ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:111/509)

Zapiekanka ze szparagami i szpinakiem 119

prawdę świetną (żeby nie powiedzieć zajebistą) zapiekankę. Oprócz wspomnianych produktów przyda Wam się ajwar (może być kupny). Będzie on bardzo przydatny jako sos na spód zapiekanki. Zakupcie zatem ciasto francuskie i do dzieła. Zapiekanka z ciasta francuskiego z zielonymi szparagami i szpinakiem Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 1 pęczek zielonych szparagów, 300 g szpinaku baby lub pęczek  młodego szpinaku(...)plastry, 2 duże ząbki czosnku pokrojone w małe plasterki 3 spore łyżki ajwaru, 1 opakowanie mozzarelli (kula lub tarta), 1 biała cebula pokrojona w krążki, sól do smaku. Przygotowanie: Ciasto francuskie wyłożyć na papierze do pieczenia, pozaginać brzegi do środka i posmarować ajwarem. W garnku zagotować wodę. Szpinak umyć (jeśli trzeba -  odciąć korzonki i pokroić ) i wrzucić na wrzątek

Pełna Lodówka
Ciastka francuskie z jabłkiem 130

jabłkiem to pomysł na szybki i prosty wypiek. Świetnie smakują posypane cukrem pudrem i podane na ciepło - taki substytut jabłecznika :) Jeżeli macie ochotę na inne ciasteczka z wykorzystaniem ciasta francuskie to zachęcam do wypróbowania mojego innego przepisu (klik) .  Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 jabłka cukier trzcinowy ewentualnie odrobina mleka cynamon Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na prostokąty. Blachę

Ugotować
Rogaliki z ciasta francuskiego z nektarynkami 167

Robi się go szybko, a liczba kombinacji nadzienia jest nieograniczona. Od marmolady, przez kremy czekoladowe po świeże owoce. Najsmaczniejsze są jedzone jeszcze ciepłe i posypane cukrem pudrem. Składniki: gotowe ciasto francuskie słoiczek marmolady malinowej 3 nektarynki łyżka mąki tortowej cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Nektarynki kroimy na ósemki. Ciasto francuskie rozkładamy na pergaminie na blasze do pieczenia. Kroimy

W kuchni wieczorem
ekspresowe faworki z ciasta francuskiego 72

Głosów:5    Średnia:5/5] składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego cukier puder tłuszcz do głębokiego smażenia wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy. Przecinamy wzdłuż na dwa równe płaty a następie tniemy na wąskie prostokąciki. W środku każdego robimy nacięcie a następnie przeplatamy. Smażymy partiami na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Usmażone odsączamy na ręcznikach papierowych. Wystudzone oprószamy cukrem pudrem

Domowy Smak Jedzenia
Paszteciki z grzybami i barszczyk czysty 555

ciasta francuskiego 500 g grzybów świeżych lub mrożonych pół cebuli olej do smażenia sól pieprz majeranek estragon 1 jajko 4 łyżki bułki tartej Grzyby mielimy np przy pomocy robota razem z cebulą. W głębokiej patelni dusimy grzyby bez przykrycia aż odparuj cały płyn , doprawiamy do smaku i studzimy. Dodajemy jajko i bułę tartą , mieszamy. Rozwijamy ciasto francuskie i smarujemy całe

Gotowanie jest łatwe
Francuskie Tarty z pieczarkami i spzinakiem 136

będzie mi bardzo miło ❤ ❤ ❤ SKŁADNIKI : Sos 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 2 łyżki ketchupu 15 dag sera żółtego tartego Sól i pieprz do smaku Tarta 1 opakowania ciasta francuskiego ok 380g 20 dag pieczarek 1 filet z kurczaka 1/2 cebuli czerwonej 2 garscie szpinaku Sól i pieprz do smaku 2 łyżki przyprawy gyros do mięsa 1 łyżka papryki(...)następnie kroję w plastry. Czerwoną cebulę również kroję w drobną kostkę. Na tej samej patelni co smażyliśmy kurczaka przekładam pieczarki a następnie cebulę, doprawiam. Dodaję szpinak. Dokładam kurczaka.Mieszam. Ciasto francuskie przekładam do formy na tartę. W misce łącze składniki sosu a następnie przelewam na surowe ciasto. Przekładam farsz i posypuję serem żółtym. Piekę w 200 stopniach przez 30 minut

Gotowanie Patki
Drożdżówki z ciasta francuskiego z budyniem 129

świecie... To takie zrobione z gotowego ciasta francuskiego i budyniu.  Polecam każdemu do spróbowania. A przy minimalnym wysiłku, efekt jest pyszny! Drożdżówki z ciasta francuskiego z budyniem Składniki: ciasto francuskie budyń waniliowy  400 ml mleka 2 łyżki cukru cukier puder owoce Przygotowanie: Budyń zrobić w mniejszej ilości mleka, a mianowicie w 400 ml z 2 łyżkami cukru. Gotowy(...)budyń schłodzić. Ciasto francuskie kroimy na 8 części. Każdą część wewnątrz nacinamy, nie przecinając ciasta, około centymetr od krawędzi. Podpiekamy je w piekarniku w 200 stopniach około 10 minut aż będzie złote. Wyciągamy i środek drożdżówki uklepujemy, po to właśnie nacinaliśmy brzegi:) Napełniamy je gotowym budyniem i wkładamy do piekarnika na 15 minut.  Gotowe drożdżówki posypujemy cukrem pudrem

Lawendowe Niebo
Domowe tapas z boczkiem i ogórkiem 155

Tapas do małe, wywodzące się z Hiszpanii przystawki. Są one podawane na zimno albo na ciepło. Może to być zarówno kawałek omletu, zapiekana bagietka, kawałek hiszpańskiej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Borówkowe kwiatki 65

przygotowania tych ciasteczek możesz zaprosić swoje dziecko Kwiatki ładnie się prezentują, są smaczne, a do ich zrobienia możemy wykorzystać wszystkie owoce o średnicy ok. 1 cm. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego (tym razem idziemy na łatwiznę, bo ma być szybko i sprawnie ) 125 g borówek 15 kostek czekolady Ciasto francuskie musi być lekko chłodne. Szklanką wykrawam kółka. Na każdym kółku

Słodki sentyment
Borówkowe kwiatki 56

przygotowania tych ciasteczek możesz zaprosić swoje dziecko Kwiatki ładnie się prezentują, są smaczne, a do ich zrobienia możemy wykorzystać wszystkie owoce o średnicy ok. 1 cm. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego (tym razem idziemy na łatwiznę, bo ma być szybko i sprawnie ) 125 g borówek 15 kostek czekolady Ciasto francuskie musi być lekko chłodne. Szklanką wykrawam kółka. Na każdym kółku

Słodki sentyment
IMPREZOWE ZAWIJASKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z MOZZARELLĄ 557

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki: opakowanie ciasta francuskiego (u mnie 300 g), opakowanie mozzarelli, 3 plastry szynki, 3 plastry sera żółtego, 1/4 średniej papryki czerwonej, łyżka posiekanej natki pietruszki, łyżka sezamu, 2 łyżki ketchupu, słodka papryka Cykoria . Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwijam, mozzarellę kroję w plastry, paprykę w paski

JejKuchnia
TARTA TIAN Z LETNIMI WARZYWAMI I PESTO 58

lato jest tarta zainspirowana prowansalskim tianem z bakłażanem, pomidorami i cukinią, z dodatkiem bazyliowego pesto. Przygotowanie : 30 min. Pieczenie : 25 min. Porcja dla 4 osób  : ● 1 ciasto francuskie ● 2 cukinie ● 1 mały bakłażan ● 4 okrągłe pomidory ● 2 żółte cebule ● oliwa z oliwek Składniki na pesto  : ● 1 pęczek bazylii ● 2 ząbki czosnku ● 3 łyżki pestek słonecznika(...)cienkie plasterki przy użyciu mandoliny lub ostrego noża. Przygotuj pesto: zmiksuj drobno posiekane listki bazylii, czosnek, ziarenka słonecznika z oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Dodaj starty parmezan. Wyłóż ciastem francuskim foremkę do tarty wyłożoną papierem do pieczenia, dociskając ciasto dobrze do brzegów. Ponakłuwaj spód widelcem, przykryj spód i boki ciasta widelcem, wysyp na papier fasolę lub szklane kulki

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Francuskie różyczki z jabłkami i cynamonem 143

deser ale przede wszystkim jeden z najsmaczniejszych ekspresowych łakoci, który może przygotować każdy z nas.    Francuskie różyczki z jabłkami i cynamonem   Składniki:  1 opakowanie ciasta francuskiego 3 jabłka 1 łyżka cukru 1 łyżka cynamonu 1/2 cytryny woda cukier puder do dekoracji Przygotowanie: Jabłka myjemy, przekrawamy na pół, usuwamy gniazda przy pomocy łyżeczki. Kroimy w plasterki(...)rondla przekładamy jabłka, skrapiamy sokiem z cytryny. Zalewamy wodą. Gotujemy przez około 2-3 minuty od zagotowania. Jabłka nie mogą się rozgotować. odcedzamy. Studzimy. Cukier mieszamy z cynamonem. Ciasto francuskie rozwijam. Kroje na 6 pasków. Posypuje cukrem z cynamonem. Na jednym brzegu układam plastry jabłka nakładając je na siebie. Pozostałe ciasto nakładam na jabłka tworząc "kieszonkę" wypełnioną jabłkami.  Następnie

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki