbaskowe zawijaki 176

jakiś przepis i stwierdziłam, że jakoś coś trzeba zmienić, a będzie po mojemu.  Tym razem przyszła pora na cienkie kiełbaski.      Kiełbaskowe zawijaki dowolna liczba parówek ciasto francuskie przyprawa do pizzy (opcjonalnie) Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni. Rozwijamy ciasto francuskie. Kładziemy kiełbaskę (lub parówkę) na cieście i zawijamy jak cukierka. Gdy cała parówka będzie już zawinięta odcinamy

Kuchnia moimi oczami

Proponowane wyszukiwania