Tarta na francuskim cieście z czereśniami (Torta di sfoglia alle ciliegie)

Tarta na francuskim cieście z czereśniami (Torta di sfoglia alle ciliegie)

Tarta na francuskim cieście z czereśniami (Torta di sfoglia alle ciliegie)

Przepis na : deser

SKŁADNIKI 200 g czereśni 80 g cukru trzcinowego 30 g m ą ki   30 g masła  200 ml mleka 2o0 ml śmietany 30% 1 cukier waniliowy 3 jaja 1 opakowanie ciasta francuskiego cukier puder  **** INGREDIENTI 200 g di ciliegie 80 g di zucchero di canna 30 g di farina 30 g di burro 200 ml di panna fresca 200 ml di latte 1 confezione di  vanillina 3 uova 50 g di zucchero 1 rotolo di pasta sfoglia zucchero a velo PRZYGOTOWANIE Przygotowanie tarty rozpoczynamy od umycia, osuszenia i wydr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, ciasto, czereśnie, pasta, ciasto francuskie, ciasto francuskie, deser, desery, ciasta z masa

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.