Francuskie łódeczki z ciasta francuskiego to świetna przekąska na każdą okazję. Idealnie sprawdzą się na rodzinne imprezy, domówki i inne tego typu okazje. Artykuł Francuskie łódeczki pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda
Kulinarne CudaSkładniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 kabanosy, z tych długich i grubszych 1/2 czerwonej papryki garść oliwek 100 g sera żółtego ketchup lub ulubiony sos 1 jajko sezam Przygotowanie: Wzdłuż … Czytaj dalej Warkocz z ciasta francuskiego z kabanosami
czarrna od kuchnilubiła :) Warto mieć w lodówce mały zapas gotowego ciasta aby w każdej chwili, gdy tylko najdzie nas ochota na słodkie, móc upiec te pyszne rogaliki :) 2 opakowania ciasta francuskiego słoiczek nutelli jajko cukier puder do posypania Ciasto francuskie rozwinąć, przeciąć wzdłuż na pól i pociąć na trójkąty. Na każdym ułożyć łyżeczkę nutelli, zwinąć rogaliki. Rogaliki ułożyć na blaszce
Smakołyki AsiTrochę nierówne bo początkowo chciałam dzielić parówki na 2 później na 3, ale na 4 też jest super Składniki: parówki (niecałe 3 opakowania) ciasto francuskie (2 opakowania) ser cheddar (około 20 dag) Ciasto francuskie rozkładam i wycinam prostokąty na długość parówki i na szerokość taką, by parówkę zawinąć. Odkrawam taki prostokąt, zawijam parówkę, kroję ją na 4 równe części, układam(...)startym cheddarem. Piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Można podać z sosem czosnkowym: majonez, jogurt naturalny, sól, pieprz, rozmiażdżony ząbek czosnku. Artykuł Parówa w cieście z cheddarem pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plPotrzebujecie szybkiej przekąski na wieczór z przyjaciółmi, a pomysłu brak ? Ciasto francuskie jest idealnym rozwiązaniem, podawać je można w rożnych kompozycjach, na ciepło, na zimno ... z barszczykiem czy też bez ... Dzisiaj proponujemy serowo-szynkowe zawijasy z ciasta francuskiego. Serowo-szynkowe zawijasy na francuskim cieście SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego 150g sera żółtego w plastrach 80g szynki bądź ulubionej wędliny(...)łyżeczka pasty harissa 2 łyżeczki pesto z suszonych pomidorów 2 łyżeczki ketchupu pikantnego PRZYGOTOWANIE: Ciasto francuskie rozwijamy, nakładamy łyżeczkę pasty harissa, pesto oraz ketchup wszystko dokładnie łączymy i rozsmarowujemy na cieście. Następnie układamy żółty ser i szynkę. Całość zwijamy w roladę, którą kroimy na grubsze plastry. Tak przygotowane zawijasy układamy na papierze do pieczenia i pieczemy w nagrzanym
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkitwarogiem i owocami. Idealnie smakują podane na ciepło. Jeśli chcecie dodać im słodyczy to przed podaniem możecie je posypać cukrem pudrem. Składniki na 8 sztuk: 1 duże opakowanie ciasta francuskiego 1 kostka twarogu półtłustego (250 g) 2 żółtka 1 łyżka cukru wanilinowego 1 szklanka drobnych owoców (mogą być świeże lub mrożone, np. mieszanka malin, porzeczek, borówek) do dekoracji cukier(...)puder Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 8 równych kwadratów. Każdy brzeg ciasta naciąć (pozostawiając około 1 cm ciasta bez nacięcia w rogach kwadratu) . Na zdjęciach poniżej możecie zobaczyć, jak wykroiłam ciasto. Następnie górny brzeg ciasta nałożyć na dolny kawałek, a dolny na górny. Twaróg wymieszać z 1 żółtkiem oraz cukrem wanilinowym. Na środek ciasta nałożyć masę serową
Ugotowaćboczek, ser camembert i figi :-)). Mniam tak mi smakowało :-))). Udanego dzionka :-)) Składniki forma 26 cm: 1 płat ciasta francuskiego 1 mała cukinia 1 ser camembert naturalny 1 opakowanie boczku w plastrach 4 świeże figi Na spód, oraz boki naczynia wyłożyłam ciasto francuskie, to co mi zostało, to dałam podwójnie. Na ciasto ułożyłam pokrojoną w plasterki cukinię, następnie zwinięty
kruche babeczkiSzybka i smaczna przekąska? Takie coś tylko z ciastem francuskim ;) SKŁADNIKI: 1 ciasto francuskie, 4 łyżki ketchupu, ok. 10 kosteczek sera solankowego lub fety, 2 suszone pomidory w oleju, ok. 10 oliwek zielonych, ok. 7 oliwek czarnych, 30 g żółtego sera, do posypania: zioła prowansalskie. Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy ketchupem. Oliwki kroimy w plasterki, pomidory
Aga w kuchniDziś chciałabym zaproponować coś wytrawnego. Ciasto francuskie nadziewane farszem ze szpinaku, szynki, ricotty i niebieskiego sera, podane z sosem na bazie sera feta, jogurtu greckiego i mięty. Danie to świetnie sprawdzi się jako przystawka lub na danie główne czy kolację, może być serwowane na zimno lub na ciepło, w obu przypadkach smakuje wyśmienicie. Danie świetnie nadaje się na przyjęcia, ponieważ(...)miękkości i odparować. Jak cała lub prawie cała woda odparuje, zdjąć z gazu, dodać ser ricotta, przeciśnięty przez praskę czosnek. Jajko roztrzepać w miseczce. Dodać do szpinaku. Przyprawić. Ciasto francuskie rozwinąć, przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wzdłuż, wyłożyć plasterki szynki, na to wyłożyć farsz, wyłożyć plasterki sera. Zrobić nacięcia na cieście, w kształcie jodełki, (czyli naciąć
moj przepis naŚwięta za nami, czas pomyśleć o sylwestrowych przekąskach. Nasza pierwsza propozycja jest niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu. Wykorzystujemy w niej gotowe już ciasto francuskie i bardzo aromatycznego, wędzonego łososia. Efekt jest znakomity i na pewno zaskoczymy naszych gości ; ) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 opakowanie 100g wędzonego łososia 1 jajko Garść sezamu Ciasto francuskie rozkładamy na blacie. Możemy
Kolizje SmakówProste i pyszne ciastka z ciasta francuskiego. Na podwieczorek, na wycieczkę, na piknik i na poczęstunek dla gości. Długo utrzymują świeżość. Można oprószyć cukrem pudrem, będą wtedy bardziej słodkie. Polecam. Potrzebujemy: 2 opakowania ciasta francuskiego 1 budyń waniliowy 2 łyżki cukru półtorej szklanki mleka Wykonanie pysznych poduszeczek z budyniem: 1. W połowie szklanki rozpuszczamy budyń, pozostałe
IzabelawkuchniBardzo szybka przekąska, łatwa i smaczna. Składniki: ciasto francuskie 100 gram startego sera żółtego papryka czerwona słodka w proszku (ok. 1 łyżeczki) jajko i 1 łyżka mleko do posmarowania oregano Wykonanie Ciasto francuskie rozkładamy na blacie. Wzdłuż węższego boku wyznaczamy środek, ale nie przecinamy. Całość smarujemy rozmąconym jajkiem z mlekiem. Starty ser żółty mieszamy z czerwoną papryką i i nakładamy
tojestpyszne.blogspot.comnajmniej oczekiwanych momentach, a my nie mamy nic pod ręką zaczynamy się zastanawiać, czy w szafce przypadkiem czegoś nie zachomikowaliśmy ;) Sposobem na pustki w szafkach są 3 składniki - ciasto francuskie, nutella i cynamon. Spróbujcie :) Składniki: płat ciasta francuskiego nutella (wg uznania) 2 łyżeczki cynamonu ewentualnie brązowy cukier w kryształkach do oprószenia Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwijamy na blasze. Smarujemy warstwą
ChilliJemySKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 400 g brukselki 200 g śmietany 30% 70 g szynki parmeńskiej 50 g startego sera np. parmezanu 2 jajka s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 1 rotolo di pasta sfoglia 400 g di cavoletti di bruxelles 200 g di panna fresca 70 g di prosciutto crudo 50 g di parmigiano grattugiato(...)ciotola montate le uova con la panna. Aggiungete il parmigiano grattugiato; aggiustate di sale e pepe. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 stopni (piekarnik statyczny), 180 stopni (piekarnik z termoobiegiem). Ciasto francuskie układamy w formie do pieczenia. Na dnie tarty układamy brukselkę, którą posypujemy kawałeczkami szynki. **** Riscaldate il forno statico a 200 gradi, invece il forno ventilato
La grande e la piccola cuocaciasto i do piekarnika. Ta pizza jest pyszna. Polecam na obiad, kolację czy jakąś imprezę. Potrzebujemy: Na sos: 2 duże cebule 1 duży ząbek czosnku oliwa do smażenia 1 puszka pomidorów pokrojonych bazylia suszona do smaku papryka słodka mielona do smaku sól do smaku kilka listków świeżej bazylii Dodatkowo: 1 opakowanie ciasta francuskiego 20 dag sera(...)żółtego 20 dag salami klasycznego Wykonanie pysznej pizzy na cieście francuskim: 1. Sos: Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pokrojone warzywa, przesmażamy, dodajemy pomidory i dusimy do miękkości, przyprawiamy do smaku, dodajemy listki bazylii i blenderem miksujemy na gładki sos. Studzimy. 2. Do pieczenia: Ciasto wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, użyłam blaszki
Izabelawkuchni